Erkek İnfertilitesi SPERM DNA HASARI AZALMASIYLA TÜP BEBEK YA DA NORMAL YOLLA HAMİLELİK DENEMELERİ VE HİKAYELERİ

Erkek Faktörü / Erkek İnfertilitesi
hayırlı olsun ne güzel sonuç elde etmişsiniz, bülent traş konusunda size katlıyorum 2 sen önce yaptırdım tutmadı, bahçeciye gidicez sperm baş anomalisiy yüzde 96 bizde de, si memorial da denerken baş anomalisi oranı düşmüş müydü biz de kaan hoca hastayız bu arada yazdıklarınızda kendimi gördüm
Buarada sağlam gelen 3 embriyodan biri transfer edildi ikisi donduruldu. Cok sükür oğlumun 2 kardesi de suan merkezde onları alacagımız günü bekliyor :) tekrar bastan baslamam gerekmeyecek kardes isteyince :)

Ben size ısrarla memoriali tavsiye ederim, bahceci kaale bile almadı eşimdeki baş anomalisini. Hayır düzelmemişti yüzde 96 ile bozukluk ile memorialde imsi yönteminde tedavi gördük. Bahceci direk kadına odaklı. Rahim güclendirici serum, bagısıklık asısı vs.. ama asıl sorunu erkeği cok önemsemiyor sperm varsa tamam klasik tüp bebek hemen. Ya da mikrocip. Ama benim esimin mikrocipte yüzecek gücte spermi yoktu ki. Baş anomalisi varsa imsi sart bence normal tüp bebekten 400 kat daha fazla büyütüyor da seciyor spermi. Yani başı bozuklar eleniyor secimde.
siz ve birkaç arkadaşı m şişli memorial erkek inf iyi diyince kararsız kaldım bahçeci bize de imsi yapacağını söylemişti , sonuçta oranım lab iyi değil mi fikrinizi almak için soruyorum kusura bakmayın, memorial da eşiniz ürolog ile görüşmüş müydü yoksa kaan hoca ile mi tedavinizi tamamladınız

siz ve birkaç arkadaşı m şişli memorial erkek inf iyi diyince kararsız kaldım bahçeci bize de imsi yapacağını söylemişti , sonuçta oranım lab iyi değil mi fikrinizi almak için soruyorum kusura bakmayın, memorial da eşiniz ürolog ile görüşmüş müydü yoksa kaan hoca ile mi tedavinizi tamamladınız
Bahceci bize imsi demedi. O yüzden bu sorunuza tam cevap veremeyecegim. Bence bahceci ve memorial lab ikisi de cok kaliteli. Ürologla hic görüsmedi esim kaan aydosla yeni tedavi bitmişti gittiğimizde. İçinize neresi siniyorsa orada yaptırın derim. O his düşüyor cünkü insanın icine.

Merhaba. Bugün transfer de 11. Gün Beta Hcg 1.03 çıktı gerçek test tarihi yarın ama artık bişey de degismeyecegi için sonuç olumsuz maalesef:KK43:
8. Gün Beta Hcg 0.431
11. Gün Beta Hcg 1.03
Canım benim ne hissettiğini cok iyi anlıyorum Allah yardımcın olsun
Bu ilk denemendi pes etme. İlk denemede pozitif goren az oluyor zaten

Arkadaşlar benim iki denemem oldu ikisidr bahçeci umutta. Sorun eşimde baş anamolisi %91 normal morfoloji %1
İmsi yontemiyle yapıldı her iki deneme (8000 kata kadar buyutuluyor)
10 yumdan 3-4 döllendi her seferinde
İlk deneme 3 yum 3.gün transferi oldu tutmadı
İkinci 4 yum dollendi bir tanesi beşinci gune cıktı ngs yaptırdık temiz geldi
Tuttu fakat beş haftalık düşük oldu

Bahçeci her seferinde az embriyo olmasını kötü morfolojiye bağladı ve genetik oldugu için yapılacak birsey yok dedi
İmsi falan işe yaramadı yani

Merhabalar spermde lökosit var. Eşimde de sürekli spermde lökosit çıkıyordu. Sperme analiz yaptılar bakteri enfeksiyonu çıktı. Şu an ikimizde antibiyotik kullanıyoruz. Lökosit spermin dna sını hızını sayısını düşürüyormuş. İlk dr hiç bişe bakmadan cipro verdi ama enfeksiyon geçmedi. Özeldeki dr tahlil yaptı ona göre antibiyotik verdi. Yani bakteriler bazı ilaçlara dirençli ve etki etmiyor. Böyle Olunca da enfeksiyon geçmiyor
Merhaba lökosit probleminizi umarım çözmüşsünzdr,msjın üzerindn baya zaman geçmiş ama hala devam ediyrsa saraçoğlunun karabaş ve limon melisa çayını mutlaka yapın derim biz lökosit probleminden çok sıkıntı yaşadk ve kulladnğmz hiçbir antibiytk etki etmedi en son bu çayı kullandk ve lökosit sıkıntımız son testimizde halledilmiş göründü..inşallah faydam olur size de

Merhaba lökosit probleminizi umarım çözmüşsünzdr,msjın üzerindn baya zaman geçmiş ama hala devam ediyrsa saraçoğlunun karabaş ve limon melisa çayını mutlaka yapın derim biz lökosit probleminden çok sıkıntı yaşadk ve kulladnğmz hiçbir antibiytk etki etmedi en son bu çayı kullandk ve lökosit sıkıntımız son testimizde halledilmiş göründü..inşallah faydam olur size de
Teşekkür ederim. Şimdilik çözdük ama deneyeceğim enfeksiyon a yatkınız malum

Merhabalar aynı soruyu tüp bebek merkezine sordum 3,4 defa tüp bebek başarısızlığı olursa dna hasar testi istiyoruz dedi çok mantıksız aslında en başta yapılmalı

Kizlar esimin 2 milyon sperm sayisi bizim zmanla ilgili bir sikayetimiz yok tup bebek asamasindayken vazgectik dogal yola basvurmayi dusunuyorz her nekadr suan dogal yoldan dusuk ihtimall olsada ilerisi icin sayimiz ve hareketimiz nasil arta bilir? Bu durumda olanlardan bilgisini danismak istiyorm esim 1 ay emodeks kullandi birakti saldık birazda.. Cunki zman sıkıntımız yok artk kafamizi kurcalamiyorz hernedense iliski sikligmizda dustu adetten 14 15 gun sonraya biraz dikkat eder durumdayiz tup bebekten suan vazgecme nedenimiz annem meme kanseri suan tedavisi btmek uzere genetik doktoruna gttik doktor bizim icin östrojen alimini ve hormon alimini tavsiye etmedi tup bebek sartmi gozuyle bakiyor ikinci bi genetik testi istedi annemden busefer herseyine bakilcak genlerde.. Pozitif cikarsa dikkat etmemiz gerekiyor aslinda cokta takılmıyorum ama tipta bu yonde uyarilar var kanserle ilgili biz once esimin durumunu yukseltmeliyz gibi geliyor dogru olan bu yok yere hormon takviyesi almak istemiyorum.Ah keske dogal olsa doktorun bir hatirlatmasi daha var erken yasta cocuk sahibi olmak olasi riskleri ortadan kaldiriyor...Bizde nerdeee?
Allah şifa versin canım öncelikle bak böyle düşünme benim eşimin sperm sayısı da 3 milyondu en son tüp bebek yaptırdım tutmadı nasip değilmiş ama yaklasık 4 ay sonra normal yolla hamile kaldim hic beklemedigim bi anda. Allah'tan ümıdıni hic kesme. O ol derse olacak O'na gore hicbir gucluk yok sonucta.. tabi ben kafamdan normal yolla olmaz diye cok da sey yapmamistim tup bebek deneriz bi daha diye ama sen alternatif biseyler yapabilirsin muhakkak faydasi olur..

Allah şifa versin canım öncelikle bak böyle düşünme benim eşimin sperm sayısı da 3 milyondu en son tüp bebek yaptırdım tutmadı nasip değilmiş ama yaklasık 4 ay sonra normal yolla hamile kaldim hic beklemedigim bi anda. Allah'tan ümıdıni hic kesme. O ol derse olacak O'na gore hicbir gucluk yok sonucta.. tabi ben kafamdan normal yolla olmaz diye cok da sey yapmamistim tup bebek deneriz bi daha diye ama sen alternatif biseyler yapabilirsin muhakkak faydasi olur..
Benim eşim inde sperm sayısı çok düşük. Tüp bebek dediler. Ben bir tane aşılama denemek istedim ve tutmadı zaten. Şu an hiç bir şey yapmadan bekliyorum

Benim eşim inde sperm sayısı çok düşük. Tüp bebek dediler. Ben bir tane aşılama denemek istedim ve tutmadı zaten. Şu an hiç bir şey yapmadan bekliyorum
Asılamada genelde spermin de iyi olmasi gerekiyor hareket yonunden cunku doktor belli bir yere kadar birakiyor ama belli bir yerden sonra yine spermlere dusuyor is

Ben Kaan Aydos un hastasiyim daha doğrusu eşim.Kaan Hoca ne dediyse yaptim 2 ay korunun dedi diktat ettik ama yine de hamile kaldim.Bana 2 ay korun,yanlis bir sperm döllerse boş gebelik olur dedi ve de öyle oldu çok hakliymiş.Tavsiyem tüp bebek be aşılamadan yapmadan once Kaan Aydos a gidin derim.Rabbim hepimizin yüzünü güldürür inş.

Merhaba arkadaşlar.Eşime sperm DNA hasar testi yapıldı sonucu henüz dr a göstermedik23 ünde randevu verdi.Bu yüzden sonucu çok merak ediyorum lütfen bilenler yorumlayabilir mi rica etsem bekleyemeyeceğim 23 üne kadar.

Eklentiler

• A1B2A0F9-4C7E-498F-92CB-1E6B0C54D71B.jpeg
    A1B2A0F9-4C7E-498F-92CB-1E6B0C54D71B.jpeg
    110,8 KB · Görüntüleme: 338
Merhaba arkadaşlar.Eşime sperm DNA hasar testi yapıldı sonucu henüz dr a göstermedik23 ünde randevu verdi.Bu yüzden sonucu çok merak ediyorum lütfen bilenler yorumlayabilir mi rica etsem bekleyemeyeceğim 23 üne kadar.
Biz de yaptırdık bu testi Kaan Hoca istemişti aynı laboratuvarda.Sonuç hasarlı sperm fazla şuan ne kullanıyorsunuz bilmiyorum bize klomen eklemisti sabah aç ve günaşırı. Emodex be teatrio da kullniyorduk

Son denememiz de embriyolar donduruldu eylül - ekim gibi transfer olacak büyük ihtimalle rahim kalınlığı ve vücudun dinlenmesi için yani beklemedeyiz. İlk denememiz 2018 Şubat ta oldu ancak çok aceleye geldi o zamanlar dna hasarı nedir bilmiyorduk ve hiç bir ön araştırma olmadan kötü sperm kalitesiyle transfer yaptılar olmadı. O zamanlar sperm sayısı ml de 2 milyon toplam da 3-4 milyon, hareketlilik %5, morfoloji %0 dı. Sonra sperm dna hasarıni kesfettik gittik kaan aydos a. Ros yüksek çıktı ve sperm dna hasarı % 90 çıktı. İlaç verdi düşerse normal olur dedi 6 ay ilaç kullanıldı önce %12 ye sonra %7 ye düştü normal yolla olmadı. Hadi dedik normal olmuyo madem dedi tüp yaparsanız bu kadar düşük ve güzel dna hasarıyla tutabilir dedi bu sefer de yeni bir yerde tüp denedik ama yine tutmadı. Bu 2. denemede sperm dna hasarı % 7, sayı ml de 2 toplam da 4 milyon, hareketlilik % 40 ve morfoloji kötü şeklindeydi. Baktık böyle de olmuyor yeni bir yer daha bulduk. 2019 nisan ortasında dr a gittik doktor karı koca bize 2 ay boyunca sperm ve yumurta kalitesini arttırıcı ilaç ve doğal besin takviyeleri(arı ürünleri) verdi, rahime çizik attı, Opu öncesi intralipid serum tedavisi uyguladı sonra Opu yaptı 10 yumurta toplandı 8 i doluydu bu 8 taneden 6 sı döllendi 4 ü 3. gün de donduruldu diğer 2 si 5. güne gitmemiş. Bu dondurulmuş 4 embriyonun biri 8 ikisi 7 biri 6 hücreli yani kaliteli ve orta kaliteli gebelik potansiyeli olanlarmis. Rahim kalınlığı istenilen ölçüde olmadığı ve stres faktörünü azaltmak için dondurup eylül ekim de 2 tanesini transfer edecek ve transfer öncesi yine intralipid serum tedavisi uygulayacak. Son opuda sperm sayısı toplamda 6 milyon, hareketlilik toplamda %70 ve morfoloji %1 di, tabi artik sperm dna hasarı falan baktirmadim. Bu doktorada sperm dna hasarı ile ilgili bilgi verdik onun dediği de tek başına sperm dna hasarının düşük olması anlamsız sadece buna bakarak çocuk olur demek saçmalikti.

Son denememiz de embriyolar donduruldu eylül - ekim gibi transfer olacak büyük ihtimalle rahim kalınlığı ve vücudun dinlenmesi için yani beklemedeyiz. İlk denememiz 2018 Şubat ta oldu ancak çok aceleye geldi o zamanlar dna hasarı nedir bilmiyorduk ve hiç bir ön araştırma olmadan kötü sperm kalitesiyle transfer yaptılar olmadı. O zamanlar sperm sayısı ml de 2 milyon toplam da 3-4 milyon, hareketlilik %5, morfoloji %0 dı. Sonra sperm dna hasarıni kesfettik gittik kaan aydos a. Ros yüksek çıktı ve sperm dna hasarı % 90 çıktı. İlaç verdi düşerse normal olur dedi 6 ay ilaç kullanıldı önce %12 ye sonra %7 ye düştü normal yolla olmadı. Hadi dedik normal olmuyo madem dedi tüp yaparsanız bu kadar düşük ve güzel dna hasarıyla tutabilir dedi bu sefer de yeni bir yerde tüp denedik ama yine tutmadı. Bu 2. denemede sperm dna hasarı % 7, sayı ml de 2 toplam da 4 milyon, hareketlilik % 40 ve morfoloji kötü şeklindeydi. Baktık böyle de olmuyor yeni bir yer daha bulduk. 2019 nisan ortasında dr a gittik doktor karı koca bize 2 ay boyunca sperm ve yumurta kalitesini arttırıcı ilaç ve doğal besin takviyeleri(arı ürünleri) verdi, rahime çizik attı, Opu öncesi intralipid serum tedavisi uyguladı sonra Opu yaptı 10 yumurta toplandı 8 i doluydu bu 8 taneden 6 sı döllendi 4 ü 3. gün de donduruldu diğer 2 si 5. güne gitmemiş. Bu dondurulmuş 4 embriyonun biri 8 ikisi 7 biri 6 hücreli yani kaliteli ve orta kaliteli gebelik potansiyeli olanlarmis. Rahim kalınlığı istenilen ölçüde olmadığı ve stres faktörünü azaltmak için dondurup eylül ekim de 2 tanesini transfer edecek ve transfer öncesi yine intralipid serum tedavisi uygulayacak. Son opuda sperm sayısı toplamda 6 milyon, hareketlilik toplamda %70 ve morfoloji %1 di, tabi artik sperm dna hasarı falan baktirmadim. Bu doktorada sperm dna hasarı ile ilgili bilgi verdik onun dediği de tek başına sperm dna hasarının düşük olması anlamsız sadece buna bakarak çocuk olur demek saçmalikti.
Hakkımızda hayırlısı olsun inş sağsağlim kucağımıza alırız biz sadece Kaan Aydos a gittik doğal yolla bekliyoruz cuma günü test yaptım hamileyim ama yine kürtaj a mecbur olmaktan kalp atışını duyamamaktan korkuyorum 1 Haziran da da kürtaj oldum 2017 de de oldum artik korkuyorum.Biz de dna hasarı düzeldiği için doğal yolla bekliyoruz diğer değerlere baktırmadık.Dün biraz kan ve lake geldi acile gittik progestan verdi dinleniyorum düşük yapiyorsun dedi çok korkuyorum bu yolda çok yiprandim

Hakkımızda hayırlısı olsun inş sağsağlim kucağımıza alırız biz sadece Kaan Aydos a gittik doğal yolla bekliyoruz cuma günü test yaptım hamileyim ama yine kürtaj a mecbur olmaktan kalp atışını duyamamaktan korkuyorum 1 Haziran da da kürtaj oldum 2017 de de oldum artik korkuyorum.Biz de dna hasarı düzeldiği için doğal yolla bekliyoruz diğer değerlere baktırmadık.Dün biraz kan ve lake geldi acile gittik progestan verdi dinleniyorum düşük yapiyorsun dedi çok korkuyorum bu yolda çok yiprandim
i geçmiş olsun işallah durumunuz iyidir. Bizde kaan aydos a gittik dna hasarı düştü tedaviyi bitirdi. Bekliyoruz doğal yolla olmazsa tüp bebek olacak

i geçmiş olsun işallah durumunuz iyidir. Bizde kaan aydos a gittik dna hasarı düştü tedaviyi bitirdi. Bekliyoruz doğal yolla olmazsa tüp bebek olacak
Lekelenmem geçti çok şükür cumartesi akşam acilde hcg de baktilar 1569 çıkmıştı,pazartesi yine baktir artarsa bir şey olmaz dedi doktor pazartesi sabah sağlık ocağında bakittim 2394 çıktı artis biraz az geldi bana yarın randevum var doktoruma gideceğim inş bu defa sağliklidir

X