Merhaba arkadaşlar,
Sizlere bu yazıyı yazmak istedim çünkü aynı duyguları bizde yaşadık.
1 yıl deneme sonunda doktora gittik, bana çeşitli testler yapıldı genel kontrol vs, sonuçlar normal gibiydi.
Sonra eşime geçildi ve ilk sperm testi sonucumuz 2500 çıktı, hareketli "0" olarak , yıkıldık ne yapacağımızı şaşırdık
çeşitli uzman doktorlara gittik , bu sonuca göre ilk görüşmemizde
tüp bebek başka çare yok gibi dediler.
Eşim 35 ben ise 32 yaşındayım. (Eşim alkol sigara vs kullanmaz )
Sonra başka bir profa gittik o da aynısını söyledi ,kendinizi bu sürece hazır hissedince maddi manevi, gelin başlayalım dedi ama bu testi bir kez daha yapın sonuçta daha az da çıkabilir hatta 0 bie olabilir o durumda farklı işlemler gerekir dedi.
Tabi biz bu sefer iyice yıkıldık ya daha kötü çıkarsa diye bu arada bir vitamin verdiler sadece GNC nin , yükselltir umudu ile değil sadece takviye olsun diye bir müddet sonra tekrar yapıldı başka bir merkezde 7 milyona çıkmıştı sonuç, bu arada eşim ürolog tarafından muayene edildi varikosel vs çıkmadı, genetik testi yapıldı bir şey çıkmadı. Daha sonra iyi bir ürolağa daha gitti, proceed plus verdi doktorumuz , sizin değerleriniz artabilir , 6 ay bir tedavi edelim umudunuzu kaybetmeyin dedi , ardından 2-3 ay bu ilacı kullandı eşim başka bir testinde sonuç 21 milyondu sevindik , en son yapılan testte yeniden 10 milyona inmişti ben artık kabullendim Temmuz ayında kardeşimin düğününden sonra tüp bebek için iyi bir doktor ve de merkez arayacaktık...
Geçen haftalarda öğrendim ki hamileyim, bu bana göre bir mucizeydi, koşturmadan vs en düşünemediğim ve de yanlızca 1 yada 2 kez denediğim bir ayda hamile kalmıştım.
Rabbim isterse ve ol derse her şey oluyor. Bu süreçte zaman zaman umutsuzluğa kapılsam da istediğim şey en hayırlısının olmasıydı hep. Allah isterse olacaktı sadece ve sadece bu bilinçle dua ettim ,ettik , bir şekilde kabul oldu çok şükür.
Ancak biraz riskli olduğu için tam da sevinemiyorum 3 ay olmadan..
Bu kadar detay verdim sizde umudunuzu kaybetmeyin diye zaman zaman gerginlikler tartışmalar olsa da bir birinize sarılın zamanı gelince olacak inşallah.
Allah bana da sizlere de en sağlıklı şekilde bebeklerimizi kucağımıza aldığımız günleri göstersin inşallah..
Dualarım hepimiz için...