• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Spekulumdan korktum = (

debby

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Şubat 2009
72
1
86
- Yurtdışı
hanimlar ben bugun doktora gittim tum cesaretimi toplayip.. muayene yapmamiz gerek deyip spekulumu cikartinca tum cesaretim kacti.. spekulumu degdirdigi an yok yapamiyicam dedim, smear testi yapmamiz lazim falan dedi ama ben cesaret edemedim dogrusu.. ban bir antibiyotik verin dedim.. esimle benim kullanmamiz icin bir antibiyotik verdi..bir hafta gunde ikiser tane kullanicaz.. umarim kurtulurum su akintidan.. cunku muayene acayip feci bisey.... en azindan denedim :(
:olmaz:

bende yaptıracagım en kısa zamanda ınsallah.. :1closedeyes: laf aramızda bende cok tırstım o aletten.. :sinifsinif: ama tatlım cok onemlı ve gereklı bı saglık muayenesı keske vazgecmeseydın de guzelce muayene olsaydın.. :delphin: nasılsa bıgun muhakkak olacaksın.. :kahve: bır an once olurdun hıc olmazsa.. :delphin:

aslında hiçde korkunç bişey degil inan kiş çokda fazla acı veren bişrey degil hata yapmışsın canım dilerim geçer ama muayene olsaydın keşke vajinal usg ile baktı mı peki sağlık için herşeyi göze almalısın ama sen bilirsin beren e bende katıolıyorum görüşlerine kesinlikle buyuk bir hata yapmışsın

ya ben spekulumdan hiç rahatsız olmuyorum...zaten eğer smear alınmıcaksa yada işlem yapılmıcaksa spekulum kullanmıyolar...usg ile bakıyolar..bana 3 kere spekulum takıldı...1.si smear testi için.2.si rahim filmi için..3.sü aşılama için ...gayette rahattım...dr um kadın belki bunun rahatlığıda olabilir...

zemuszemus zemuszemus zemuszemus bende alıskanlık yaptı on yıl boyunca hala doktora gitmeden duramıyorum her seferinde takıyorlar bağımlısımı oldum ne kaydirigubbakcemile3

canım korkucak birşey yok tabiki hoş bir alet değil ve hiç bir bayan o muayeneden hoşlanmıyor ben hiç bir sorunum olmadığı halde gittim yeni evlendiğim zaman 3 senedirde düzenli giderim her defasındada tırsarım ama yinede muayenemi olurum acı falan yok rahat olduktan sonraşakkıdı

Öyle düşünmeyin.. Bir bebek büyüklüğünde açılabildiğini unutmayın.. Rahat ve gevşek bir şekilde giderseniz hiçbir problem olmaz, hissetmezsiniz bile.. Göründüğü kadar korkunç bir şey değil..

korkmuyorum ben,tedavi gördüğüm için hemen hemen her ay o masaya yatıyorum..

bende spekulumdan korkusu olan varmı diye başlık açmıştım..neredeyse 1 yıl olacak ve ben hala muane olacağım.S

dr a da cok bagli bisey. güven verdiginde daha rahat oluyor insan.

birde bayan dr olmasi lazim benim icin, yoksa hayatta olmaz:)

kızlar hiç korkucak bişey yok düşünün ben vajinusmustum tedavi oldum kurtuldum falan ama ilişkiye girerken arada bir yine kendimi kasıyorum evliliğimin ilk yılları vajinusmustan sonra ilişki yaşamaya başladığımda vajinamda acayip sinir edici kaşıntılar başladı bunu hemen hemen her kadın yaşamıştır doktora gittim ben bana kızmışım gibi bakarlar sandım neyse o muayene koltuğumudur nedir oraya çıktım bi baktım tabanca gibi bişey geliyor doktorum çok iyi birisi kendini rahat bırak dedi dudakları ayırdı içeriye soktu sonra biraz kasıldı vajinam ama 1 dkda bitti gitti.şimdi her muayeneye gittiğimde spekulumu mutlaka sokuyor rahat bırakıyorum kendimi girip çıkıyor.ben bişey sorcam acaba hsg çekilirkende spekulum kullanılıyormu?

kızlar hiç korkucak bişey yok düşünün ben vajinusmustum tedavi oldum kurtuldum falan ama ilişkiye girerken arada bir yine kendimi kasıyorum evliliğimin ilk yılları vajinusmustan sonra ilişki yaşamaya başladığımda vajinamda acayip sinir edici kaşıntılar başladı bunu hemen hemen her kadın yaşamıştır doktora gittim ben bana kızmışım gibi bakarlar sandım neyse o muayene koltuğumudur nedir oraya çıktım bi baktım tabanca gibi bişey geliyor doktorum çok iyi birisi kendini rahat bırak dedi dudakları ayırdı içeriye soktu sonra biraz kasıldı vajinam ama 1 dkda bitti gitti.şimdi her muayeneye gittiğimde spekulumu mutlaka sokuyor rahat bırakıyorum kendimi girip çıkıyor.ben bişey sorcam acaba hsg çekilirkende spekulum kullanılıyormu?

delikafaduldenEvet rahim flimindede takılıyorrr..

2 yıl boyunca vajinal usg ile spekulum korkumdan dolayı boşuna ertelemişimm.Hiçte korkuldugu kadar acı verici bişi deiğillllll.Ama acayip bişi yaaa:lepi:

Bence siz çokabartmıssınz bence sıkmayın kendınız cesaretını toplayın da gercı çok cesaretlık bişeyde değilkı yarın bıgun daha agır seylerle de karsıalşabılrsınz.dogum yapsanız bebgınz kucagınzda olur ve korkunuz gecer ama kurtaj faaln emın olun o dediğinz aletten daha korkutucu bışey.inş başınza gelmez ama en kotusunu dusunun.
Ama cıdden deidğinz kadr korkulucak bişey değil raht olun ve gidin doktora

[ı]2 yıl boyunca vajinal usg ile spekulum korkumdan dolayı boşuna ertelemişimm.hiçte korkuldugu kadar acı verici bişi deiğillllll.ama acayip bişi yaaa:lepi:[/ı]

allah alalh balım ben hıçkorkmadım o aletten gercı benım başımdn çok sey geçtı bee.
Kurtaj rahımde ayra dondurtma rahım fılmi anacım eşimdne daha çok gördu doktorlar :)

Back