• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları Spatik Çocuğu olan var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi mariya
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
M

mariya

Ziyaretçi
bir anne olarak bu durumun ne kadar zor olduğunu bilmekteyim ailemin çevremin dışardaki tanıdığım ve tanımadığım insanların desteğini bekliyorum bir spastik çocuk gördüğünüzde annesini soru yağmuruna tutmayın çocuğuda farklı bir insanmış gibi bakmayınız

Down Sendromlu yeğeni olan biri olarak söyleyebilirim ki yeğenimle ilgilenen, ona gülümseyip iltifat edenlere ne kadar teşekkür etsek azdır, moral buluyorduk böyle insanlarla. Ama bir de tersi var, garip garip bakanlar, inceleyenler, sizi sorumlu tutar gibi bakanlar. Bir anne için bu durumun ne kadar zor olduğunu tahmin bile edemeyiz. Çocuklarımız engelli ya da değil, onlar bizim ve Allah'ın bize armağanı. Sevgili Mariya, yaşadıklarını düşünebiliyorum ve yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum. Çocuğun kaç yaşında, kız mı erkek mi bilmiyorum ama onu kocaman öpüyorum, sevgiler...

özel eğitim öğretmeni olarak seni anlayabiliyorum 12 tane öğrencim var içlerinden bir tanesi spastik diğerleride orta düzeyde zihinsel engelliler...ama bence diğer normal bildiğimiz insanlardan çok daha insancıl ve çok masumlar ben onlarla çok mutluyum...onlar özel çocuklar...eğitim almaya başladımı kaç yaşında özellikleri nasıl..burdan sana destek olmak isterim..

meraklı bakışlarla bakılmasına yada olmadık sorular sorulmasına bende kızıyorum. o da bir can ... neyini sorguluyorlarsa...
bizim komşumuz var oğlu böyle olan. bebekliğinden beri tanırım. şimdi maşallah kocaman delikanlı oldu. hemde yakışıklı mı yakışıklı. benim onu görünce üzüldüğüm tek nokta herşeyi anlayabiliyor ama cevap veremiyor ,ifade edemiyor. mutlu olduğunda yada bir şeye kızdığında ...mutlaka zorlukları vardır. o yüzden allah sana ona bakabilecek gücü ve sağlığı versin, başından eksik etmesin.

bence de sanki çok farklı birşey görmüş gibi insanlar garip sorular sorup anneyi ne bunaltmalı ne de üzmeli. allah tüm engelli çocuklara ve ailelerine yardımcı olsun.

bana destek için yazdıklarınızdan dolayı tşk ederim

Back
X