• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Spastik Kolon... İBS...Paylaşalım...

.... bulunca dünyalar benim oldu.Doğru söylüyorsun biraz fazla yersen rahatsızlık veriyor ama olsun.Önceden dünyada hiç çaresi yok bu derdin zannediyordum.Şimdi yeniden doğmuş gibiyim.Ey Allah'ım 25 sene dile kolay neler yaşamadım ki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sevgili püsük eğitimci olduğun yazıyor.Bu sıkıntı ben de eğitimci olduğum için bana çok zor günler yaşattı.Sen neler yaşıyorsun?Çalıştığım dönemde inan debridatla tanışsaydım,hiç sıkıntım kalmayacaktı.Ne yazık ki daha yeni kullanmaya başladım.Ben de kabız versiyonuydum. iyi geliyor.Mutlaka bir iki ay kullanınca kararını ver.Tıka basa yeme.Kepekli ekmek, salata,meyve gibi hafif yiyecekler kabızlığı yok ediyor.

Bu hastalığı yaşamayan bilemez.Ne kadar anlatılırsa da ifade edilemeyecek türden rahatsız edecek türden bir hastalık.Ben de yaşıyorum bu hastalığı.Düzelmeyen bir hastalık olduğu için kabullendim.Hassas insanlarda oluyormuş sanırım,doktor dedi.Ben de hassas bir insanım tam benlik hastalık.Bana her türlü ayrıntılı tetkik yapıldı ilk bu hastalık başladığında.Kendimi kanser zannediyordum o kadar kötü bir şey psikolojik yönden de.Ben de artık hayatımı buna göre planladım.o yüzden tekrarlama sıklığı azaldı.Çok yağlı peynir yemiyorum.Dışardan yemek pek yemiyorum.Hamurişleri yaramıyor bana.Kızartma,acı vs azalttım.Bir de şikayetlerimin arttığı zamanalrda doktorun tavsiyesiyle debridat ve meteospasmyl haplarını kullanıyorum.İkisi de çok iyi.Rahatlatıyor en azından.Bir de şehirdışına çıktığımda yani evden uzaklaştığımda şikayetler hemen geri başlıyor.Sizde de öyle mi?

ben de birde3-4 ay önce afedersiniz makat içinde baskı oluştu bazen sancıya dönüşüyordu çok korktum doktor ilaçlı kolon filmi istedi neyse korka korka çektirdim bişey çıkmadı çok şükür. bazı ilerlemiş ıbslerde böyle baskılar olabilirmiş.stresli dönemler ve seyahatler benide çok etkiliyor en kötüsü sosyal hayattan uzaklaşmak zorunda kalmak. Allah beterinden korusun.

Sevgili arkadaşlar sizi nasıl anlıyorum bir bilseniz.Sürekli sakladım hastalığımı,25 yıldır yaşıyorum bunu.Çalışırken sürekli aç gezdim.Doktorların verdiği ilaçlar hiç işe yaramadı,ben de aç gezmek zorunda kaldım.Çalışıyor olmak öyle büyük bir sıkıntı yarattı ki anlatamam.Daha kötü hastalıklara yakalanmış olsaydım da herkesten saklamak zorunda olduğum bu illetle yaşamasaydım dediğim çok oldu.Şimdi... kullanarak biraz rahatladım.Ama hala sosyal olaylara yabancıyım;çünkü kendime güvenim yok olmuş.Depresyon geçirdim yaşadığım olumsuzluklar neticesinde.Hayata korkarak bakıyorum.Allahım sana şükürler olsun.....tanıştım ya bu da yeter.

arkadaşlar ibs zamanla ibh ye dönüşebiliyormuş, bu yüzden kolonoskopi gerekiyorsa mutlaka yaptırın, ayrıca başka hastalıklar olabiliyor, mesela benim 1 yıl süren ishal ve karın ağrısı şikayetim vardı ve önce ibs dendi, spatik kolon dendi, endoskopi ile onikiparmak barsağından parça alındı iltihap varmış, kolonoskopi yapıldı polip varmış alındı patoloji temiz çıktı ama poliplerin mutlaka alınması gerekiyormuş yoksa kötü huylu olabiliyormuş zamanla, bu yüzden ne gerekiyorsa mutlaka yaptırın, şimdi benim ishal geçti ama şişkinlik, gaz ve bazen kabızlık şikayetlerim var ince barsaklara bakılması gerekiyormuş, nasıl bir işlem bilmiyorum, şimdilik idare ediyorumda dr.a gitmek gerek, sizlere söylüyorum ve bende dr. a gitmeyi erteliyorum diimi,

sağlıklar diliyorum herkese....

Sevgili sencerderen arkadaşım,oğlunun belki de sadece kabızlığı vardır.Yani ibs olmak için daha çok erken genelde 18'li yaşlarda başlar diye biliyorum.Kabızlık da keçi pisliği şeklinde olabilir.Yediklerine önem ver.Sebze,salata,meyve türü yiyecekleri bol bol yedir.Benim kızım da çok yaşıyordu.Doktor ilaç bile vermiyordu.Evden kepekli ekmeği eksik etmez oldum.Zorla da olsa her gün kuru kaysı yedirmeye çalıştım.Eline sürekli meyve tutuşturdum.Arasıra bağırsaklarına iyi gelir diye kefir alıp içirmeye başladım.Şimdilik çok şükür sesi çıkmıyor.Allah şifa versin.

arkadaşlar bende de bu sorun var ama sanıyorum ki ben bunu yavaş yavaş atlatıcam
ben kesinlikle et yemiyorum zaten ben kendimi bildim bileli et yemem de
sürekli sebze yiyiyorum
işlenmiş gıdalardan fazla yemiyorum
ekmek yemiyorum
yazları soğuk su içiyorum spor yapıyorum
sürekli yeşil çay içiyorum ve bu hafta lahana suyu içmeye başladım
şuan aklıma gelenler bunlar
benim sorunum 3 yıllık üniversiteye başladığımda oldu
spor çok önemli çünkü bağırsaklara masaj etkisi yapıyor
lifli gıdalar zaten çok önemli
et yemek sindirim sisteminizi zora sokar hazmı zorlaştırır
sürekli sebze yiyin

benim yavaş yavaş atlatıcam dememin sebebi ise 2-3 haftadır
içinde sinemaki de bulunan form çayını içmiyorum
sadece yeşil çay ve lahana suyu içiyorum fakat ona rağmen düzene giriyor gibi
eskiden neler neler yapardım hele çok sancım olduğunda
yağ içerdim kayısı yerdim bol bol su içerdim
form çayı içerdim sinemaki kaynatırdım fitil yapardım posalı meyve yerdim
ve bunları bazen peş peşe yapardım ve daha çok şiştiğimle kalırdım
biliyorsunuz bu rahatsızlığın sebebi strese meyilli olma hassa olma
ben artık hiç bişeyi takmıyorum stres yapmıyorum heyecan yapmıyorum beni gerecek hiç bir duyguya kapılmıyorum
gerçi 2-3 hafta az bi süre ama 3 yıldır hiç böyle olmamıştı umarım hepimizinki bir an önce geçer
herşey düşüncede

ben de kabızlık da yok ishalde.. şimdilik en azından.. ama yıllardır incecik olmama rağmen sıtmalı, hamile gibi bir karınla geziyorum :( hele yemeklerden sonra karnım davul gibi şişiyor.. o kadar özlem duyuyorum ki düz bir karna.. dra da gittim sürekli geniz akıntım var bundan kaynaklanıyor olabilir mi dedim garantisi yok ama evt kaynaklanabilir dedi.. geniz akıntısı için ufak bir burun operasyonu olmam lazım para durumundan dolayı maalesef henüz olamadım bu ameliyatı. benzer sıkıntıları yaşayıp atlatan var mı acaba?

Son düzenleme:
ben de kabızlık da yok ishalde.. şimdilik en azından.. ama yıllardır incecik olmama rağmen sıtmalı, hamile gibi bir karınla geziyorum :( hele yemeklerden sonra karnım davul gibi şişiyor.. o kadar özlem duyuyorum ki düz bir karna.. dra da gittim sürekli geniz akıntım var bundan kaynaklanıyor olabilir mi dedim garantisi yok ama evt kaynaklanabilir dedi.. geniz akıntısı için ufak bir burun operasyonu olmam lazım para durumundan dolayı maalesef henüz olamadım bu ameliyatı. benzer sıkıntıları yaşayıp atlatan var mı acaba?

arkadaşlar sanırım bu hastalıklar hep birbirini tetikliyor spastk kolon bendede var sanırım sonra gastrt eklendi zaman zaman reflü şikayetimde oluyor ve şimdide basurla mücadele ediyorum ve tabikide kabızlık onsuz olurmu hiç ya kesinbi tedavisi yok sanırım bunların .stresten uzak duracaksın gazlı içecekler tüketmiyceksin ve aslında en başinda kendi kendinin doktoru olacaksın. belki kendi vücudumuza neyin dokunup neyin dokunmadığını anlasak geçecek şikayetlerimizde acil şifalar diliyorum hepimizecokacimcoook

OFFF OFFF bende de gaz şikayeti var çarşamba akşamı acillik oldum.karın ağrısı ile birlikte düşük yapıyorum sandım,aşırı bir sancı alt tarafıma vurunca ağlamaya başladım.bugun doktorum bir kaç tetkik istedi pazartesi sonuç bakcak... offf offf gazman gibiyim valla

selam arkadaşlaar..çok şükür bende böyle bir hastalık yok ama maleseef eşimde var ve daha yeni başladı..onu öyle görünce çok üzülüyorum ..sancı giriyo sürekli ve hiç bir ilaç iyi gelmiyo ona sadece nane karanfil kayanatıp içiriyorum ancak o rahatlıyo..birde sakinleştirici ilaç aldığında uzun süre olmuyoo yani bunun yemekle içmekle bence alakası yok tamamen STRESE BAĞLI..herzaman mutlu olmanız gerekiyo..inşallah biran önce bu hastalığın tedavisi çıkarda hepiniz kurtulursunuuuz..sağlığınız daim olsuun...sevgiler geçmiş olsun kızlar

arkadaşlar bu hastalığı ben 6 yıldır çekiyorum.hiç bir ilaç çare olmadı.geçen yıl .....adlı bağırsak hareketlerini düzenleyici bir sıvıyı eczaneden tavsiye ettiler inanılmaz rahatladım.sabahları kalkınca aç karnına içiyorum hem bağırsak hareketlerini düzenliyor,hemde huzursuzluk hissini ortadan kaldırıyor.isteyen deneyebilir.

arkadaşlar bende kronik kabızlık ve aşırı şişkinlik vardı yıllarca dr lara gittim ve geçen yıl endometriyositzim olduu ve yapışıklıkların bağırsağıma kadar ulaştığı belli oldu yani yıllarca beni süründüren araştırma yapmayan dr lara teşekkür ediyorum gunlerce wc ye çıkamasken bana al şu lavmanı yap geçer sinir yapma diyen dr lara tavsiyem var iyice araştırın ya vicdanlı olun biras nıck nıck çok yasık kime guvencez :(

Arakaşlar, bana da spastik kolon tanısı konuldu. Birsürü ilaç kullandım, hiçbiri pek işe yaramıyor. En iyisi bol su içmek, sebze emyve yemek gibi geldi bana. Şu piyasadaki yoğurtlar bende çok işe yaradı. Yani, yiyin yoğurdu, için ayranı, bol bol yürüyün derim ben..::)))

Back