Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Spastik Kolon... İBS...Paylaşalım...

Ara tatilde ankara ya gitmeyi düşünüyorum var mi bu alanda iyi bir doktor tavsiyesi olan ve mutlaka yaptırmanın greken testler nelerdir yaptieayim bu colyak için falan sadece kan mi veriliyor gaitadan bakılan önemli test var midir bu konuda bilgili büro varsa yazabilir mi

Gastroenteroloji bölümüne gidip durumu anlatır saniz onlar gerekli testleri ister

Hayırlı akşamlar çok olmuş konu hakkında konuşalı ama bende dört aydır karın ağrısı çekiyorum kolonoskopi oldum birşey çıkmadı bi ara düzeliyor sonra yine ağrı sızı gaz benim sıkıntım bütün gün karnımda olan huzursuzluk gerginlik ve sızlama gibi çok kötü bi durum sabahlari sadece iki kere yumuşak dışkılama oluyor ama karnımın rahatsızlıği geçmiyor tranko buskas ve spazmomen verdi doktor iki ay kullan dedi ama bağımlılık yapar diyorlar tranko buskas a sizin şuan durum nedir neler kullandıniz karnımin eti ağrıyor resmen

Benim de sabah agriyla yumusaknkjcamdi tuvalete çıkma var gün içinde karın ağrısı ara ara mide bulantısı var hayat standartın düşürüyor resmen sürekli aklım orda ağrı çekmekten bıktım ankarafa iyi bir doktor ismi arıyorum

Bu çok zor bi durum anksiyete ye sebep oluyor o yüzden çok takmayin şuan feci gazim var karnım çok rahatsız ama sakın olmaya çalışıyorum iyi bi doktora gidin sonrada rahatlamaya çalışın

Kızlar ankara medicana da tarkan karakan diye bir doktor var ona gittim anlattım durumumu kolonodkopi yapmak istedi ben istemedim hem biliyorum seneler önce den birkaç defa yaptırdım zor hem de hastane aşırı pahalı neyse oda bana khaleidon diye bir probiyotik kapsül verdi ama yine bağırsaklarım gürül gürül hiç katilasmiyir aranızda isaline iyi gelen bir probiyotik kullanan var mi marka verebilir mi diyorum acaba iyice çalıştırıyor mu bu kapsül kullanan var mi aranizfa

Valla bu illet beni on yıldır ugrastiriyor özellikle antibiyotik kullanmam gereken bir durum olursa bir yılı buluyor düzelmem suan olduğu gibi. Eylülde kullandığım antibiyotik yüzünden isalim geçmiyor reflor maflor vs hiçbir ise yaramıyor probiyoyikler dağa fena yapıyor doktorun bağırsak florasi testi yapalum istersen dedi 1300 tl olan bir lab önerdi yurt dışına yollanıyor muş türkiyede yokmuş yapan yer bende çok buldum ce ise yarayacak mi emin olmadığım teste para ödemek istemedim bu testi yaptıran var mi acaba aramızda hiç sanmıyorum ben ama

Ben yaptirmadim benimde sadece sabahlari yumuşak şekilsiz ishal kadar değil ama normal olmayan dışkılama vardı ve çok gazim oluyor ama çıkaramıyorum oda karın ağrısı yapıyor midem ağrıyor onu yeme bunu yeme dediler ne yaptı ysam geçmiyor bende bıraktım herşeyi yiyorum kafaya da takmıyorum artık çünkü taktıkça daha Beter oldum artık takmıyorum sizin günde kaç kere WC ye gitme oluyor karın ağrısı var mı

Canım bu atalar bur gün iyoysem ertesi gün aynı senin gibi yumuşak kıvamlı ama tam da isal gibi değil ağrılı şekilde sabah çıkıyorum rahatlamış hissetmiyorum gün için iki yada üç oluyor bazen ve gaz bende de var midem sis oluyor bişey yiyemiyorum bazen gün boyu düzgün oluyor tuvalete gitmiyirum gaz da olmuyor ama akşamına başlıyor hemen gurultular ve devamı yumuşak kıvamlı hep bu kısır dobgudeyim uzun zamandır iyiydim eylülden. Beri bu şekilde ne antibiyotikmis mahvetti flofayi

Canım Zaten tetikliyir ilaçlar ama sana tavsiyem gerçekten kafana takma ben bı ara kansermiyim öleceğim her gün agrimi olur diye kendimi dinliyor dum sürekli şuan antidepresan kullanıyorum ve tuvaletim aynı ama ben takmıyorum artık bu ara çıldıracak tim nerdeyse

Bende düşünüyorum anti depresan ama çocuk için ugrasiyoruz bur taraftan da o yüzden kullanamiyorum hatta burdavokudum bir anti depresan varmış bağırsak hareketini yavaşlatan kullansam mi dedim şen ne kullanjyorsun bu kadar karnım agrirken takmanak elde değil ki

Ben sana yaşadıklarımı bı anlatsam inan çok zor günler geçirdim iki küçük oğlum var biri ucbucuk yaşında biri bir yaşında o kadar strese soktum ki kendimi şuan ibs artı fibromiyalji yani kas romatizması oldu birde sırtım belim her yerim ağrıyor du duxet kullandıgim ilaç hem kaygı bozukluğu na hemde fibromiyalji ye iyi geldi karın ağrısı oluyor evet ama eskisi gibi takmıyorsun benim her günüm ağlayarak geçiyordu Rabbime çok şükür ilaç beni psikoljik olarak çok rahatlattı

Bir süredir yazılmamış ama ben de yazayım dedim.. ben hem hamileyim şu anda hem de bağırsak sorunu yaşıyorum o kadar stresliyim ki anlatamam.. hastalık hastası oldum sürekli kendimi dinliyorum bu bağırsaklarim yüzünden.. bağırsak sorunum yazın işsiz kalınca ortaya çıktı vir sürü gaita tahlili kan ultrason bakıldı bir şey çıkmadı.. zavallı büyümek isteyen bebeğime de huzur veremiyorum bu sorun yüzünden çok uzgunum.. ishal değilim ama her sabah tyvalete zor yetişiyorum resmen yumuşak şekilde çıkıyorum.. eskiden hiç boyle değildi.. resmen eskiden olduğum insanı özledim.. tum mesajları okuyamadim ama benzer sıkıntıları yaşayıp atlatan bir nebze olsun bir çözüm bulabilen arkadaşlar yardimci olabilirse cok sevinirim..

CANIM ANLIYORUM SENİ BENDE AYNI SIKINTIYI TÜP BEBEK TEDAVİSİ SÜRESİNDE YAŞIYORUM. BAŞARISIZ DENEME SONUCU YOĞUN ANTİBİYOTİK KULLANDIRILDI BANA VE ZATEN ÜZÜNTÜ STRES BİRDE ANTİBİYOTİK İŞİN İÇİNE GİRİNCE İSALLERİM BAŞLADI İLKA BAŞLADIĞINDA NOTRMAL İSAL GİBİYDİ AMA SONRA HERKESE İYİ GELEN REFLOR GİBİ İSAL İLAÇLARININ BENDE HİÇ ETKİ ETMEDİĞİNİ GÖRDÜM. BAĞIRSAK FLORAM BOZULMUŞTIU TAHLİLLERDE MOKROP FALAN CIKMIYORDU. AMA HEP AĞRI SANCI TUVALETE AGRILI ÇIKMA VE YUMUŞAK KIVAMLI BİR HAL ALDI. KABOIZ YAPAN HERSEYİ YEMEME RAĞMEN KATILAŞMA BİLE OLMUYORDU. EYLÜL AYINDA BAŞLADI BUNLAR VE HAFİF AZALMAKLA BERABER HALA DEVAM EDİYOR NE YİYECEĞİMİ SAPITTIM SEBZE YEMEKLERİ DİREK BOZUYOR ISPANAK VS GİBİ. VE HEP AKLIMDA SU VAR YA HAMİLE KALIRSAM BU HALİMLE BEBEĞE NASIL BAKARIM VE SEN SUAN BENİM O KORKULU RUYAMI YAŞIYORSUN SANIRIM. KULLANDIĞIMIZ İLAÇLAR YÜZÜNDN ÇEKİYORUZ BUNU VE KOLAY KOLAY DÜZENE GİRMİYOR. SENİN DE STRESE BAĞLU SANIRIM. HAMİLELİK NEDENİYLE ALDIĞIN İLAÇLAR DA TETİKLİYORDUR MUTLAKA. BEN HERGUN MUTLAKA PİRİNÇ LAPASI PATATES HASLAMASI VE MUZ YİYORUM AKSATIRSAM HEMEN KIVAM DEĞİŞİYOR BUNLARI SENDE YAP AYVA MUTKALA YE. HER GÜN. YOGURT 2 KASE YE EN AZ HER GUN. BAGIRSAK FLORASINI DUZENLİYOR DENİLEN PROBİYOTIK KAPSULLER HİÇ İSE YARAMADI BENDE. İNŞALLAH BEBEĞİNİ SAĞLIKLA KUCAĞINA ALIRSIN AMA SAKIN ANTİBİYOTİK KULLANMAMAYA ÇALIŞ.

Çokteşekkür ederim canım güzel duaların ve paylaştığın için amin inşallah ben de hep dua ediyorum başka sığınacak bir şeyim yok zaten.. inşallah senin de her şey gönlünce olur.. o kadar üzülüyorum ki anlatamam.. kabızlık çeken hamilelere özeniyorum resmen.. inşallah bu bir süreçtir hepimiz için ve hepimiz güzel günlere uyanırız..

aynen bende çok özeniyorum ayy günblerdir çıkamıyorum tuvalete diyenlere bi taraftan da allah beterinden saklasın diye sükrediyorum ne hastalar var bununla da yaşamaya alıştım diyorum ama ben kolonoskopi yaptırıcam artuık son care bir arkadasım da böleydi tüp bebek ilaçları onu da isal yapmştı kolonoskopi oldu bişey çıkmadı heme kafası rahatladı hem de o işlem işe mi yaradı nedir düzeldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…