Siti çok geçmiş olsun...
Öncelikle bu İBS denilen durum çok geniş kapsamlı ve belki de bizimkisi halk dilinde hazımsızlık denilen ve genelde kaynağında gıda intoleransları olan durum. Ama senin gibi ishal ile seyreden durum genelde benim gibi şişkinlik gaz şikayetleri olanlardan farklı ve bizim durumumuzdan çok daha zor. ben bunla zor baş etmeye çalışırken öyle bunalmışken, sizlere allah on kat sabırlar versin...
Ben kendi durumumu araştırırken safra kesesi ameliyatının - doktorların söylediğinin aksine- kimi hastalarda çok ciddi ibs sorunlarına yol açtığını duydum. Bunlar hep ishal ile seyrediyor. Kimileri bu hastalığa hala psikolojik dese de özellikle yabancı ülkelerde doktorlar psikolojik olduğu görüşünü pek savunmuyor. Sadece arkasındaki nedenleri keşfedebilmiş değiller. Üstelik bağırsaktaki bir sorunun keşfi kolay değildir. Mantar ya da başka enfeksiyonlar olduğu halde gaita testleri temiz çıkabildiğinden belli aralıklarla tekrar tekrar yapılmalıymış..
Neyse bunlar benim konuyla ilgili zamanında bulduklarım.. Ama asıl bir forumda aynen senin durumunda olan insanların mesajlarını okumuştum. Bakteri kaynaklı olmadığının iddia edilmesine rağmen safra kesesi ameliyatlarının tetiklediği durumun bir antibiyotik tedavisi ile yatıştığını iddia edenler var, birkaç tedaviden bahsediliyor... senin mesajını görünce daha önce okuduğum bilgileri buldum linki gönderiyorum:
http://www.barsak.org/forum/viewtopic.php?t=1701 İçlerinde bir de doktor var forumda... Bir incele derim... Acil şifalar canım :)