Gastroenteroloji - Sindirim Sistemi Hastalıkları Spastik Kolon... İBS...Paylaşalım...

Allah razı olsun ama ben kolonoskopi yaptırmayan rahat edemeyeceğim galiba en kısa sürede yaptıracağım şuan çünkü hadi başka birşeyse diye kendimi yiyip bitiriyorum en azından yaptırıp neyse çıkar ortaya senin hamileliğinde zor olmuyor mu karın ağrısı falan olmuyor mu birde sen günde kaç kere çıkıyorsun ben iki ve ikisi de sabah oluyor

Hamilelik zor ne yesem gaz yapiyo sürekli karın ağrısı halsizlik zor bi süreç ama şükür çok şükür ben ilk zamanlar hep öyleydi sabah cikiyordum şekilsiz ishal gibi ama 1 yada 2 kez şimdilerde saati belli olmuyor pek ama karın guruldamasi ağrısı falan hep olan bi durum arada kabız oluyorum hemen arkasından ishal günde 3 defa çıkmak normal onu stres yapma zaten bisey olsa inan kan ve dışkı tahlilinde mutlaka çıkar bağırsaklar da iltihap falan olunca dışkı tahlilinde mutlaka çıkıyor doktor bana kolonoskopi yaptırma boşuna demişti ana ben yine yaptırdım bisey çıkmadı şükür cunku ishal degiliz biz ishal olsak günde 4 5 kere falan su gibi olur doktor çok önemli benim gittiğim doktor benimle çok ilgilendi ve bu hastalığı uzun uzun anlattı ben doktorun yanına ilk gittiğimde hüngür hüngür ağlıyordum

Benimle konuşup sikintimi paylaştığın için çok teşekkür ederim benimde doktor kanda crp sedimantasyon mutlaka yükselir di dedi ama işte rahat edemiyorum benimde debridat iyice ishal gibi yaptı sanki onu icmeyince yine sabah çıkıyorum ama daha şekilli oluyor içince iyice ishal gibi oluyorum allahım inşallah kötü birşey değildir antidepresan da kullaniyorum oda ishal gibi yapar mı acaba seninde başını sisiriyorum hakkını helal et lutfen

Helal olsun olurmu öyle şey çok sıkma canını Bana dicetel diye bir ilaç yazmıştı doktor o biraz düzene soktu ama hamileyim bide sürekli ilaç kullanmak istemedigim için bıraktım bu ilacın tek tedavisi sakın bir hayat sıkıntı ve stres olduğu surece net bi tedavisi yok için rahat edecekse kolonoskopi ol Ben oldum korkulacak birşey değil bayiltarak yapan hastaneler var beni bayilttilar rahat oldu

Kanda ne çikiyorki birsey olsa hem tam kanda cikmaz o ozel tahlili vardir onun onda cikiyordur crp ilap gosteren tahlil zaten sedimantasyonu bilmuyorum ama benim sarilik gecirdigimde hepsine bakilmisti hepsi tavandi

Ben endeskopi yaptiramiyorum kolonoskopi nasil olucam ya birde siz bu kadar iyi bi doktorla nerede karsilastiniz

Kanda ne çikiyorki birsey olsa hem tam kanda cikmaz o ozel tahlili vardir onun onda cikiyordur crp ilap gosteren tahlil zaten sedimantasyonu bilmuyorum ama benim sarilik gecirdigimde hepsine bakilmisti hepsi tavandi
Yani vücutta iltihabı bi durum olduğu zaman kanda çıkıyor benim kan değerleri çok normal ama kolonoskopi yaptırmayan rahat edemeyeceğim

Sakın olayım diyorum ama yapamıyor um zaten bu hastalık yüzünden mi yoksa psikolojim bozuk olduğu için mi bu hastalığa yakalandım bilmiyorum evde yalnız kalmak istemiyorum aslında iki çocuğum var ama eşim yanımdan gitsin istemiyorum ağlama krizleri ne giriyorum kalbim çıkacak gibi atıyor elim ayağım titriyor sürekli olumsuz şeyler dusunuyorum o yüzden gittim psikiyatriye allahım ne uykum kaldı ne gündüz keyfim geceleri surekli kasılarak uyuyorum beynimde binlerce sey dönüyor allahım hayırlısı bakalım

Diski tahlilindede intihap falan varsa çıkıyor kan tahlilindede karaciğer pankreas safra kaynaklı bi sorun varsa çıkıyor bana hepsine bakıldı ulturason kan dışkı hepsi yapıldı en son kolonoskopi zaten tahlillerin hepsi normal çıkınca en son kolonoskopi kalmıştı ben onuda yaptırdım

Bilmiyorum nasıl düşünüyorsun dualar konusunda ama internetten araştır dua oku bol bol iştirak suresi var onu oku içi rahatlatacak dualar yaz onları oku inan ise yarıyor dua et bol bol Allah yardımcın olsun gerçekten anlıyorum seni ama psikiyatri ilaçları kullan kullan insanin dengesi iyice bozuluyor Allaha sığın dua et bol bol bide şükür et canım bak 2 evladın varmış esinlede problemin yok anladığım kadarıyla iyi şeyler dusunmeye çalış eşine anlat durumunu beraber asarsiniz yeterki iyi olmak işte sen

Antidepresani bırakacağım zaten daha beter yaptı kaygılarımi artırdı çok dua ediyorum allahım buda bi süreç sanırım geçecek inşallah karnım icten yanıyor benim sanırım buda stresten allahım tez zamanda şifa mızı verir inşallah

İnşallah canım doktoruna şöyle belki ilaç iyi gelmemiştir ben geçen sene bi dönem kaygı bozukluğu. Buspon diye bi ilaç kullanmıştım 2 ay kullandım bıraktım doktor kontrolünde bıraktım doktora sormadan bırakma yinede ama o ilaclarada sığınma herşey duzelecek inan bu bi surec ve geçecek

Canım bak bide beni dusun hamileyim ilk hamileligim korku ve kaygilarim o kadar fazla ki ama yinede dua ediyorum sürekli bu hastalık hamilelikte çok zor ama allahım beterinden korusun şükür ediyorum sürekli dua ediyorum Allahım bebeğimi korusun diye hayattaki en büyük zenginlik sağlık ve evlat emin ol evladı olsun diye bekleyen o kadar çok insan var ki sen 2 evlada sahipsin

İnşallah canım inan hiçbirşey yiyemez oldum karnım ağrıtacak gazim olacak tuvaletim gelirse diye rabbim büyük allahım başka dert vermesin birde benim surekli tuvaletim var gibi ama gidiyorum yok yapmıyorum dediğim gibi sadece sabahları şekilsiz dışkı olarak yapıyorum ama az o yüzden de bütün gün rahatsiz oluyorum

Evet binlerce kez şükür benim içimi yiyen işte hadi başka hastalıkların diye gerçi olsa bile ne yapabiliriz herşey Allah tan o yüzden kolonoskopi yi en kısa sürede yaptıracağım

Stresle doğru orantılı bi durum bu stres arttıkça bu durum içinden çıkılmaz bir hal alıyor doktora ne zaman gideceksin gaz için ilaç yazdır istersen gaz problemi hafifleyince o durumlarda hafifliyo ben sırf bu durumlar yüzünden isimden istifa ettim diyebilirim sürekli bi tuvalete gitme ihtiyacı karın guruldamasi

Evet binlerce kez şükür benim içimi yiyen işte hadi başka hastalıkların diye gerçi olsa bile ne yapabiliriz herşey Allah tan o yüzden kolonoskopi yi en kısa sürede yaptıracağım
Yaptır canım için rahat edecekse doktor ne dedi durumuna ilaç bi açıklama yapmadimi sana bide ne zamandır böylesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…