• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlüm ve ailesi

Tuba Gok

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2021
37
-48
1
28
Merhaba. Biz sevgilimle çok yakında sözleneceğiz. Daha yeni iş yeri açtı ve ailesi de kendide oraya maddi olarak elinden geleni yaptılar. Sevgilimle konuştuğum zaman ailen sana düğünde destek olacakmı diye sordum. Çoğu şeyi ben karşılıcam onlarda dükkana veriyor şuan bütün parasını o şekilde yardım ediyolar dedi. Bana garip geliyor daha doğrusu nasıl düşünmem gerektiğini bilmiyorum. Sonuçta düğün ayrı iş ayrı diye düşünüyorum. Ne kadar doğru sizce

Merhaba. Biz sevgilimle çok yakında sözleneceğiz. Daha yeni iş yeri açtı ve ailesi de kendide oraya maddi olarak elinden geleni yaptılar. Sevgilimle konuştuğum zaman ailen sana düğünde destek olacakmı diye sordum. Çoğu şeyi ben karşılıcam onlarda dükkana veriyor şuan bütün parasını o şekilde yardım ediyolar dedi. Bana garip geliyor daha doğrusu nasıl düşünmem gerektiğini bilmiyorum. Sonuçta düğün ayrı iş ayrı diye düşünüyorum. Ne kadar doğru sizce
Bütün paralarını dükkan dönsün diye veriyorlarmış acaba başka nasıl yardımcı olabilirler? Şu an da dükkan mı daha önemli yoksa düğün mü sizce? Gelecekte taş yemeyeceksiniz ya sonuçta.
Eğer çok istiyorsanız düğünü bi zahmet sözlünüz yapsın, aileler de bi yere kadar yardımcı olabilir ki yardımcı oluyorlarmış da zaten

Düğün şart mı?
Yoksa mobilya almaktan vs mi bahsediyorsunuz?
Herkes düğün şartmı demiş ama düğün sürecinden bahsediliyor zaten. Eşyası evi takısı bunlar mecburi ve şu dönemlerde herşey tavan yaptı. Sadece düğün salonu gelinlikle bitmiyor işte.

Evlilik aceleye gelmez.
Maddi ve manevi sartlariniz uygun hale gelene kadar bekleyin. Hazır olunca evlenin
.
Ne ailelerinizi ne de kendinizi sıkıntıya sokmayin.

Destek olan( düğün masraflarını karşılayan) aile demek ileride evinizin içine karışmaya daha en başında hak kazanmış aile demek. O yüzden ne yapabiliyorsanız sevgilinizle birlikte yapın. Ki kimsenin ileride size söyleyebileceği tek bir söz karışabileceği herhangi bir durum olmasın. Bu arada eş ailesini de evliliği de gözünüzde büyütmeyin. Evlendikten sonra daha iyi anlayacaksınız bazı şeyleri. Evlilik başlı başına zor ve sabır gerektiren bir bağlılık. Kim sizin için ne yapıyorsa o kadar konuşma hakkı görüyor kendinde. Maalesef bu işler böyle

Bu dukkan olmasaydi sevgiliniz ne is yapiyordu?

Aile ne is icin ne dugun icin destek olmak zorunda degil. Ne guzel ki cocuklari bir dikis tuttursun diye hala cabaliyorlar. Gir markete calis da diyebilirlerdi.

Illa dügün diyorsaniz dukkani devretsinler, yapabildikleri destekle dugunu yapin. Oturun evde önce duvarlari sonra birbirinizi yiyin 🤷‍♀️

İşi oturmamış aile onun gelecegi için uğrasıyor siz düğüne katkılarının peşindesiniz. Beklemek zormu ne yiyip ne içeceksiniz düğün gösterişinden sonra sinir oldum
Gösterişe ne alaksı var? Şuan herşey çok mu uygun siz bir evde oturmuyor musunuz veya evinizde eşya yok mu?

Bu dukkan olmasaydi sevgiliniz ne is yapiyordu?

Aile ne is icin ne dugun icin destek olmak zorunda degil. Ne guzel ki cocuklari bir dikis tuttursun diye hala cabaliyorlar. Gir markete calis da diyebilirlerdi.

Illa dügün diyorsaniz dukkani devretsinler, yapabildikleri destekle dugunu yapin. Oturun evde önce duvarlari sonra birbirinizi yiyin 🤷‍♀️
Dükkan zaten açıldı ve yerleştirildi. Ben ekstra çok gerekli olmayan durumlar var ve onlar şuan yapılmak zorunda olmadığı
Destek olan( düğün masraflarını karşılayan) aile demek ileride evinizin içine karışmaya daha en başında hak kazanmış aile demek. O yüzden ne yapabiliyorsanız sevgilinizle birlikte yapın. Ki kimsenin ileride size söyleyebileceği tek bir söz karışabileceği herhangi bir durum olmasın. Bu arada eş ailesini de evliliği de gözünüzde büyütmeyin. Evlendikten sonra daha iyi anlayacaksınız bazı şeyleri. Evlilik başlı başına zor ve sabır gerektiren bir bağlılık. Kim sizin için ne yapıyorsa o kadar konuşma hakkı görüyor kendinde. Maalesef bu işler böyle
Teşekkür ederim düzgünce açıkladığınuz için. Herkes çok sert eleştirmiş. Ama bende zaten nasıl düşünmem gerektiğini pek bilmediğim için konu açtım. Akrabalarım tam tersi düşündüğü ve sürekli konuştukları için bir insan olarak şu stresli dönemde ne doğru ne yanlış kafam karışıyor.

Ne zor Erkek ailesi olmak ya; doğur, büyüt, besle ,dersanelere gönder, şehir dışında okusun para gönder, donunce iş bulamasın harçlık ver, kaç yaşına gelip hala dikiş tutturamiyorsa sıfırdan iş kursun diye para ver, eşek kadar adam ama evlenecek diye düğün salonu parasını ver,sanki senle evlenecek gibi kızın takacgi yüzüğün parasını ver, evin mobilyalarını al, elin kızına takı al gelinlik al, doğsun sabah 6- akşam 8 çocuklarına bak.
Yine de adın 'kaynana' olsun, her yaptığın batsin...

Dükkan zaten açıldı ve yerleştirildi. Ben ekstra çok gerekli olmayan durumlar var ve onlar şuan yapılmak zorunda olmadığı

Teşekkür ederim düzgünce açıkladığınuz için. Herkes çok sert eleştirmiş. Ama bende zaten nasıl düşünmem gerektiğini pek bilmediğim için konu açtım. Akrabalarım tam tersi düşündüğü ve sürekli konuştukları için bir insan olarak şu stresli dönemde ne doğru ne yanlış kafam karışıyor.

Bu isler aceleyle, anne babadan destek beklemekle olmaz. Onlarin suan baska öncelikleri var.
Zaten varlarini yoklarini dukkana dokmusler kendiniz söylüyorsunuz. Simdi is ayri dugun ayri diyorsunuz. Ne yapsin insanlar eve erzak mi almasin?

Sevgilinizle siz butcenizi ayarlayip ne zaman uygunsa o zaman evlenin. Dügün sart degil. Her esya ilk günden hazir olmak zorunda degil. Altın hic sart degil. Durumlar neye, ne zaman uygunsa o sekilde halledin derim. Illa hayallerim var diyorsaniz, erteleyin. Calisin ikiniz de, biriktirin.
Sizin aileniz ne kadar destek olacak?

Back