- 3 Nisan 2014
- 36.136
- 147.303
- 798
- Konu Sahibi Hindistan cevizi1
-
Arkadaşlar merhaba kafam çok karışık biraz uzun olabilir okursanız sevinirim. Sözlüm 24 ben 22 yaşındayım. Farklı şehirlerde yaşıyoruz üniversiteden beri birlikteyiz. Nisan ayında evlenme teklifi aldım. Sözlümün annesiyle telefonlaşıyoruz saatlerce komşunun çocuklarını bile anlatıyor ama nişan bohça isteme konularına asla girmiyor. Önceden siz nişan isteyin söyleyin gelip isteyelim tarih vermek bize düşmez diyordu. Tekliften sonra ise siz kendi içinizde önümüzde ki yaza nişan dediniz nikah dediniz ama durun bakalım diyor. Biz size ev kurarken bir yardım edicez bi e bizim gücümüz bu kendiniz yapın diyor çekiliyor. Geçen hafta sözlümle tartışırken annesi telefonu aldı ve tartışmanın ortasında bana bir süre araşmayın konuşmayın dedi. Tartışmaya dahil olması çok sinirlendirdi beni ve sonrasında arayarak oğlum seni kızdırıyor şaka yapıyor diye damarıma basmaya devam etti. Ben de konuşmak istemediğimi söyledim aramıyorum annesini o da beni aramıyor. Bu olay olunca da benim annem bu iş burda bitsin diye kendini söz sahibi yaptı sözlüme yüzüğü göndercez eğer beni sayıyosan 2026 da gel iste dedi. Yani aileler bu durumda ve biz zor durumdayız. Sözlümle eşya alıyoruz annesi erken değil mi emin misin diyor hâlâ. Lütfen akıl verin tutumumuz nasıl olmalı?
Hazır siz erken buluyor demişken toplu cevap olsun. Arkadaşlar biz evimizi ailesine dizdirmeye çalışmıyoruz. Annesi hiç bir şeyi üstlenmek istemiyor buna takı da bir eşya da dahil. Erken görüşünün sebebi de maddi olarak kendine bi yük düşmemesiisteme olmadan söz nasıl oldu?
kendi aranızda mı sözlendiniz?
öyle ise sevgilinizin annesiyle saatlerce telefonda ne diye muhabbet ediyorsunuz?
kadın belli ki erken buluyor seneye evlenmenizi sizin aileniz ne diyor?
yaşınızda küçük zaten seneye 23 olacaksınız bencede çok erken evlilik için.
Hazır siz erken buluyor demişken toplu cevap olsun. Arkadaşlar biz evimizi ailesine dizdirmeye çalışmıyoruz. Annesi hiç bir şeyi üstlenmek istemiyor buna takı da bir eşya da dahil. Erken görüşünün sebebi de maddi olarak kendine bi yük düşmemesi
Erken olmasinin sebebi maddiyat değil, yaşınız.Hazır siz erken buluyor demişken toplu cevap olsun. Arkadaşlar biz evimizi ailesine dizdirmeye çalışmıyoruz. Annesi hiç bir şeyi üstlenmek istemiyor buna takı da bir eşya da dahil. Erken görüşünün sebebi de maddi olarak kendine bi yük düşmemesi
Ben de 22 yaşındayım Özür dilerim ama gezip tozup büyük dünyayı gelebileceğimiz bir durum kaldı mıYavrucum ne bu yaşta bu olaylara falan girmişsin ya, Z kuşağı dedik bir inancımız var dedik ama yok, hala evlenme barklanma merakı. Gez, toz, yeni insanlar, yeni şehirler tanı, paranı kazan, özgürce harca, dünya büyük, ufkunu genislet.
ben şuna takıldım. ne eşyası ya? eşya nişanlıyken alınmaz mı? sizde daha isteme bile olmamış neyin eşyasını alıyorsunuz? ne kadar akılsızca. ve annesi haklı ayrıca, tabii ki erken.Sözlümle eşya alıyoruz annesi erken değil mi emin misin diyor hâlâ. Lütfen akıl verin tutumumuz nasıl olmalı?
Evlenmek mi çözüm, evlenince o dertler katlanarak artıyor.Ben de 22 yaşındayım Özür dilerim ama gezip tozup büyük dünyayı gelebileceğimiz bir durum kaldı mıdaha kafeye sinemaya gidecek paramız kalmıyor ki çalısıyorum kyk borcu desen gelmiş 80 bin küsür… z kuşağının derdi başından aşkın
Ayy evet kesinlikle böyle ben bunu savunmadım haklısınııızEvlenmek mi çözüm, evlenince o dertler katlanarak artıyor.
Gezip tozamayacaksam bile o yaşta işim gücüm olmadan evlenip kaynana derdi çekeceğime, anneme hizmet eder bi hayır duası alırım.Evlenmek mi çözüm, evlenince o dertler katlanarak artıyor.
HaklısınAyy evet kesinlikle böyle ben bunu savunmadım haklısınııızsadece gezip tozarmıyoruz yani kimse yapamıyor bunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?