Sözlüm ve ailelerimiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu yasta evlenme pisman olursun helede boyle bi kvde ile hic gerek yok uzak mesafe iliskisi ile neden gencliginizi yipratiyorsunuz evlilik sorumluluk demek bosverin gencliginizi yasayin baska insanlarla tanisacaksiniz fikirleriniz degisecek bu yas evlenmek icin dogru degil bence

sözlü ?
ne sözlüsü?
sizi isteyen olmamış ki...ben mi yanlış anladım nasıl sözlendiniz siz?

adamın evlenme teklif edecek poposu var madem, kendi kendinize de sözlenebiliyorsunuz madem
neden komşunun çocuklarını dinleyecek kadar annesiyle yüz göz oluyorsunuz daha aranızda bir resmiyet bile yokken?
varsa o popo belirleyin bir tarih yapın düğünü geçin dimi?

evlenme teklif edecek poposu varsa nasıl oluyor da uzak şehirlerde görüşmeye bile maddiyat yetmiyor?

kusura bakmayın da uçmuşsunuz.
ayranı yok içmeye taht-ı revanla gider selfie çekmeye olmuş sizinki.

evlenecek gücü olmayan evlenme teklif etmeyecek
gücünüz varsa alırsınız kararınızı aileler de tıpış tıpış uyar.

Pastane sözü

Haklısınız zaten sözlümün annesine de tepkimi açıkça gösterdim. Ama yüzüğü ayıp atmamak benim kararıma kalmış bir şey
Evlilik masrafları da evleneceğin adamla sana kalmış bir şey. Ailelerin eline baktığınız sürece sizden başka herkes söz söyler.

Sunu da konuya eklemek isterim: Daha hic bir hazirligi olmayan adamin ne diye evlilik teklifi ettigini anlamiyorum. Bizim toplumda böyle isler genelde senelerce uzatilmiyor. Kizi garantilemek mi amac anlamadim
Ailelere güveniliyor, aile gönüllü olmayınca suçlu oluyor . Benim evleneceğim adam neden yumruğunu ortaya koyamıyor demiyor da , yok kaynana el atmıyormuş yok annesi söz sahibi olmuş. Olurlar. Aileler olmadan dışarda nefes alacak halde değilseniz, söz sahibi olurlar.

Aynen öyle. Anneside oglunun donunun olmadigigini biliyordur. Kim bu devirde bir ikinci evin tüm masraflarini üstlenebilir öyle kolay kolay

Sevgiliniz daha iki sene önce mezun olmuş hadi bir senedir çalışıyor olsun. Evlilik için nasıl bir birikimi olabilir bu bir senede.
Siz ise daha yeni mezun olacaksınız. Ee sizde de yok.
Nasıl evlilik yoluna girdiniz ki?
Sanırım ailelere güvenerek.
Ama masrafları üstlensinler hiç ses etmesinler karar bizim diyorsanız o biraz zor işte.
Ne istediğinize karar verin önce

üniversite okudunuz anladıgım kadarıyla işiniz gücünüz varmı yaşınız çok genç. evlilik sorunluluklar vs zor
işiniz gücünüz varsa braz daha kolay olur belkide.. yinede acele etmeyin yasınız küçük

Nasıl güveniyorsunuz da bu yeni yetme bebelere evlilik gibi bir yola baş koyuyorsunuz anlamak mümkün değil. Adamın birikimi geçtim, cebinde parası, doğru dürüst kazandığı bir mesleği var mı? Daha profesyonel çalışma hayatına ne zaman atıldı ki üniversite okuyormuş? Ev kolay mı kuruluyor? A’dan Z’ye para. Kaldı ki yaşlarınız çok ufak. Oğlu sizinle konuşurken telefonu alıp size direktifler veren kaynana adayı konusuna hiç girmiyorum bile.

Bu olay olunca da benim annem bu iş burda bitsin diye kendini söz sahibi yaptı
Aferin annenize
Aklın yolu bir çünkü.
Annenizi dinlemezseniz, ömür boyu ezileceğiniz, aralarında hunharca savrulacağınız bir gelecek sizin olucak.
Kendine soracağın tek soru var “kukla olmaya hazır mıyım?”
Hazırsan hakkını verirsin bu evliliğin.

Yavrum bırak o sözlüyü hemeeen. Şimdiden tartışma anında anasının eline telefonu veren yarın öbür gün seni anasının önüne kurt sofrasına atar. Aman aman diyeyim. Olmayacak iş bu.. Hele yaa ne münasebet ben telefonda iken anası eline teli alıyor da araya giriyor. Sana şunu diyeyim o kadın seni istemiyor!! Bunu bil. Sırf oğlu istediği için katlanıyor. İstemediği için mevzuyu uzatıyor. İsteyen biri olsa hayırlı iş bekletilmez der. Heyecanlı olur. Sen sen ol bitir. Ne oğlundan ne anasından sana fayda gelmez

Ben gerçekten anlamadım.siz okuyorsunuz,sanırım işiniz yok.sevgiliniz çalışıyor mu? Kazancı nedir?Sizin işiniz yoksa iş bulmak zor.evlilik istiyorsunuz ama para var mi?nisanliniz 2 yılda ne kadar birikim yaptı?herşey 3 kat arttı..zaten yaşınızda genç.hatta ikinizde gencsiniz.kayinvalidenin isteksiz olması normal geldi.zaten annenizde isteksiz

Sözlümüzle niye aranız bozuluyor ki? Annesi istediğini desin, sizin anneniz de karışmasın lütfen. Birincisi sözlünüzün ailesi ev eşyaları almak zorunda değil. Siz kendiniz almalısınız ve yardım ediyorsa o onun iyiliğindendir. İkincisi çok konuşuyorsa konuşuyor, tartışma duyunca araya kaynıyor atılgan biri de kaç yaşındaki kadını siz değiştirmeyeceksiniz heralde. İnsanlar neler neler yaşıyor, böyle durumlar için ilişkinizi yıpratmayın, ha deseydin annesi aramızı bozuyor, benle konuşmak istemiyor, sözlüm arkamda durmuyor, bizden para istiyor vs. Ayrı olurdu. Kadının büyük bi zararı yok size bide üstüne ev eşyalarına destek olacaklarmış

Yaşlar daha çok ufak önce bi mesleğini eline al işine gir bi maaşını kazan paranı biriktir harca doya doya gez bi doy sonra bakarsınız duruma yahu .. bir de aileler ile bu kadar yüz göz olmayın daha sevgiliniz arada ki dengeyi kuramıyor annesinin konuşması bu kadar içinizde olması iyi değil bnu siz değil sevgiliniz sağlayacak .. Acele etme

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…