• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sözlüm ve ailelerimiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Arkadaşlar merhaba kafam çok karışık biraz uzun olabilir okursanız sevinirim. Sözlüm 24 ben 22 yaşındayım. Farklı şehirlerde yaşıyoruz üniversiteden beri birlikteyiz. Nisan ayında evlenme teklifi aldım. Sözlümün annesiyle telefonlaşıyoruz saatlerce komşunun çocuklarını bile anlatıyor ama nişan bohça isteme konularına asla girmiyor. Önceden siz nişan isteyin söyleyin gelip isteyelim tarih vermek bize düşmez diyordu. Tekliften sonra ise siz kendi içinizde önümüzde ki yaza nişan dediniz nikah dediniz ama durun bakalım diyor. Biz size ev kurarken bir yardım edicez bi e bizim gücümüz bu kendiniz yapın diyor çekiliyor. Geçen hafta sözlümle tartışırken annesi telefonu aldı ve tartışmanın ortasında bana bir süre araşmayın konuşmayın dedi. Tartışmaya dahil olması çok sinirlendirdi beni ve sonrasında arayarak oğlum seni kızdırıyor şaka yapıyor diye damarıma basmaya devam etti. Ben de konuşmak istemediğimi söyledim aramıyorum annesini o da beni aramıyor. Bu olay olunca da benim annem bu iş burda bitsin diye kendini söz sahibi yaptı sözlüme yüzüğü göndercez eğer beni sayıyosan 2026 da gel iste dedi. Yani aileler bu durumda ve biz zor durumdayız. Sözlümle eşya alıyoruz annesi erken değil mi emin misin diyor hâlâ. Lütfen akıl verin tutumumuz nasıl olmalı?

isteme olmadan söz nasıl oldu?
kendi aranızda mı sözlendiniz?
öyle ise sevgilinizin annesiyle saatlerce telefonda ne diye muhabbet ediyorsunuz?
kadın belli ki erken buluyor seneye evlenmenizi sizin aileniz ne diyor?
yaşınızda küçük zaten seneye 23 olacaksınız bencede çok erken evlilik için.

isteme olmadan söz nasıl oldu?
kendi aranızda mı sözlendiniz?
öyle ise sevgilinizin annesiyle saatlerce telefonda ne diye muhabbet ediyorsunuz?
kadın belli ki erken buluyor seneye evlenmenizi sizin aileniz ne diyor?
yaşınızda küçük zaten seneye 23 olacaksınız bencede çok erken evlilik için.
Hazır siz erken buluyor demişken toplu cevap olsun. Arkadaşlar biz evimizi ailesine dizdirmeye çalışmıyoruz. Annesi hiç bir şeyi üstlenmek istemiyor buna takı da bir eşya da dahil. Erken görüşünün sebebi de maddi olarak kendine bi yük düşmemesi

Kayınvalide çok fena. Annenizi dinleyin bu iş burda bitsin. Bu yaşadıkların fragman. Hem ne gerek var annesi ile konuşmaya saatlerce, niye yüz göz olunuyor bu kadar kendinizi kabullendireceğim sevdireceğim diye saygınlığınızı yitiriyorsunuz. Sonra çoookkkk pişman olacaksınız. Nişanlınızda iş yok. Anasının burnu her yerde... Varın gerisini siz düşünün

Hazır siz erken buluyor demişken toplu cevap olsun. Arkadaşlar biz evimizi ailesine dizdirmeye çalışmıyoruz. Annesi hiç bir şeyi üstlenmek istemiyor buna takı da bir eşya da dahil. Erken görüşünün sebebi de maddi olarak kendine bi yük düşmemesi

benim erken bulmamın sebebi maddiyat değildi.
yaşınız küçük siz şimdi anlamıyorsunuz ama yaşınızın getirdiği toyluk var sizde misal kadınla saatlerce telefon sohbetleriniz. çok gereksiz manasız bir iletişim kurmuşsunuz.
siz evlensenizde o kadının gözünde kendisine yaranmak için daha sevgiliyken habire arayan kız olarak kalacaksınız.
siz yeni mezun oldunuz sanırım bir işe girin hayatı görün farklı bakış açılarına sahip olun sonra hala bu çocukla ilişkiniz devam ediyor olursa yine evlenirsiniz zaten.

Ne kadar süredir çalışıyorsunuz ne kadar bir birikim yapabildiniz ? Erkek arkadaşınizda çok küçük askerlik durumu var normal mı olur bedelli olacaksa birde onun için birikim yapmasi gerekmez mi? Evlilik hazırlığı sadece ev eşyası satın almaktan ibaret değil ki ciddi bir yola girerseniz inanılmaz bir borcun altına gireceksiniz neden erkek tarafı karşılasın ki bu masrafları sizin ailenizde madem çok istiyorsunuz elini taşın altına koyacak o zaman

Erken olmasinin sebebi maddiyat değil, yaşınız.
Seneler sonra vurursunuz basinizi taşlara.

Ayrica ulkenin ve insanlarin hali ortada
Altin falan istemek cok acimasizca değil mi bu durumda?

Zaten bu ülke için 2 mühim tarih var.
İlki seçime ev sahipliği yapacak 2023..
Diğeri ise senin 2026 yilina sarkan istenme merasimin. :/
Ablacım insanların durumu yoksa nasıl yapacaklar.
Bohça konusulsa ne olur,konuşulması ne olur.
Yok deniyor zaten..
Çok seviyorsanız evlenip çalışa çalışa alirsiniz..kimseye ağız egmezsiniz.
İsterseniz,beklerseniz,şunları alın derseniz ya işiniz gecikir yada herkesin söz hakkı olur kararlariniz üzerinde.
Zaten bu iş olmaz bence..
İsteklerin bunaltmis nişanlinin ailesini :/

Çok gençsiniz. Çok büyük risk alırsınız devam etmekte ısrar ederseniz. Ve sonuç yüksek ihtimal yıllar sonra söyleyeceğiniz değmezmiş lafı olacak.

Daha yeni mezun oluyorsunuz. İş bulayım kendi ayaklarım üzerine durayım derdinde olmanız gerekirken neden kaynana isteme bohça falan?

Üstelik eş adayınızın da yaşı evlilik için küçük ve anladığım kadarıyla evlilik için yeterli birikimi ya da bir zenginliği gibi bi durum yok.

Yani normal insanların evlenmemesi için gereken her şeye sahipsiniz ama evlenmek için muhteşem bir çabanız var.

Üstelik sınırını bilmeyen bir kayınvalide adayı ve annesine dur ne yapıyorsun diyemeyen bir koca adayı.

Hepsi bir araya geldiğinde evlenmekten kaçacağınıza siz koşa koşa gidiyorsunuz.

Abla tavsiyesi. Evlenmeyin. Hele de bu yaşta asla.

Yavrucum ne bu yaşta bu olaylara falan girmişsin ya, Z kuşağı dedik bir inancımız var dedik ama yok, hala evlenme barklanma merakı. Gez, toz, yeni insanlar, yeni şehirler tanı, paranı kazan, özgürce harca, dünya büyük, ufkunu genislet.
Ben de 22 yaşındayım Özür dilerim ama gezip tozup büyük dünyayı gelebileceğimiz bir durum kaldı mı :( daha kafeye sinemaya gidecek paramız kalmıyor ki çalısıyorum kyk borcu desen gelmiş 80 bin küsür… z kuşağının derdi başından aşkın 😂

Sözlümle eşya alıyoruz annesi erken değil mi emin misin diyor hâlâ. Lütfen akıl verin tutumumuz nasıl olmalı?
ben şuna takıldım. ne eşyası ya? eşya nişanlıyken alınmaz mı? sizde daha isteme bile olmamış neyin eşyasını alıyorsunuz? ne kadar akılsızca. ve annesi haklı ayrıca, tabii ki erken.

sözlüye niye yatırım yapar insan ya? eşya nişanlandıktan sonra alınır, evlenmeye yakın alınır yani. 2026'daki isteme merasimine hazırlık olarak eşya alınmaz.

Ben de 22 yaşındayım Özür dilerim ama gezip tozup büyük dünyayı gelebileceğimiz bir durum kaldı mı :KK43: daha kafeye sinemaya gidecek paramız kalmıyor ki çalısıyorum kyk borcu desen gelmiş 80 bin küsür… z kuşağının derdi başından aşkın 😂
Evlenmek mi çözüm, evlenince o dertler katlanarak artıyor.

Cok gencsiniz. Sözlünüz çok toy. Eger yeterli olgunlukta olsaydi annesinin elinden telefonu alip, görüşüp gorusemeyecegimize karar veremezsin derdi. Eger evlenirseniz cekeceginiz var. Ayrica evlilige hazir hissetmenize sasirdim ben 25 yasinda evlendim, 22 yasindayken asla evlenmezdim, eşimle o zamanlar sevgili olsak bile evlenmezdim. Bambaska hayallerim vardi yuksek lisans yaptim, gezdim, ise girdim. Calisiyor musunuz?

Sözlün ve sen ne iş yapıyorsunuz? Aileler sizi hala çocuk görüyor belli ki. Sözlün de ana kuzusu. Kv adayı ile saatlerce konuşmak aşırı gereksiz. Böyle her şeye burnunu sokar işte. Annen de karşılığını vermiş iyi yapmış. Siz daha büyümemişsiniz, az daha bekleyin.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back