Sözlüm ve ailelerimiz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Hindistan cevizi1

Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2020
31
10
8
26
Arkadaşlar merhaba kafam çok karışık biraz uzun olabilir okursanız sevinirim. Sözlüm 24 ben 22 yaşındayım. Farklı şehirlerde yaşıyoruz üniversiteden beri birlikteyiz. Nisan ayında evlenme teklifi aldım. Sözlümün annesiyle telefonlaşıyoruz saatlerce komşunun çocuklarını bile anlatıyor ama nişan bohça isteme konularına asla girmiyor. Önceden siz nişan isteyin söyleyin gelip isteyelim tarih vermek bize düşmez diyordu. Tekliften sonra ise siz kendi içinizde önümüzde ki yaza nişan dediniz nikah dediniz ama durun bakalım diyor. Biz size ev kurarken bir yardım edicez bi e bizim gücümüz bu kendiniz yapın diyor çekiliyor. Geçen hafta sözlümle tartışırken annesi telefonu aldı ve tartışmanın ortasında bana bir süre araşmayın konuşmayın dedi. Tartışmaya dahil olması çok sinirlendirdi beni ve sonrasında arayarak oğlum seni kızdırıyor şaka yapıyor diye damarıma basmaya devam etti. Ben de konuşmak istemediğimi söyledim aramıyorum annesini o da beni aramıyor. Bu olay olunca da benim annem bu iş burda bitsin diye kendini söz sahibi yaptı sözlüme yüzüğü göndercez eğer beni sayıyosan 2026 da gel iste dedi. Yani aileler bu durumda ve biz zor durumdayız. Sözlümle eşya alıyoruz annesi erken değil mi emin misin diyor hâlâ. Lütfen akıl verin tutumumuz nasıl olmalı?

Yaşınız cok cokk genc acele etmeyin bencede.biraz agirdan alin aile ile bu kadar muhatap olmayin ikinizde üzülürsünüz . aceleniz ne sözlü olmanin keyfini cikarin .biraz olaylarin sicagi gecsin öyle haberlesin karsi tarafla.siz daha cok gencsiniz kaynana adayınız tam bir cocuk gibi davranmış.
Evet esyalari kendiniz alin ailelere bu kadar yuklenmeyin lutfen yasiniz genc calisin kazanın alin ilerde biz aldik size laflari ile burda konu açmayın.
Ve her işte bur hayir vardir illa olacak diye kendiniz kasmayin

Ayrı şehirlerdeyiz artık görüşmeye ne maddiyat yetiyor ne 3-5 gün görünce bir şey anlıyoruz. Uzaklık çok yordu.

Siz 22 yaşındaysanız, okulunuz 4 yıllıksa; bu yıl mezun olmuyor musunuz ?

Haklısınız zaten sözlümün annesine de tepkimi açıkça gösterdim. Ama yüzüğü ayıp atmamak benim kararıma kalmış bir şey

Ayrı şehirlerdeyiz artık görüşmeye ne maddiyat yetiyor ne 3-5 gün görünce bir şey anlıyoruz. Uzaklık çok yordu.
5 10 sene sonra üzülmemek icin agirdan almak iyidir illaki kavuşursun kanın genc akiyor ama büyüklerini dinlee tecrube cok güzel birseydir

Haklısınız zaten sözlümün annesine de tepkimi açıkça gösterdim. Ama yüzüğü ayıp atmamak benim kararıma kalmış bir şey
Evet öyle olmalı ama erkek tarafı her şeye karışırsa aileniz de yanlız olmadığınızı göstermek istemiştir . Keşke sozlunuz biraz ailesini bu işin dışında tutsaydi .

Bu aileye gelin gidersen bunlar seni parmağında oynatır. Kv haddini bilmiyor önce ona haddini bildirmek gerekir oğlu da olaya ses çıkarmadığına göre annesinin her şeye karışmasını problem olarak görmüyor demektir. Yaşın daha küçük acele etme

Gerçekten erteleseniz mi?

Bize de nişan ne zaman, düğünü ne yapalım diyen olmadı.
Eşimle karar verdik, ailelere uygun mu diye sorduk.
Söylenen oldu, beğenmeyen oldu, burun kıvıran oldu sürekli bir şeylere o ayrı.

Sözlünüzle karar veremiyorsanız, ailelerin bu kadar müdahalesi oluyor ve gerekiyorsa evlenmenin zamanı gelmemiş.

Evet öyle olmalı ama erkek tarafı her şeye karışırsa aileniz de yanlız olmadığınızı göstermek istemiştir . Keşke sozlunuz biraz ailesini bu işin dışında tutsaydi .
Erkek tarafı karışması dahil olması gereken durumlarda hiç konuşmuyor. Ama söz konusu sözlümle ben olunca hep bi fikri var.

Erkek tarafı karışması dahil olması gereken durumlarda hiç konuşmuyor. Ama söz konusu sözlümle ben olunca hep bi fikri var.
Yukarda da yazmışlar senin kayınvalide haddini bilmiyor oğlu da karıştırıyor bu durumda olsa bende kızıma derdim ayrıl bundan adam olmaz diye . Bu kadın çekilmez ya sözlün susturacak oturacak aşağı ki telefinu elinden çekip almaya cesareti bile var çok zor bu kadının düzelmesi

Bunu basitlik olarak gördüğünü ben de bu olaydan sonra fark ettim. Ama sözlüm ailesine hiç bişey söyletmez her zaman arkamda öyle olmasa çok daha fazlası olurdu. Sözlümün de beklediği bi hareket değildi bi anda telefonu alışı.

Evlenirken ailelerin iflagini kesmeyi biraksaniz mi artik?

Sevgilinle beraber yapabiliyorsaniz yapin, yapamiyorsaniz daha o raddeye gelmemissiniz demektir.

Bekleyin, gerekli birikimi yapın ve imkani saglayin ondan sonra evlenin.

Bir tek ben mi böyle dusunuyorum bilmiyorum ama, evlilik bu değildir.

Iyi düsünün tasinin. Sadece esle evlenmiyorsunuz. Aileler de ailenize dahil oluyor. Yasiniz genc daha. O yasta sahsen evlenmezdim bile. Es adayiniz madem evlenme teklifi etmis o zaman adam gibi planlamasini yapip karsiniza vikmak zorunda. Biz mesela evlilik teklifinden 3 ay sonra nisani yapip, 3 ay sonra belediye nikahi yapip, yine 5 ay sonra da dügünü yaptik. Ama bunu yaparken ikimizin de meslegi elindeydi ve para kazaniyorduk.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…