- 24 Ekim 2020
- 31
- 10
- 8
- 26
- Konu Sahibi Hindistan cevizi1
-
Ayrı şehirlerdeyiz artık görüşmeye ne maddiyat yetiyor ne 3-5 gün görünce bir şey anlıyoruz. Uzaklık çok yordu.Yaşınız cok cokk genc acele etmeyin bencede.biraz agirdan alin aile ile bu kadar muhatap olmayin ikinizde üzülürsünüz . aceleniz ne sözlü olmanin keyfini cikarin .biraz olaylarin sicagi gecsin öyle haberlesin karsi tarafla.siz saha cok gencsiniz kaynana adayınız tam bir cocuk gibi davranmış
Arkadaşlar merhaba kafam çok karışık biraz uzun olabilir okursanız sevinirim. Sözlüm 24 ben 22 yaşındayım. Farklı şehirlerde yaşıyoruz üniversiteden beri birlikteyiz. Nisan ayında evlenme teklifi aldım. Sözlümün annesiyle telefonlaşıyoruz saatlerce komşunun çocuklarını bile anlatıyor ama nişan bohça isteme konularına asla girmiyor. Önceden siz nişan isteyin söyleyin gelip isteyelim tarih vermek bize düşmez diyordu. Tekliften sonra ise siz kendi içinizde önümüzde ki yaza nişan dediniz nikah dediniz ama durun bakalım diyor. Biz size ev kurarken bir yardım edicez bi e bizim gücümüz bu kendiniz yapın diyor çekiliyor. Geçen hafta sözlümle tartışırken annesi telefonu aldı ve tartışmanın ortasında bana bir süre araşmayın konuşmayın dedi. Tartışmaya dahil olması çok sinirlendirdi beni ve sonrasında arayarak oğlum seni kızdırıyor şaka yapıyor diye damarıma basmaya devam etti. Ben de konuşmak istemediğimi söyledim aramıyorum annesini o da beni aramıyor. Bu olay olunca da benim annem bu iş burda bitsin diye kendini söz sahibi yaptı sözlüme yüzüğü göndercez eğer beni sayıyosan 2026 da gel iste dedi. Yani aileler bu durumda ve biz zor durumdayız. Sözlümle eşya alıyoruz annesi erken değil mi emin misin diyor hâlâ. Lütfen akıl verin tutumumuz nasıl olmalı?
Haklısınız zaten sözlümün annesine de tepkimi açıkça gösterdim. Ama yüzüğü ayıp atmamak benim kararıma kalmış bir şeyIyi de siz ailenize kizacaginiza bir sözlünüzun ailesine kızın . Annenizin kızı değil misiniz ? Söz sahibi yaptı ne demek ? Bu kadar hadsiz davranan kayinvalideye tepki göstermelisiniz öncelikle . Istemiyorlar oyaliyorlar ailesi sizin aileniz de sizi korumaya çalışıyor
5 10 sene sonra üzülmemek icin agirdan almak iyidir illaki kavuşursun kanın genc akiyor ama büyüklerini dinlee tecrube cok güzel birseydirAyrı şehirlerdeyiz artık görüşmeye ne maddiyat yetiyor ne 3-5 gün görünce bir şey anlıyoruz. Uzaklık çok yordu.
Evet ünide tanışık demek istiyorum sözlüm benden 2 yıl önce mezun olduSiz 22 yaşındaysanız, okulunuz 4 yıllıksa; bu yıl mezun olmuyor musunuz ?
Evet öyle olmalı ama erkek tarafı her şeye karışırsa aileniz de yanlız olmadığınızı göstermek istemiştir . Keşke sozlunuz biraz ailesini bu işin dışında tutsaydi .Haklısınız zaten sözlümün annesine de tepkimi açıkça gösterdim. Ama yüzüğü ayıp atmamak benim kararıma kalmış bir şey
Erkek tarafı karışması dahil olması gereken durumlarda hiç konuşmuyor. Ama söz konusu sözlümle ben olunca hep bi fikri var.Evet öyle olmalı ama erkek tarafı her şeye karışırsa aileniz de yanlız olmadığınızı göstermek istemiştir . Keşke sozlunuz biraz ailesini bu işin dışında tutsaydi .
Yukarda da yazmışlar senin kayınvalide haddini bilmiyor oğlu da karıştırıyor bu durumda olsa bende kızıma derdim ayrıl bundan adam olmaz diye . Bu kadın çekilmez ya sözlün susturacak oturacak aşağı ki telefinu elinden çekip almaya cesareti bile var çok zor bu kadının düzelmesiErkek tarafı karışması dahil olması gereken durumlarda hiç konuşmuyor. Ama söz konusu sözlümle ben olunca hep bi fikri var.
Yavrucum ne bu yaşta bu olaylara falan girmişsin ya, Z kuşağı dedik bir inancımız var dedik ama yok, hala evlenme barklanma merakı. Gez, toz, yeni insanlar, yeni şehirler tanı, paranı kazan, özgürce harca, dünya büyük, ufkunu ge
Bunu basitlik olarak gördüğünü ben de bu olaydan sonra fark ettim. Ama sözlüm ailesine hiç bişey söyletmez her zaman arkamda öyle olmasa çok daha fazlası olurdu. Sözlümün de beklediği bi hareket değildi bi anda telefonu alışı.Sahsen böyle durumda ayrilirdim. Annesinin eteginden ayrilmayan bir es adayi, hadsiz bir kayinvalide adayi. Yok ya. Ailemle muhatap etmem bile. Sizinde onunla saatlerce telefonda konusmaniz cok gereksiz. Öyle kadinlar onu samimiyet olarak degil, basitlik olarak algiliyor cünkü
Bunu basitlik olarak gördüğünü ben de bu olaydan sonra fark ettim. Ama sözlüm ailesine hiç bişey söyletmez her zaman arkamda öyle olmasa çok daha fazlası olurdu. Sözlümün de beklediği bi hareket değildi bi anda telefonu alışı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?