Sözlüm çok cimrileşti soğumaya başladım :( Ailesi de soğuk :(

mavibalon260988

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2015
208
47
36
Yaklaşık 6 aydır görüştüğüm biri var. 14 martta istemeye geldiler sözlendim. kısmet olursa da 1 mayısta nişanım olacak. Keşke biraz daha tanıyıp ciddi şeylere öyle adım atsaydım diye düşünüyor oldum bu aralar :KK43:
Yaklaşık 14 şubattan sonra ona karşı fikirlerim değişmeye başladı... Şubat atamasında atandı ve gitti. Gitmeden önce her şey çok güzeldi sık sık görüşüyorduk. Çalışmıyordu ama bir şekilde cebinde parası olurdu beraber gezip tozarken hiç cimrilik yapmazdı. Ama atandıktan sonra tam cimri biri oldu... Sanırım sebebi bedelli askerlik kredisi. Yaza düğün yapalım dedi bende acele etmeyelim dedim ama ben senden ayrı kalmak istemiyorum dedi ve biraz da benim annemin baskısı ile bedelli askerlik için 12 şubatta kredi çekti ve sürekli para hesabı yapıyor şu aralar. 2700 maaş alıyor. 1200 tl si borca gidiyor. 700 tl si aylık giderleri.. kalan 700 tl yi köşeye atacak düğün için.. Eşyaları benim ailem alacak. altınları babası yapacak. gelinlik ıvır zıvırı kendisi alacak. düğün yeri masrafını eğer babası karşılamazsa kendisi kredi çekip yapacak. Ailesi acele etme yeni atandın biraz para biriktir öyle evlen diyormuş ve onlar öyle dedikçe ben rahatsız oluyorum. Bende zaten hep aynı şeyi söylüyorum "ben senden ayrı kalmak istemiyorum imkanım olsa hemen düğün yapacağım" diyor ama 3 kuruşun hesabını yapıyor. inanın öyle böyle cimri olmadı... Hiç üstüne başına bir şey almıyor. Giyimine kuşamına dikkat etmez oldu. Bana daha 1 gül bile almadı hediye. (istemeye gelirken çiçek yaptırdı ilk aldığı çiçek o idi ama o da adetten :KK12:zaten ) 14 şubat geçti daha hiç bir hediyesini görmedim. Hiç düşünceli romantik değil. Tek derdi bi an evvel evlenmek. Ben istiyorum ki flört dönemimizi en güzel şekilde geçirelim ama cimrilikleri yüzünden mutlu olamıyorum. Mesala dışarı çıkıyoruz bi kahve içmek için bile bi yere oturmuyoruz. En son 2 ay önce bi kafede çay içmiştik. Benim sevdiğim bi aralar çok gittiğim bi kafeydi. çay biraz pahalıymış onu söyledi. alt tarafı diğer yerler ile arasında 1-2 tl fark var ve 1-2 tl nin bile hesabını yapar oldu artık onunla hiçbir yere gitmek istemez oldum. hiç dışarda yemek yemiyoruz hiçbir şey yapmıyoruz. Tek derdi bi an evvel evlenmek.... sürekli para hesabı yapıyor. Artık çok sıkıldım bu durumdan:KK12: Bazen eski sevgililerimle kıyaslıyorum onu... Düğünü seneye yapak bu kadar yıpranmayacaktık.... Ben para hesabı yapılınca bi garip oluyorum. Bana çok tuhaf geliyor:KK43: üzülüyorum...
Ayrıca düğünde masa olmasın sadece sandalye olsun diyor... çerez ve içecek masrafı ve masa süsleme masrafı olmaz diyor. Ben bir kez evleneceğim ve böyle özel günlerde detaylara çok önem veriyorum :KK61: ama o olsun bitsin az masraf olsun yeter. Orman işletme bahçesi var burada orayı düşünüyor mekan olarak ucuz olduğu için ama orası çok küçük bi yer :KK43: Erteleyelim diyrorum ben kredi çekeyim o zaman çok borcumuz olsun ne yapalım sen öyle istiyorsun diyor bu defa ve ben çok üzülüyorum çok mutsuzum... :KK43:
Ayrıca ailesini de hiç sevmedim... Hiç sıcak kanlı değiller:KK43: Sözlendik ve 1 mayısta nişan olacak insan müstakbel gelinini hiç arayap sormaz mı? oğulları uzakta beni arayıp sormaları lazım ama numaramı bile bilmiyorlar bende onların numarasını bilmiyorum :KK43: Geçen gün yolda karşıma çıktılar yolumu değiştirdim beni görmediler çünkü hiç muhabbetimiz yok yolda karşılaşıp konuşmak garip bi durum olacaktı bende yolumu değiştirdim. Çok üzülüyorum... Ben isterdim ki eşimin ailesi sıcakkanlı olsunlar ama onların yapısı öyleymiş. Oğullarını bile hiç arayıp sormuyorlar. Ben uzakta olsam ailem beni her gün arar sorardı... Soğuk insanlar.. Hadi ailesi neyse de cimrilikleri ilerde borçlar bitince de devam ederse çok üzülürüm :KK43:

Bi de sözlüm biraz incelikten yoksun biri.. Mesala bize gelince yemek yedikten sonra hiç anneme elinize sağlık demiyor. Hapşurunca bana hiç çok yaşa demiyor. Bu gibi şeyler işte.. Romantik biri değil duygusal değil... :KK43: Hiç şarkı dinlemem ben diyor. Ruhsuz biriyle evleneceğim sanırım... Nasıl bu kadar hızlı ilerlerdi ciddi bir yola girdim bende anlamadım ama çevre baskısı kurbanı oldum sanırım basiretim mi bağlandı anlamadım. Birbirimizi iyice tanımamız gerekiyordu ama acele edildiği için her şey ters gidiyor maalesef. Dış görünüşü hoş biri huyu suyuda bu söylediğim özellikleri hariç iyi aslında hani beni seviyor değer veriyor sadık biri (öyle olduğuna inanıyorum) Dürüst içi dışı bir biri ama işte şu cimrilikleri yüzünden ilişkimiz yıpranıyor.. :KK43: kafam karışık

Zaten kısa dönem yapacaktı değil mi? O para ile ev kurardınız. Bedelli olayı bana çok mantıksız geliyor. iyi bir gelirin olsa neyse ki ben ona da karşıyım neyse tercih meselesi. Ama sen çok acele etmişsin gibi geldi evlenmek için, keşke biraz daha bekleseydin. Cimrilikten değil de çalışmaya başlayınca parası kıymete bindi demek ki. :) Çayın bile hesabını yapan adam bana da itici gelir.

Bence bir an önce evlenmek için birikim yapması seni ne kadar sevdiğini gösterir. Benim eşimde biraz odundur :KK53:
Hep de söylerim. Ama çok mutluyum ( maşallah!) sözlünü seviyorsan biraz sık dişini. Önceden cimri ise bence sorun var. Yok değilse evlenene kadar sabret.
Seven ve Sadık eş kolay bulunmuyor cünkü.

Hem flört döneminizi en iyi şekilde geçirin, hem istediğiniz gibi özenli şık bir düğün olsun, hem sözlünüz cimri olmasın, hem ailesi istediğiniz gibi olsun, neden isteklerinize maddi/manevi açıdan uygun biriyle olmayı düşünmediniz ki?

Çalışmayıp her zaman cebinde parası olan birinin size yaptığı şeyler kendinden değildir, dolayısıyla artık yapamaması cimriliğinden değil, sizin nasıl desem paranın ağaçta yetişiyor sanmanızdan bence.

ailesiyle olan ilişkiniz çok tuhaf geldi bana sizi arayıp sormuyorlarsa en azından yolda görüp bir merhaba demeliydiniz onlar adım atmıyorsa azda olsa sitem edip tel numarasını alabilrdiniz bu görüşmeme durumunuzu sözlünüz bilmiyor mu hiç değilse o aracı olsun ve şimdiden çok sıkı fıkı olmakta çok iyi değil bence.askerlik konusunda bana göre hatalı davranmışsınız kendi adıma bedelli askerliğe karşıyım hem paraya yazık hem o parayla başka bişeyde yapabilrdiniz.sizinle evlenmek için aclee ettiğinden iyice cimreleşmeye başlamış gibi geldi bana sonuçta size kavuşmak için yapıyor ama bu kadar da cimrilik ne kadar doğru bilemedim.bu zamanda hem iyice gez toz hem düğün yapmakta hiç koaly değil.bana biraz sevmiyorsunuz gibi geldi.acele etmeyin derim evlilik için.

Zaten kısa dönem yapacaktı değil mi? O para ile ev kurardınız. Bedelli olayı bana çok mantıksız geliyor. iyi bir gelirin olsa neyse ki ben ona da karşıyım neyse tercih meselesi. Ama sen çok acele etmişsin gibi geldi evlenmek için, keşke biraz daha bekleseydin. Cimrilikten değil de çalışmaya başlayınca parası kıymete bindi demek ki. :) Çayın bile hesabını yapan adam bana da itici gelir.
askere gidince maaş alamayacaktı ya aynıya geliyor diyor. Bide annem çok baskı yaptı :KK43: yaşım 27 benim ve annem evde kalacağım diye korkuyor bana çok baskı yapıyor evlen diye... biraz da geri kafalıdır ailem biriyle görüşüyorsan hemen istemeye gelmeliler hemen nişan düğün olmalı uzamamalı ve zaten kendin bulmuşsun daha ne bekliyorsun diyorlar anlayışsızlar biraz. Sözlümü biraz sıkıştırmış annem. askerliğini neden bu vakte kadar yapmadın ben kızımı bekletmem bu bi fırsat senin için bedelli yap hemen düğünü yap vs.. Ben cimriliklerine dayanamıyorum.. :KK43: çok mutsuzum. Çok seviyorum onu hani evlenince mutsuz etmeyecek biri sakin anlayışlı biri ama bu cimrilikleri evlenince de devam eder mi bilmiyorum :KK43: Hatta ben şey düşünüyorum. Evlenince altınları satıp bütün borcu ödeyip kurtulmak isityorum yoksa ben cimrilikelrine tahammül edemm belki boşanmayı bile düşünebilirim evlilik mahvolur :KK43:

Sizin olay cimrilik falan değil, adama ısınamamışsınız.
Sizin annenizin baskısıyla çektiği kredi borcu yüzünden kendine üst baş almayışına cimrilik demek de çok isabetli değil, adam baskı altında hissediyor olmalı. O "sizin için" kıt kanaat geçinip birikim yapıyorsa içeceğiniz çayları da siz ödeyin, ondan beklemek yerine.

Son düzenleme:
Şimdiden böyleyse ileride sıkıntı büyük olur. Aileler arası kopuklukta ayrıca ilginç, nasıl birbirinizde numaranız olmaz anlamıyorum
bana da ilginç geliyor :KK43: Babam 70 yaşınnda diyor :KK43: inanın çok tuhaf geliyor bana soğuk olmaları.. Oğulları 11 yıl uzakta okumuş bir kez olsun otogara karşılamaya uğurlamaya gitmemişler. üniv okurken sadece para yolladığı zaman ararmış babası... Bu kadar soğuk olmaları bana çok tuhaf geliyor. Benim daha evvel 6-7 yıllık ilişkim vardı 1 buçuk ay nişanlı kalıp ayrılmıştık onun ailesi biraz yobaz insanlardı ve onun babası bile memleket farkı olmasına rağmen hatta beni uzaktan diye istemiyorlardı önce işte onun babası bile beni her gün arardı... bana çok tuhaf geliyor :KK43:

Senin olayın cimrilik falan değil, adama ısınamamışsın.
Kredi borcu yüzünden kendine üst baş almayışına cimrilik demek de çok isabetli değil, adam baskı altında hissediyor olmalı. O sizin için birikim yapıyorsa içeceğiniz çayları da siz ödeyin, ondan beklemek yerine.
benim hiç hesap ödemediğimi nereden biliyorsunuz? kaç kez sinema biletlerini ben aldım. kaç kez cüzdanına para sıkıştırdım. Ona kaç kez hediye aldım daha bi kez bile ufak bile olsa bir şey almadı... Ben ona ısınmıştım ama böyle davranışları yüzünden soğutuyor kendinden

anladığım kadarıyla siz çalışmıyorsunuz.
sizin verdiğiniz hesaba göre adamın sizi gezdirmek için tam olarak 100 lirası kalıyor. bu 100 lirayla hem size hediye alsın, hem sizi istediğiniz kafeye götürsün hem üstüne başına şık şeyler alsın istiyorsunuz. olmaz efendim. adam cimri değil, sadece anadan babadan para gelmiyor artık. size de şimdiye kadar hediye almamış çünkü muhtemelen hediyeye ayıracak bütçesi yoktu. istediğiniz kafede çay içmek istiyorsanız bir gün de siz ona ısmarlayın "gel hadi şurada sana çay ısmarlayayım" diye
para zor kazanılıyor, kolay harcanıyor.
düğün konusundaki isteklerinize bir şey diyemem, o sizin isteğinizdir, istediğiniz gibi olsun elbette ama orta yolu bulmaya çalışın, ayda 700 lira kenara koyup görkemli bir düğün yapmanız mümkün değil. ya siz de elinizi taşın altına koyup en azından evlenene kadar çalışıp para biriktireceksiniz ya da bazı şeylerden vazgeçeceksiniz.

Biraz uzun olduğu için atlayarak okudum o yüzden atladigim kısımlar olabilir.
Aileyi neden bu kadar dert ediyorsunuz anlamadım, eşimle 1.5 senedir evliyim. Ne kaynanam beni aramistir ne de ben onu, ama sorunumuz var mı yok. Hem soğuk olmalarından şikayetçisiniz ama yolunuzu değiştiren de sizsiniz, en azından "merhaba, nasılsınız, ben de şuraya gidiyorum" tarzında kısa bir muhabbet kurabilirdiniz.

Sözlünüz kredi çekmiş onu ödüyor, sizi mutlu etmek için birikim yapıyor ama siz hala cafe de oturup kahve icmiyoruzun derdindesiniz. Hiç bir masrafı olmadığı halde para harcamasa anlarımda şuan pek anlayamadım sizi. Çalışıyor musunuz bu arada? Ben çalıştığım dönemde mesela kira, fatura tarzi hiç bir masrafim olmadığı halde parami harcamakta zorlanirdim ilk zamanlar, emek verip çalışıyorsun sonra o parayı 1,2 saatlik bir eglence için harcamak istemiyorsun bir anda.

Bu arda hep sozlunuz mü öder hesabı? Bence bu da yanlış, madem heves ettiğiniz cafeler var, siz ödeyin.

Hem hemen evlenelim, hem cimri olmasın gibi bir şey söz konusu değil. Adam 3 kuruş maaşla hem Kredi ödüyor, hem birikim yapıyor hem de yaşamaya çalışıyor. Siz de gelmiş burda ay bana çay ısmarlamadı, yemek yemedik, hediye almadı diyorsunuz. Bu adam kendini bu kadar paralarken siz ne yapıyorsunuz merak ettim? Eliniz armut mu topluyor? Çayı yemeği de siz ısmarlayıverin amdem o kadar çok istiyorsunuz. Hem siz kaç kez hediye aldınız bu süreçte ona? Biraz bencil gördüm sizi kusura bakmayın.

ailesiyle olan ilişkiniz çok tuhaf geldi bana sizi arayıp sormuyorlarsa en azından yolda görüp bir merhaba demeliydiniz onlar adım atmıyorsa azda olsa sitem edip tel numarasını alabilrdiniz bu görüşmeme durumunuzu sözlünüz bilmiyor mu hiç değilse o aracı olsun ve şimdiden çok sıkı fıkı olmakta çok iyi değil bence.askerlik konusunda bana göre hatalı davranmışsınız kendi adıma bedelli askerliğe karşıyım hem paraya yazık hem o parayla başka bişeyde yapabilrdiniz.sizinle evlenmek için aclee ettiğinden iyice cimreleşmeye başlamış gibi geldi bana sonuçta size kavuşmak için yapıyor ama bu kadar da cimrilik ne kadar doğru bilemedim.bu zamanda hem iyice gez toz hem düğün yapmakta hiç koaly değil.bana biraz sevmiyorsunuz gibi geldi.acele etmeyin derim evlilik için.
ben biraz çekingen biriyim her zaman ilk adımı karşı taraftan beklerim. bi de ailesi garip geldi bana.. frekanslarım tutmadı :KK43: niyeyse yolumu değiştirdim belki de kızdığım için hani hiiç arayıp sormadıkları için. sözlüme bahsetmedim ailesinin böyle beni arayıp sormama durumlarından rahatsız olduğumu ama bahsetmeyi düşünüyorum. bedelli askerliğe bende karşıyım aslında ama para olarak bi kaybı yok. hani askere gidince maaş ı kesiliyor ya zaten aylık maaşı 2700 tl 6 ay da neredeyse 18 000 tl ediyor. ama bende isterdim askelik yapmış olsun. ama biraz benim yüzümden yapmadı askerliği ve vicdan azabı duyuyorm bazen. çünkü bana önceden hep bi savaş olsa gözümü kırpmadan giderim derdi hani vatanına çok düşkün birisi.. bazen ayrılmayı düşündüğüm zamanlar oldu bu askerlik yüzünden ayrılamadım benim yüzümden fedakarlık yaptı dedim. bi kere ayrılmak istiyrm dedim soğudum dedim. sonra şaka yaptım dedim hani tepkisini ölçmek için. çok kötü oldu 2 gün etkisinden çıkamadı elleri titredi 2 gün. beni çok seviyor ama neden daha düşünceli biri olmuyor diye üzülüyorum :KK43:

Konu başlığına bakınca,içerikte sözlünüzün durumu var da sizden esirgiyormuş gibi düşünmüştüm. İçeriğe bakınca öyle olmadığını anladım.

Sözlünüz cimri değil,siz fazla anlayışsızsınız. Bakış açınızı değiştirseniz mutlu olursunuz bence.
Olması gerekeni değil,olanı ele alın.

Ve artık bu süreçte bence çok da sorun olmamalı ya kimin ne ısmarladığı,ne hediye aldığı. Sonuçta adam yemiyor içmiyor para biriktiriyor.
Siz ısmarlayın,siz hediye alın. Siz kıyafet alıp,giyimine çeki düzen verin ozaman?
Elinizi biraz da siz taşın altına koyun..

X