Sözlü, Nisanli iken kayinvalideniz size....

hediye filan yok görmedim evlerimiz yakındı aynı mahalledeydik ve bir nişana geldi birde kınaya isatenmeyince böle oluyo evliyim şimdi kızım falan bazen ama genelde ismimle seslenir yada ortaya konuşur

Sağolsun elinden geleni esirgemezler.. mümkün olduğunca bir dediğim iki olmaz...
Hla hatırda sorarlar allah razı olsun.... İyi aklıma getirdiniz kayınpederim rahatsızdı nasıl olmuş bir arayayım....

Nisanliyken hic birseyini görmedim bayramk´lik hediyesini bile nisanlim (esim) aldi kayinvalidemin surati sirke satiyor bu arada.
Nisanliyken dogumgünüme nisanlim bir demet gül getirmisti sonrada bu yeterli degil diye kendi istegile bana bitane ceket aldi kayinvalidem sonradan "ne geregi vardi cicek almistin ya" demis.
Evlendikden sonra kendi kullandi vazolari ve ici cizilmiz tava verdi hepsini bodrum katina indirdim kullanmadim onun eskilerine kalmadim.

Banada eski yolluklarını verecekti almadım.
Yeni gelin evinde herşey gıcır gıcır yolluklar eski olacaktı, aklıma geldikçe sinirleniyorum.

Vallahi kizlar sizleri okudukça ahh ahhh dedim ama inanin sizin içinde çok sevindim

napalim...saygidan baska birseyde gostermem gari :-))

Kayınvalidem ile pek zevklerimiz uyuşmuyor galiba..tatlicadiarzu
Aldığı hiç bir şeyi kullanamadım.. Anlamıyorum ki... Benim giydiğim elbiseleri,ayakkabıları ya da kullandığım çantaları hiç mi görmüyor da farketmiyor mu benim tarzımı???:sm_confused:
Ama görümcemin hakkını yemem,gerçekten güzel hediyeler alır,hatta annesini bazen yönlendirir,o zaman da başarılı sonuçlar çıkar.:1rolleyes:

PS. Konu ile alakası yok ama çok özlemişimtatlicadiarzu

kayınvalidem 2 kere doğum günümde hediye aldı o kadar. body, t-shirt gibi birşeydi(flört ve nişanlılık dahil).
evlenince de doğum günümde bir gömlek ya da kazak tarzı birşey alınır.o kadar.

Son düzenleme:
ben daha eşimin ailesiyle tanışmamışken kayınpederim(babam)bana memleketten hediyeler getirmişti anneside aynı şekilde.hala da sürekli sorarlar halimi hatrımı hele kayınpederim bitanedir 12 mayıs d.günüm diye sürpriz doğum günü bile hazırlamıştı bana haklarını ödeyemem valla...Arada sırada her ailede problem olur ama sineye çekmek lazım.ben hepsini çok severim onlarda sağolsunlar beni...

nısanlılık donemımde cok kıymetlıydım..şakkıdı
akrabaları yada mısafırlerı geldıgı anda benı cagırırlar her dogum gunumde yılbasında mutlaka hedıyelerle gelırler,her gıttıgımde sevdıgım yemeklerı yaparlar el ustunde tutarlardı benı..:asigim:
ama hala oleler..

ben bu konuda şanslı olanlardanım sanıyorum..
hem nişanlıyken hem de şimdi benim beğeneceğimi düşündüğü herşeyi alır..şehir dışınada çıksa mutlaka eli kolu döner.mesela şehirdışında şu an görümcemin yanında,beyaz ve kahverengi bikini istediğimi biliyordu.ikisinden de bulmuş ve almış..
gerçi almasa da olur.yani huzur herşeyden daha önemli..:nazar:

sağolsunlar o zamanda ararlardı şimdide ararlar bu konuda yalan söylesem nankörlük etmiş olurum.zaten 1.5 haftadırda yanımdalar gezmeye geldiler kızım kızım deyip dillerinden düşürmüyorlar.allahım herkeslere nasip etsin..

arada arardı tabii benimde aramamı beklerdi arardımda
açıkcası kayınvalidem kıymetli olacak takılar hariç hiç bişey getirmedi
çeyiz görmeye öyle bir çiçek getirdiki millet güldü bide kayınvalide diye
aldığı kıyafetleri hele hiç söylemeyim abartmıyorum inanın fiyatı 10 ytl nin üstünde bişey getirmedi sosyete pazarlarından toplanmış çaput kocakarı kıyafeti hiç birini giymedim verdim bile başkalarına o yüzden almıyo artık aman almasın zaten
hele en son benim nikahımda giydiği bir hırka vardı evindede dolapta duruyodu her gittiğimde
neyse onu getirmiş üstüne süsü takıp
birde nikah fotoğraflarında üstünde yani siz düşünün
neyse fazla başınızı ağrıtmayım.....................

arkadaslar, yapmis oldugunuz yorumlardan dolayi hepinize çok çok tesekkur ederim
bence her gelin ilgi, sevgi bekler hele gelin içten seviyorsa, saygida da hiç kusur etmiyorsa,
yapan yapiyor, yapmayan da iste....
benim kayinvalidem bana aldigi tek sey, terlik...
aaa onuda evindeki dolabina koydu, oraya gittigimde giyecegim. evime getirmedi tabiki

gulermisin...aglarmisin...

Sevgiler kizlarr

boşverin kızlar onlardan gelecek allahtan gelsin benimki nişanlılığımda hiçbirşey almamayı bırak çeyiz bile almadı. benim dolu dolu çeyizimede kusur buldu. kaynana işte adı üzeride. almasınlar daha iyi. benimkide birde pişkin altın gibi oğlumu verdim daha ne istiyon diyor. bende mücevherim sen daha ne istiyorsun dedim. eşlerimizle iyi olalım boşverin kendimiz alırız dert etmeyin kendinize.

Selam kizlar,

çok merak ediyorum, sözlüyken, yada nisanli iken, kayinvalideniz (görümce, kayinbabaniz) size hediyeler aldi mi ? vede sizi ararmiydi ?

Ben ceva vereyim...9 ay oldu neredeyse, bir çöp görmedim.
vede ben haftada muhakkak 1-2 defa arardim, özlerdim de, annecigim, annecigim...karsiliginda sadece ve sadece kiskançlik gördüm....

daha bi kez olsun isimi arayip da kizim ne yapiyorsun demedi (kizim da demez zaten)

sizler nasildiniz ?

bilmem arkadasim ben nisanliyken kayinvalidem beni bikac kez aramisti esimlede hediyede gondermisti bi kac kez....ama ben daha cok arardim bu bi gercek belkide kayinvalde diye agirdanmi satiyolar krendilerini bilmem ama olsun sen ara ne olcak sen gene guzel yaklas o utanir zamanla merak etme....mutluluklar dilerim canim:nazar:

ben de 10 aylık evliyim. eşimin ailesinden pek birşey gördüğüm söylenemez. düğünde yapmaları gerekeni yaptılar. ama normal zamanlarda hediye almak, arayıp sormak gibi bir adetleri yok. annesi oğlunu da pek arayıp sormaz zaten. ben bazen hediye alıyorum ama pek kıymet bildiklerini sanmıyorum,insan hiç değilse bir teşekkur eder. oyle olunca benim de hevesimi kaçırdılar. artık ben de almayı düşünmüyorum. bizden uzak olsunlar, ağzımızın tadını bozmasınlar da ne halleri varsa görsünler.

2 aylık nişanlıyım hediye görmedim arada da mesafeler var daha geçen gelmişlerdi hediye alamadım dedi para verdi bana aradığını da söyleyemem bende aramam ayda yılda bir kere belki yani ilerleyen zamanda ne olur bilemem tabi :dilcikar:

arkadaslar, yapmis oldugunuz yorumlardan dolayi hepinize çok çok tesekkur ederim
bence her gelin ilgi, sevgi bekler hele gelin içten seviyorsa, saygida da hiç kusur etmiyorsa,
yapan yapiyor, yapmayan da iste....
benim kayinvalidem bana aldigi tek sey, terlik...
aaa onuda evindeki dolabina koydu, oraya gittigimde giyecegim. evime getirmedi tabiki

gulermisin...aglarmisin...

Sevgiler kizlarr

Terlik deyince aklıma geldi:roflol:
Kayınvalidem geçen sene bana ev terliği hediye etti,hayatta en nefret ettiğim şeylerden biridir evde terlik giymek. "Çok teşekkür ederim" diyerek aldım. Kocam;"Aaaaa anne Lale hiç sevmez ev terliği unuttun mu?" dedi. Kayınvalidem;"Evet evet hatırlıyorum öyle bir şey.. Olsun ya siz alın evinize götürün,artık ben gelince giyerim" dedi.:bbo:
Sakın üzülme arkadaşım. Bak herkeste binbir çeşit hikaye var..:teselli:

Ara sıra alır hediye ona lafım yok.
Ararda ama beni değil oğlunu. Konuşması bitince benimle konuşmak ister.
Aramasada olur aslında pek sorun değil zaten.:icecream:

demek ki herkesde var birseyler ...
yok Lale'ci, aslinda asiri takip da uzulmuyorum sadece geçenlerde mahallemizden bir kiz nisanlandi, Allahim kayinvalidesi geldi ziyarete ellerinden paket de paket...hep oyle imis
e dogal olarak annemde çok uzuldu benim kizimin hakki yokmuydu da bi tokagi bile çok gordun, birak hediyeyi yavruma bi kizim bile diyemedin, ogluna kiskanip duruyorsun fesat deyip soylendi, ona uzuldum
sonra dusundum...
ve merak ettim sizleri...
ama tek degilmisim...napalim kismet iste belli olmuyor
cevaplariniz için saolun kizlar
hepinize tesekkurler

X