Sözleşmeli öğretmenlik- mülakat

demlicaykeyfi

Ve dünya bir çölse durma. Seraba su getir.
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2014
8.810
12.560
Merhaba arkadaşlar.
Bildiginiz gibi 3 sinava girdik ve bir puan aldik. Ancak atamalar mulakatta bize verilen puanlar uzerinden olacak. Komisyonlar farkli, puanlar farkli, kimi komisyon bol bol vermiş, kimisi yuksek alanin puanini dusurmus. Bu konuda bir başliga rastlamadim, sizlerle konusalim istedim.
Bu konudaki dusunceleri merak ediyorum.

Merhaba arkadaşlar.
Bildiginiz gibi 3 sinava girdik ve bir puan aldik. Ancak atamalar mulakatta bize verilen puanlar uzerinden olacak. Komisyonlar farkli, puanlar farkli, kimi komisyon bol bol vermiş, kimisi yuksek alanin puanini dusurmus. Bu konuda bir başliga rastlamadim, sizlerle konusalim istedim.
gunlerdir takıp edıyorum ve yapılan haksızlıgın haddi hesabı yok bende seneye için çalışacaktım ama durumlar boyle olunca çalısmak ıcımden gelmıyor malesef:KK43:

gunlerdir takıp edıyorum ve yapılan haksızlıgın haddi hesabı yok bende seneye için çalışacaktım ama durumlar boyle olunca çalısmak ıcımden gelmıyor malesef:KK43:
Aynen oyle. Eskiden en azindan yuksek aliriz ataniriz diye bir umut vardi. Şimdiyse 3 sinava gir sonra on dakikada seni liyakayli liyakatsiz ilan etsinler!

Aynen oyle. Eskiden en azindan yuksek aliriz ataniriz diye bir umut vardi. Şimdiyse 3 sinava gir sonra on dakikada seni liyakayli liyakatsiz ilan etsinler!
öğretmenlere daha yenı yapılmaya başlanan bu milakat rezilliği senelerdir diğer bölümlere yapılmakta
yerıne gore 90 puan almıs bırı bıle mülakata girip elenebilyor!

öğretmenlere daha yenı yapılmaya başlanan bu milakat rezilliği senelerdir diğer bölümlere yapılmakta
yerıne gore 90 puan almıs bırı bıle mülakata girip elenebilyor!
İşte, biz gecen sene sinava hazirlanirken her seneki gibi merkezi atanicaz diye hazirlandik. İş işten gecti tam öabtden once mulakati koydular onumuze. Hani alinan kişi sayisi bu atamada 15 bin. Mulakata cagrilan 45 bin kişiyi nasil 10ar dakikada ölçtüler bilmiyorum. İnsanlar sosyal medyaya uçuk puanlar yaziyor. Meb siralamayi açiklamiyor. Tam karambol bir tercih yaptik ya...

deli gibi çalıştım branşımda 32. oldum. ingilizce öğretmeniyim. 1555 kişi alınıyor bizim branştan.
atanamadım kızlar mülakat yüzünden. binlerce kişi 95-100 alıp önüme geçti. hergün beddua ediyorum.

Merhaba arkadaşlar.
sizinde branş ingilizce herhalde

sizinde branş ingilizce herhalde
Aynen benim de ing. Ben de siralamadaydim 1555in icindeydim. 21 i açsam gidebiliyorken ben de atanamadim ve mulakatta 74 verdiler. Siralamalar alt ust oldu. Karambole tercih yaptik. Cok hak yendi simdi hak etmeden atananlar bizden az emek verip bizden az alanina vakif olanlar girsin siniflara. Herkes de sussun boyle.

Dershane parasi, alinan onca test, kitap, yol parasi, uykusuzluk, herkes keyif yaparken kendinden fedakarlik etmek... Oof of...

Bende branşımda 45. oldum felsefe öğretmeniyim
Ama mülakattan 57 puan vererek elediler
Tüm emeğimi 5 dk da ziyan ettiler

Arkadaşlar bi forumda mülakatta verilen puanların branşlara göre belirlendiğini okudum yani kişinin kendi düşüncesi.

Bana da bi mantıklı geldi. İhtiyaç duydukları branş hocalarına yüksek puan ihtiyaç duymadıklarına düşük puan gibi...

Bilemedim siz ne dersiniz ???

Arkadaşlar bi forumda mülakatta verilen puanların branşlara göre belirlendiğini okudum yani kişinin kendi düşüncesi.

Bana da bi mantıklı geldi. İhtiyaç duydukları branş hocalarına yüksek puan ihtiyaç duymadıklarına düşük puan gibi...

Iyi de herkesin kendi branşında kontenjanı ve puanı var

Yani kişi yazılı sınavda 30. olmuş 50 kişi alıyorlar o branşta 30. değil de 90. olanı alıyor

Yine 50 kişi ama ilk elli değil de diğerleri

Ölçütü tabii ki liyakat değil

Yanlış canım
Mesela rehber öğretmenlikte 500 civarı kişi alındı ancak 33. olan arkadaş atanamadı
Mülakatta 60 altı puan vererek tercih yapması engellendi
Bunun gibi çok örnek var

Büyük haksızlıklar oldu...
gelecek yıl için hazırlanmanın bi anlamı var mı şu an onu düşünüyorum

Arkadaşlar ben kpss b ye gireceğim ancak sizin durumunuza cidden çok üzülüyorum ve tepkiliyim. Puanı bir anda 20 puan artan da var bir anda 8 10 belki daha fazla düşen de.. Mülakat bu kadar puan oynatan bir sistem olmamalı çünkü hiçbir geçerliliği ve somut bir delili yok. 10 dk yapılan sohbet ve 1 2 adet sorulan soruyla bir yıllık emeğin hiç olması doğru gelmiyor bana. Kesin olarak Fetocu olduğunu bildikleri biri varsa almasınlar zaten mesleğe ama nerede kanıt, bu kısacık mülakatta bunu nasıl anlıyorlar. Öznel düşüncelerle sıralar tepetaklak oluyor. İnşallah yapılan bu yanlıştan dönülür ve illa mülakat olacak ise etkisi max +3 -3 dolayına indirilir.

X