- 30 Mayıs 2007
- 3.522
- 6.512
- 683
- Konu Sahibi seyrekyagmur
-
aman böyle bi fırsat gelmis ne olur yani "1 ay kocandan ayrı kal yarın bosanırsan napıcan keske bende astsubay olabilsem ohhh maas bende para bende kafama göre takılırım bu ne pasiflikMerhaba Hanımlar,
Ben Şubatta Jandarma Sözleşmeli Astsubaylığa başvurdum ve ankaraya sınava kabul edildim.
Ama sorun şu ki eğitimleri uzun ve konaklamalıymış doğru mu ?
Tamamen başlayınca il değiştirmek problem değil ama eğitimlerden geçemezsen eleniyorsun. Eee o zaman istanbuldan eşimi işten çıkartıp, pılıyı pırtıyı toplayıp gittiğime yanarım. Eşimde diyor bikaç ay olsa bile konaklamalı gidemezsin -ki demesine gerek yok ben onu bıraksam evladımı bırakmam
Var mı başvuran ya da mesleği olmuş olan, Tanıdığı olan ? Eğitim süreçleri nedir nerededir bilen ?
aman böyle bi fırsat gelmis ne olur yani "1 ay kocandan ayrı kal yarın bosanırsan napıcan keske bende astsubay olabilsem ohhh maas bende para bende kafama göre takılırım bu ne pasiflik
Attığım iki yorumuda düzenledim TSK'da aradığınız sorunun cevabını bulunca.bin tane yorum atmış oldum o yüzden kusura bakmayın:)
eee tamam annen baksın yada bi sekılde tanıdık birine baktır olmadı yanına al yani böyle is fırsatı tepilmezzKocamdan değil zaten kızımdan dolayı yapamıyorum
Çok teşekkür ederim araştırman için. Ama bu yazıda yaş doğru değil 1 ocak 89 itibari ile başvurulabiliyor. Diğer bilgiler doğru mudur yoksa kalpten gitmelimiyim bilemedim
hay agzını öpeyim..aman böyle bi fırsat gelmis ne olur yani "1 ay kocandan ayrı kal yarın bosanırsan napıcan keske bende astsubay olabilsem ohhh maas bende para bende kafama göre takılırım bu ne pasiflik
keske bende alınabilsem..yasım 27 sanırım gecmişYaş sınırlaması değişmiş olabilir.Ama TSK'da yazan bu.Zaten yatılı eğitim almadan askeri personel olabilmeniz mümkün değil.Askeri okulda yatılı olarak eğitim görmeniz şart.Normali bu yani:)
eee tamam annen baksın yada bi sekılde tanıdık birine baktır olmadı yanına al yani böyle is fırsatı tepilmezz
Benim eşim mulakatlardan sonra temel eğitim gördü 3 ay. Birimi jandarma değil ama 3 ay temel askerlik eğitimini tüm branşlar alıyor ve yatılı askeri okulda kalıyorsunuz.
Yaş sınırlaması değişmiş olabilir.Ama TSK'da yazan bu.Zaten yatılı eğitim almadan askeri personel olabilmeniz mümkün değil.Askeri okulda yatılı olarak eğitim görmeniz şart.Normali bu yani:)
Kkk subaylığa neden başvurmuyorsunuz?
Astsubaylık sınavını kazanmak kolaydır ama eğitimi ve şartları ağır
Bir de o kadar çok kişi girip geçiyor ki sınavı torpil bulmanız şart :))
Bence çok asıl bi üniforma
Keşke alınsan
Çok yakışıyor kadınlara askerlik..
Ben olsam cocuğumu düşünüyorsam eger onu 2 ay 3 ay bırakmayı değil alacağım maaşı ve o maaşla ona daha iyi eğitim seceneklerini düşünürdüm. İyi de maaşları var bu arada.
Hayatta başıma birsey gelirse cocuguma tek başıma da bakabilecegim maddiyati düşünürdüm.
Çocuk için de gurur verici birsey bence kadın asker uniformali bir anne. Başımıza ne geleceği belli mi senin sagligina birsey olsa çocuğuna bir ömür devlet sahip çıkıyor okutuyor maaş veriyor vb.
Ama tabi çok duygusal yapılı insan yapabilir mi bilmiyorum. Karakter olarak da yatkınlık lazım bence.
Vizyon lazım. İleri gorusluluk lazım.
Çocuk ilerde demez mi ne oldu da 2 ay bırakmadın beni. Sanki hatirliyorum beni bıraktığını. Belki daha iyi okula daha iyi çevrelere gidecektim.
Benim de annem çalışıyordu ben hiç böyle hissetmedim ama. Hatta hafiften de gurur duyardim annem çalışıyor diye.ogretmen sorardi anneniz babaniz ne iş yapiyor diye bir değişik gurur duyardim.Dediğiniz realistlik açısından doğru. Yalnız çocuğun düşünceleri konusunda katılmıyorum ben çalışan bi anneyle büyüdüm hatta bana ananem daha çok baktı bu sbeple tam aksini diyorum keşke daha çok hatıram da annem olsaydı maddiyat değil de..çünkü 3-4 -5 yaşlarımı hatırladığımda pek fazla annemi bulamıyorum bu da şuan ona çok yakınen olmamamı sağladı.. ya kızım 3-4 yaşında olsa orada akrabalar var orada bi şekilde tutarım hep yanına giderim ama 1 yaşında emiyor sorun bu. Yatılı olmasa taşınıp git gel yaparım evimle en olmadı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?