Sözleşmeli Kadın Astsubay Alımı ve evli çocuklu olmak

Benim de annem çalışıyordu ben hiç böyle hissetmedim ama. Hatta hafiften de gurur duyardim annem çalışıyor diye.ogretmen sorardi anneniz babaniz ne iş yapiyor diye bir değişik gurur duyardim.

Şimdi konu askerlik olunca daha bir güçlü duruş lazım olabilir o konuda birsey diyemiyorum.

Devlet memurluğu gibi degil tabi.memurlik daha tolere edilebilir birsey. Askerlik gibi değil.

Şimdi bir de bildiğim kadarıyla bu asker aileleri çocukları falan çok imkanları var. Özel tatil yerleri orduevleri öğrenci yurtları bir sürü imkan var yani. Hatta bazı Üniv. Ler kolejler burs veriyor asker çocuklarına.

Siz sanırım çocuğunuz ilkokula gidene kadar çalışmak istemiyorsunuz. Tabi bu da bir seçimdir inşallah mutlu olursunuz.

Yok ben zaten çalışyıorum muhasebe sorumlusu olarak.. Ama vaktim fazlasıyla kalıyor ilgileniyorum. Ama askeriye de ilerisi için problem değil ama diyor ki 3 ay benimsin 24 saat. Ağır gelen bu.. Siz annemisiniz bilmiyorum ama bekar olsam bende sizin gibi düşünürdüm ama anne olduktan sonra ne kadar profesyonel olsan da 3 ay gibi bi süre çocuğumu hiç görmesem olur diyemiyorsun.

kkk subaylık derken o ne ve alım varmı ki ? Torpil olsa da ben yaptırmam hiç sevmem öyle şeyleri. ya askerlikle ilgili bişey olsun da ne olduğu önemli değil :)

Bayılıyorum tek kelime ile.. Yengemin kardeşi yarbay albaydı bi kere annesini almaya geldi 2 araç asker ile. Bahçeye önce askerler girdi selam durdu o geçti eve girdi resmen o an bittim resmiyete..

Asker derim susarım. Tüğlerim diken diken oldu ya. Babam asker olsa gurur duyar dım. Ama annem asker olsa gururumdan sığacak yer bulamazdım.

Yani sınava girme kazanma zamanına kadar kızınız sütten kesiliyor ise. Girin o sınava. Asker olun giyin o güzel kutsal üniformayı. Gözlerim doldu ya. Keşke ben bıdık boylu olmasaydım. En çok istediğim imrendiğim şey asker olmak. Bir meslek değil benim için asla bir aşk. Ama hiç hayalini bile kuramadım boy yüzünden.

Lisede gitmistik bir askeriye ye. Ordaki düzen nizam. Üstlerine gösterilen saygı. Saygı dediysem aman allahım saygı gösterirken saygı gören kadar karizma olur mu bir insan. Oluyor ışte asker olunca oluyor.

Asker derim susarım. Tüğlerim diken diken oldu ya. Babam asker olsa gurur duyar dım. Ama annem asker olsa gururumdan sığacak yer bulamazdım.

Yani sınava girme kazanma zamanına kadar kızınız sütten kesiliyor ise. Girin o sınava. Asker olun giyin o güzel kutsal üniformayı. Gözlerim doldu ya. Keşke ben bıdık boylu olmasaydım. En çok istediğim imrendiğim şey asker olmak. Bir meslek değil benim için asla bir aşk. Ama hiç hayalini bile kuramadım boy yüzünden.

Lisede gitmistik bir askeriye ye. Ordaki düzen nizam. Üstlerine gösterilen saygı. Saygı dediysem aman allahım saygı gösterirken saygı gören kadar karizma olur mu bir insan. Oluyor ışte asker olunca oluyor.

Ah ki ne ah dediklerinizi aynen hissediyorum. Savaş eğitimlerini felan izliyorum düşün.
Bana çaresizliği tanımlatsalar aynen bu olurdu herhalde.

Ah ki ne ah dediklerinizi aynen hissediyorum. Savaş eğitimlerini felan izliyorum düşün.
Bana çaresizliği tanımlatsalar aynen bu olurdu herhalde.
Yatılı süresi nezaman. Sınava girdin kazandın ve eğitim için evden ayrılman nezamn gerekiyor. Eger çocuğun un sütten kesilme zamanına denk geliyor ise sakın vazgeçme. Bak daha sınav zamanına da varmış

Yok ben zaten çalışyıorum muhasebe sorumlusu olarak.. Ama vaktim fazlasıyla kalıyor ilgileniyorum. Ama askeriye de ilerisi için problem değil ama diyor ki 3 ay benimsin 24 saat. Ağır gelen bu.. Siz annemisiniz bilmiyorum ama bekar olsam bende sizin gibi düşünürdüm ama anne olduktan sonra ne kadar profesyonel olsan da 3 ay gibi bi süre çocuğumu hiç görmesem olur diyemiyorsun.

Çok güzel bir meslek,asker eşiyim bende tavsiye ederim..
Şayet çocuğunuzdan ayrı kalamama gibi düşünce içine giriyorsanız bu mesleği unutun o zaman..
Hem 3 ay nedir ki çabucanak geçer,biraz fedakarlık yapmanız lazım bu durumda..

Yatılı süresi nezaman. Sınava girdin kazandın ve eğitim için evden ayrılman nezamn gerekiyor. Eger çocuğun un sütten kesilme zamanına denk geliyor ise sakın vazgeçme. Bak daha sınav zamanına da varmış

Ağustos canım sözleşme o zaman yapılacak.

Çok güzel bir meslek,asker eşiyim bende tavsiye ederim..
Şayet çocuğunuzdan ayrı kalamama gibi düşünce içine giriyorsanız bu mesleği unutun o zaman..
Hem 3 ay nedir ki çabucanak geçer,biraz fedakarlık yapmanız lazım bu durumda..

Normalde 2 yaşını baz alırsak 15 aylıkken sütü kesmiş oluyorum. Askeriyeye başladıktan sonrası çok iyi şu eğitim şöyle olmasaydı. sabah 5 te gitmeye razıyım. ya benm kızım haftasonları bile bana doyamıyor o yüzden üzülüyorum 3 ay hiç görememek benim orada verimimi düşürür.Normalde duygusal olmadığım halde.çok hafif bi esneklik varsa onu araştırıyorum bi tanıdıktan haber gelicek umarım olur.

Normalde 2 yaşını baz alırsak 15 aylıkken sütü kesmiş oluyorum. Askeriyeye başladıktan sonrası çok iyi şu eğitim şöyle olmasaydı. sabah 5 te gitmeye razıyım. ya benm kızım haftasonları bile bana doyamıyor o yüzden üzülüyorum 3 ay hiç görememek benim orada verimimi düşürür.Normalde duygusal olmadığım halde.çok hafif bi esneklik varsa onu araştırıyorum bi tanıdıktan haber gelicek umarım olur.

Sizide anlıyorum ama bu mesleği seçecekseniz bazı fedakarlığa katlanmanız lazım..
Sonuçta yatılı bir eğitim olacak sabah gidip akşam gelme gibi bir durum söz konusu olmaz bence..

Sizide anlıyorum ama bu mesleği seçecekseniz bazı fedakarlığa katlanmanız lazım..
Sonuçta yatılı bir eğitim olacak sabah gidip akşam gelme gibi bir durum söz konusu olmaz bence..

Bu çok büyük bi feragat etmek olucak sanırım. Bugün kararımı vericem gelecek habere göre umarım en hayırlısı olur.

Önce başvurup sonra araştırmak da ilginç bi teknikmiş

Bende böyle ters bi insanım işte :KK14:

Bu çok büyük bi feragat etmek olucak sanırım. Bugün kararımı vericem gelecek habere göre umarım en hayırlısı olur.

Bende böyle ters bi insanım işte :KK14:

Öncelikle kendi geleceğinizi düşünün derim.çocuk bir şekilde ailedeki büyüklerle idare eder..
Hem 3 ay çabuk geçer inanın,o üniformayı kısmetse giydiğinizde doğru bir karar verdiğinizi anlayacaksınız..
Hakkınızda hayırlısı olsun yinede..

Öncelikle kendi geleceğinizi düşünün derim.çocuk bir şekilde ailedeki büyüklerle idare eder..
Hem 3 ay çabuk geçer inanın,o üniformayı kısmetse giydiğinizde doğru bir karar verdiğinizi anlayacaksınız..
Hakkınızda hayırlısı olsun yinede..

Çok sağolun iyi niyetiniz için inşaallah o yolu bulucam çok istiyorum yapım da o kadar müsait ki.. Her duyan yakışır diyor. Umarım olur.

Canim hakkında hayırlısı. Anneyim 2 tane bende.tabiki en doğru karar bir annenin kararidir.

allah askına ben annemi anca 20 gun emmisim sonra istememisim valla gör beni tazı gibiyim ohh demezsin u anne sutu almamıs seninki emdigi kadar emmiss annesi asker demek ne kadar gurur duyuran bisey

kkk subaylık derken o ne ve alım varmı ki ? Torpil olsa da ben yaptırmam hiç sevmem öyle şeyleri. ya askerlikle ilgili bişey olsun da ne olduğu önemli değil :)

Bayılıyorum tek kelime ile.. Yengemin kardeşi yarbay albaydı bi kere annesini almaya geldi 2 araç asker ile. Bahçeye önce askerler girdi selam durdu o geçti eve girdi resmen o an bittim resmiyete..

Kara kuvvetleri komutanlığı

Evet var ne meZunusunuz her sene dışarıdan alım yapıyor kuvvetler.

Canim hakkında hayırlısı. Anneyim 2 tane bende.tabiki en doğru karar bir annenin kararidir.

Allah bağışlasın canım. İşte anne olunca o kadar değişiyor ki.. Evlilik değil beni tutan. bu akşam enine boyuna eşimle konuşucaz ona göre sınava gidiceğim. Hayırlısı artık.

Kara kuvvetleri komutanlığı

Evet var ne meZunusunuz her sene dışarıdan alım yapıyor kuvvetler.

Her sene yapıyor ama bu sene ilk ve son şansımdı 89 luyum çünkü. İşletme Lisans mezunuyum.

Geçen sene aynı sınavı kazandım. Yedektim sıra gelmedi. Evliyim ben de. Eğitimlerin ilk dört ayından sonra eve çıkabiliyorsun. Ama dört ay kışladasın. Dört ay bişey değil emin ol, göz açıp kapayana kadar geçer. Beni çağırsalardı, koşa koşa gidecektim. Geçen senenin en büyük hayal kırıklığıydı benim için. Her gün telefon bekledim ama çağırmadılar...
Bence kazanırsan git, maddi sıkıntıların da varsa hiç düşünme.
İlk dört sene sözleşme yapılıyor daha sonra da 9 senelik yapılıyor. Bu süreden sonra sözleşme yenilenmiyor. En fazla üstçavuş olabiliyorsun yani.
Ben bu sene giremiyorum, tüm sene bu anı bekledim ama maalesef başvuramıyorum. Yerinde olmak çok isterdim.

Eğitime başladıktan sonra 15 gün telefon, çarşı yasak. Daha sonra yemin töreninden sonra 1 hafta izin var. Ayrıca izinlerin de olacak o dört ay içinde. Bence hiç tereddütte kalma. Çok zor olcak ama başarırsan çok da rahat edeceksin.
Sen sınava gir ne olursa olsun. İnan zaten hayırsızsa barajı bile geçemeyeceksin. Oluruna bırak.
Bu arada istersen geçen senenin çıkmış sorularını da atabilirim istersen.

Üniforma giymek mi mesele. Ondan sonra ne olacak ? Askerliğin her türlüsü zordur kaldı ki bir bayan için ne kadar zor olur. Çalışma koşulları tayin durumu nasıl olacak . Bunlar da çok düşünülmesi gereken şeyler. askerlik bu ya. Fazla gaza gelmemek lazım.

Back
X