Sözleşmeli Kadın Astsubay Alımı ve evli çocuklu olmak

seyrekyagmur

Başlangıç: 74 Hedef: 67
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2007
3.522
6.512
683
Merhaba Hanımlar,

Ben Şubatta Jandarma Sözleşmeli Astsubaylığa başvurdum ve ankaraya sınava kabul edildim.

Ama sorun şu ki eğitimleri uzun ve konaklamalıymış doğru mu ?

Tamamen başlayınca il değiştirmek problem değil ama eğitimlerden geçemezsen eleniyorsun. Eee o zaman istanbuldan eşimi işten çıkartıp, pılıyı pırtıyı toplayıp gittiğime yanarım. Eşimde diyor bikaç ay olsa bile konaklamalı gidemezsin -ki demesine gerek yok ben onu bıraksam evladımı bırakmam :KK67:

Var mı başvuran ya da mesleği olmuş olan, Tanıdığı olan ? Eğitim süreçleri nedir nerededir bilen ?

Sözleşmeli Astsubay (Bayan) Temini

Sözleşmeli Astsubaylığa başvuru başlangıç tarihi itibariyle Jandarma Genel Komutanlığınca kaynak olarak belirlenen 4 yıldan daha az süreli yükseköğrenim programlarını bitirenler için 24, 4 yıl ve daha fazla süreli yükseköğrenim programlarını bitirenler için 26 yaşını doldurmamış (bir üst yaştan gün almayanlar) bayan adaylar başvurabilmekte, yapılan seçme sınavlarında başarılı olan ve kendileri ile ön sözleşme imzalanan sözleşmeli astsubay (Bayan) adayları yaklaşık 3 ay süreli Astsubay Temel Askerlik ve Astsubaylık Anlayışı kazandırma eğitimine(yatılı) alınmaktadır.

3 ay süreli imiş.

Attığım iki yorumuda düzenledim TSK'da aradığınız sorunun cevabını bulunca.bin tane yorum atmış oldum o yüzden kusura bakmayın:)

Merhaba Hanımlar,

Ben Şubatta Jandarma Sözleşmeli Astsubaylığa başvurdum ve ankaraya sınava kabul edildim.

Ama sorun şu ki eğitimleri uzun ve konaklamalıymış doğru mu ?

Tamamen başlayınca il değiştirmek problem değil ama eğitimlerden geçemezsen eleniyorsun. Eee o zaman istanbuldan eşimi işten çıkartıp, pılıyı pırtıyı toplayıp gittiğime yanarım. Eşimde diyor bikaç ay olsa bile konaklamalı gidemezsin -ki demesine gerek yok ben onu bıraksam evladımı bırakmam :KK67:

Var mı başvuran ya da mesleği olmuş olan, Tanıdığı olan ? Eğitim süreçleri nedir nerededir bilen ?
aman böyle bi fırsat gelmis ne olur yani "1 ay kocandan ayrı kal yarın bosanırsan napıcan keske bende astsubay olabilsem ohhh maas bende para bende kafama göre takılırım bu ne pasiflik

aman böyle bi fırsat gelmis ne olur yani "1 ay kocandan ayrı kal yarın bosanırsan napıcan keske bende astsubay olabilsem ohhh maas bende para bende kafama göre takılırım bu ne pasiflik

Kocamdan değil zaten kızımdan dolayı yapamıyorum :KK14:

Attığım iki yorumuda düzenledim TSK'da aradığınız sorunun cevabını bulunca.bin tane yorum atmış oldum o yüzden kusura bakmayın:)

Çok teşekkür ederim araştırman için. Ama bu yazıda yaş doğru değil 1 ocak 89 itibari ile başvurulabiliyor. Diğer bilgiler doğru mudur yoksa kalpten gitmelimiyim bilemedim :KK34:

Benim eşim mulakatlardan sonra temel eğitim gördü 3 ay. Birimi jandarma değil ama 3 ay temel askerlik eğitimini tüm branşlar alıyor ve yatılı askeri okulda kalıyorsunuz.

Çok teşekkür ederim araştırman için. Ama bu yazıda yaş doğru değil 1 ocak 89 itibari ile başvurulabiliyor. Diğer bilgiler doğru mudur yoksa kalpten gitmelimiyim bilemedim :KK34:

Yaş sınırlaması değişmiş olabilir.Ama TSK'da yazan bu.Zaten yatılı eğitim almadan askeri personel olabilmeniz mümkün değil.Askeri okulda yatılı olarak eğitim görmeniz şart.Normali bu yani:)

hay agzını öpeyim..

Yaş sınırlaması değişmiş olabilir.Ama TSK'da yazan bu.Zaten yatılı eğitim almadan askeri personel olabilmeniz mümkün değil.Askeri okulda yatılı olarak eğitim görmeniz şart.Normali bu yani:)
keske bende alınabilsem..yasım 27 sanırım gecmiş

Kkk subaylığa neden başvurmuyorsunuz?

Astsubaylık sınavını kazanmak kolaydır ama eğitimi ve şartları ağır

Bir de o kadar çok kişi girip geçiyor ki sınavı torpil bulmanız şart :))

eee tamam annen baksın yada bi sekılde tanıdık birine baktır olmadı yanına al yani böyle is fırsatı tepilmezz

1 yaşında daha minnacık ve süt kuzusu henüz bırakamam ki.. Normalde çocuk olmasa koşmuştum zaten. varya hem çocuk doğururum hem kariyerim yaparım sloganı tamamen yalan çok yaparızzz !

Benim eşim mulakatlardan sonra temel eğitim gördü 3 ay. Birimi jandarma değil ama 3 ay temel askerlik eğitimini tüm branşlar alıyor ve yatılı askeri okulda kalıyorsunuz.

Sanırım şuan yalan oldu.. Eğitime en azından hergün yatılı olmadan olsa yine oluru vardı..

Aynen öyle imiş bana geçmiş olsun benim yerime bekarları yolluyayım bari :KK14:

Kkk subaylığa neden başvurmuyorsunuz?

Astsubaylık sınavını kazanmak kolaydır ama eğitimi ve şartları ağır

Bir de o kadar çok kişi girip geçiyor ki sınavı torpil bulmanız şart :))

kkk subaylık derken o ne ve alım varmı ki ? Torpil olsa da ben yaptırmam hiç sevmem öyle şeyleri. ya askerlikle ilgili bişey olsun da ne olduğu önemli değil :)

Bence çok asıl bi üniforma
Keşke alınsan
Çok yakışıyor kadınlara askerlik..

Bayılıyorum tek kelime ile.. Yengemin kardeşi yarbay albaydı bi kere annesini almaya geldi 2 araç asker ile. Bahçeye önce askerler girdi selam durdu o geçti eve girdi resmen o an bittim resmiyete..

Ben olsam cocuğumu düşünüyorsam eger onu 2 ay 3 ay bırakmayı değil alacağım maaşı ve o maaşla ona daha iyi eğitim seceneklerini düşünürdüm. İyi de maaşları var bu arada.

Hayatta başıma birsey gelirse cocuguma tek başıma da bakabilecegim maddiyati düşünürdüm.

Çocuk için de gurur verici birsey bence kadın asker uniformali bir anne. Başımıza ne geleceği belli mi senin sagligina birsey olsa çocuğuna bir ömür devlet sahip çıkıyor okutuyor maaş veriyor vb.

Ama tabi çok duygusal yapılı insan yapabilir mi bilmiyorum. Karakter olarak da yatkınlık lazım bence.

Vizyon lazım. İleri gorusluluk lazım.

Çocuk ilerde demez mi ne oldu da 2 ay bırakmadın beni. Sanki hatirliyorum beni bıraktığını. Belki daha iyi okula daha iyi çevrelere gidecektim.

Ben olsam cocuğumu düşünüyorsam eger onu 2 ay 3 ay bırakmayı değil alacağım maaşı ve o maaşla ona daha iyi eğitim seceneklerini düşünürdüm. İyi de maaşları var bu arada.

Hayatta başıma birsey gelirse cocuguma tek başıma da bakabilecegim maddiyati düşünürdüm.

Çocuk için de gurur verici birsey bence kadın asker uniformali bir anne. Başımıza ne geleceği belli mi senin sagligina birsey olsa çocuğuna bir ömür devlet sahip çıkıyor okutuyor maaş veriyor vb.

Ama tabi çok duygusal yapılı insan yapabilir mi bilmiyorum. Karakter olarak da yatkınlık lazım bence.

Vizyon lazım. İleri gorusluluk lazım.

Çocuk ilerde demez mi ne oldu da 2 ay bırakmadın beni. Sanki hatirliyorum beni bıraktığını. Belki daha iyi okula daha iyi çevrelere gidecektim.

Dediğiniz realistlik açısından doğru. Yalnız çocuğun düşünceleri konusunda katılmıyorum ben çalışan bi anneyle büyüdüm hatta bana ananem daha çok baktı bu sbeple tam aksini diyorum keşke daha çok hatıram da annem olsaydı maddiyat değil de..çünkü 3-4 -5 yaşlarımı hatırladığımda pek fazla annemi bulamıyorum bu da şuan ona çok yakınen olmamamı sağladı.. ya kızım 3-4 yaşında olsa orada akrabalar var orada bi şekilde tutarım hep yanına giderim ama 1 yaşında emiyor sorun bu. Yatılı olmasa taşınıp git gel yaparım evimle en olmadı..

Dediğiniz realistlik açısından doğru. Yalnız çocuğun düşünceleri konusunda katılmıyorum ben çalışan bi anneyle büyüdüm hatta bana ananem daha çok baktı bu sbeple tam aksini diyorum keşke daha çok hatıram da annem olsaydı maddiyat değil de..çünkü 3-4 -5 yaşlarımı hatırladığımda pek fazla annemi bulamıyorum bu da şuan ona çok yakınen olmamamı sağladı.. ya kızım 3-4 yaşında olsa orada akrabalar var orada bi şekilde tutarım hep yanına giderim ama 1 yaşında emiyor sorun bu. Yatılı olmasa taşınıp git gel yaparım evimle en olmadı..
Benim de annem çalışıyordu ben hiç böyle hissetmedim ama. Hatta hafiften de gurur duyardim annem çalışıyor diye.ogretmen sorardi anneniz babaniz ne iş yapiyor diye bir değişik gurur duyardim.

Şimdi konu askerlik olunca daha bir güçlü duruş lazım olabilir o konuda birsey diyemiyorum.

Devlet memurluğu gibi degil tabi.memurlik daha tolere edilebilir birsey. Askerlik gibi değil.

Şimdi bir de bildiğim kadarıyla bu asker aileleri çocukları falan çok imkanları var. Özel tatil yerleri orduevleri öğrenci yurtları bir sürü imkan var yani. Hatta bazı Üniv. Ler kolejler burs veriyor asker çocuklarına.

Siz sanırım çocuğunuz ilkokula gidene kadar çalışmak istemiyorsunuz. Tabi bu da bir seçimdir inşallah mutlu olursunuz.

Back
X