• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz vermişti:( memleketin batsın

Ben eşimin memleketine evlendim . 2,5 sene kaldık .O da bana söz verdi . Sözünü de tuttu . 4 yıl da burda kaldık . Çocuğum oldu . Çok rahattım . Ama o iş konusunda rahat değildi . Ve tekrar memleketine döndü . İş açısından daha da iyi oldu orda . Ben daha gitmedim . Ama hiç istemiyorum . Ve ben tek çocuğum . Gideceğim yer 20 saat uzaklıkta . Sakın gitme . Zaten öğretmensiniz . İş bakımından sıkıntı Yok .

Eskişehir kültürel olarak herkesin rahat edebileceği bir şehir. Hani ücra küçük bir şehirde yaşarsınız da adam memlekete gitmek ister anlarım ama bu durum öyle değil. Bildiğin ailesinin arkadaşlarının yanına dönüp evlenmeden önceki hayatını devam ettirmek istiyor. Bence sakın taşınmayın eşinizin memleketine. Yetişkin bir insanın ailesi eski arkadaşları olmadan eşiyle çocuğuyla mutlu olamaması bana fena halde sevimsiz görünüyor. Yetişkin misin ailesinden ayrı kalamayan çocuk mu yani

Anladım arkadaşım gitmek istemiyorum zaten oda bunu gayet iyi biliyor.ortada kalıyorum bu durumda çocuk istesem onu kullanır çocuğa göre hareket ederiz memlekette buyuturuz diyor.deliricem ailesiyle konuştum beni onemsemediler ki oğullarıyla konuşma gereği bile duymamış lar.ki iki ailede aramızda sorunlar olduğunu biliyor
Ne alaka çocuğu orda büyütmek . Bak benim de çocuğum var . Anne mutluysa hamilelik de huzurlu geçer , bebeğin de mutlu büyür.

Eskişehir kültürel olarak herkesin rahat edebileceği bir şehir. Hani ücra küçük bir şehirde yaşarsınız da adam memlekete gitmek ister anlarım ama bu durum öyle değil. Bildiğin ailesinin arkadaşlarının yanına dönüp evlenmeden önceki hayatını devam ettirmek istiyor. Bence sakın taşınmayın eşinizin memleketine. Yetişkin bir insanın ailesi eski arkadaşları olmadan eşiyle çocuğuyla mutlu olamaması bana fena halde sevimsiz görünüyor. Yetişkin misin ailesinden ayrı kalamayan çocuk mu yani

Son cumlelerinizini alkışlıyorum belki de hayatindaki öncelikleri ailesi çevresi arkadaşları olduğu için böyledir

Ne yaparsan yap giresuna gitme.Onun memleketi ve onun tekeli olacak.O istemese bile enistesinin eltisinin dugunune gitmek isteyen kv olacak aman deyim.Ankara olmayacaksa giresunda olmayaca de.

bende ankaraya geldim kocaeliden ilk basta onun gelmesi istedim ama is guc ayarlamak zor olucak diye ben gittim uzagim ailemden ama napalim yeterki evde huzur olsun cok ucra biryerde yasamadiginiz surece sikinti yok giresuna gitmeyin o size soz vermis tutmamis birazda aileyi gorunce sizi unutabilcek biri sanirim en iyisi eskisehirde kalin

Sakın gitme Giresun'a falan. Eşin Eskişehir'e alışana kadar da yapma çocuk falan.

Ahh neler çektim ben yaz tatilinde memleketine götürür evde bırakır gider arkadaşlarıyla içerdi bilmediğim yer kendim öğrene öğrene gezdim.Evlenmeden söz vermişti eşit kalıcaz ailelerde diye sonralarda annemlere gelmiyordu bile

Öğretmen bir erkek, çıkış saati erken ve tatilleri var yani rahat rahat memleketinde arkadaşlarıyla vakit geçirebilir. İstanbulda imkan olmuyor zaman yok vb genç çiftler evlerine gidince şükrediyor ama küçük yerlerde erkekleri eve sokmak zor. Bunuda düşü. Derim.

Eşimin evlenmeden önce bana bir sözü vardi senin memleketinde yaşayalım.buarada ben Ankara eşim Giresun li biz Eskişehir de yaşıyoruz öğretmeniz.ben bu sözüne inanarak evlendim.26 yaşında aklımı mantigimi kullanarak evlendim sevdim de..ama şuan her ne olursa olsun konu memleket e geliyor ben Giresun'da yaşamak istiyorum diyor.

Tatiller zehir gibi geçiyor zaten.onun memleketine gittiğimizde evlilik hayatımız sıfır.surekli arkadaşlarıyla .bunu kabul ediyorum çünkü yılda Biray görüyor onları.ama ona kalsa iki aylık tatilin hepsi Giresun de olmalıymis.cunku ben memleketime hızlı tren Lena bir buçuk saatlik mesafede yım.aileme daha çok yakinmisim.

Uzatmayayim araftayim ilerlemiyor hayatım 3 .yilimiza giricez çocuğum mutlu bir yuvam olsun diyorum ama burda yanımda mutlu olmayan bir eş.nereye kadar böyle gider?cevremden soyutlamak istiyorsun beni.orayi daha çok seviyorum Burda çocuk yetişmez.soz vermeseydim pişmanım daha binlerce söz günümü zehir eden beynini ve kalbimi yoran... bunları aşacak kadar birbirimizi seviyor muyuz onu da bilmiyorum..

Bu durumda fikirlerinize ihtiyacım var
benim evliliğime benzemiş :))) eşim bana evlenme teklif ederken tek şartı en fazla 2 yıl onun memleketinde yaşayacaktık sonra istersem benim memlekete ya da başka şehre gidebilecektik.
Ama ne yazık ki istediğimiz gibi olmadı 3.5 yıl tüp bebek ve kv sıkıntıları yüzünden yıprandık . Bu durumlar düzelmeden ben gitmek istemedim , yani teklif daha etmedim ki kendi de gitmek istemediğini ima etti. Ben alıştım buraya ama bu defa ailem durmuyor hani söz vermişti biz bunun için seni verdik yoksa kabul etmezdik deyip duruyorlar , en son ben burada kalmak istiyorum dedim öyle sustular .
Yani demem şu ki eşim şehrinden çıkınca sudan çıkmış balığa dönüyor , böyle biraz daha huzurluyum gidersek tutar sözünü ama istediğim gibi mutlu olamayacağımı biliyorum . Siz farklı sehirdesiniz giderseniz eşiniz arkadaşlarıyla vakit geçirmekten size vakit ayırmaz , eşimdeki tek sıkıntı memleketindeki arkadaşlarıyla bu kadar sıkı fiki olması onlar olmasa iş arkadaşı falan onu bu kadar tatmin etmiyor , evden işe , isten eve olurdu . Hakkınızda hayırlısı .

Esin ne is yapiyor bilmiyorum ama bu zamanda oyle ha demeye sehir degistirmek hic kolay degil. Eskisehir ankara gibi bir sehirden sonra giresun sizi biraz zorlaya bilir. Esinizde kendi memleketini istemkte hakki olsada bunu dayatmasi bencillik olmus bencede.
Orta yolu bulup samsuna yerlesin ikinizin istedigi yerede yakin cokta guzel bir sehir.

Ne var şu memleketlerde hiç anlamıyorum.
Nerde doyuyorsan ora memleketindir.
Siz gitmeyin bir yere tatilde. Memleketinize gidin madem.
Zorunda mısınız bu adamın yalanıyla yaşamaya.
Çok güven kırıcı, çok soğutucu anlıyorum.
Yoluna girer umarım diyeceğim ama durduk yere de girmez yoluna.
Mantıklı kararlar vereniz dileğiyle...

Back