Söz Kesimi söz töreni endişeleri için tüm soruların örnekli cevapları :)

mutlumel

mutlu mutlu
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2011
581
2
merhabaa,

söz törenim için buradaki bircok fikirden faydalandım ve 08.09.2011'de söz törenimi kazasız belasız mutlu mutlu atlattıktan sonra sözlenmek üzere olanlara bir faydam dokunsun istedim :)

öncelikle söz-nişan-düğün törenlerinin her biri için istediğiniz hersey yolunda gitsin istiyorsanız kendinize bir wedding planner( düğün planlayıcısı ) hazırlayın ve tüm planlarınızı bu ajandaya kaydedin, davetliler, alısveriş listesi, unutulmaması gerekenler vs... tamamladığınız işlerin üzerini çizebilir, istediğiniz gibi planlar olusturabilir, ya da düğün fotografcısı, düğünmekanı gibi gördüğünüz yeni adresleri hemen cantanızdaki minik ajandanıza kaydederek hem keyifli hem kolay bir plan olusturabilirsiniz :)

söz töreni için ;
öncelikle kimleri davet etmek istediginize ve maksimum davetli sayısına ( 5 fazla kişiyi göze alarak :) karar verin ki süprizlerle karsılasmayın..

sonrasında gece ikram etmek istediğiniz yiyeceklere karar verin; ben söz törenimde
-pasta
-meyveli ve tuzlu olmak üzere iki çeşit kuru pasta
- minyatür gül börekleri :)
- sarma ikram etmeyi tercih ettim. içecek için ise meyve suyu, cola ve fanta gibi şeyler ikram edin, eğer çay ikram etmeye kalkarsanız işin içinden çıkamazsınız önemle duyurulur :)
ayrıca menü için çok ağır birseyler hazırlamanıza gerek yok diye düşünüyorum çünkü gecenin yogunlugunda pek uygun düşmüyor.

söz bohcası, alısverisi gibi adetler benim için pek uygun değildi o yüzden böyle seyler yerine daha modern fikirlerle misafirlerimize küçük hediyeler hazırlamayı tercih ettim.
kapalıcarsıdan süslü keseler aldım, misafirlerin sayısını ve kimler olacağını erkek arkadasımla önceden listelediğimiz için işim daha da kolaylastı ama yine de 3-5 tane fazla almayı unutmayın :) söz törenimize gelen her erkeğe süslü kese içinde bir havlu, kadınlara yine kese içinde etol-esarp tarzı birer hediye, yaslı anane-babane vs için basörtü tarzı bir hediye, genç bayanlara da atkı ve süslü birer çanta aynası hediye ettim . kapalıcarsıdan bu hediyelerin hepsini temin edebilirsiniz. hediyeleri söz töreni bittiğinde kapıda misafirlerimizi gecirirken benim kız arkadaslarım tepsi içinde verdiler, gayet hos göründü:) bu arada yalnızca sözlümün ailesi için olan tek tek hediyeleri bir beyaz tül ile sardım ve üzerine gelin-damat figürü ile nazar bnocugu ekledim, bu da ayrı bir hosluk oldu...

ayrıca hediyelerin yanında, bohca hazırlamak yerine cok sık beyaz ve pembe bir sepetin içinde dekoratif kurabiyeler vermeyi tercih ettim. Kurabiyeler tek tek paketli üzerine istediğiniz desenler yapılıyor,yazılar yazılıyor ve etiketinde söz tarihi yazılabiliyor.klasik bohca gibi corap mendil vermek yerine eve gittiklerinde tatlı sohbetle tatlı tatlı yiyebilecekleri birseyler ikram etmiş oluyorsunuz :) bu arada kurabiyeler o kadar güzel ki yemeye kıyamazsanız 1 yıl saklayabilirsiniz :)
benim kurabiyelerimi seker kurabiye - selda hanım yaptı. cok ilgili ve acil siparişlerinizi bile hemen yetiştirip hiç zarara ugramadan kargoluyor, tanesi 3. tl
( www.seker kurabiyeci.com - selda hanım - 05309656622 )

söz tepsisi yerine daha sık ve özel birseyler olsun istedim, gitti gidiyordan asagıda resmi olan fransız dantelinden yastıgı buldum ( 47.TL) . makasını kendim kurdela ile süsledim gayet güzel oldu :) ayrıca söz yastıgı olarak kullandıgınız bu yastıgı, nişan töreninde ve düğün töreninde de iğnedanlık olarak kullanabilirsiniz, daha sonra evin bir kösesinde de gayet güzel durabilir, üzerinde gelin-damat seklinde güvercinler var :)

$295749_271751376182142_100000418454329_1020167_740828266_n.jpg $303160_271751409515472_100000418454329_1020168_1215818130_n.jpg $Vize-20110908-01135.jpg $Vize-20110908-01133.jpg

Söz kıyafeti için abartıya kaçmamanızı tavsiye ediyorum. nişan elbisenizi istediğiniz kadar abartılı yaptırabilirsiniz ama aile arasında evde olacak bir söz töreni için şık ve sade bir elbise cok daha yakısıyor emin olun :)

söz gecesine gelirsek;
gelinin baska bir odada saklanarak beklemesi ve istendikten sonra misafirleriniz yanına cıkması gibi bir adet varmıs :) ben bunun yerine annem ve babamla misafirlerimizi kapıda karsılamayı tercih ettim. sevgilinizle o anda göz göze geldiğinizdeki duyguları yaşamak ve süslü püslü başka odada saklanmak yerine sevgilinizin getirdiği çiçeği ondan kendinizin alması cok daha mükemmel :)

tabii misafirlerinizi karsıladıktan sonra mutfaga cekiliyorsunuz, kahveler hazırlanıyor ve ikram ediliyor, kahveler içilirken istenme durumu oluyor:) sonrasında yanlarına gecip el öpmeler falan :) sonra da yüzükler kesiliyor ve mama ikramı oluyor :)

tavsiye edebiliceğim en önemli nokta; size 'adet-gelenek' adı altında yaptırılmaya çalışan hiçbirseyi eger istemiyorsanız kabul etmeyin, hiçkimsenin gönlünü de kırmayın ama gayet tatlı bir dille neler isteyip istemediğinizi söyleyebilmeyi bilin. bir kere sözleniyor-nişanlanıyorsunuz.. ben kendi fikirlerimi, kendi hediyelerimi ve kendimce kurabiye bohcamı hazırlayarak cok mutlu gönül rahatlıgıyla unutulmaz bir söz gecesi gecirdim :) ayrıca corap-mendil- gömlek içeren bohca yerine küçük hediyeler ve hem şık hem şirin kurabiyelerim cici ailemi de daha memnun etti :) gece sonunda hersey cok begenilmişti ...

hersey gözünüzde büyüyor olabilir ama ilk adım için kendinizi keyfe bırakın ve stresten cok mutlulugunuzu yasayın kızlar. söz töreni vs ile ilgili herhangi bir sorunuz olursa mesajlarınıza seve seve cevap verebilirim.

mutluluklar diliyorum :)

Son düzenleme:
canım bunları okurken gözümde canlandı..ne kadar güzel yazmışsın benimde aralık gibi sözüm olucak uykularım kaçıyo şimdiden ama yazıyı okuyunca rahatladım...seninde gözün aydın canım darısı bekarların başına :KK69:

Son düzenleme:
mutluluklar canım herşey çok güzel olmuş ama kurabiyelerine bayıldım :KK69: bizde 15 tatilde düşünüyoruz tabi babam kabul ederse yazdıkların aklımda olsun ne olur ne olmaz :KK1:

tatlım ömür boyu mutluluklar dilerim :KK16:
söz kurabiyelerine bayıldım. hatta şöyle bi fikrim oluştu :KK28: o kurabiyelerden yaptırıp söz günümüze çağıracağımız yakınlarımızın evlerine gidip çağırırken davetiye amaçlı o kurabiyeleri kullanabiliriz, hem üzerinde söz günü isimler falan da yazıyor, çok hoş :KK69:

gizemcim ister istemez stres yapıyor insan ama söz gecesi öyle bir rahatlık geliyor ki keske stres yapmasaydım diyorsun :) keyfini cıkar hersey peri masalı gibi olucak inan :) aralık ayına kadar merak ettiğin bişi olursa her zaman sorabilirsin canımm

limonlusekercim:) babaya söylemek biraz karın agrılı oluyor ama kabul eder merak etme şimdiden mutluluklar diliyorum size de :)

sedefcim, kurabiyeler için fikrin süpermiş benim hiç aklıma gelmemişti maalesef :) ben söz bohcası yerine verdiğim için sözden önce dagıtmadım ama cokk iyi bir fikir bence yapabilrsin :) sana da mutluluklar diliyorum tatlım cok tesekkür ederimm

bu arada söz kurabiyelerinin etiketlerine istediğiniz herseyi yazdırabiliyorsunuz, arada kampanyalı kurabiyeler falan da oluyor. öptüm kızlarr

canım mutluluklar diliyorum darısı başımıza inşallah :nazar:
dünden beri benimde uykularım kaçtı resmen.4.5 yıldır birlikteyiz istiyoruz bu sene bişeyler yapmak bunun bilincindeyim ama dün msnde konuştuğumuzda bu hafta sonu ailelerle konuşalım gün belirleyelim diyince şok oldum llerim titredi gözlerim doldu ateş bastı :KK52:
2de anca uyuyabildim akşam yemeği bile yiyemedim o derece :KK52:
kendi kendime evlenicezmi biz şimdi sözlenicem mi yakında annesiyle karşı karşıyamı gelicem diye diye uyuya kalmışım :KK52:
yardımlarına ihtiyacım var tatlım.bende aynı hediyelerden yapmak istiyorum acaba şimdiden alsam başlasam mı hazırlık yapmaya yoksa daha erkenmi :26:

ayy canım benim tahmin edebiliorum:) önce sakin ol, ben ailesiyle ilişkimizden önce de tanısıyor olmama rağmen ilk defa karsılasıyormusum gibi cok heyecanlanmıstım :) sadece kendin ol ve heyecanını en aza indir, cok güzel gecicek emin ol:)

tarih belirlenince buraya yaz ben sana hangilerini ne kadar öncesinden alman gerektiğin konusunda cevap yazarım yine tabii ki, ama ilk önce kaç kişiyle ve nasıl bir söz düşündüğüne karar ver, mesela söz-nişan aynı anda evde olucaksa o zaman farklı briseyler ekleyebilirsin ama sadece söz olucaksa erkek arkadasının ailesinden gelecek kişilerin şimdilik kabataslak( daha sonra mutlaka liste halinde) bir sayısını al. mesela erkeklere havlu ve kadınlara atkı almayı düşünüyorsan şimdiden alabilirsin hatta söz üzeri panik olmaman için cok da iyi olur. mesela hediyeleri koyacağın paketleri ( kese- tül vs) şimdiden alabilirsin. ayrıca söz yastığı ya da tepsisi ne istiyorsan onu da şimdiden hallet ki, benimki gibi sözden bir gün önce kargolanırsa cok panik yapabilirsin :) ayrıca kurabiye yaptırmayı düşünüyorsan ben selda hanıma 10 gün öncesinde siparişlerimi vermiştim tam zamanında taze taze hazırlandı ve yetişti , onun gibi siparişlerin için biraz daha yakın zamanı beklemelisin.
söz töreninin kaç kişiyle ve nasıl olacağına karar verdiyseniz, kıyafetini de şimdiden hazır edebilirsin, tören tarihi yaklaştıkça ne kadar az işin kalırsa o kadar keyfine varabiliyorsun inan

ayrıca söz töreninde mutlaka nazar boncuklarınızı eksik etmeyin tatlım :) sen tarih ve söz töreni hakkındaki fikirleriniz kesinleşince yaz ben sana her zaman fikir verebilirim :)

çok saol canım :KK54:
söz aile arasında olucak zaten en fazla gelicek kişiler çocukları saymazsak 9 oda en fazla gelicek şekilde.bizdende 12 (ay ne kadar çokmuş :KK53:)
tanışma olduktan sonra bi mahmutpaşa yapıcam artık arşınlıcam yolları :KK1:
söz yastığımı kendim yapmak istiyorum aslında çok hevesim var söz kurabiyelerimide tabi elimden geliyo çok şükür ama o telaşta olurmu bilmyiorum işte :KK31: bide isteme söz aynı anda olucak.getircekleri çikolatayı koyucakları tepsiyi kendimiz seçsek daha doğru olur dimi bi daha kullanırım ben onu.bide bohça yapılcak.çok tefarruatlı mı yapsak ki.sadece müstakbel sözlüme bohça yapcaz o da bana.görümcelerime desenli şal takı ve ufak bi hediye düşünüyorum.kayınvalideciğime de seccade namazlık bide güzel tespih olurmu ki tabi havlularda olucak.söz mendilide :KK52:

şu dakika itibariyle söz yastığından vazgeçtim :KK52: söz tepsisi alıcam yastığı ben bi daha kullanmıcam 20 tlden başlıyo almaya kalksam.tepsi alır süslerim sonra süsünü değiştirir nişan tepsisi yaparım sonra süsünü söküp kahve tepsisi yaparım :KK52::KK52:

tatlım ancak cevap yazabiliyorummm. simdiii;
1- ben tepsi almıstım ama düğünde de ignedanlık falan yaparım gibi avuttum kendimi aslında bşraz masraflı. eger yastık almasaydım güzel bir tepsi içine beyaz tül sarıp içine birr sürü minik mavi nazar bıncukları doldurucaktam ve nazar bıncuklarının üzerinde yüzükler gelicekti, bir arkadasımda da görmüştüm cok sık ve masrafsız aklında bulunsun :)

2- ben de cogu seyi kapalıcarsı ve mahmutpasadan aldım , özdilek'in bir yeri var cok güzel havlular var oraya bakabilirsin, ayrıca söz bohcasının cok detaylı olmasına hiç gerek yok bence. adet görenek olsun diye değil, gercekten sevgilinin kullanacağı seylerden güzel bir bohca hazırlayabilirsin. cici annen için düşündüklerin de gayet hos, eger namaz kılıyorsa cok mutlu olucaktır eminim tatlım. bu arada görümcelerin için ufak bir hediye olarak, kapalıcarsıdan canta aynası bakabilirsin. daha sonra buraya fotografını atarım. 9 tl'ye cook sık canta aynaları var. hem bir bayanın en cok kullanabilceği ve sevecegi birsey almıs oluyorsun hem de baktıkca seni hatırlıyor :)

3- çikolata tepsisini kendin begen tatlım. biz de sevgilimle birlikte gidip bakmıstık, hem kendi evinize koyucagınız için birlikte begendiğiniz birsey olması cok daha hos, bunun hiç ayıbı yok merak etme tatlım. zaten müstakbel esinin :) ailesi de aynı fikirde olucaktır.

bunlarla birlikte, hiç batıl inancım olmamasına rağmen bir arkadasım sözüme 2 gün kala ' söz mendili ugursuzluk getiriyormus sakın koyma ' dedği için söz mendili koymadım :) benden duymus olma ama öyle bir söylenti var canım :81:

gizemcim ister istemez stres yapıyor insan ama söz gecesi öyle bir rahatlık geliyor ki keske stres yapmasaydım diyorsun :) keyfini cıkar hersey peri masalı gibi olucak inan :) aralık ayına kadar merak ettiğin bişi olursa her zaman sorabilirsin canımm

limonlusekercim:) babaya söylemek biraz karın agrılı oluyor ama kabul eder merak etme şimdiden mutluluklar diliyorum size de :)

sedefcim, kurabiyeler için fikrin süpermiş benim hiç aklıma gelmemişti maalesef :) ben söz bohcası yerine verdiğim için sözden önce dagıtmadım ama cokk iyi bir fikir bence yapabilrsin :) sana da mutluluklar diliyorum tatlım cok tesekkür ederimm

bu arada söz kurabiyelerinin etiketlerine istediğiniz herseyi yazdırabiliyorsunuz, arada kampanyalı kurabiyeler falan da oluyor. öptüm kızlarr

sağol tatlım sayende böyle bi fikir edindim, sen olmasan hiç aklıma gelmicekti :KK70:
sevgilime de söyledim, o da çok beğendi. sözden bi 10 gün önce çağıracaklarımızı dolaşıcaz, hem tanışcaz kaynaşcaz, hem de söze davetiye niteliğinde bunlardan vericez. :81:
fiyatları hakkında bi bilgin var mı canım? :44:

tatlım ancak cevap yazabiliyorummm. simdiii;
1- ben tepsi almıstım ama düğünde de ignedanlık falan yaparım gibi avuttum kendimi aslında bşraz masraflı. eger yastık almasaydım güzel bir tepsi içine beyaz tül sarıp içine birr sürü minik mavi nazar bıncukları doldurucaktam ve nazar bıncuklarının üzerinde yüzükler gelicekti, bir arkadasımda da görmüştüm cok sık ve masrafsız aklında bulunsun :)

2- ben de cogu seyi kapalıcarsı ve mahmutpasadan aldım , özdilek'in bir yeri var cok güzel havlular var oraya bakabilirsin, ayrıca söz bohcasının cok detaylı olmasına hiç gerek yok bence. adet görenek olsun diye değil, gercekten sevgilinin kullanacağı seylerden güzel bir bohca hazırlayabilirsin. cici annen için düşündüklerin de gayet hos, eger namaz kılıyorsa cok mutlu olucaktır eminim tatlım. bu arada görümcelerin için ufak bir hediye olarak, kapalıcarsıdan canta aynası bakabilirsin. daha sonra buraya fotografını atarım. 9 tl'ye cook sık canta aynaları var. hem bir bayanın en cok kullanabilceği ve sevecegi birsey almıs oluyorsun hem de baktıkca seni hatırlıyor :)

3- çikolata tepsisini kendin begen tatlım. biz de sevgilimle birlikte gidip bakmıstık, hem kendi evinize koyucagınız için birlikte begendiğiniz birsey olması cok daha hos, bunun hiç ayıbı yok merak etme tatlım. zaten müstakbel esinin :) ailesi de aynı fikirde olucaktır.

bunlarla birlikte, hiç batıl inancım olmamasına rağmen bir arkadasım sözüme 2 gün kala ' söz mendili ugursuzluk getiriyormus sakın koyma ' dedği için söz mendili koymadım :) benden duymus olma ama öyle bir söylenti var canım :81:

canım nazar boncuklu fikre bayıldım :21: bende öle yapıcam artık bazı şeyler şekillendi kafamda.söz çikolatası için iki kişilik kahve tepsileri varya ondan düşündüm ilerdede kullanabilelim diye,nişanda büyür o tepsi zaten.ayna yı gümüş almayı düşünüyorum ben çanta aynası yine.amcam kuyumcu bide mahmutpaşayı iyi biliyo o konuda o yardımcı olucak artık bana :KK1: 3 tane görümcem var ve benim gibi kokoşlar o yüzden hediye konusunda rahatım :KK52::KK52:

canım nazar boncuklu fikre bayıldım :21: bende öle yapıcam artık bazı şeyler şekillendi kafamda.söz çikolatası için iki kişilik kahve tepsileri varya ondan düşündüm ilerdede kullanabilelim diye,nişanda büyür o tepsi zaten.ayna yı gümüş almayı düşünüyorum ben çanta aynası yine.amcam kuyumcu bide mahmutpaşayı iyi biliyo o konuda o yardımcı olucak artık bana :KK1: 3 tane görümcem var ve benim gibi kokoşlar o yüzden hediye konusunda rahatım :KK52::KK52:

Hersey yoluna giryor hemen gördün mü :) süper gecicek eminim, sözden sonra bana da yazmayı unutma :)

bu arada sedefcimm, Şeker Kurabiyeci selda hanım . ben kurabiyelerimi burada yaptırmıstım ilk yazımda cep telefonu da var sıcacık sesiyle her soruna hemen cevap veriyor arayabilirsin :) benim kurabiyelerimin tanesi 3.TL'ydi . 35 tane yaptırmıstım ben bohca yerine vericeğim için, toplamda 105.TL oldu. ama sayıyı kendin belirleyebilirsin, limiti yok sanırım. ayrıca kampanyalı kurabiyeler oluyor tanesi 2 tl olarak. arayarak bilgi alabilirsin facebook sayfasında da güncel olarak kampanyaları veriyor seker kurabiyeci sayfasından, oradan da kampanyalara bakabilirsin. kurabiyeler 3 hafta taze kalıyor yenebiliyor, 1 yıl saklanabiliyor, buzdolabına koyarsan bir ömür saklayabilirsin :)

Hersey yoluna giryor hemen gördün mü :) süper gecicek eminim, sözden sonra bana da yazmayı unutma :)

bu arada sedefcimm, Şeker Kurabiyeci selda hanım . ben kurabiyelerimi burada yaptırmıstım ilk yazımda cep telefonu da var sıcacık sesiyle her soruna hemen cevap veriyor arayabilirsin :) benim kurabiyelerimin tanesi 3.TL'ydi . 35 tane yaptırmıstım ben bohca yerine vericeğim için, toplamda 105.TL oldu. ama sayıyı kendin belirleyebilirsin, limiti yok sanırım. ayrıca kampanyalı kurabiyeler oluyor tanesi 2 tl olarak. arayarak bilgi alabilirsin facebook sayfasında da güncel olarak kampanyaları veriyor seker kurabiyeci sayfasından, oradan da kampanyalara bakabilirsin. kurabiyeler 3 hafta taze kalıyor yenebiliyor, 1 yıl saklanabiliyor, buzdolabına koyarsan bir ömür saklayabilirsin :)

canım çok sağolllll verdiğin bilgiler için :KK16:
sözüm seneye kısmetse :KK69: ama ben şimdiden araştırıyorum böyle şeyleri :KK17:

canım çok sağolllll verdiğin bilgiler için :KK16:
sözüm seneye kısmetse :KK69: ama ben şimdiden araştırıyorum böyle şeyleri :KK17:

tatlım en doğrusunu yapıyorsun, söz tarihin geldiğinde herşeyin en güzelini hazırlamış ve son ana sıkıştırmadığın için stres yasamıyor olucaksın :)

simdiden mutlulklar canım benim :123: :)

merhaba canım yine ben :KK1: söz telaşesini çok güzel bi şekilde atlattığım için sana bi kaç sorum olucak bayramdan sonra annesi annemle tanışmaya gelicek ama ben inanılmaz stresliyim şimdiden yaşım küçük babamın pek yanaşmıcanı düşünüyorum..sözden ne kadar önce babana açıkladın ve nasıl söyleseydin çok merak ediyorum ..şimdiden teşekkürler :KK69:

merhaba canım yine ben :KK1: söz telaşesini çok güzel bi şekilde atlattığım için sana bi kaç sorum olucak bayramdan sonra annesi annemle tanışmaya gelicek ama ben inanılmaz stresliyim şimdiden yaşım küçük babamın pek yanaşmıcanı düşünüyorum..sözden ne kadar önce babana açıkladın ve nasıl söyleseydin çok merak ediyorum ..şimdiden teşekkürler :KK69:

merhaba gizemcimm :) tatlım babaların bu işe yanasmamasının yaşla hiç ilgisi yok emin ol, ben de cok zorlanarak söyledim . 50 yasında bile olsak kıyamıyorlar o yüzden zor bir mesele :)
ben sözden tam bir ay önce söyledim tatlım, çünkü erkek arkadasımın ailesi de aynı kentte yasıyor ve söze az kala söylersem etraftan duyması yerine benden duysun dedim. senin de bayramdan sonra tanısma durumu varsa, önümüzdeki on gün içinde babana mutlaka söyle ki ancak bu fikre alıssın.

bizim sözümüz için benden önce annem konusmustu babamla, bir ilişkisi var cocuk evlenmek istiyormus bir ay sonra falan istemeye gelmek istiyorlar diye :) sen de mutlaka senden önce annenin konusmasını sagla ki işin kolaylassın. ben normalde gayet acık sözlü ve rahat iletişim kurabilmeme ragmen, babama söyliceğim zaman o kadar utanmıstım ki sanki evlenerek ayıp birsey yapıyormusum gibi. ama daha sakin olmaya calıs, annen baba-kız konusma ortamı saglasın yani senin bu konuyu söylemek için birazdan yanına gidiceğini babana sen gitmeden söylesin:) sonra da sen babana ' eger o da suan konusmak istiyorsa brseyler söylemek istedigini' söyle :) konusma sırasında ' yasım küçük oldugu için olumlu bakmayacaıgını düşünüyorum ama bu kararı vermemdeki sebepler sunlar..' gibi acıklamalar yapıp erkek arkadasının ve ilişkinizin, evlilik fikrinin olumlu yönlerinden bahsedersen baban da senin yas durumunu farkında oldugunu ve herseyi düşünerek aklı basında bir karar aldıgını düşünecektir. unutma konusma seklin cok önemli canım, herseyi cok iyi düşündüğünü belirtmen gerek. benmki sürekli cok iyi düşündün mü emin misin diye sormustu.

baban mutlaka ilk duydugunda tepki vericektir, bu cooook normal. ama annenin konusmasını saglarsan ilk tepkiyi o almıs ve babayı yumusatmıs olursun :) ya da annen degil de babanın iyi iletişim kurdugu baska bir yakının varsa o da olabilir canm.

ayrıca ben babama söyledikten bir hafta sonra annem-babam-ben ve erkek arkadasımla bir tanısma yemegi ayarlamıstım.biraz zor geciyor ama babanın onu tanıması ve söz olayına daha sıcak bakması için cok iyi oluyor tatlım

ben babama erkek arkadşım olduğunu ilişkimiz ilk başladığında sölemiştim :KK1:
farklı şehirlerde olduğumuz için dışarı çıkarkende napıcamızı nereye gidicemizi sölerim babama.ciddi olduğumuzu biliyolar.annem sen sölersin beni karıştırma diyo.babamdan çekinmicem galba.pat diye sölerim:KK1::KK1:
zaten aile yaştan dolayı evlenin artık diyo.oysaki daha 24üme yeni giricem bu ne acele yaaa :KK9:

merhaba gizemcimm :) tatlım babaların bu işe yanasmamasının yaşla hiç ilgisi yok emin ol, ben de cok zorlanarak söyledim . 50 yasında bile olsak kıyamıyorlar o yüzden zor bir mesele :)
ben sözden tam bir ay önce söyledim tatlım, çünkü erkek arkadasımın ailesi de aynı kentte yasıyor ve söze az kala söylersem etraftan duyması yerine benden duysun dedim. senin de bayramdan sonra tanısma durumu varsa, önümüzdeki on gün içinde babana mutlaka söyle ki ancak bu fikre alıssın.

bizim sözümüz için benden önce annem konusmustu babamla, bir ilişkisi var cocuk evlenmek istiyormus bir ay sonra falan istemeye gelmek istiyorlar diye :) sen de mutlaka senden önce annenin konusmasını sagla ki işin kolaylassın. ben normalde gayet acık sözlü ve rahat iletişim kurabilmeme ragmen, babama söyliceğim zaman o kadar utanmıstım ki sanki evlenerek ayıp birsey yapıyormusum gibi. ama daha sakin olmaya calıs, annen baba-kız konusma ortamı saglasın yani senin bu konuyu söylemek için birazdan yanına gidiceğini babana sen gitmeden söylesin:) sonra da sen babana ' eger o da suan konusmak istiyorsa brseyler söylemek istedigini' söyle :) konusma sırasında ' yasım küçük oldugu için olumlu bakmayacaıgını düşünüyorum ama bu kararı vermemdeki sebepler sunlar..' gibi acıklamalar yapıp erkek arkadasının ve ilişkinizin, evlilik fikrinin olumlu yönlerinden bahsedersen baban da senin yas durumunu farkında oldugunu ve herseyi düşünerek aklı basında bir karar aldıgını düşünecektir. unutma konusma seklin cok önemli canım, herseyi cok iyi düşündüğünü belirtmen gerek. benmki sürekli cok iyi düşündün mü emin misin diye sormustu.

baban mutlaka ilk duydugunda tepki vericektir, bu cooook normal. ama annenin konusmasını saglarsan ilk tepkiyi o almıs ve babayı yumusatmıs olursun :) ya da annen degil de babanın iyi iletişim kurdugu baska bir yakının varsa o da olabilir canm.

ayrıca ben babama söyledikten bir hafta sonra annem-babam-ben ve erkek arkadasımla bir tanısma yemegi ayarlamıstım.biraz zor geciyor ama babanın onu tanıması ve söz olayına daha sıcak bakması için cok iyi oluyor tatlım

çok teşekkür ederim canım..öncelikle bunları benimle paylaştığın için.. :KK71: şuan herşey çok karmaşık geliyo ama ufaktan başlamak lazım tabi annem 1 hafta kala söyleriz diyor bende senin gibi düşünüyorum anca alışır yaşım küçük ama olgunluga geldiğimi düşünüyorum üniversteyi yeni bitirdim biraz çalışmamı isticektir..şöyle bi sorun varki canım maddi olarak belki babama yetersiz gelebilir diye düşünüyorum 1 evin tek kızıyım cok rahat yasadım belkı bu konuda düşünebilir ama dediğin gibi iyi bi konuşma herşeyi çözücektir..annemle konusup ilk önce babamla konusmasına ikna etmeliyim biraz sert bi babam var ama bana kıyamaz diye tahmin ediyorum :KK39: ..gelişmeleri mutlaka yazıcam sana herşey için sağol canım :KK71:

ben babama erkek arkadşım olduğunu ilişkimiz ilk başladığında sölemiştim :KK1:
farklı şehirlerde olduğumuz için dışarı çıkarkende napıcamızı nereye gidicemizi sölerim babama.ciddi olduğumuzu biliyolar.annem sen sölersin beni karıştırma diyo.babamdan çekinmicem galba.pat diye sölerim:KK1::KK1:
zaten aile yaştan dolayı evlenin artık diyo.oysaki daha 24üme yeni giricem bu ne acele yaaa :KK9:

:)) önceden bilmesi de güzel tabi avantajın var tatlım, benimki her konuda en yakın arkadas modunda olup bu konuda annemden bilse de bana karsı cekimser duruyordu zorlandım vallahi :)

çok teşekkür ederim canım..öncelikle bunları benimle paylaştığın için.. :KK71: şuan herşey çok karmaşık geliyo ama ufaktan başlamak lazım tabi annem 1 hafta kala söyleriz diyor bende senin gibi düşünüyorum anca alışır yaşım küçük ama olgunluga geldiğimi düşünüyorum üniversteyi yeni bitirdim biraz çalışmamı isticektir..şöyle bi sorun varki canım maddi olarak belki babama yetersiz gelebilir diye düşünüyorum 1 evin tek kızıyım cok rahat yasadım belkı bu konuda düşünebilir ama dediğin gibi iyi bi konuşma herşeyi çözücektir..annemle konusup ilk önce babamla konusmasına ikna etmeliyim biraz sert bi babam var ama bana kıyamaz diye tahmin ediyorum :KK39: ..gelişmeleri mutlaka yazıcam sana herşey için sağol canım :KK71:

canım benimm rica ederim ne demek, asıl ben bana sorduğun için tesekkür ederim mutlu oluyorum gercekten paylastıkca...
endişelerini cok iyi anlıyorum, ben de bizimkilerin tek cocuguyumm :) benim babam normalde yumusak-gülüş cümbüştür ama bu konuda mesafeliydi yani erkek arkadas konusmadım bu yasıma kadar. ama sonucta niyetin ciddi olunca konusmak durumunda kalıcak, onun da sormak istediği seyler oluyor merak etme :)

tarih konusunda annenin fikri de önemli canım ama ne kadar erken o kadar iyi, son ana dogru zaten babalar gergin oluyor o kosusturmacada bir de gec söyleyince ben en son söylenicek kişi miyim neden haberim yok diyebiliyorlar. sen kendini zorla bir ay önceden söyle, belki bayramda tanısmaya bile cagırır sevgilini :) beklemediğin cok hamleler yapıyorlar, benimki sözden önce katı babaydı sözden sonra damat aşığı kayınpeder oldu :)

maddi durumlara gelince, hiçbirseyi saklama dosdogru anlat ve her konuda herseye hazır oldugunu da hissettir babana canım. yani burada konustugumuz tüm fikirlerini babana aktarmaya calıs, utanıp sıkılıcaksın belki ama senin cocukca bir karar vermediğini bilsin.

güzel gelişmelerini mutlaka bekliyorum canımmm bana istediğin herrrr zaman herşeyi istediğin kadar sorabilirsin, hala o stresimi heyecanımı hatırlıyorum inan :)

X