• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

söz takıp nişan saymak

arkadaşlar merhabaa uzun zamandır okul yoğunluğundan telaştan giremedim ve bu sürede sözlendim hatta farkında olmadan nişanlandım :1:

sorun şu ki çok acele oldu ve kesinlikle istediğim gibi olmadı hiç bişey.
sevgilimle aynı şehirde olmadığımız için iki kere gel git olmasın dedik isteme ve sözü birarada yapmaya karar verdik..

sade bir elbise giydim yakın akrabalarımı çağırdım evde sade biz söz töreniyle yüzüklerimizi taktık.. o gün herşey çok güzel gitti aradan 2 hafta falan geçti nişan istemiyoruz dediler benim ailem çok masraflı olur gerek yok zaten nişan gibi oldu dediler bende üzüldüm sonuçta bi kere yaşanacak bişey ve eğer o tören nişanımsa hayalim bu değildi..

sevgilime söyledim tamam bizim işimizde gelir siz bilirsiniz dedi.. bende siz istiyoruz diye diretin nişan olsun falan dedim boşver düğünü istediğin gibi yaparız dedi ama benim aklım hala nişan yapsam mı da..

yakın zamanda arkadaşlarım nişanlandı bakıyorum resimlere bilseydim bende böyle hazırlık yapardım hiç olmadı bu iş diye düşünüyorum..

şimdi sizden fikir istiyorum sizce ilerde bunun için pişmanlık duyup yapsaydım diye üzülür müyüm ne dersiniz?

Nişanlına aynen katılıyorum canım. Bence nişanla uğraşmaktansa düğün hazırlıklarına eğilin :34:...

Baştan konuşulsaydı daha iyi olurdu. Şu durumda nişan olup olmaması senin ailenin kararı karşı tarafın istemiyoz demesiyle olmuyor. ama bence de gereksiz yüzük takılmış 5 kere yüzük takmayı manasız buluyorum ben. Ailelerle bir şekilde yemek verirsiniz bir şeyler bir araya gelirsiniz. Ama nişan gerçekten en gereksiz şey içinde kalmaz. Daha bunun düğünün var yani. Nişanın ne anlamı var ki...

ıçınden nasıl gecıyorsa oyle yap.senın yerınde olsam pişman olmamak adına yapardım.ıstedıgın şeylerı yaptır ımkan doğrultusunda cunku bugunler bır daha gerı gelmıyor

Belkide sen farkında degilsin ama ailenin durumu yoktur.Hem nişanmış sözmüş o kadarda önemli degilki önemli olan dügün günü onu paşa gibi gönlüne göre yaptır.Hem bende yaptırmadım nişan hiçte üzülmedim keşke yaptırsaydım diye falan.

Ben daha soz nisan yapmadim bilemiyorum ama icinizde kalacaksa yapin ya bir kere oluyor :) ama sahsen ben oyle salonlu davetiyeli nisanlara karsiyim. Yine nisan olur ama mesela yazin evin bahcesinde olabilir falan guzel kiyafetler giyinilir suslenilir. Nisan icin salonmhs davetiyeymis bu kadar seye gerek yok bence . Ama soz ve nisan ayri olsa tabi ki daha iyi olur :)

bence hiç gerek yok.ben salonda nişan yapmıştım ama şimdiki aklım olsa düğün bile yapmazdım evde bir söz+nişan ardından da sade bir nikah.onlara masraf edeceğime güzel bir balayı yapardım.önemli olan işin sonucu.evliliğiniz mutlu olsun gerisi teferruat.

Bizde söz olmadi.bir hafta tanışmaya geldiler sonraki hafta nişan oldu. .keşke baştan konuşsaydiniz nasıl olacağını uzak yerlerde böyle oluyor

Son düzenleme:
Ya ben aksine istememiştim. Hoş benim ailemin razı gelmeme, olayları kestirip atma huyları vardı ama söz-nişan bir arada istemiştim. Çünkü bence çok uğraştırıcı nişan için ayrı hazırlık düğün içi ayrı hazırlık. Hah da şimdi yapıyorum o hazırlığı bir kere yeter ya hiç de pişman değilim :52:

Aileniz masraflı olacağını söylemiş onların da pek gönlü yok gibi
Nisan gerçekten masraflı oluyor bu yüzden nişan zamanı daha çok üzülebilirsiniz

Allahım ya söz yapıp yüzük takmışsınız zaten neden bir daha masraf yaptırıyorsunuz. nerden baksan 15 20 bin bir paragider yok yüzüğü davetiyesi mekanı yemeği o parayı evinize harcayın eviniz yoksa ev için peşinat yapın sırf yüzük takmak için çok gereksiz bir şey.

Selam kızlar,
geçtiğimiz yaz sözlendik ama ailesi nişan istemedi halbuki zaten kız tarafı olarak biz nişan yapacaktık, kasımda askere gidecekti, ama ailesi beni herkese nişanlısı olarak tanıtmaya başladı annemin hoşuna gitmedi ve her defasında onlar nişanlı değil sözlü deyip durdu başta kızdım anneme ama şimdi iyiki öyle yapmış diyorum. Çünkü on gün içinde maden istiyorsunuz nişan da yapalım dedi ailesi, şimdi nişanlıyım ağustosta düğün var. Bence kritik bir mesele, eğer rahatsız olunuyorsa mutlaka nişan lazım derim:)
öpücüklerr:42:

arkadaşlar merhabaa uzun zamandır okul yoğunluğundan telaştan giremedim ve bu sürede sözlendim hatta farkında olmadan nişanlandım :1:

sevgilimle aynı şehirde olmadığımız için iki kere gel git olmasın dedik isteme ve sözü birarada yapmaya karar verdik..

sade bir elbise giydim yakın akrabalarımı çağırdım evde sade biz söz töreniyle yüzüklerimizi taktık.. o gün herşey çok güzel gitti aradan 2 hafta falan geçti nişan istemiyoruz dediler benim ailem çok masraflı olur gerek yok zaten nişan gibi oldu dediler bende üzüldüm sonuçta bi kere yaşanacak bişey ve eğer o tören nişanımsa hayalim bu değildi..

sevgilime söyledim tamam bizim işimizde gelir siz bilirsiniz dedi.. bende siz istiyoruz diye diretin nişan olsun falan dedim boşver düğünü istediğin gibi yaparız dedi ama benim aklım hala nişan yapsam mı da..

yakın zamanda arkadaşlarım nişanlandı bakıyorum resimlere bilseydim bende böyle hazırlık yapardım hiç olmadı bu iş diye düşünüyorum..

şimdi sizden fikir istiyorum sizce ilerde bunun için pişmanlık duyup yapsaydım diye üzülür müyüm ne dersiniz?
Bende de buna benzer bir durum yaşandı önce aileler arasında söz yapıldı çok kalabalık ve güzel bir söz olmuştu
eşimin ailesi ise sadece çiçek çikolata tatlı ve yüzük almışlardı
söz kıyafetini bile kendim almıştım
neyse gel zaman git zaman ben nişan hayali kurarken onlar düğün erken olacak nişan yapmayalım dediler.bende salağım yaa kabul ettim
tam 9,5 ay nişanlı kaldım
doğru düzgün söz fotoğrafım bile yok çok pişmanım nişan yaptırmadığıma ne olursa olsun nişanını yaptır.
abiyeni giy ve boo bol resim çektir
benim çok içimde kaldı vallaha:1:

Bir arkadaşımın da aynen bu şekilde olmuştu, isteme ve söz bir arada yapılmıştı. Sonra kendi annesi nişan yapmayı gereksiz görüp, söz nişan ikisi bir arada dedi çıktı işin içinden, erkek tarafı diretmez ki nişan kız tarafına ait olduğu için? Hatta bu durumu aileniz bile yanlış anlayabilir maddi gücümüz yok belki neden ısrar ediyorlar gibisinden, eğer içimde kalacak diyorsan aileni ikna etmeye çalış derim.:31:

Son düzenleme:

amaannn napcan be canım kınanı şaşalı yap bence nişan kız evine masraf :1:

valla ben düğün bile yapmama taraftarı olduğum için bana nişandı düğünde hep saçma gelir boşa hem masraf hem gereksiz gelir bir tek ben böle düşünüyorum belkide hiç hayallerim yok öle eğer aileni zora sokacaksa ısrar etme

Bence boşuna diretiyorsun çok gereksiz bende nişan yapmadım istemeyle birlikte yüzükler takıldı iyikide öyle olmuş istemeye hazırlan söze hazırlan nişana hazırlan 3 ayrı dert bunlar ne giyicem ne alıcam ne ikram edicem gerek yok ama düğününü en istediğin yerde yap balayına istediğin yere git gelinliğini en beğendiğini al nişan olsa ne olur olmasa ne olur kaldıki yüzük takmışsınız boşverin nişanı gerçekten durumuzu bilmiyorum ama düğün zamanı herşey cebinizdeki paraya göre oluyor eşim de bende yüksek maaş almamıza rağmen kredi çektik yetmiyor yani gerçi biz eşimin ailesinden hiç destek görmedik düğüne bile davetli gibi gelip davetli gibi gittiler

iPad 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hayirli olsun Öncelikle.

Ben nisanimi salonda yaptim , Sözüde evde aile arasi yapmistik...
Ama suanki aklim olsa nisani hic yapmazdim .. 3vde sade bir torenle yüzük takardik olur biter.
Inan bana bos bir telas gibi geliyor bana..
Zaten dügün stresi kosusturmasi var.dugunu istedigin gibi yaparsin cokta Güzel olur.

Ama pisman olacagin birsey degil nisan yapmamak...
Dügün yapmamis olsan farkli olurdu ama nisan onemsiz bence.

aynı ben. Çok gereksizmiş. evin tek kızıyım diye annem salonda yapalm dedi. Şimdi düşünüyorum da çok gereksiz bir masraf olmş babam için.

💑💓

yirmisekizonbirdoksan gibi bana da salonda yapalım ev almaz demeye başladı yakın akrabalarım ama ben evdeki sıcak, samimi ortamı salonda bulabileceğime inanmıyorum. Üstelik gerçektende gereksiz masraf ve koşuşturmaca, ona harcayacağım vakti ve masrafı düğünüme ve çeyizime harcarım :)

Son düzenleme:
Benim de aynen böyle oldu

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Benim de aynen böyle oldu ama ikinci kızlarına bal gibi nişan yaptılar hem de onun nişanlısı şehir disindaydi. Yani benim nişanm
Olsa daha telaşsiz daha kolay olurdu ! Sende de böyle bi durum olursa sonradan bozulabilirsin yok evlatlarina ayni muameleyi yaparsa ailen çok da sıkıntı degil. Düğünün çok güzel yaparsın

Back