Söz Kesimi Söz - Nişan

geçtiğimiz temmuz kardeşimi istediler elbiseyi kendi aldı ama abiye türünde değil isteme olayından sonra aile arası yüzük takıldı

biz kardeşimi o gün verdik okadar dedim bizimkilere naza çekelm biraz bekletelim diyede babamlar kıyamadı

Ben hic istemem elbisemi erkek tarafi alsin. cok degisik geliyor bana, baskasi alacak diye ben istedigim elbiseyi secemem zaten eminim en ucuzuna kacarim.
Bayramligi da erkek ailesi aliyor genelde, o da cok degisik geliyor benim bayramda giyecegim seyi niye kayinpederim odesin. Cesit cesit adet var valla ben hicbirini yapmam sanirim.
Siz de begendiginiz abiye olmayan bi elbiseyi alin o gunun tadini cikarin, mutluluklar

biz kardeşimi o gün verdik okadar dedim bizimkilere naza çekelm biraz bekletelim diyede babamlar kıyamadı
Uzak sehirler oldugu zaman bence her sey tek gunde olmali ya. Erkek tarafi once tanismaya gelecek sonra istemeye gidecek sonra soz sonra nisan. Uzuluyorum valla

Uzak sehirler oldugu zaman bence her sey tek gunde olmali ya. Erkek tarafi once tanismaya gelecek sonra istemeye gidecek sonra soz sonra nisan. Uzuluyorum valla

bizimkilerin ev yakın ailler önceden tanışmadı keşke tanışsalar daha iyi oluyor

Ben söz elbisemi kendim almıştım.
Arkadaşım fikir vermişti çelik yüzük moda hem uygun fiyatli diye zaten bi ay takacaktik oyle aldık.
Ama kuyumcu tehlikeli demisti sıkışıp kalsaydı keserek çıkarılıyor fln dedi
Sonra alyanslari nişan da taktık.
Heralde soz nisan düğün ayni taksakta olurdu.

Ailesinden bişey bekleme bence sonra ben yaptım begenilmedi olmasin
Iki kafa bir olun sevdiginizle halledin
Tabi sevgilinizin de bu kafada olmasi lazim

Zaten bazi ailelerde aile yapiyor gibi gözüküyor ama evlat ödüyor donup dolaşıp siz almis oluyorsunuz. Misal biz. evlenmeden önce gelinligim fln hep onlar aldı saniyordum gayet biz almışız. Ne gerek var bosuna mahcup hissetmisim indirim yapmisim kendim alacağımı bilsem daha keyifle alırdım fln filan :) kısacası kendi kendinize halledin cok isteyen olursa gonlunden kopana yardım eder. Mutluluklar

Sözde tektaş, nişanda alyans.. Elbiseni de kendin alıver bir zahmet.. Sözde de nişanda da kendim aldım ben, hiç karşı taraf mı alacak sorusu bile olmadı aklımda..

öyle ama herşeyin tadı güzel birazda kız tarafı naz tarafı olmalı
Ya bana naz degil eziyet gibi geliyor.10 saatlik mesafe var arada mesela, insanlar uc kere geliyor ayip geliyor bana. Eskiden kiz evi naz eviymis, simdi zaten anlasarak evleniliyor naz falan kalmiyor bence

bizde adet şöyledir.bir gün önce geline elbise eşrap ve ayakkabı alınır.ayrıca istemeden sonra takmak için tek taş ve takı seti.eğer söz nişan birlikte olacaksa alyans ve 2 bilezik alınır.

Gv

Oncelikle hayırlı uğurlu olsun.

Soyleki sadece soz yapacaksaniz yani büyük nisan olmayacaksa istemeden sonra alisveris yaparsiniz ve o alisveriste sana söz kıyafeti alınır. Erkek tarafi alir.
Yok eger büyük nisan olacaksa istemeden hemen sonra söz kesilir ve yüzük takilir (sadece alyans ). Bu ufak bi merasim elbiseni kendin alabilirsin. Ama büyük nisandan once de nisan alisverisi vs yapilir. Iste o zaman nisam elbisesi aldirirsin.
Bunun dışında kahvaltiya giderken sadece pasta alman yeterli olur. Sen zaten kiz tarafisin cok elin kolun dolu gitmene gerek yok

Bunlar heryerde degisebilen törenlerdir. Sana tavsiyem ailenden birinin isteme faslindan sonra yada tanisma gününde karşı tarafa adetlerini sormasi iyi olur. Çünkü herkesin farklı adeti olur. Ankara da lokum adeti gibi. Yada söz bohçası vs. Tum bunlar bi tarafa abartmamakta fayda var her zaman. Oldugu kadar iste

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…