- 10 Mart 2016
- 482
- 498
- 18
- 33
Selam kızlar ,
Heyecanlı tatlı telaşlar içindeyim sizlerden fikir almam gerekiyor
Şöyle ki yakın zamanda isteme /soz olacak daha sonra da nişan yapacağız inşallah fakat isteme/ soz de alyans takılıyor mu nişan da takılan alyans düğün yüzüğü mu oluyor aynı zamanda ? söz de giyilen elbiseyi erkek tarafı mi alıyor ? Bilmedigimden soruyorum.
Söz den önce sevgilimin kardeşine kahvaltıya gideceğiz küçük çocuğu var çocuğa yada eve bir hediye almak gerekir mi ? Ben giderken bi pasta falan almak yeterli olur diyorum ama ayıp mi olur sizce ?
Bir de o kahvaltıya sevgilimin annesi de gelmek istiyor sanırım ama ben isteme gününden önce annesiyle tanışmak istemiyorum sizce gelmemesi gerekmez mi gençler olacağız sonuçta
anladım anlattığın için teşekkür ederim .... nişanı da evet biz yapacağız ben sözde çok abartmadan güzel bir elbise istiyorum nişan da 1-2 ay a olacak nişanlık kuaför falanBenim söz için elbisem ve ayakkabım vardı. Aldırmadım. Nişan ayakkabım elbisemi onlar aldı. Söz de tek taş takıldı sadece. Alyansları nişanda taktık. Söz ve nişan arasında 1 gün vardı bizim. Arada uzun süre varsa birkaç ay mesela alyansları da sözde takın sonra nişanda tekrar takma töreni yaparsınız. Bana bir set 7 çeyrek bir yarım.iki kolye takıldı. Altın istemedik yakınlar taktı. Altınları düğünde takacaklar. Bende bir saat aldım nişanlıma birde takım elbise. Normalde takım nişanda kız almaz ama ben almak istedim içimden geldi :) sevdiceğime... Bohça olayı bizde sıkıntı oldu düğüne yakın verilecekmiş.. Böyle bizim olaylar. Küçük ayrıntılara takılma. Moralini bozma. O gün o kadar güzeldi ki. Süperdi. Ha bu arada nişanı kız tarafı yapması gerekiyordu ama nişanlım tuttu salonu. Tatlıyı pastayı da onlar aldılarbirde dış Çek'im yaptırdık onlar verdi parasını. Aslında şöyle düşünecek olursak bana çok masraf çıkmadı. Ama bende herşeyin en uygununa kaçtım :) zor duruma sokmayım diye...
pardon ? ne bu şidddet anlayamadımNasıl olur diye soruyorsun sandım ben. Ya siz tanışma yapmadınız mı aileler tanışmadı mı. Bizde sözden 1 ay önce onlar bize geldi. Sonra biz onlara gittik istemeden önce yani. Siz anılmadan istemeye gelecekler ve seni o gün mü verecekler. Ne kadar saçma !!
kokulu sabun dağıttım ben :) çok güzel yaaanladım anlattığın için teşekkür ederim .... nişanı da evet biz yapacağız ben sözde çok abartmadan güzel bir elbise istiyorum nişan da 1-2 ay a olacak nişanlık kuaför falan
evet çok güzel ama bir o kadar stresli günlersöz de ve nişanda hediyelik dağıtmak istiyorum onları da bakıyorum şu an
evet nişan ayrı yapılacak , aynen bende daha sonra kullanabileceğim bir elbise istiyorum sözdeBiz sözden düğüne atladık, nişan yapmadık ama söz de nişan gibi oldu.
Sözde tek taş takıldı, elbiseyi eşim aldı. Zaten adı üstünde söz, öyle abiye abiye gezmene gerek yok.
Şık bir elbise aldım, romantik bir akşam yemeğinde giyilebilir cinsten. :)
Alyansımı düğünden önce taktık, nikahımız düğünde kıyıldı çünkü.
Ama nişan olacaksa alyans nişanda takılır.
İlk kez gittiğin bir ev ise, bir buket çiçek yaptır götür, naif durur.
Şiddet dğeil çok saçma geldi :) yani siz tanışmadan seni Nasıl verecekler o Zaman bu isteme öylesine olacak yani. Hani sen bir annesini görsen tanışsan Nasıl biri mesela ailesi? Yada babası ne bilim. Bir tanısaydınxz iyi olurdu. Kırdıysam kusura bakma.pardon ? ne bu şidddet anlayamadım
bende sözde kendim lavanta şişeleri gibi bişey yapmayı nişanda da magnet tarzı bişey yaptırmayı düşündüm bakalımkokulu sabun dağıttım ben :) çok güzel yaa
K
yok yanlış anlamışşsınız tanışma olacak şöyle ki bu hafta biz kardeşine gidicez , sonra aileler tanışacak ardından da istemeye gelecekler , peşpeşe olacak hepsi araya uzun zaman girmeyecekŞiddet dğeil çok saçma geldi :) yani siz tanışmadan seni Nasıl verecekler o Zaman bu isteme öylesine olacak yani. Hani sen bir annesini görsen tanışsan Nasıl biri mesela ailesi? Yada babası ne bilim. Bir tanısaydınxz iyi olurdu. Kırdıysam kusura bakma.
evet ayrı olacak , anladım teşekkür ederimNişanı ayrıca yapacaksanız söz elbiseni senin alman gerekir.
Sözde niyet belli etmek için tektas takabilirsiniz.
Nişanda takılan alyanslar düğün yüzüğünüz oluyor aynı zamanda.
konu beni ilgilendirince direk dalıyorum muhabbete
kahvaltıya giderken eğer çocuk da varsa ortada ben olsam hem bi kurupasta alırdım, hem de bebeğe ufak bi oyuncak ya da giysi türü bişey. çocuklar ayrıca mutlu olmayı hak ediyor bence
annesinin gelmesini de ben olsam ben de istemezdim. 1-2 haftaya tanışmaya gelecekler ısrarla hala ailesiyle tanışmamamdan da belli zaten
isteme olduğunda ya yüzük taktırmyaağım ya da evlenme teklif ettiğinde aldığı tektaşı geri verip onu taktıracağım, böylece yüzüğü babamın yanında çıkarmak zorunda kalmam diye düşünüyorum ama kıyafet aldırmam ekstra. nişan için de anneme sordum kıyafetimi onlar mı alacak diye, ne münasebet biz kendimiz alamıyormuşuzdedi bana, o yüzden nişanda da kendmiz alacakmışız yani nişanda da gider alırız alyansları, söz nişan bir arada olunca takılır işte, ekstra düğün için alyans aldırmam.
hediyelik olarak ise söz nişan bir arada olacağı için annem söz tespihi dağıtmaya heves etti, onlardan dağıtacağız biz hediyelik olarak ama sadece kadınlara. erkeklere bişey olmayacak galiba o konuda herhangi bişey duymadım
başka sorular gördükçe muhabbete ortasından atlar cevaplarım ben
anladım zaten bizde öyle aman aman adetler yok neyse kiherkesin adeti farklıdır. adetleri uygulamak isterseniz kardeşe sormak mantikli ve kendi annenize..
ben aile ile tanismaya istenmeden 1 sene once gittim...mozaik pasta yapmistim cok güzel bir kutu ile götürdüm (suan o kutu mutfagimda..
ben adet vs istemedim aileler tanisti 1 hafta sonra isteme ve nisan oldu. .yüzüğü esim aldi kiyafetimi kendim aldım. .evde yaptik babamlar buyuk bir pasta yaptirdi..annemler borek sarma vs..
tanışacak zaten aileler o zaman herkes görecek birbirinievlenirken aileyle de evleniyorsunuz
keşke ailesiyle tanışsaydınız sizde aileniz de
ayrıca kv nin sizi görmek için gelmek istemesi normal (görmeye bile gelmedi diye yorumlanılabilir çünkü gelmezse)
strese girme tamam mi hic uzulme olan olmayana takilip gercekten tatli telas bunlar. .hatirliyorumda nişan gunu babam ile fotoğraf çekilirken babam baskasina bakmış diye yarim saat aglamistim..simdi cok saçma geliyor..aklinda olsun alışverişini kimseden bekleyis icine girme teklif olursa da sevgiline soyle parayi versinler sen esinle al..cunku esnaf anne vs gorunce anliyor 10 liralik birsey aaa nisan mi 50 tl deniyor kaziklanmayin.ve o iyi bu iyi diye gerilmezsinizdeanladım zaten bizde öyle aman aman adetler yok neyse ki
sevgilimin kardeşi benden de küçüksözde tektaş yada söz yüzükleri takılır(ince olur)
söz kıyafetini genelde kız tarafı alır
ablaya giderken kuru pasta eve hediye alırdım (bu durumda puan kazanırsın)
ben kv gelmesini isterdim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?