öyle mi diyorsunuz zaten ikimizde çalışıyoruz bir çok şeyi beraber yapacağız . Hani ben adet nasıldır diye sordumsözde giyilen elbiseyi erkek tarafı mı alır kız tarafı mı alır bilemem ama onlardan böyle bi teklif beklemeyip kendiniz alın. sonra işler karışıyor.
kahvaltıya giderken de hediye almayn. gereksiz olur. tatlı ya da çikolata alabilirsiniz.
Eğer iki kişi de çalışıyorsa ben her şeyi evlenecek olanların yapması taraftarıyım. Gücünüz yetmeyince aileler yardımcı olabilir tabii. Çünkü evlilik öncesi süreçte "ben ona bunu aldım ama onlar bana şunu aldı" kırgınlığı evliliği başlamadan zehirliyor.
Kayınvalide adayının gelip gelmeyeceğinden emin olun. Kesin geliyorsa ama siz tanışmak istemiyorsanız siz gitmeyin kahvaltıya. Çünkü şu anda "annen gelmesin, ben isteme gününden önce tanışmak istemiyorum" diyemezsiniz.
Istemeden önce bir tanisma olmadi mi aileler arasinda?
Ben bizde olan seklini anlatayim her yörede ve her ailede degisiklik gosterebiliyor.
Annesi gündüz tanismaya geldi annemlerle.
Babam sevgilimle tanisti disarida.
Ailecek geldiler isteme oldu.
sözu baska tarihte yapalim dediler. söz ailsverisine çıktık. O aksamki mekana uygun bir abiye aldim. Ayakkabi çanta hediye aldilar.
Bende söz nisan birlikte olsun dedim istemeden bir kac hafta sonra nisan oldu.
Kahvaltıya tatlı hoş olmayabilir
Çocuk küçük bebek ise hediye olur 3-4 yaşında ise basit nîr oyuncak olur
Istemede görsen ne olur önce görsen ne olur
Ayrıca Kv de gelini bir göreyim görmeden mi isteyeceğiz yanlış kızı istersek ya der o da haklı olurrr
Takı vs beklentin olmasın
Eskiden söz kelepçesi vardı şimdi yok galibaaa
hımm ne güzel işte plansız aniden ben şimdi en ufak detayı bile düşünüyorum çıldırıcamBen elbise bile almadım
Ani oldu, yani tanışmıştı aileler ama
Eşimin anneannesi ben yaşlıyım dünya gözüyle sözü göreyim diye babamın dükkanına gitmiş baskı uygulamış
Günlerden Cuma, akşam duyuyorum ki Pazar söz var
Hobaa
İyi dedim sözleniriz : )
Evden bi elbise giydim, yüzük bakmaya da gidemedim çok yoğun çalışıyordum o dönem
En küçük numaralı yüzüğü getirmişlerdi, hiç tarzım değil ama maksat söz kesmek
Sonra gidip değiştirdik, beğendiğim yüzük bana olmadı. Ölçüye göre yaptırdılar. Direk alyans aldık bi daha değişmeyelim diye
Sana bağlıhımm ne güzel işte plansız aniden ben şimdi en ufak detayı bile düşünüyorum çıldırıcam
yani şunu soruyorum söz de takılan alyans nişanda başka mı takılıyor
Selam kızlar ,
Heyecanlı tatlı telaşlar içindeyim sizlerden fikir almam gerekiyor
Şöyle ki yakın zamanda isteme /soz olacak daha sonra da nişan yapacağız inşallah fakat isteme/ soz de alyans takılıyor mu nişan da takılan alyans düğün yüzüğü mu oluyor aynı zamanda ? söz de giyilen elbiseyi erkek tarafı mi alıyor ? Bilmedigimden soruyorum.
Söz den önce sevgilimin kardeşine kahvaltıya gideceğiz küçük çocuğu var çocuğa yada eve bir hediye almak gerekir mi ? Ben giderken bi pasta falan almak yeterli olur diyorum ama ayıp mi olur sizce ?
Bir de o kahvaltıya sevgilimin annesi de gelmek istiyor sanırım ama ben isteme gününden önce annesiyle tanışmak istemiyorum sizce gelmemesi gerekmez mi gençler olacağız sonuçta
peki düğün yüzüğü de mi aynı yüzük olmuş olacak, hala anlayamadımSana bağlı
Bence direk bi tane alyans beğen, sözde de takın nişanda da
Daha ne masraflar çıkacak ve onu beğen bunu beğen derken çok zamanınızı alacak
Evet nişandaki yüzüğü ömür boyu takıyosun yani , kına da düğünde yüzük merasimi olmuyopeki düğün yüzüğü de mi aynı yüzük olmuş olacak, hala anlayamadım
sorma o kadar çok detayvar kiii
belirttiğim gibi bilmediğim için soruyorum onlar alsın diye değil , zaten sevgilimle ikimiz yapıcaz çalışıyoruzYüzük islerini bilmiyorum kafa karıştırıcı.
Ama diğerlerini kendimce soyleyeyim, annesiyle sözden önce görüşmek istemiyorken söz Kiyafetini kim alır diye sorman komik olmuş açıkçası. Tabiki sen.
Diğer kalan hediye işleri senin kendi gönlünün zenginliği. Pasta/tatlı zaten herhangi bir yere gittigimizde bile goturuyoruz. Kahvaltıdan sona kahveyle de gider. Ben olsam çocuğa mutlaka hediye gotururdum. Ev Hediyesi çok gerekli değil bence. AncAk söyle yapabilirsin, güzel bir servis borcam, tabak vs seçer, tatlıyı kendin yapar, tabağına da hediye olarak size almıştım dersin.
Evet değiştirme Şansın olmaz ama kendi yaptığın bir şeyi getirme fırsatın olur bir taşla iki kuş olur
tamam teşekkür eederimEvet nişandaki yüzüğü ömür boyu takıyosun yani , kına da düğünde yüzük merasimi olmuyo
hımm anladım teşekkür ederimkahvaltıya giderken poğaça simit kek börek tipi şeyler götürmeniz yeterli olacaktır.
sözden önce bizim ailelerde bayanlar tanışmıştı, çaya gelmişlerdi bizimkilere.
Kıyafet ve ayakkabıyı eşim almıştı. Söz nişan ayrı yapmadık farklı şehirlerde oldukları için hepsini o gün aileler arasında hallettik alyanslarımızı taktık hala aynı alyansları kullanıyoruz.
doğru diyorsun ama işte insan nasıl davranacağını bilemediği için yüzyüze gelmek istemiyorKayinvalidenin de sizi görmek istemesi en doğal hakkı. Söz yapılacak daha hic görmemiş. İsteyeceği kızı tanımamak garip bence.
Evet yüz göz olmayin ama kayinvalide diye de köşe bucak kaçmaya gerek yok. Biraz kendinize güvenin.
Rica ederim bende bilmiyordumtamam teşekkür eederim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?