• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Söz - Nişan

nurose

2. üyelik sebebi ile profil pasif edilmiştir.
2. Üyelik !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
590
210
53
Selam kızlar ,

Heyecanlı tatlı telaşlar içindeyim sizlerden fikir almam gerekiyor :KK17::KK68:

Şöyle ki yakın zamanda isteme /soz olacak daha sonra da nişan yapacağız inşallah fakat isteme/ soz de alyans takılıyor mu nişan da takılan alyans düğün yüzüğü mu oluyor aynı zamanda ? söz de giyilen elbiseyi erkek tarafı mi alıyor ? Bilmedigimden soruyorum.

Aile tanışmasından önce sevgilimin kardeşine kahvaltıya gideceğiz küçük çocuğu var çocuğa yada eve bir hediye almak gerekir mi ? Ben giderken bi pasta falan almak yeterli olur diyorum ama ayıp mi olur sizce ? :KK64:

Bir de o kahvaltıya sevgilimin annesi de gelmek istiyor sanırım ama ben isteme gününden önce annesiyle tanışmak istemiyorum sizce gelmemesi gerekmez mi gençler olacağız sonuçta :KK53:

Son düzenleme:
sözde giyilen elbiseyi erkek tarafı mı alır kız tarafı mı alır bilemem ama onlardan böyle bi teklif beklemeyip kendiniz alın. sonra işler karışıyor.

kahvaltıya giderken de hediye almayn. gereksiz olur. tatlı ya da çikolata alabilirsiniz.

sözde giyilen elbiseyi erkek tarafı mı alır kız tarafı mı alır bilemem ama onlardan böyle bi teklif beklemeyip kendiniz alın. sonra işler karışıyor.

kahvaltıya giderken de hediye almayn. gereksiz olur. tatlı ya da çikolata alabilirsiniz.
öyle mi diyorsunuz zaten ikimizde çalışıyoruz bir çok şeyi beraber yapacağız . Hani ben adet nasıldır diye sordum Hoppa

dimi hediye almak fazla samimi olur

Eğer iki kişi de çalışıyorsa ben her şeyi evlenecek olanların yapması taraftarıyım. Gücünüz yetmeyince aileler yardımcı olabilir tabii. Çünkü evlilik öncesi süreçte "ben ona bunu aldım ama onlar bana şunu aldı" kırgınlığı evliliği başlamadan zehirliyor.

Kayınvalide adayının gelip gelmeyeceğinden emin olun. Kesin geliyorsa ama siz tanışmak istemiyorsanız siz gitmeyin kahvaltıya. Çünkü şu anda "annen gelmesin, ben isteme gününden önce tanışmak istemiyorum" diyemezsiniz.

Istemeden önce bir tanisma olmadi mi aileler arasinda?
Ben bizde olan seklini anlatayim her yörede ve her ailede degisiklik gosterebiliyor.
Annesi gündüz tanismaya geldi annemlerle.
Babam sevgilimle tanisti disarida.
Ailecek geldiler isteme oldu.
sözu baska tarihte yapalim dediler. söz ailsverisine çıktık. O aksamki mekana uygun bir abiye aldim. Ayakkabi çanta hediye aldilar.
Bende söz nisan birlikte olsun dedim istemeden bir kac hafta sonra nisan oldu.

Kahvaltıya tatlı hoş olmayabilir

Çocuk küçük bebek ise hediye olur 3-4 yaşında ise basit nîr oyuncak olur

Istemede görsen ne olur önce görsen ne olur

Ayrıca Kv de gelini bir göreyim görmeden mi isteyeceğiz yanlış kızı istersek ya der o da haklı olurrr

Takı vs beklentin olmasın

Eskiden söz kelepçesi vardı şimdi yok galibaaa

Ben elbise bile almadım
Ani oldu, yani tanışmıştı aileler ama
Eşimin anneannesi ben yaşlıyım dünya gözüyle sözü göreyim diye babamın dükkanına gitmiş baskı uygulamış
Günlerden Cuma, akşam duyuyorum ki Pazar söz var
Hobaa
İyi dedim sözleniriz : )
Evden bi elbise giydim, yüzük bakmaya da gidemedim çok yoğun çalışıyordum o dönem
En küçük numaralı yüzüğü getirmişlerdi, hiç tarzım değil ama maksat söz kesmek :KK53:
Sonra gidip değiştirdik, beğendiğim yüzük bana olmadı. Ölçüye göre yaptırdılar. Direk alyans aldık bi daha değişmeyelim diye

Eğer iki kişi de çalışıyorsa ben her şeyi evlenecek olanların yapması taraftarıyım. Gücünüz yetmeyince aileler yardımcı olabilir tabii. Çünkü evlilik öncesi süreçte "ben ona bunu aldım ama onlar bana şunu aldı" kırgınlığı evliliği başlamadan zehirliyor.

Kayınvalide adayının gelip gelmeyeceğinden emin olun. Kesin geliyorsa ama siz tanışmak istemiyorsanız siz gitmeyin kahvaltıya. Çünkü şu anda "annen gelmesin, ben isteme gününden önce tanışmak istemiyorum" diyemezsiniz.

evet bir çok şey beraber olacak zaten
yani sevgilime gelmesi uygun olmaz fala n dedim ama bilmiyorum

Istemeden önce bir tanisma olmadi mi aileler arasinda?
Ben bizde olan seklini anlatayim her yörede ve her ailede degisiklik gosterebiliyor.
Annesi gündüz tanismaya geldi annemlerle.
Babam sevgilimle tanisti disarida.
Ailecek geldiler isteme oldu.
sözu baska tarihte yapalim dediler. söz ailsverisine çıktık. O aksamki mekana uygun bir abiye aldim. Ayakkabi çanta hediye aldilar.
Bende söz nisan birlikte olsun dedim istemeden bir kac hafta sonra nisan oldu.

henüz olmadı bu hafta kahvaltıya gideceğiz işte arkasından aileler tanışacak peşinden de isteme-söz yapılacak
Kahvaltıya tatlı hoş olmayabilir

Çocuk küçük bebek ise hediye olur 3-4 yaşında ise basit nîr oyuncak olur

Istemede görsen ne olur önce görsen ne olur

Ayrıca Kv de gelini bir göreyim görmeden mi isteyeceğiz yanlış kızı istersek ya der o da haklı olurrr

Takı vs beklentin olmasın

Eskiden söz kelepçesi vardı şimdi yok galibaaa

evet kahvaltılık bişeyler de olabilir aslında

bilmem arada mesafe olsun istiyorum çok fazla görmesin beni :KK45:

Ben elbise bile almadım
Ani oldu, yani tanışmıştı aileler ama
Eşimin anneannesi ben yaşlıyım dünya gözüyle sözü göreyim diye babamın dükkanına gitmiş baskı uygulamış
Günlerden Cuma, akşam duyuyorum ki Pazar söz var
Hobaa
İyi dedim sözleniriz : )
Evden bi elbise giydim, yüzük bakmaya da gidemedim çok yoğun çalışıyordum o dönem
En küçük numaralı yüzüğü getirmişlerdi, hiç tarzım değil ama maksat söz kesmek :KK53:
Sonra gidip değiştirdik, beğendiğim yüzük bana olmadı. Ölçüye göre yaptırdılar. Direk alyans aldık bi daha değişmeyelim diye
hımm ne güzel işte plansız aniden ben şimdi en ufak detayı bile düşünüyorum çıldırıcam :KK53:

yani şunu soruyorum söz de takılan alyans nişanda başka mı takılıyor

hımm ne güzel işte plansız aniden ben şimdi en ufak detayı bile düşünüyorum çıldırıcam :KK53:

yani şunu soruyorum söz de takılan alyans nişanda başka mı takılıyor
Sana bağlı
Bence direk bi tane alyans beğen, sözde de takın nişanda da
Daha ne masraflar çıkacak ve onu beğen bunu beğen derken çok zamanınızı alacak

Selam kızlar ,

Heyecanlı tatlı telaşlar içindeyim sizlerden fikir almam gerekiyor :KK17::KK68:

Şöyle ki yakın zamanda isteme /soz olacak daha sonra da nişan yapacağız inşallah fakat isteme/ soz de alyans takılıyor mu nişan da takılan alyans düğün yüzüğü mu oluyor aynı zamanda ? söz de giyilen elbiseyi erkek tarafı mi alıyor ? Bilmedigimden soruyorum.

Söz den önce sevgilimin kardeşine kahvaltıya gideceğiz küçük çocuğu var çocuğa yada eve bir hediye almak gerekir mi ? Ben giderken bi pasta falan almak yeterli olur diyorum ama ayıp mi olur sizce ? :KK64:

Bir de o kahvaltıya sevgilimin annesi de gelmek istiyor sanırım ama ben isteme gününden önce annesiyle tanışmak istemiyorum sizce gelmemesi gerekmez mi gençler olacağız sonuçta :KK53:

Yüzük islerini bilmiyorum kafa karıştırıcı.
Ama diğerlerini kendimce soyleyeyim, annesiyle sözden önce görüşmek istemiyorken söz Kiyafetini kim alır diye sorman komik olmuş açıkçası. Tabiki sen.

Diğer kalan hediye işleri senin kendi gönlünün zenginliği. Pasta/tatlı zaten herhangi bir yere gittigimizde bile goturuyoruz. Kahvaltıdan sona kahveyle de gider. Ben olsam çocuğa mutlaka hediye gotururdum. Ev Hediyesi çok gerekli değil bence. AncAk söyle yapabilirsin, güzel bir servis borcam, tabak vs seçer, tatlıyı kendin yapar, tabağına da hediye olarak size almıştım dersin.
Evet değiştirme Şansın olmaz ama kendi yaptığın bir şeyi getirme fırsatın olur bir taşla iki kuş olur

Sana bağlı
Bence direk bi tane alyans beğen, sözde de takın nişanda da
Daha ne masraflar çıkacak ve onu beğen bunu beğen derken çok zamanınızı alacak
peki düğün yüzüğü de mi aynı yüzük olmuş olacak, hala anlayamadım :oops:

sorma o kadar çok detayvar kiii

peki düğün yüzüğü de mi aynı yüzük olmuş olacak, hala anlayamadım :oops:

sorma o kadar çok detayvar kiii
Evet nişandaki yüzüğü ömür boyu takıyosun yani , kına da düğünde yüzük merasimi olmuyo

kahvaltıya giderken poğaça simit kek börek tipi şeyler götürmeniz yeterli olacaktır.
sözden önce bizim ailelerde bayanlar tanışmıştı, çaya gelmişlerdi bizimkilere.
Kıyafet ve ayakkabıyı eşim almıştı. Söz nişan ayrı yapmadık farklı şehirlerde oldukları için hepsini o gün aileler arasında hallettik alyanslarımızı taktık hala aynı alyansları kullanıyoruz.

Yüzük islerini bilmiyorum kafa karıştırıcı.
Ama diğerlerini kendimce soyleyeyim, annesiyle sözden önce görüşmek istemiyorken söz Kiyafetini kim alır diye sorman komik olmuş açıkçası. Tabiki sen.

Diğer kalan hediye işleri senin kendi gönlünün zenginliği. Pasta/tatlı zaten herhangi bir yere gittigimizde bile goturuyoruz. Kahvaltıdan sona kahveyle de gider. Ben olsam çocuğa mutlaka hediye gotururdum. Ev Hediyesi çok gerekli değil bence. AncAk söyle yapabilirsin, güzel bir servis borcam, tabak vs seçer, tatlıyı kendin yapar, tabağına da hediye olarak size almıştım dersin.
Evet değiştirme Şansın olmaz ama kendi yaptığın bir şeyi getirme fırsatın olur bir taşla iki kuş olur
belirttiğim gibi bilmediğim için soruyorum onlar alsın diye değil , zaten sevgilimle ikimiz yapıcaz çalışıyoruz
bana uzak otruyorlar özel arabada yok bu yüzden tatlı mahvolabilir en iyisi ordan almak :KK48: çocuğa hediye ne olabilir uyar mı uymaz mı bilemedim

Kayinvalidenin de sizi görmek istemesi en doğal hakkı. Söz yapılacak daha hic görmemiş. İsteyeceği kızı tanımamak garip bence.
Evet yüz göz olmayin ama kayinvalide diye de köşe bucak kaçmaya gerek yok. Biraz kendinize güvenin.

kahvaltıya giderken poğaça simit kek börek tipi şeyler götürmeniz yeterli olacaktır.
sözden önce bizim ailelerde bayanlar tanışmıştı, çaya gelmişlerdi bizimkilere.
Kıyafet ve ayakkabıyı eşim almıştı. Söz nişan ayrı yapmadık farklı şehirlerde oldukları için hepsini o gün aileler arasında hallettik alyanslarımızı taktık hala aynı alyansları kullanıyoruz.
hımm anladım teşekkür ederim :KK16:
Kayinvalidenin de sizi görmek istemesi en doğal hakkı. Söz yapılacak daha hic görmemiş. İsteyeceği kızı tanımamak garip bence.
Evet yüz göz olmayin ama kayinvalide diye de köşe bucak kaçmaya gerek yok. Biraz kendinize güvenin.
doğru diyorsun ama işte insan nasıl davranacağını bilemediği için yüzyüze gelmek istemiyor Hoppa

Benim söz için elbisem ve ayakkabım vardı. Aldırmadım. Nişan ayakkabım elbisemi onlar aldı. Söz de tek taş takıldı sadece. Alyansları nişanda taktık. Söz ve nişan arasında 1 gün vardı bizim. Arada uzun süre varsa birkaç ay mesela alyansları da sözde takın sonra nişanda tekrar takma töreni yaparsınız. Bana bir set 7 çeyrek bir yarım.iki kolye takıldı. Altın istemedik yakınlar taktı. Altınları düğünde takacaklar. Bende bir saat aldım nişanlıma birde takım elbise. Normalde takım nişanda kız almaz ama ben almak istedim içimden geldi :) sevdiceğime... Bohça olayı bizde sıkıntı oldu düğüne yakın verilecekmiş.. Böyle bizim olaylar. Küçük ayrıntılara takılma. Moralini bozma. O gün o kadar güzeldi ki. Süperdi. Ha bu arada nişanı kız tarafı yapması gerekiyordu ama nişanlım tuttu salonu. Tatlıyı pastayı da onlar aldılar:( birde dış Çek'im yaptırdık onlar verdi parasını. Aslında şöyle düşünecek olursak bana çok masraf çıkmadı. Ama bende herşeyin en uygununa kaçtım :) zor duruma sokmayım diye...

Back