Söz/nişan takı

Ben o kadar bedavaya evlendim ki eşim bi tek kendine takım aldı her şeyi brn ayarladım, bi tek istemedim:))
Ne güzel mis gibi sade evlilik 🧿
Hey gidi günler, ben eşyalarımı katalogtan seçtim,gidip görmedim bile. Eşimin iş yaptığı adamın firmasından uyguna almamız gerekiyordu. Karşılığında kumaş verecekti eşim. Sırf cebinden para çıkmasın diye🤷🏻‍♀️hiç de pişman olmadım. Allah hep böyle işimi rast getirsin diye dua ederim hala.

Ne güzel mis gibi sade evlilik 🧿
Hey gidi günler, ben eşyalarımı katalogtan seçtim,gidip görmedim bile. Eşimin iş yaptığı adamın firmasından uyguna almamız gerekiyordu. Karşılığında kumaş verecekti eşim. Sırf cebinden para çıkmasın diye🤷🏻‍♀️hiç de pişman olmadım. Allah hep böyle işimi rast getirsin diye dua ederim hala.
Aminn canım amin,

Hanımlar selam,

benim 6. ayda nişanım var yani şimdiye kadar sadece aileler tanıştı, ama 6. ayda isteme, söz, nişan hepsi bir arada olacak. Bizde genelde adet gelin kiza bi kolye (görselde ekledigim tarz) ve bir bilezik takılır, yüzük kesilirken. Lütfen yok paragöz yok altıncı diye yorum yapmayın. Ve yüzük kesilirken takılan takılar düğünde geri verilip erkek tarafına düğündedeki takılarla tamamlanıp tekrar takılır. Bakın annem biz şu kadar bilezik bu kadar bilezik alın asla demedi sadece düğünde takılan takılara ben karışmam durumunuz neyse ona göre takarsınız dedi. Ama yüzük kesilirken düğünde ne takacaklarlarsa ondan birazini taksınlar dedi yani tek dediğimiz tek istediğimiz şey bu gelin bohçası falan istemedik mesela ama yine de biz de öyle bir adet yok durumumuz yok biz takamayız dediler haliyle sevgilimle ben ve anneler arasında bir tartışma çıktı ben ne yapmalıyım… Eki Görüntüle 3426262 bana yardım edin
Ben şöyle düşünüyorum. 2 kişi evlenecekse eğer ailelere bakılıp el acilmamali. Ha evet yapsinlar çocukları yapmasın demiyorum elinden geleni yapar yapmasa ne olcak? Aileniz olmasa birşey olmayacak mı? Bende nişan yaptım kimseden 1 çöp almadık. Nisandan 2 gün önce çıktık nişanlımla aldık herşeyi kimseden 5 kuruş istemeden geldik. Birde siz evleneceğiniz kişiyi ve ailesini tanırsınız bence ona göre birşey isteyin 130 binlik altını kimse ha diyip takamaz ülkenin durumu malum

Simdi siz adete girerseniz karsi tarafta bizim adetimiz de gelin her ay gelip kayinvalide evi temizleyecek dese ne dersiniz.

Tabi ki adetler , gelenekler vardir bunlar kültürel degerlerimizdir ama karsi tarafi zora sokacak istekler tum degerleri yerle bir eder.
Kolye yerine bir adet bilezik takabilirler.
Nisanliniz ev aldiysa ne güzel işte aylık 15 bin kira masrafından kurtarır sizi. Siz diyorsunuz ya herkese takılırken kimsenin gözü görmüyor diye kayinvalideniz de size dese ki herkes kiraya giderken bak benim oğlum da sani / kızınızı kira ödemekten ve kirayi düşünmekten kurtardı diye.

Siz daha bu hayirli isinizin başında bu tartışmalara girerseniz ileriki aşamalarda yasayacaginiz tartismalari düşünemiyorum.
Haklisin ama bi bilezik bile alamam diyor. Sorun orda zaten…

Simdi siz adete girerseniz karsi tarafta bizim adetimiz de gelin her ay gelip kayinvalide evi temizleyecek dese ne dersiniz.

Tabi ki adetler , gelenekler vardir bunlar kültürel degerlerimizdir ama karsi tarafi zora sokacak istekler tum degerleri yerle bir eder.
Kolye yerine bir adet bilezik takabilirler.
Nisanliniz ev aldiysa ne güzel işte aylık 15 bin kira masrafından kurtarır sizi. Siz diyorsunuz ya herkese takılırken kimsenin gözü görmüyor diye kayinvalideniz de size dese ki herkes kiraya giderken bak benim oğlum da sani / kızınızı kira ödemekten ve kirayi düşünmekten kurtardı diye.

Siz daha bu hayirli isinizin başında bu tartışmalara girerseniz ileriki aşamalarda yasayacaginiz tartismalari düşünemiyorum.
Aldigi evde annesigil alt katta oturuyor biz üstte oturucaz😁

Ay bana taktılar bundan, bu taraflarda adetmiş. :KK70: her gelinde var, kayınvalidemde de vardı. Düğünlerde falan takıyorlar burda. Ben tabi ki bir kere bile takmadım, ev alırken bozdurdum oh 🤣

Konu sahibi bence bu altın takı meselesinde takan tarafın adetleri baz alınmalı ya. Biz hiç bizde şu bu takılır demedik. Onlar kendi adetlerine göre aldı taktı. Memleketleriniz farklı olduğunu var sayarak söylüyorum. Yine de sizin söylemeniz hoş olmamış. Ama kayınvalidenin oğlum ev aldı daha ne yapsın demesi de çok çirkin. Zaten nikahtan önce alındıysa bir hakkınız yok o evde. E damat kendi de oturacak yani sanki size alınmış gibi lafının yapılması hiç hoş değil.
Evde kendileri alt katta kaliyor üst kattada biz oturucaz yani gercekten evin bana bi faydasi yok

Ya kusura bakmayın evleneli bir hayli oldu ama bundan yıllar önce bir kız arkadaşım aynı böyle siralamis tamam demisler ben o zaman 10bin liraya falan ev eşyası almistim onunki 80bin liraydı düşünün parayı. Altin almışlar vs bir sürü şey. Meğer hepsini senetle yapmışlar. Adam iyi bir yerde çalışıyordu kiz da öyle. Adam evlendikten sonra senetlerin hepsini babasından almış biz iki maasiz biz öderiz demis altin ev eşyası hepsi. 200 bine ev alınıyordu borç 300bin. Kızla Adam ödedi borcu bitirdi tabi hep kavga neden onlar odemiyorlar diye sonra Adam bosadi kizi.size tamam derler nişanlı arkadan öder siz evliyken genç kızlar akıllı olun.

Son düzenleme:
Hanımlar selam,

benim 6. ayda nişanım var yani şimdiye kadar sadece aileler tanıştı, ama 6. ayda isteme, söz, nişan hepsi bir arada olacak. Bizde genelde adet gelin kiza bi kolye (görselde ekledigim tarz) ve bir bilezik takılır, yüzük kesilirken. Lütfen yok paragöz yok altıncı diye yorum yapmayın. Ve yüzük kesilirken takılan takılar düğünde geri verilip erkek tarafına düğündedeki takılarla tamamlanıp tekrar takılır. Bakın annem biz şu kadar bilezik bu kadar bilezik alın asla demedi sadece düğünde takılan takılara ben karışmam durumunuz neyse ona göre takarsınız dedi. Ama yüzük kesilirken düğünde ne takacaklarlarsa ondan birazini taksınlar dedi yani tek dediğimiz tek istediğimiz şey bu gelin bohçası falan istemedik mesela ama yine de biz de öyle bir adet yok durumumuz yok biz takamayız dediler haliyle sevgilimle ben ve anneler arasında bir tartışma çıktı ben ne yapmalıyım… Eki Görüntüle 3426262 bana yardım edin
Bence bu durumu şöyle değerlendirmelisiniz, erkek arkadaşınızın ailesi gerçekten var da mı takmıyor
Yoksa gercekten yok da mı takamıyor?
İkisi bambaska seyler bazı aileler var ki hiçbir şey takmayıp, yardımcı olmayıp gelip zorluklarla kurduğunuz evin baş köşesine oturur o tipten biriyse hiçbir zaman hayır gelmez, baştan sınır koymalısınız.

Zaten evliliğiniz için yardım ediyorlarsa, altınınızı da eşiniz alır ilerde bence çok büyütmemelisiniz.

Gerekeni söylemiş zaten aileniz, almazlarsa da almazlar böyle bir mecburiyetleri yok…

Aldigi evde annesigil alt katta oturuyor biz üstte oturucaz😁

Valla kanka ayrıl bence. Dümdüz ayrıl bu kadar yazıyorum. KV konuştukça konuşuyor da nişanlın nerde? Alıp bir takı getiremiyor mu bu adam neden hep velisiyle muhattap olluyorsunuz? Evlendikten sonra da sizi KV yönetir net .

Tamamda ablacim 100 bin 30 bin diye dügünde bisey takilmicakmi? Zaten alincak zaten alinacak, biz 10 bilezik istemedik bitane taksinlar bi zahmet herkese takilirken 100 bin 30 bin kimsenin gözü görmüyor bana gelince neden böyle oluyor? Illaki sizede takilmistir evlendiginizde.
Demek ki takanların,alanların durumu varmış ki almışlar. Bu kadar basit. Kendinizi neden başkalarıyla kıyaslıyorsunuz? İnsanın değeri ona takılan altınla mı biçiliyor? Çocuğun annesi ev aldı oğlum demiş. Ona kalırsa çoğu insan kiraya çıkarken siz kendi evinize çıkacaksınız.

Mutluluk altınla olsaydı keşke. Bir altın mevzusu yüzünden sevdiğin adamdan mı vazgeçeceksin? Bu adamı seviyor musun,bu adamdan iyi bir koca,baba olur mu asıl önemli olan bunlar.

Ben nisanlandigimda ailesi biz zengin degiliz bisey yapamayiz dediler...sadece kendi sehrimizde dugun yapariz baska da hicbiseye karismayiz dediler...ben ne taki gordum ne bi hediye...nisandan once nisanlimla taki seti aldik kendisi onu secti, ince gunluk de kullanilbilecek bisey secmistim onun haricinde bisey gormedim...nisan atinca da nisan yuzugumu geri istemisti onu da verdim gitti

Hanımlar selam,

Adette adet diye tutturmanın manası nedir?
Eskiden öyleymiş insanlar yapıyormus ki kim çıkardı bu adetleri,kanun misali insanlara dayatılıyor hala yıl olmuş 2024 onu da anlamıyorum.
Altının fiyatı malum,alınacak mobilyanın fiyatı malum,beyaz eşyası,ev kirası vs derken kolay mı her istediğinizin şak diye alınması.
Şu kriz ortamında bana çok manasız geliyor bu istekler. İmkanları yoksa takamazlar yani ne yapsınlar ben anlamadım.

Hanımlar ne kadar tepki vermişsiniz adamlar nişana kendilerini sallaya sallaya mı gelecek zaten söz+nişan bir. Bu kolye olmasada daha uygun kolye+bilezik takılır yani tutup trabzon set takmayacaklar ayrıca düğünde takacak olan nişanda bi bilezik mi takamayacak. Hamama giren terler bu kadar yüz vermeyin erkek milletine. Konu sahibi sizin istemeniz olmamış sadece gücünün yettiği bi kolye bilezik taksınlar geride vermezsin kalanı düğünde takar ne kadar yapacaksa artık.

X