Söz/nişan takı

Hanımlar selam,

benim 6. ayda nişanım var yani şimdiye kadar sadece aileler tanıştı, ama 6. ayda isteme, söz, nişan hepsi bir arada olacak. Bizde genelde adet gelin kiza bi kolye (görselde ekledigim tarz) ve bir bilezik takılır, yüzük kesilirken. Lütfen yok paragöz yok altıncı diye yorum yapmayın. Ve yüzük kesilirken takılan takılar düğünde geri verilip erkek tarafına düğündedeki takılarla tamamlanıp tekrar takılır. Bakın annem biz şu kadar bilezik bu kadar bilezik alın asla demedi sadece düğünde takılan takılara ben karışmam durumunuz neyse ona göre takarsınız dedi. Ama yüzük kesilirken düğünde ne takacaklarlarsa ondan birazini taksınlar dedi yani tek dediğimiz tek istediğimiz şey bu gelin bohçası falan istemedik mesela ama yine de biz de öyle bir adet yok durumumuz yok biz takamayız dediler haliyle sevgilimle ben ve anneler arasında bir tartışma çıktı ben ne yapmalıyım… Eki Görüntüle 3426262 bana yardım edin
Bohça mohça yok sizin tuzunuz kuru tabi. Onlarda bizde adet deyip saat istesinler o zaman ( görselini ekliyorum.) düğünde geri alıp bi daha takarsınız.

Eklentiler

• Screenshot_2024-05-12-16-21-07-109_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2024-05-12-16-21-07-109_com.android.chrome.jpg
    58,1 KB · Görüntüleme: 410
Sözde bişey takılmaz ama nişanda yüzük harici altın mutlaka takılır. Öyle bi adet yok dememesine şaşırdım çünkü gördüğüm bildiğim bütün gelinlere nişanda altın takıldı her yörenin adetinde var bu. Ama ne takılacağını istemeniz biraz fazla olmuş olabilir. Resimdeki kolye baya bi para her aile onu alamaz normal bi kolye ve bileklik isteyebilirsiniz. Bana mesela bileklik kolye ve küpe takılmıştı, genelde de bizim çevremizde böyle oldu

Gelin evi programında herkesin boynunda bu var.
Tarkan altın madalyon. Ahtapotla da güreşirse tam olur
Ay bana taktılar bundan, bu taraflarda adetmiş. :KK70: her gelinde var, kayınvalidemde de vardı. Düğünlerde falan takıyorlar burda. Ben tabi ki bir kere bile takmadım, ev alırken bozdurdum oh 🤣

Konu sahibi bence bu altın takı meselesinde takan tarafın adetleri baz alınmalı ya. Biz hiç bizde şu bu takılır demedik. Onlar kendi adetlerine göre aldı taktı. Memleketleriniz farklı olduğunu var sayarak söylüyorum. Yine de sizin söylemeniz hoş olmamış. Ama kayınvalidenin oğlum ev aldı daha ne yapsın demesi de çok çirkin. Zaten nikahtan önce alındıysa bir hakkınız yok o evde. E damat kendi de oturacak yani sanki size alınmış gibi lafının yapılması hiç hoş değil.

Kadının nişanda taki istemesi gayet normal bir şey niye tepki veriliyor her seye anlamdım güçleri neye yeterse onu yapsınlar ama bi zahmet bir bilezikde takabilsinler ya.Burdaki kadınlar ellerinden gelse tabi erkeklere taki takacağı için şaşırmışlar yakında kadınlar gidip erkekleri fln isteyecek gidişat onu gösteriyor !

Kadının nişanda taki istemesi gayet normal bir şey niye tepki veriliyor her seye anlamdım güçleri neye yeterse onu yapsınlar ama bi zahmet bir bilezikde takabilsinler ya.Burdaki kadınlar ellerinden gelse tabi erkeklere taki takacağı için şaşırmışlar yakında kadınlar gidip erkekleri fln isteyecek gidişat onu gösteriyor !
E yetmiyor demek ki? Düğünde zaten takacaklar, nişan en geç 1 ay sonra, 1 aya bu takının fiyatını nasıl çıkaracaklar. Siz çıkarsanıza kolaysa bize de öğretin sonra

Ay bana taktılar bundan, bu taraflarda adetmiş. :KK70: her gelinde var, kayınvalidemde de vardı. Düğünlerde falan takıyorlar burda. Ben tabi ki bir kere bile takmadım, ev alırken bozdurdum oh 🤣
Oh eline sağlık 😂❤️hiç değilse eve harcanmış, nasıl olsa takıp da gezmeyecektin

E yetmiyor demek ki? Düğünde zaten takacaklar, nişan en geç 1 ay sonra, 1 aya bu takının fiyatını nasıl çıkaracaklar. Siz çıkarsanıza kolaysa bize de öğretin sonra
Banane ben ne diye çıkartcam benmi evleniyorum. Zamanında ben evlenirken her şey yapıldı zaten erkekleri böyle böyle şımartın sonra ayy kocam para vermiyor ayy eşim ev işlerine yardım etmiyor siz prenses gibi davranırsanız adamlara müstahak böyle kadınlara.

Banane ben ne diye çıkartcam benmi evleniyorum. Zamanında ben evlenirken her şey yapıldı zaten erkekleri böyle böyle şımartın sonra ayy kocam para vermiyor ayy eşim ev işlerine yardım etmiyor siz prenses gibi davranırsanız adamlara müstahak böyle kadınlara.
altın yaptırarak değerli olacağını zanneden biri daha... ne kadar avam sözler bunlar.

altın yaptırarak değerli olacağını zanneden biri daha... ne kadar avam sözler bunlar.
Altın yaparak değil .Adamla evlenmek için sırf her şeyine her dediğine tamam tamam okey dersen hiç bir değerin kalmıyor aynı şey evlenincede geçerli fazla anlayış hiç bir zaman iyi değil

Hanımlar selam,

benim 6. ayda nişanım var yani şimdiye kadar sadece aileler tanıştı, ama 6. ayda isteme, söz, nişan hepsi bir arada olacak. Bizde genelde adet gelin kiza bi kolye (görselde ekledigim tarz) ve bir bilezik takılır, yüzük kesilirken. Lütfen yok paragöz yok altıncı diye yorum yapmayın. Ve yüzük kesilirken takılan takılar düğünde geri verilip erkek tarafına düğündedeki takılarla tamamlanıp tekrar takılır. Bakın annem biz şu kadar bilezik bu kadar bilezik alın asla demedi sadece düğünde takılan takılara ben karışmam durumunuz neyse ona göre takarsınız dedi. Ama yüzük kesilirken düğünde ne takacaklarlarsa ondan birazini taksınlar dedi yani tek dediğimiz tek istediğimiz şey bu gelin bohçası falan istemedik mesela ama yine de biz de öyle bir adet yok durumumuz yok biz takamayız dediler haliyle sevgilimle ben ve anneler arasında bir tartışma çıktı ben ne yapmalıyım… Eki Görüntüle 3426262 bana yardım edin
benim ailem, eşimin ailesiyle tanıştığında ve takı muhabbeti açıldığında (karşı taraf açtı muhabbeti) babam direkt dedi ki ‘siz bize şu kadar yapabilirim diyin, biz de onu isteyelim. ekonomi malum kimseyi zora sokmaya gerek yok. çocuklar genç çalışır yaparlar’ demişti. eltilerime de bilezik ve bu kolyeden yapılmıştı nişanda. nişana yakın kaynanam aradı ve söyledi biz diğer kızlara bunları yaptık ama şu an öyle bi durumumuz yok. eltilerim evlendiğinde altın 500 liraydı, ben evlendiğimde 1100 küsürdü. ben de hiç önemli değil siz ne istiyorsanız onu yapın dedim. hatta altın alışverişine beni de çağırdılar ama gerek yok siz yapın dedim. nişanda 25gr bi bilezik taktılar. ama bu hareketim kayınpederimin o kadar hoşuna gittiki düğünde 8 tane nişanda taktıkları bileziğin aynısından taktılar. 3 tane de eşim taktı. 3 abisi de birer bilezik taktı ve babannesi de bir bilezik. yani demem o ki tok olun. altının içine tükürim. hiç önemli değil emin ol. tok gözlü olursan hep kazanırsın. bu zamanda bunları yapmak kolay değil. herkesin de öyle bir durumu yok. işimize gelince gelenek görenek, işimize gelince ‘ayy çok eski kafalı’ olmayalım. zaman değişti, şartlar değişti. uyum sağlamaya çalışın.

Birilerine havadan para geliyor galiba. Bu kadar çok isteği şu ekonomide kaç aile karşılayabilir ki.

Altın yaparak değil .Adamla evlenmek için sırf her şeyine her dediğine tamam tamam okey dersen hiç bir değerin kalmıyor aynı şey evlenincede geçerli fazla anlayış hiç bir zaman iyi değil
bu taktiklerle ilişki yürümez. karşı tarafa maddi olarak zorlanacağı altını yaptırmamak her şeye evet demek anlamına gelmiyor. enayilik değil yani.

Altın aldırınca mi kıymetli olunuyor. Nerdeyse sıfır altınla evlendim ve gayet kıymetliyim

Evet biz erkek seviciyiz,gidip isteriz,takısını da takarız 😂

X