Söz-nişan çok gerekli değil.

yani birilerine göstermekten çok her anın başka bi hatırası var,hepsini dolu dolu yaşamak isteyenler olabilir sonuçta bi kere olacak hepsi..
Haa bana sorarsan sade bi düğün tamam yeterli Kafam kaldırmaz benim fazlasını hatta ben nişan yapmıcam istemeye gelicekler yüzük takıcaz bitti gitti

Senin tercihin o yönde diye,başkalarının yapması saçma gelmemeli.Senin aile yapın müsaittir,hem de severek flört ederek evlenmişsindir.Rahat sevgili olarak gezmişsindir.Nişan takmadan evlenebilirsin.Ama bir başkası rahat değildir.Nişan döneminde birbirlerini tanır ya da o dönem rahat rahat gezip evlilik hazırlığı yapabilirler.Gösterişse,herşey gösteriş o zaman.Düğünde gösteriş,giyinmekte,eşya da,doğum günleri de partilerde....

Ben teferruat sevmem.Bohçaymış sözmüş..yapmadım.Ama yapanın tercihi zevki o yönde diye saçma da bulmadım.Bence güzel şeyler.Zararı yok.Herkes kesesine göre yaptıktan sonra anı olarak kalacak şeyler.

Niye sorduğumu sormuşsanız bu konuda yakın akrabalarımdan çok sıkıntı yaşayan gördüm sırf nişanlı olayım diye boş yere sıkıntı çekmek sinir çekmek hatta ayrılıklara kadar giden şeyler yaşamak çok da mantıklı olmasa gerek.

Farklı penceler,farklı hayaller...
Büyük hem de kocaman nişan yaptık.
Acayip de masraf yaptık.
Asla gerekli olduğunu düşünmedik.
Özendik sadece.
Takılarımızdan davulcunun çalacağı şarkıya kadar her bir şeyi tek tek kendimiz seçtik.
Yemek menümüzde,alkol çeşitlerinde misafirlerimizin hoşlandıkları olsun istedik.
Ailelerimizi,arkadaşlarımızı eğlendirmek istedik.
Biz mutluluğumuzu paylaşmak istedik.
Maddi durumumuz yetmeseydi daha küçük bütçede yapardık ama yine de çevremizle beraber eğlenmek ve mutlu olmak için fırsatlarımızı değerlendirirdik.

O onların yetersizlikleri.. Ne diyelim..

Yoksa kiz kardeşin söz mu istiyor sen tutustun :)

elalemin derdi sizi mi gerdi bırakın bunu onlar düşünsün

bunun için konu açmanızın sebebi ne ki

herkes aynı düşünmek zorunda değil

direk evlenmek derken
tabi bence isteme olabilir
ama kabarık kabarık nişan elbiseleri bişan düğünleri bana demode geliyor

Herkesin düşüncesi farklı. Çook uzun yıllık adetler bunlar. Nişan nedir? İki insan birbirini tanır. E biz zaten birbirimizi tanıdığımız için nişanlanmak istiyoruz? Görücü usulü değil ki! Bence de gereksiz, ama ilerde ne olur bilemiyorum. Aileler çocuklarının böyle günlerini görmek isterler. Bakçez artık.

çok göreceli bir konu.
size gereksiz gelen şeyler, başka bir kızın hayallerini süslüyor olabilir.
herkesin kendi düşüncesi, hayali, mutluluğu, bütçesi.

dert edilip buraya konu açmaya değmez.
altına sayfalarca yorum yazılır.
bir yorum da birini tutmaz çünkü zevkler ve renkler tartışılmaz :)

bence düğün de gereksiz ve ben şu an sırf el gün için söz-nişan-düğün yapıyorum ve seni sonuna kadar anlıyorum. "biz herkesin düğününe gittik bilezik taktık, herkes benim oğlumun sözünü-nişanını-kınasını-düğününü bekliyor, el alem ne der, sonbahar olmasın millet üşür..." hayır kadın "ben oğluma düğün yapmak istiyorum" dese ona da amenna. resmen el gün eğlensin diye. ve bence de sırf israf. ama anlatamıyorum, anlatamazsınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…