Nişan Söz Nişan bir olur mu ? Acil yardım

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

Boncukkk34

Üye
Kayıtlı Üye
4 Nisan 2013
44
0
16
İstanbul
Merhaba Kızlar;

benim karmakarışık bir durumum vardı . 3 ay öncesinde erkek arkadaşımın ailesi ailemle tanıştı babam bir türlü karar veremedi bir evin tek kızıyım . Babam tabiri caizse süründürdü . Şimdi çok şükür ki perşembe gelsinler tarih konuşalım dedi :) ( Çok mutluyum )
Şimdi bu hafta perşembe günü aile büyükleri gelecek ve isteme tarihi belirlenecek . Bizim düşüncemiz söz nişan isteme bir olsun . Sizde çok mu saçma olur . Erkek tarafı da bir olsun istiyor . Çünkü onlar Karadenizli ve fındık tarlaları olduğu için yazı genelde memlekette geçiriyorlar . Açıkçası bende bir olsun istiyorum . Çok şatafattan yana değilim .

Bu arada isteme öncesi gelecekler ya . Sizde akşama ne ikram edelim fikir verir misiniz ?
Ne olur yardım edin bana çok heyecanlıyım . Beynim durdu resmen

olur neden olmasın tanıdığım bir çok kişi öle yaptı. bende öle istedim ama sonradan herkes nişan ayrı olsun dedi. istemeye geldikleri günde hep birlikte ikramlık hazırladık. bi tepsi browni yaparsın tatlı tuzlu kurabiye istersen börek onlarda baklava getirirler yeter bence

Bende bir elmalı turta bir iki çeşit tuzlu pasta yapmayı düşündüm onlarda gelirken baklava getiriler zaten . Onu da ikram ederiz . Yeterli değil mi . Annem Sarma börek çörek diye tutturdu . o söze kalsın diye sölyedim bende O zaman menü şu şekilde

Elmalı Kurabiye
Tuzlu pasta
Poğaça yada ıslak kek
Birde onların getirdiği baklava

Veee Sınırsız Çay =)=)=)=)

kesinlikle :) :

Selam canım. Neden olmasın ki ha söz ha nişan. Bence gayet iyi. Normal şık boydan bi elbise almıştım, tuvaletmiş abiyeymiş hiç uğraşmadım çünkü kınam ve düğünümde istediğim herşeyi yapacağım. Nişan'da düğün gibi geliyor bana iki düğün oluyormuş gibi bu yüzden istemedim Saçma olur diye düşünme canım gayet iyi olur

İstemeye geldiklerinde biz ; Elmalı kurabiye, su böreği, tuzlu kurabiye, portakallı kek ve karşı tarafın getirdiği tatlı bunları ikram etmiştik canım.

Allah yardımcın olsun canım çok titreme ona göre

cnm sakin ol telaş yapma tabikide olur ben dahil topiklerdeki çoğu kk kızı böyle yaptı yalnız değilsin söz ne anlamış değilim hiç gerek yok nişan diyiverin direk istesinler seni sonra nişan yüzükleriniz takılsın sonra pasta kesersiniz ikramlar dağıtılır bence pasta kesin başka tatlı kurabiyeye gerek yok bir çeşit tuzlu ve hımm miss gibi sarma süper olurçook mutlu ol cnm

Hemde on numara beş yıldız olur Bana kalsa inan ki bende isteme söz nişan hepsi bir olsun istiyorum..Ama bende ailemin tek çocuğuyum ve babam tek kızım var onda da büyük nişan yapacağım diyor...Bu yüzden bizde isteme söz beraber olacak inşaallah...10 gün sonra da nişan olacak... Şimdiden tebrik ederim canım,hep mutlu ol inş...:)

Son düzenleme:
Arkadaşlara kesinlikle katılıyorum, bizde öyle yaptık canım. Çok da güzel oldu.
Menün de on numara görünüyor, belki peynirli veya kıymalı börek eklenebilir menüye. Bir de kız isteme merasiminden sonra, daha doğrusu yüzükler takıldıktan sonra limonata veya şerbet ikram edilir bizde (Antalya-Kumluca) :)

Sizde de böyle bir adet var mı bilmem ama hoş olur pasta börek faslı bitip de kız istendikten sonra şöyle soğuk
bir limonata ikram ederseniz Şimdiden hayırlı olsun diyor, mutluluklar diliyorum...

Ben de bu düşünceye doğru kayıyorum. Ailelerimiz tanıştı bir daha ki ay isteme söz diye düşündük ama sonradan zaten yüzüklerimizi filan alcağız aynı yüzüğü çıkar tak bir daha nişan yapmak saçma geldi bir de düzgün şık bir mekanda yemekli nişan yapalım desek 100 kişilik filan en az 4 bin tutuyor vazgeçiyorum gibi yavaş yavaş ona vereceğimiz parayla yatak odamı filan alırım diye düşünüyorum da evimizi de çok küçük 60 metrekare eve ben en az 30 kişiyi nasıl sığdıracağım bunu da düşünmekteyim.

Son düzenleme:
kızlar valla bnde cok dertliyim bizde isteme ve sözü biarada yaptık ama söz ve nişanı bir arada yapmadıgım için cok pişman oldum şimdi nişan nerde nasıl olacak telaşı sardı iştende ayrıldım şuaralar durumumuz cokda parlak deil nişanı evde yapsam kimi sıgdıracagm bilmiorum en iyisi birarada olmasıydı :2:

Bizim evde çok küçük 60 metrekare ama napiyim artık önemsemiyorum 30 kişi olacağız maksimum evde yapacağız isteme söz nişan bir arada kısmetse.

Son düzenleme:
almor bende bugünlerde senle aynı şeyi düşünüyorum evmi dışarmı die söz nişan bir arada olmalımı die ki bizim evde sizinki gibi çok küçük nasıl sığdırcam insanı hoş tanışmada 40 kişi en yakınlarmız sığdı zaten isteme sözden sonra nişanı evde yapamayız annem bidaha o stresi yaşamak istemiyor nişanı dışarda yapmak istiyolardı ki ben sıkıntı sevmediğim için istemiyorum işin maddi durumda önemli değil ama yaşadığım yerde 5 6 bine anca nişan olayı oluyor hatta geçiyorda o yüzden evde söz nişan bir arada yaptırtmaya çalışcam eğer söz evde olursa nişan evde olamaz bu iki şey bir arada olmalı

annem söz nişanı dışarda yapalım die tuturmadan bizde ev konusunda hem fikir olmalıyız bide herkes bişi sölüyor akrabalar bir tane kızınız var yemekli bir nişan yapın tabe onların keyfine hemen yemekli yapıcam yok mekana ücret ödemezsiniz yok durumunuz iyi neden ev diyip duruyolar yaa onları ne geriyorsa ben istemiyorum

bide belki dış çekimi fotocusu ayarlarım foto çekiliriz nişan başlamadan önce çok güzel olur

Bizim çok yakınımız da yok ben mesela yakın akrabaları çağırsam 15 kişiyiz taş çatlasa dışarıda yapsak bizim taraftan 30 kişi gelir. Bir de benim iş durumları net değil Ankara'ya sık sık gitmem gerekecek eğitim için şu düşündüğüm iş olursa kısmetse o yüzden eylül- ekim kasım aylarında net bir tarih koyamıyoruz. Zaten 9 temmuzda ramazan başlıyor eylülde her yer tıklım tıklım kuzenimden biliyorum 7-8 ay öncesinden düğün nişan mekanı filan zor buldular hafta sonu için. Temmuz başı gibi yer bakmaya başlasam aralıktan ocaktan önce yer bulamam İstanbul'da o zaman da ne gerek var zaten mayıs gibi kısmetse evlenmeyi planlıyoruz diye. Bu haziran ayında boşum sadece bir ayda da hiç sanmıyorum nişan mekanı ve fotoğrafçı bulabileceğimi o yüzden evde yapmaya karar verdik biraz da Gizemcim.

beraber de olabılır cnm nevarki onda. oyle yapan cok ınsan var.bısey yok onda bence daha sade bı toren olmus olur:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…