Söz-Nişan Bir Arada

akdnz

istanbul :)
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
15
Puanlar
98
Arkadaşlar merhaba,
Böyle güzel tatlı telaşlar her kızın hayali :) 7.5 yıllık bir ilişkim var geçen sene mezun oldum bu sene artık adını koymak istedik. Kendisi yaklaşık 1 yıldır yurtdışında yaşıyor. Kısmetse aralık ayında gelecek. Malum çok uzakta olduğu için söz ve nişanı kısa bir süre içinde yapmamız gerek. Bu yüzden aile arasında bir kutlama ile nişan yapalım dedim ve kabul etti. Türkiye'de en fazla 30-35 gün kalabilecek o yüzden şimdiden bir şeyleri yoluna koyup ufaktan hazırlıklar yapmak istiyorum. Ailelerimiz birbirlerini tanıdığı için tanışma yemeği gibi bir fasıl olmadan isteme olayını gerçekleştiririz diye düşünüyoruz. Bu söz ve nişanı 1 hafta içinde yapalım diyorum. Sizlerinde fikirlerinizi almak istiyorum. Söz de yada nişanda bohça olayı nasıl olacak. Kayınvalidem ile nişan alışverişine çıkacak zamanımız olmayacak. Aslında her şeyin adetlere uygun olmasını çok istiyorum ama bu konuda baskı da yapmak istemiyorum. Kısa sürede yapılabilecek güzel şeyler hakkında yardım edin canlar plssss :KK24::KK36:

Ben sözü ve nisani ayri ayri yapmadım.
Bohca da yapmadık.
Küçük bir mekanda aile yakinlarimiz arkadaslarimiz 50 60 kisilik bir organizsayon yaptık. Nisandan iki hafta önce kayinvalidem annem ben nisanlim alisverise çıktık. Abiye, ayakkabi,canta, sal, yüzük vs aldik. Bunu sözden bir hafta önce bile yapabilirsiniz. Her zaman alışveriş yaptığınız yerelere goturebilirseniz hizlica hallolur. Yüzük yarim saat sürdü, toplamda 1 saat 15 dakikada alisverisimi hallettik. Yemek yedik birlikte. Eve gectik sonrasinda da bu kadar. Sonra annem de kayinvalidem de kredi kartini verdi kiyafet alin diye.. Bohca yerine böyle rahat rahat geze geze aldik hediye kıyafetlerimizi :)

Bende bir yandan tüm adetleri yapmak istiyorum bir yandan da zaten zamanımız kısıtlı ona harcayacağımız vakti daha güzel de değerlendirebiliriz diye düşünüyorum , ikilemde kaldım resmen. Erkek arkadaşım sen nasıl istiyorsan onu yaparız dedi ama onunda kararını hiç sormadım böyle de bencillik yapmış gibi oldum biraz kendimi kötü hissettim.
Sözü nişanı ayrı ayrı yapmazsak kalabalık gelirler o kadar insana kahve yapmak da zor olur bence. Gerçi şuan düşündüm de ilk önce bi konuşmaya gelseler söz nişan bir arada yapalım falan gibisinden o akşam kararlaştırılsa ve ertesinde de kalabalık bir şekilde hem istemeye hem nişan yapmaya gelseler o arada da dediğin gibi alışveriş yapılır. Hem bende o günlerde ne giycem nasıl elbiseler alıcam diye düşünmektense tek elbise üzerinde yoğunlaşırım :)

Bende bir yandan tüm adetleri yapmak istiyorum bir yandan da zaten zamanımız kısıtlı ona harcayacağımız vakti daha güzel de değerlendirebiliriz diye düşünüyorum , ikilemde kaldım resmen. Erkek arkadaşım sen nasıl istiyorsan onu yaparız dedi ama onunda kararını hiç sormadım böyle de bencillik yapmış gibi oldum biraz kendimi kötü hissettim.
Sözü nişanı ayrı ayrı yapmazsak kalabalık gelirler o kadar insana kahve yapmak da zor olur bence. Gerçi şuan düşündüm de ilk önce bi konuşmaya gelseler söz nişan bir arada yapalım falan gibisinden o akşam kararlaştırılsa ve ertesinde de kalabalık bir şekilde hem istemeye hem nişan yapmaya gelseler o arada da dediğin gibi alışveriş yapılır. Hem bende o günlerde ne giycem nasıl elbiseler alıcam diye düşünmektense tek elbise üzerinde yoğunlaşırım :)

Mantık olarak söz ile nisan bence ayni ikisinde de yüzük takiliyor :) o yüzden ailecek istemeye gelip ertesinde de nisan icin gelseler dışarıda bir yerde yapsaniz güzel olabilir. Tabi böyle durumlarda yasadiginiz sehir gelenekler ailelerin bakis aciai cok onemli

Mantık olarak söz ile nisan bence ayni ikisinde de yüzük takiliyor :) o yüzden ailecek istemeye gelip ertesinde de nisan icin gelseler dışarıda bir yerde yapsaniz güzel olabilir. Tabi böyle durumlarda yasadiginiz sehir gelenekler ailelerin bakis aciai cok onemli
Dışarda bir yerde yapmak için ailemi zor duruma sokmam gerekecek o yüzden evde daha mütevazi aile arasında olsun istiyorum. Gerçi bu konuyu büyüklerle konuşmak daha mantıklı ama ben yine de ne olursa olsun fazla zorlanmalarını istemem. Çünkü daha yeni ev tadilatından çıktık mobilyalarına varana kadar evi yeniledik. Şimdi bir de dışarda bi mekanda yapmak istiyorum dersem evlilik süreci de uzayabilir malum biz kızların çeyiz derdi bitmiyor aldıkça hep bişeyler eksik kalıyor.

Dışarda bir yerde yapmak için ailemi zor duruma sokmam gerekecek o yüzden evde daha mütevazi aile arasında olsun istiyorum. Gerçi bu konuyu büyüklerle konuşmak daha mantıklı ama ben yine de ne olursa olsun fazla zorlanmalarını istemem. Çünkü daha yeni ev tadilatından çıktık mobilyalarına varana kadar evi yeniledik. Şimdi bir de dışarda bi mekanda yapmak istiyorum dersem evlilik süreci de uzayabilir malum biz kızların çeyiz derdi bitmiyor aldıkça hep bişeyler eksik kalıyor.

Tabi orasi öyle.
Nişan ile sözü birlikte evde mi yapacaksınız yani..
Herkesin o zamanki şartları farkli olabiliyor. Mutlu olun huzurluca yapin inah herseyi..

Tabi orasi öyle.
Nişan ile sözü birlikte evde mi yapacaksınız yani..
Herkesin o zamanki şartları farkli olabiliyor. Mutlu olun huzurluca yapin inah herseyi..
Şuanlı benim düşüncem böyle evde olsun diyorum ama durumlar ne gösterir bilinmez belki de bi cafede de olabilir 40-50 kişilik küçük bi kutlama

Back