• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soz kiz isteme

• Konu Sahibi Konu Sahibi hylm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aynen bizde anlasiyoruz maşallah ama aileler falan nasi olacak bakalim
Biz uzak mesafede gelis gidislerin zorlugunu anlatmistuk ailelerimize onlarda onay verdiler. Ben esimi iyice anlattim babama. Sonunda onay verdi hepsinun tek gunde olmasina ki esimi ve ailesini hic tanimiyorlardi. Orda tanistilar.

Kizlar benim erkek arkadasim var biz nisanlanmayi dusunuyoruz aileler hic tanismiyo ve yasadigimiz sehirler cok uzak 800 km kadar diyoruz tanisma isteme soz ayni gun olsun boyle bisey olur mu kizlar
Olur canim. Biz oyle yaptik. 3 gun kaldilar. Isteme soz oldu gittiler.

Eşimin ailesiyle benim ailem aynı sehirdeydi. Buna rağmen kız isteme ve söz aynı gün yapıldı. Ama söz takılmaya karar verilmeden önce defalarca gidip gelindi. Hem biz gittik,hem onlar geldi. Tanısıldı, konusuldu.. Babanizin hiç tanımadığı insanlara ayni gün bir seferde amraba olmasini, yuzuk takmasini istiyorsunuz. Sizce bu normal mi?
Insan da bir kere evlenir. Gelmeleri gerekiyorsa gelmeliler. Hem liseye giden 14 15 yaşında çocukları var diyorsun, hem yaşlı insanlar iki kere gelemez diyorsun. Kendine bahane bulma. Hiç aileler tanısmadan, ilk bir araya geldiklerinde yuzuk takmak dogru degil

Ben kızların, erkek tarafına karşı kendilerini ucuz etmelerinden yana değilim o yüzden bence herseyi aynı gün yapma. Madem uzak bir yerden geliyorlar kalmaları gerek yer ayarlayıp 1 veya 2 gün dahi olsa kalsınlar Hemen kaptı kaçtı gibi olmasın bence, birgün isteme tanışma olsun birgün de nişan olsun. Erkek arkadaşında öncesinde ailenle tanışmaya gelsin olmasi gereken bu. Aynı şehir içinde olsa bile 40 defa geliyor erkek tarafı, o yüzden sen bilirsin ama böyle yap bence

25 yaşına gelmişsiniz çocuk değilsiniz.
Şu yaştan sonra ailelerin nezaketen görüşü alınır.
Maksat adet yerini bulsun diye söz nişan bi arada yapıverirsiniz.
Ama 3245675 senelik saçma kezbanvari adetler yüzünden insanların işkence çekmesine gerek yok.
Zaten bi nişanlılık evresi geçireceksinizdir herhalde, ertesi gün evlenmeyeceksiniz.
O sebeple aile uyumsuzluğundan korkuyosanız da o zaman da belli olur.

bir haftaligina gelirler bir yer kalirlar o surecte tanisilir gorusulur kafalar uyusursada gitmeden once son gun istenir.

kızlar ya onun ailesi yda benim ailem istemezse ben yinede evlenirim diye düşünüyorum

sonuçta bizim anlaşmamız bizim bağlılığımıız önemli

Su forumdaki tum kv ,gorumce problemlerimi yasadi ,
Soz kesilirken cok iyiydiler ,nisanda gorduk birde nikahtan sonra olaylar olaylar ,
Once altinlari aldilar bag evi yapiyoruz geri vericez vs diye
Kendi bulunduklari ile tasidilar once ,sonra devamli gel evde hizmet ,her akrabami her gun ara ,butun evimi temizle gibi basladi en ufagi bunlar ,
Kuzenim memur 32 yasinda evkendi bu arada ,istanbula zor geri kacti ,kocasida zar zor geldi ,bu sefer kv ,kp ,gorumce pesinden tatile ,
Elleerini hicbir ise surmezler,kuzenim nobetli calisiyor ,gece 10 kadar beklerler gelince aksam yemegi yap aciz derler ,bizi gezmeye gotur derler devamli ellerini cebe atmazlar ,
Kv suyunu bile kalkip almaz,
22 yasinda universitede ogretmenlik okuyan gorumce bile neler neler yapti ,
Bunun gibi neleer neler
Kusura bakma da senin kuzenin biraz fazla sessiz kalmış. Saat 10da gelsem benden yemek isteseler ben bu saatten sonra yemek yemem, isteyen mutfak orada hazırlasın yesin derdim.

Konu sahibi sen hiç uzatma. Eşimle 1 sene çıktık. Evlenmeye karar verdiğimizde ailelere haber verdik. Onlar konuştu, anlaştı. Eşimin annesi ve annesi boşanmış olmalarına rağmen kalkıp geldiler küçük bir tanışma oldu(olmasa da olurdu). Bir kaç gün sonra da söz isteme nişan vs hepsi bir arada oldu. İnsanları oradan oraya sürüklemek manasız. Zaten evlenmeden misafirlikte ne tanıyacaksın. Nüfusa gidip sülaleyi mi araştıracaksınız?

Ben 5 yıllık evliyim. Ne kimse takılarımı istedi ne de eşimin ailesinden birileri gelip aylarca kaldı. Düzgün bir aileyse hiç canını sıkma. Yalnız Karadenizliler zordur.

Kizlar benim erkek arkadasim var biz nisanlanmayi dusunuyoruz aileler hic tanismiyo ve yasadigimiz sehirler cok uzak 800 km kadar diyoruz tanisma isteme soz ayni gun olsun boyle bisey olur mu kizlar
Daha önceden aileler birbirini tanıyor olsa neysede hiç tanımıyorlarmış bence olmaz önce ailer birbirini tanısının önce onlar size gelsin annesi-babası ve arkadaşınız gelsin sadece aileniz ile tanışmaya sonra senin ailende onların evine gitsin ortamlarını görsün,3.aşamada isteme-söz nişan olur bu işler aceleye gelmez,evlenirken tek eşinle evlenmiyorsun bir nevi ailelerde evleniyor.

Kusura bakma da senin kuzenin biraz fazla sessiz kalmış. Saat 10da gelsem benden yemek isteseler ben bu saatten sonra yemek yemem, isteyen mutfak orada hazırlasın yesin derdim.

Konu sahibi sen hiç uzatma. Eşimle 1 sene çıktık. Evlenmeye karar verdiğimizde ailelere haber verdik. Onlar konuştu, anlaştı. Eşimin annesi ve annesi boşanmış olmalarına rağmen kalkıp geldiler küçük bir tanışma oldu(olmasa da olurdu). Bir kaç gün sonra da söz isteme nişan vs hepsi bir arada oldu. İnsanları oradan oraya sürüklemek manasız. Zaten evlenmeden misafirlikte ne tanıyacaksın. Nüfusa gidip sülaleyi mi araştıracaksınız?

Ben 5 yıllık evliyim. Ne kimse takılarımı istedi ne de eşimin ailesinden birileri gelip aylarca kaldı. Düzgün bir aileyse hiç canını sıkma. Yalnız Karadenizliler zordur.
Karadenizle baglari yok istanbul da dogup buyumusler bi kac akraba kalmis orda sadece

Aileler adet gelenek görenek diye tutturacak insanlar değilse olur
Biz isteme söz nişan aynı gün yaptık çokda iyi oldu

Bizim şehirler arası 12 ,13 saat . Esim benim memlekette çalışıyordu. Önce annemlere anlattım. Sonra annemler eşimle tanıştı. Sonra eşimin ailesi telefonla aradı. Orada konuştular. Annemi ikna etmek kolay olmadı. Neyse en son kayinpedere babam buyurun gelin dedi .
Eşimin ailesi geldiler . Kız isteme oldu . O gece bizde kaldılar. Ertesi gün aile arası küçük nisan oldu. Bir de kınaya geldiler .Bizimkilerde düğüne geldi. Öyle iste

Ben iyi tanidigimi dusunuyorum gercekten istiyorum acikcasi ailesi cok onemli degil gibi geliyo bana ben onunla anlasiyorum mutluym

aile elbetteki çok önemli.
sana tecrübeyle sabit bir şey diyeyim; aileler işin içine girince sen bile değişiyorsun farketmeden değil ki erkek değişmesin...
tanışmak için gelsinler yada erkek arkadaşın babanla bir tanışsın.
eğer baban uygun gibi derse isteme/söz bir arada yaparsınız.
ama direk söz yapacağız diye gelmesinler. temkinli yaklaşsınlar, biraz el üstünde tutsunlar. önemli değil gibi görünmese de önemli bunlar ileride anlıyorsunuz.
isteme için tekrar gidip gelisnler değil dediğim. gerekirse bir hafta kalsınlar sizin memleketinizde ama aynı gün tanışma ve isteme olmasın.

öte taraftan biz böyle şeyleri önemsemeyiz daha özgür bir şekilde yaşıyoruz ailelerin müdahil olacağı hiç bir alanımız yok diyorsanız da düğüne çok yakın bir zamanda isteme, söz yaparsınız.

Olmaz. Bende anne adayiyim suan. Ve yavrumun kiminle evlilik yoluna girdigini yakindan gormek isterim. Ayni sekilde ailesinide tanimak isterim. Sonucta bu insan agac kavugunda yetismedi. Ailenize biraz sayginiz olmali bence. Dayatmis gibi birsey oluyorsunuz. 2-3 kere gelip gitmeyle kimsenin hayatindan birsey eksilmez.

Kizlar biz uzun zamandir taiyoruz birbirimizi o yuzden zorlamak istemiyorum karsi tarafi hemen bitsin gitsin gosteris meraklisi biriside degilim sonuca odakliyim olsun bitsin istiyrm oydu buydu ugrasmak istemiyorm

Kizlar biz uzun zamandir taiyoruz birbirimizi o yuzden zorlamak istemiyorum karsi tarafi hemen bitsin gitsin gosteris meraklisi biriside degilim sonuca odakliyim olsun bitsin istiyrm oydu buydu ugrasmak istemiyorm

Sen git onların şehrine alın nikah tarihini olsun bitsin ne yorucaksın insanları

Ucakla heryer 2 3 saat gelsinler tanissinlar ertesi gun soz yaparsiniz.

Her iki tarafta birbirinin oturup kalkmasini gorsun.Belki erkek tarafi sizin ailenizi begenmeyecek bir gecede olsa insanlar dusunsun.

Back