• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soz kiz isteme

• Konu Sahibi Konu Sahibi hylm
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Benim isteme tanisma ve soz ayni gun oldu. Valla anlasinca hersey olur. Bizimde mesafe uzak olunca aynen oldu

Bizim ikimizde meslegi var ama biz hayata daha yeni atildik onun ailesi ne yazik ki durumu yok o yüzden

800 km nedir ki?)))
Benim eşim benim için her hafta sonu uçağa atlayıp 2500 km gelmişti. Gülü seven dikenine katlanır.
es gelir tabi canım ama kv kp adayına zor olur hele ki yasliysalar daha da zor sevgilisi tabii ki gelsin gitsin aile ile iyice tanissin anne baba bir kez gelsin hani derler ya gençler aralarında anlasmis falan diye öylece tatlıya bağlanır konu

Bu saydıklarınızın hepsi bende de mevcut babam yine de istemedi mesela baharda babamlar sevdiğimin tarafına gidecek daha sonra onlar gelecek falan filan. Tanıdık olmayınca mecbur aileler kendileri tanımaya çalışıyor birbirlerini dediğim gibi aileler önemli senin baba da benim baba kafasından çıkmazsa yaparsın da bir iki günde belli olmaz yani. Erkek tarafı durumlarını anlatır gelememe sebeplerini söyler kız tarafı da onay verirse ertesi güne takılır yüzükleriniz

Biz bir arkadaşıma öğlen isteme akşam nişan yaptık. Gayet olmuştu. Diğer türlü ailelere eziyet oluyor.

Benim de isteme ve söz aynı akşam oldu. Ve yine aynı akşam tanıştı aileler. Üstelik aynı şehirde yaşıyoruz biz.

Gerçi babamın 20 yıllık arkadaşı kayınvalidemin kuzeniyle evliydi yani referansları sağlam geldiler. Eşim babamla istemeden önce tanıştı tabi.

Ne gibi sorunlar yasamisti kuzeniniz
Su forumdaki tum kv ,gorumce problemlerimi yasadi ,
Soz kesilirken cok iyiydiler ,nisanda gorduk birde nikahtan sonra olaylar olaylar ,
Once altinlari aldilar bag evi yapiyoruz geri vericez vs diye
Kendi bulunduklari ile tasidilar once ,sonra devamli gel evde hizmet ,her akrabami her gun ara ,butun evimi temizle gibi basladi en ufagi bunlar ,
Kuzenim memur 32 yasinda evkendi bu arada ,istanbula zor geri kacti ,kocasida zar zor geldi ,bu sefer kv ,kp ,gorumce pesinden tatile ,
Elleerini hicbir ise surmezler,kuzenim nobetli calisiyor ,gece 10 kadar beklerler gelince aksam yemegi yap aciz derler ,bizi gezmeye gotur derler devamli ellerini cebe atmazlar ,
Kv suyunu bile kalkip almaz,
22 yasinda universitede ogretmenlik okuyan gorumce bile neler neler yapti ,
Bunun gibi neleer neler

Kotuymus gercekten bilmiyorum icinde degilim uzaktan toz pembe gorunuyo belki de ama ben bi sorun yasayacagimi sanmiyorum ailesinde kotu bisey beklemiyorum hic buyuk konusmak da istemiyorum

Benim de isteme,nişan aynı gün oldu. 6 ay sonrada düğün.7 yıldır da evliyiz.
Ailelerin uzak olması çok büyük avantaj.

es gelir tabi canım ama kv kp adayına zor olur hele ki yasliysalar daha da zor sevgilisi tabii ki gelsin gitsin aile ile iyice tanissin anne baba bir kez gelsin hani derler ya gençler aralarında anlasmis falan diye öylece tatlıya bağlanır konu
O zamanlar daha flört donemindeydik ve aileside sık sık gelmişti. Tabi maddi durum ve yaş meselesini bilemem ama ailelerin fikrini almak önemli yinede.

Onceden Tanısmadan olur mu canım ama..
Kızımın evleneceği kişiyi ailesini ilk kez nişanda görmek? Tanımadan evet demek..
Ailen ne diyor bu konuda?
Babam ve annemin aileleri tanışmak için kaç kez yurtdışına gitmişler farklı ülkelerden oldukları için.. sene 1980..
Bence böyle önemli bir durumda gidilir tanisilir..

Aileler cok onemli.. bence ilk basta ailenle tanissin, sonra gelsin istemeye..

Hiç ailenden bahsetmiyorsun onlar ne düşünüyor asıl önemli olan bu bence, sanki onlar da bizler gibi düşünüyormuş da sen bir destek arıyormuşsun gibi hissettim nedense :D

Kizlar benim erkek arkadasim var biz nisanlanmayi dusunuyoruz aileler hic tanismiyo ve yasadigimiz sehirler cok uzak 800 km kadar diyoruz tanisma isteme soz ayni gun olsun boyle bisey olur mu kizlar
Bizim aileler ayni sehirdeydi ama damat Turkiyenin bir ucunda olunca hepsi ayni anda olmuştu. :) 3 Gun sonra da resmi nikah yapmıştık düşün. Simdi düşündüm de acaba babam neden birşey demedi? Ben olsam yangından mal mi kaçırıyorsunuz derdim. Zaten istemede söz olmuyor mu? Isteme formalite gibi birsey oldu artık.

Bende egeden o karadenizli aile yapisi cok uygun sosyo kulturel ama bilinmez tabi yinede
"..ama bilinmez tabi yinede" cumlesini sirf soylemis olmak icin soyluyorsun.
Cunku diyosunki/ umit ediyosunki " yok ya ne olabilirki sanki".
Iste oyle olmuyor o isler.
Cok aceleci gordum seni.

Ben iyi tanidigimi dusunuyorum gercekten istiyorum acikcasi ailesi cok onemli degil gibi geliyo bana ben onunla anlasiyorum mutluym

Buradaki tum dertler iste tam olarak boyle basladi. Ailesi onemli degil, onemli olan es adayim...

Su ana kadar omrunu beraber gecirdigi insanlar birden bire neden onemsiz olsun ki? Ayrica erkeklerin en ailesine uzak olanina bile bir aile aski geliyor. Annesine hizmet ettirme, kardeslerini saydirmaya merak saliyor. Hani bu nisanliyken anlasiyoruz diyorlar ya, asil anlasamayanlara sasarim. Daha sulalecek gelip kalmalar yok, kaynana henuz asil kisiligine burunmemis, kayinpeder henuz kibar, gorumce veya kayinbirader icin henuz bir abla, kardessiniz. Gecim sikintisi baslamamis, evliligin zorluklariyla yuzlesilmemis. Tabii anlasirsin...

Ailenin seni hayatlarında ilk kez gördüğü bir aileye ; hiç tanışmadan, görüşmeden , araştırmadan evlilik izni verip . Üstüne söz yapması senin ve ailen için sorun olmuyorsa neden olmasın ?

Son düzenleme:
Kizlar benim erkek arkadasim var biz nisanlanmayi dusunuyoruz aileler hic tanismiyo ve yasadigimiz sehirler cok uzak 800 km kadar diyoruz tanisma isteme soz ayni gun olsun boyle bisey olur mu kizlar
Oluuurrr neden olmasın ? Benim de öyle oldu ,8 yıllık evliyim :) mutluluklar! Heee kahvesine tuz atmayı unutma :)

Düşünmeyin bu kadar su adamları bi zahmet , evlilik bu acele karar verilecek bişey değil ailen de sende iyice bi gor ailesini iş yapılmayacak evlilik olacak sonuçta. Gidip gelsinler biseycik olmaz hiç olmadı iki gün otelde kalsınlar sonra isteme söz bir arada olsun, sevmekle bitmiyor sevdiğin adam annesinin yanında küçük bir kedi yavrusuna hatta narin bir çiçeğe dönüşüyor anlayamazsın görmen lazım :KK51:r

Back