Söz Kesimi Söz ile Nişan arasında ne kadar zaman farkı olmalı???

duygum

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mart 2011
1.464
14
108
Kızlar mrb,
Erkek arkadaşımla önümüzdeki ay için söz yapmayı istiyoruz ama henüz askere gitmediği için nişanı 6 ay sonra yapmak istiyoruz. söz ile nişan arası bu kadar uzatlır mı sizce??

bu genelde aile,sizin,çevre durumuna göre değişiyor.
bizimde 6 ay sonrasında olmuştu ne uzun nede kısa
çok acelen yok ise direk nişan yap boşuna 2 iş yapmamış olursun

cnm acelem yok zaten askere gidecek ya 1 yıl sora. bu yüzden söz ile nişan arasını uzatıp askere gitmesine az bi süre kala nişan yapmak istiyoruz. mesela mayıs gibi söz yapsak ekim - kasım gibi de nişan yapsak insanların evlilik baskısından kurtuluruz diye düşünmüştük. çünkü daha düğüne 2buçuk yıl kadar var

nişanlılık dönemi zordur canım beklemek daha da zorlaşır.
bunu da göz ardı etme karar sizin elbette aradaki zaman öyle çok uzun değil.
mutluluklar şimdiden size

evet cnm ama söz yapmamız gerekiyor artık 5 yıldır birlikteyiz ve artık akrabalardan saklanmaktan ikimizde sıkıldık. saol cnm yorumların için o zaman nişan 6-7 ay kadar uzayabilir yani :)

isteme-söz-nişan üçlüsü düğünden en fazla 1 sene önce tamamlanmalı.
2 2,5 sene varken hiç girişme derim.
uzun süredir birlikteymişsiniz saklamak zor geliyor ama emin ol 2 2,5 sene nişanlı kalmak çok çok daha zor olacak senin için , şu an sadece sevgilinle bir ilişkin var söz nişan olunca istemesen de aileler karışıyor ve ilişki yıpranıyor, bence bekle askere gitsin gelsin seneye kış ortasında söz nişan yapar en fazla 1,5 sene bekler 2013 yazında evlenirsiniz bence daha doğru olur, bu kadar uzun vadeli planlar için söz nişan icerisine girilmemeli bence.
hayatın ne getirecegi belli degil erkege bir sey olmaz ama kız için sözlü nişanlı ayrıldı diye konusulur bizim güzide ülkemizde.

canım bence uzun falan deıl mesela ben kendımden ornek vereyım sana bız temuz 2010 sozlendık nısanımız aralık2011 de yanı tam bır bucuk sene var arasında nısandan bır bucuk sene sonrada dugun yapıcaktık o yuzden böle ayarlamıstık ama dugun tarıhını erken aldık ama nısan ıcın salon tutuldugu ıcın böle kaldı artık:))) yanı soz bı bucuk sene sonra nısan 6 ay sonra dugun olmus olucak

cnm sen de haklısın ama artık eve filan bırakırken akrabalarımız arasında laf söz oluyor.ben buna tahammül edemiyorum. koyalım bari adını dedik. sonuçta biçok akrabamız gezerken filan gördü bizi ve söz etmeye başlıyolar. 2buçuk yıl çok ama onun 1buçuk yılı asker olarak geçicek ???

allah mutlu mesut etsin cnm. bakalım bugün konuşucaz bizde. sanırım söz olucak. uzun bi süre belki ama söz bi zamandan sonra şart oluyo artık. biz de sizin gibi söz nişan düğünün arasını uzun tutarız. insanlar habire evlilik ne zaman diye sormazlar

Bizde sizin gibi askere gitmeden söz askerden geldıkten sonrada nişan düşünüyorduk.. Ama sonradan oturup konuştuk ve 15 ayın çok zor ve uzun olucağını askerden geldıkten sonra ciddiyete döküp isteme nişan olmasına karar verdık.. İyikide öyle yapmışız..

Erkek arkadasın askere gıdıcek 15 ay görüşemıyceksınız ve bu süre içinde söz olduğu için aileler mecburen görüşmek zorunda olucak senın sorumluluğun kat ve kat artıcak..

Ailesıyle görüşüyomusun erkek arkadasının bilmıyorum ama ben söz olmamasına rağmen bile ayda en az 2 kere mutlaka görüşüyorum bu şekılde bile herşey zorken aileler karışsaydı emınım kı cok daha zor olucaktı.. Bence siz ilişkınızın boyutunun ciddi olduğuna emınsenız askerden sonrasına bırakın bence böylesı daha sağlıklı olur... Ne siz yıpranmış olursunuz ne de aıleler.. Söz ile düğün arasında 2.5 yılın olması çok çok fazla bence..

Son düzenleme:

ama şu an ben zaten her ay gidiyorum ailesini görmeye. ben ailesiyle tanışalı 1 yıl oldu.. haklısındır cnm ki haklısın da ama bilmiyorum yaa kafam çok karıştı ne yapayım benn

ama bide cnm söz yokken ailesine tek başına gitmek çok zor olur ya

ama bide cnm söz yokken ailesine tek başına gitmek çok zor olur ya

zor oluyo canım ben ailesıyle 2 bucuk yıldır tanışıyorum sen askerdeyken gıdemem yapamam demıştım ama inan o askerdeyken ailesı daha cok beklıyo en baslarda aradım ama sımdı mutlaka gıdıyorum zaten çağırıyorlar gıtmemı istiyorlar benı gördukce mutlu oluyolarmış..

ama söz yapılsaydı süreklı aıleler görüşmek zorunda kalıcakdı ve sevgılımde yanımda olmıycak 15 ay bence hiç kısa bi süre değil o yanında olmadan ailen sözlünü tanıyamıycak aılesıyle iyi iletişim kuramazlar bence..

ama önemlı olan sizin kararınız.. bız böyle karar verdık ve askerlık sonrasına bıraktık suan Allahın ıznıyle kasımda gelıcek sevgılım ondan snrada nişan olucak ..

Annem hep der; nişan düğün arası ne kadar kısa olursa sizde o kadar az yıpranırsınız ..
Evlilik telaşı insanı çok yıpratıp üzebılıyormuş..

bence sözle nişan arasında 4 ay olmalı nişanlılık süresi 1 yılı geçmemeli tabi bi engel yoksa

bence sözle nişan arasında 4 ay olmalı nişanlılık süresi 1 yılı geçmemeli tabi bi engel yoksa

ya haklısınız ama hiç yok mu aranızda böle uzun süre sözlü ve nişanlı kalan. sonuç olarak 1 yıla yakın sözlü ve nişanlı kalıcaz. daha sonra araya 15 ay askerlik gircek zaten. o süre zarfında aileler zaten birbirine alışmış olur. Sanırımm... kızlar ne yapacağımı bilemedim ya akışına bıraktım artık. erkek arkadaşım annesiyle babasıyla konuştu sıra bende. ama ben emin değilimm

Herkesın kendı hayatı kendı kararı.. O yüzden kendine göre düşünüp mantıklı bi karar vermelısın..

canım benim ki biraz hızlı ilerledi ama 30 mayısta ilişkimiz basladı o gün abisiyle tanıstım 5 haziranda annesiyle tanıstım 6 ay sonra sözüm oldu sözle nişanım arasında 7 ay var kasımın 20 sinde sözlendim haziranın 18 inde nişanlanıyorum sonra bende asker yolu beklicem ama 6 ay sonra kısmetse dügünümüz olucak

ilişkimizin 6. ayında sözlendik.Biraz hızlı gittik bu konuda ve tam 10 aydır nişan için konuşmaya gelecekler diye bekliyorum.Bu da ilişkimizi ciddi bir şekilde yıprattı açıkçası.En son sözlüme nişan için konuşmaya gelmiyosanız ben de size gelmiyorum dedim ve gitmedim.Ortalık ayağa kalktı.Şuan ailesini yatıştırmaya çalışıyor ama sonuna kadar haklı olduğumu düşünüyorum.Başta her şey çok güzel görünüyor.İyi düşün karar ver.Akrabalarımız gördü laf oluyor demişsin.Benim babam biliyodu ama hiç bir zaman baskı yapmadı.Söz bile olsa hayatını çok etkiliyor.Keşke bana nişanı 1 sene sonra yapabiliriz deselerdi de ben de söz kesmeyi istemeseydim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…