• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Söz Kesimi Söz için tek taş..

canım benimki zen olana benziyor ve parmağımda çok zarif duruyor. :16: seçerek alsam ancak bu kadar uyardı. onu tavsiye ederim :31:

canım benimki zen olana benziyor ve parmağımda çok zarif duruyor. :16: seçerek alsam ancak bu kadar uyardı. onu tavsiye ederim :31:

İkisi de olmadı canım oraya gidince tamamen fikrim değişti zen olana daha çok benziyor aldığımız zaten ama altınbaştan aldık Öyle şeker ki:31:

Gorunus olarak pek bi fark yok aslinda ama ilki biraz daha sik duruo canim

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Tek taş baktığımız zamanlarda Ariş pırlantaya girmiştik, ben tek taş olarak şöyle dönerli falan yanları taşlı bir model istiyordum. Satş temsilcisi, aslında orjinal tek taşın sade 4 tırnak dedikleri model olduğunu, diğerlerinin fantezi yüzük seçeneğine girdiğini söylemişti. Ben de o zaman fikrimi değiştirmiştim. Yani demek istediğim , tek taş için her ikisi de uygun ve zevkli modeller.

Ancak, bu yüzüklerin taş büyüklüğü nedir? Renk ve berraklık seviyeleri nedir? Önemli olan bunlar. Pırlanta alırken verilen sertifika ne sertifikası? Size verilen kuyumcu sertifikası mı yoksa uluslararası pırlanta sertifikası mı? Uluslararası sertifika da hata olmaz, kağıdın üzerine taşınızın kesim şekline varana dek ayrıntılar bulunur, taşın seri numarası vardır, bu seri numarası ile internetten ilgili siteye girerek taşınızın bilgilerine ulaşırsınız. Kuyumcu sertifikası ise, pek güvenilir değildir. Çünkü taşınızın rengi J olsa bile kuyumcu karta H'de yazabilir D'de yazabilir. Bu ayrıntıyı sizin gözle görmeniz maalesef imkansız.

Özellile 0.30 Karat ve üstü büyüklükte taş alacaksanız uluslararası sertifikanızı kesinlikle isteyin. 0.30 Karat altı taşlarda bu sertifikayı bulmanız Türkiye'de çok zor, çünkü bu sertifikayı almanın maliyeti taş başına hesaplanıyor ve oldukça yüksek. Bu yüzden zaten ucuz olan 0.30 Karat altı taşlar için firmalar bu maliyeti karşılayamıyor ve kuyumcu sertifikası veriyor.

Uluslararası sertifikalar : GIA , IDL , HRD ve IGA'dır.

Biz benim tek taşımı Roberto Bene 'den 0.35 Karat GIA sertifikalı D Colour olarak 3.100 TL' ye aldık. Düğünde de 5 taşımı yine aynı yerden aldık.

Bence bunlara dikkat edin, pırlantayı pırlanta yapan özellikleri gözden kaçırmayın.

Aynen canim sana katiliyorum. Bende ozenle aldim pirlanta tektasimi. Arkadaslar eger pirlanta alicaksaniz kesinlikle uluslararsi sertifikasi ile alin. Pirlantaniz uluslararsi gecerli oluyor diger mesela altinbastan aldiginiz bir pirlanta sadece turkiyede gecerli baska biryerde gecerliligi olmuyor. Benim pirlantamin anvers dunya elmas merkezinin sertifikasi var. Pirlanta yuzukler pahali oldugu icin sertifikasi o yuzden gercek olmasi onemlidir. 2 ci sinif bir pirlanta yuzugu size degerinden fazlasini satmamalari icin gercek sertifikasi olmasina dikkat edin.

Sertifkanizda yuzugunuzun herseyi detayli bir sekilde yaziyor olacaktir. Kesim, berraklik, renk olculer.

Ve arkadaslar bir pirlanta yuzukle normal kuyumcudan alininan tektasi yanyana koydugunuz an pirlantanin farkini anliyacaksiniz. O renk parlaklik kendini gosteriyor ve aninda hangi tasin degersiz oldugnu goruceksiniz. Ve pirlantanin tasi kucuk olmasi bence cok zarif duruyor. Misket kadar pirlanta parmakta hicte hos durmuyor ve ayrica sahte olabilir mi suphesi uyandiryior cunku fiyati asiri derecede olmasi gerekir en az 50.000 euro. Tabi fiyat degisebilir tasin ozelliklerine gore.

Merhaba arkadaşım öncelikle hayırlısı olsun, biz bayanlar için çok teferruatlı işlerden biri bence tektaş bende daha 1 hafta önce sahip oldum önce sevgilimle 3 gün dolaşıp bu taş ile ilgili gerekli olan tüm bilgileri aldık ve sonra taşın büyüklüğüne karar verdik, burda aldığınız firma güveni çok önemli benden sana tavsiye öncelikle pırlantayı sadece pırlanta satan ve marka olan bi yerden almanız ve uluslararası sertifikasının olması, tektaşı altın satan yerden almanızı tavsiye etmiyorum sadece bu işi yapan yerlerden alın derim, ve sıkı pazarlık yapın 6 binlerden 3 binlere bile düşüyorlar çünkü kar marjı çok fazla bi sektör bu dediğim marka yerlerde bile geçerli insanlar ne koparırsam diye düşünüyor rengi berraklığı bunlarda çok önemli biraz dolaştıktan sonra rengi anlayabiliyorsunuz zaten benim aktaracaklarım bu kadar umarım en güzelini bulursun bu arada teşhirde olanlar parmakta hoş değilmiş gibi duruyor ama parmağına göre gelince gözlerini alamıyorsun o konuya hiç takılma :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Merhaba arkadaşım öncelikle hayırlısı olsun, biz bayanlar için çok teferruatlı işlerden biri bence tektaş bende daha 1 hafta önce sahip oldum önce sevgilimle 3 gün dolaşıp bu taş ile ilgili gerekli olan tüm bilgileri aldık ve sonra taşın büyüklüğüne karar verdik, burda aldığınız firma güveni çok önemli benden sana tavsiye öncelikle pırlantayı sadece pırlanta satan ve marka olan bi yerden almanız ve uluslararası sertifikasının olması, tektaşı altın satan yerden almanızı tavsiye etmiyorum sadece bu işi yapan yerlerden alın derim, ve sıkı pazarlık yapın 6 binlerden 3 binlere bile düşüyorlar çünkü kar marjı çok fazla bi sektör bu dediğim marka yerlerde bile geçerli insanlar ne koparırsam diye düşünüyor rengi berraklığı bunlarda çok önemli biraz dolaştıktan sonra rengi anlayabiliyorsunuz zaten benim aktaracaklarım bu kadar umarım en güzelini bulursun bu arada teşhirde olanlar parmakta hoş değilmiş gibi duruyor ama parmağına göre gelince gözlerini alamıyorsun o konuya hiç takılma :)

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Çok teşekkür ederim =) Ben yaklaşık bir ay araştırdım emin olduktan sonra aldım zaten benim için önemli olan detaylar bunlar sertifika parlaklık kesim.. Benim için taşı büyük olmasındansa küçük ama ışıldaması daha önemli tam da gönlüme göre bir model aldım pazarlıkta yaptık tabi :16:

Back