- 19 Nisan 2009
- 23.601
- 17.909
- 498
- Konu Sahibi LilYumiyum
ilkini çok begendim benn sevgilime nasıl gösterebilirim ki acaba bunu teklif ederken alsın
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
canım benimki zen olana benziyor ve parmağımda çok zarif duruyor. seçerek alsam ancak bu kadar uyardı. onu tavsiye ederim
İkisi de olmadı canım oraya gidince tamamen fikrim değişti zen olana daha çok benziyor aldığımız zaten ama altınbaştan aldık Öyle şeker ki
marka önemli değil zaten canım benmkide pera marka modellerimiz güzel o zaman
Gorunus olarak pek bi fark yok aslinda ama ilki biraz daha sik duruo canim
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Teşekkür ederim ilkine benzeyenini aldık Altınbaştan :)
Hayirli olsun canim
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Tek taş baktığımız zamanlarda Ariş pırlantaya girmiştik, ben tek taş olarak şöyle dönerli falan yanları taşlı bir model istiyordum. Satş temsilcisi, aslında orjinal tek taşın sade 4 tırnak dedikleri model olduğunu, diğerlerinin fantezi yüzük seçeneğine girdiğini söylemişti. Ben de o zaman fikrimi değiştirmiştim. Yani demek istediğim , tek taş için her ikisi de uygun ve zevkli modeller.
Ancak, bu yüzüklerin taş büyüklüğü nedir? Renk ve berraklık seviyeleri nedir? Önemli olan bunlar. Pırlanta alırken verilen sertifika ne sertifikası? Size verilen kuyumcu sertifikası mı yoksa uluslararası pırlanta sertifikası mı? Uluslararası sertifika da hata olmaz, kağıdın üzerine taşınızın kesim şekline varana dek ayrıntılar bulunur, taşın seri numarası vardır, bu seri numarası ile internetten ilgili siteye girerek taşınızın bilgilerine ulaşırsınız. Kuyumcu sertifikası ise, pek güvenilir değildir. Çünkü taşınızın rengi J olsa bile kuyumcu karta H'de yazabilir D'de yazabilir. Bu ayrıntıyı sizin gözle görmeniz maalesef imkansız.
Özellile 0.30 Karat ve üstü büyüklükte taş alacaksanız uluslararası sertifikanızı kesinlikle isteyin. 0.30 Karat altı taşlarda bu sertifikayı bulmanız Türkiye'de çok zor, çünkü bu sertifikayı almanın maliyeti taş başına hesaplanıyor ve oldukça yüksek. Bu yüzden zaten ucuz olan 0.30 Karat altı taşlar için firmalar bu maliyeti karşılayamıyor ve kuyumcu sertifikası veriyor.
Uluslararası sertifikalar : GIA , IDL , HRD ve IGA'dır.
Biz benim tek taşımı Roberto Bene 'den 0.35 Karat GIA sertifikalı D Colour olarak 3.100 TL' ye aldık. Düğünde de 5 taşımı yine aynı yerden aldık.
Bence bunlara dikkat edin, pırlantayı pırlanta yapan özellikleri gözden kaçırmayın.
Merhaba arkadaşım öncelikle hayırlısı olsun, biz bayanlar için çok teferruatlı işlerden biri bence tektaş bende daha 1 hafta önce sahip oldum önce sevgilimle 3 gün dolaşıp bu taş ile ilgili gerekli olan tüm bilgileri aldık ve sonra taşın büyüklüğüne karar verdik, burda aldığınız firma güveni çok önemli benden sana tavsiye öncelikle pırlantayı sadece pırlanta satan ve marka olan bi yerden almanız ve uluslararası sertifikasının olması, tektaşı altın satan yerden almanızı tavsiye etmiyorum sadece bu işi yapan yerlerden alın derim, ve sıkı pazarlık yapın 6 binlerden 3 binlere bile düşüyorlar çünkü kar marjı çok fazla bi sektör bu dediğim marka yerlerde bile geçerli insanlar ne koparırsam diye düşünüyor rengi berraklığı bunlarda çok önemli biraz dolaştıktan sonra rengi anlayabiliyorsunuz zaten benim aktaracaklarım bu kadar umarım en güzelini bulursun bu arada teşhirde olanlar parmakta hoş değilmiş gibi duruyor ama parmağına göre gelince gözlerini alamıyorsun o konuya hiç takılma :)
iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi