• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soyadı

Arkadaşınıza burda açılan bir kaç konuyu okutun.
Özellikle aileden habersiz veya aile haklı olmasına rağmen onları dinlemeden yapılan evliliklerle ilgili konuları...
Mesleğini eline almadan,aileden habersiz yapılan bir evlilikte hayır görmüyorum kendi adıma.

Derdi aşk sevgi ileride ailem izin vermez telaşı yani mantığıma oturtamadım ona da anlattım anı evde yaşamayacaklar diledikleri gibi bir evlilik hayatları olmayacak e kağıt üstünde önemi ne ileride nasılsa olan olmuş diyip kabul ederlermiş böyle ikna etmiş kendini

Bence kizin derdi baska. Ayni evde bile yasamayip, kimseye soylemeyeceklerse evliligin zorunlulugu ve acelesi nedir? Ne icin gerekli?

Okulunun bitmesine 2 sene varken gizli nikah kiymaya kalkan insan ilerde meslegini eline aldiginda ailesi istemese de nikah kiyar gayet.
Mevzu ilerde istemezler simdiden yapalim degil.
Kesin ilişki filan olmustur ve onun derdine düşmüştür arkadasin.
Bu konuyu sordun mu bilmiyorum ama eger durum buysa sirf bu yuzden yakmasin kendini. Daha kotu seyler olmasin.

Kültür olarak yakınlar dedin zaten okey o konuda.
Ama olay zaten başlı başına saçma.
Aynı evde yaşamıcan evlilik hayatın olmıcak daha okulun bitmemiş. Ne bu acele?
Ki ben erkek kadın kimseye koz vermemek gerektiğini düşünüyorum. İnsanoğlu bir şekilde kullanır onu, nefis yani.

Birde okusun para kazansın yeni ortamlar keşfetsin. Okurken böyle gizli saklı evlenmek sadece ayak bağı..
Ben burada okurken evleneceğim diyen herkese hemen hemen aynı yorumu yaptım arkadaşım dahil kaldı ki bunlarınki tam evlilikte sayılmıyor ama kimseye müdehale de edemiyorsun işte

Vallahi ben buradaki mantığı anlayamadım, ayrı yaşayacaklarsa o süreç çok daha zor okulu bitsin, ailesi karşı çıkarsa o zaman evlensin madem.

Hem 2 yıl ailesinden geçinecek hem de böyle bir yalan altında yaşayacak. Yazık gerçekten o aileye.
Ben aileyi de tanıdğım için yazık diyemiyorum ama çok da onaylamıyorum

Olabiliyor ama sizin durum farklıymış.

Ben anlayamadım madem ayrı evde olacaklar, evlilik hayatı olmayacak neden evleniliyor? Amaç cinsel birliktelik mi? Arkadaşınız tutucudur, sevgilisi kandırıyordur vs. bence buna destek olmayın.

Okulun bitmesine 2 yıl var demişsiniz kaç yaşındalar?

Madem okul bitince isteriz, olmazsa evlendik deriz deniyor o zaman iş güç olunca gizlice evlensinler? Neden şimdi? Flört ederken kağıt üstünde evli olma isteği olayı değiştiriyor.

Bence ortada başka durumlar var ve siz de tam bilmiyorsunuz. Kendileri de bilmiyor olabilir. Garip.
Bu kız benim gerçekten çok yakınım farklı bir durum olsa anlatırdı diyorum ama bir yandan da insan işte belki de var anlatmıyor ama her şeyini paylaşır benimle

Arkadaşım aynı olaya kalkıştı.
Kendi soyadını kullandı sanırım (tam emin değilim ama galiba öyleydi)
Daha sonra abisine nüfus kayıt örneği lazım oluyor,abisi nüfus müdürlüğünde öğreniyor kardeşinin evli olduğunu,baygınlık geçmişti.
Evlendiğinizde babanın kütüğünden ayrılıp kocanızın kütüğüne geçersiniz,aynı şey karşı taraf içinde geçerli,herhangi birine nüfus kayıt örneği lazım olsa anında çıkar,saklanamaz yani bu olaylar.
Ben anladım sizi,istemeyen bir aile söz konusu sanırım. Ama öğrenince daha felaket olur.
Daha önce evlenmiş biri olarak hepsini anlattım kendi tercihine kaldı artık

Tek başına soyadını kullanabilmesi için eşine (evet eşine) dava açması gerekiyor diye biliyorum. Burada daha önceden bir başkası daha sormuştu, eşine dava açması gerektiği söylenmişti diye hatırlıyorum. Yanılıyorsam bilenler beni düzeltsin.

Ben böyle bir durumda ama arkadaşıma saklaması için destek olmazdım. Ailesine yazık günah, çocuk çocuk işler yapıyorlar ve pişman olacakları çok belli.
Pişman olacaklarını ben zaten söylüyorum olayın eksilerini anlatıyorum ama ben gidip ailesine bu durumu hayatta söylemem biz birbirimize güvenip neler söyledik şimdi kötü bir kelime olacak ama onu satamam

Ay bu soyisim yüzünden en çok çeken benim galiba hayatim kaydı :işsiz:
Hani soyisim olur, Mutlu,Güleç,Güler,Sevimli ,güleryüz gibi..
Bir de soyisim olur Yırtıcı,cesur,güçlü,yaman,sertoğlu ,kabadayı gibi...
Bekarliktaki soyisim de suanki soyismim de fenaaaa
Zaten cirkeftim suan daha beter oldum. Doktora gittim:işsiz: hastane kaydinda goruyor degismis soyisim o bile güldü :işsiz:
Demekki kaderinde varsa kaçamıyorsun..
O arkadaşın bence degistirsin belki hayati degisir yeni soyisimle ne dersin?:deli:
Benim de iki soyadım öyle bekarken herkes tam sana uygun diyordu evlendim hah şimdi oldu diyorlar

Şimdi son yorumları da okuduktan sonra da diyorum ki arkadaşınızı bi silkeleyin .Yaptığı şey çok yanlış. Bu olayın o kadar kırıcı ve yıpratıcı sonuçları olacakki. Aile bunu duyduğunda mahvolacak. Kendi çevremde böyle bir olay yaşadım. Tüm aile kahroldu. Bence hiç bir şey için bu kadar acele etmeye gerek yok. Okul bitsin herkes düzenini kursun aileler illaki değişir. Şimdiden nikah kıyıp neye çare bulunacakö evlendiğimde bu benim eşim diye gururla gezemiyorsam, ailemin karşısına başım dik çıkamıyorsam ben bu nikahı neden kıyayım. Bu işler aceleye gelmez. Ben ilk yorumumu nikahın gizli olacağını bilmeden yazmıştım
Ben daha önce de yazmıştım ben zaten hiç karşımdaki kırılır mı şu bu demeden önce gerçekleri pat pat sayarım kız asla olumsuz bir şey olacağına inanmıyor soyadı olayı hallolunca her şey gizli kalacak anne baba da he kızım olan olmuş diyecek falan sanıyor buna baya inanmış

Eski Türk filmi çeker gibi iş yapıyor arkadaşınız. E-devletten anında görülür. Çok cahilce bir davranış.
Dava açılıp yapılıyorsa da evlendikten sonra olur herhalde, o da kısa sürede bitmez.
Okul bitene kadar belki gönlü geçecek, daha kaç yaşındalar ki?!
Nereden tutsan elinde kalıyor.
Ve bu plana dahil olan insan o okulu bitirince çok kilit mesleklerin birinde olacak komik değil mi kız kesinlikle ikna olmuyo

Arkadaşlar merhaba bir konuda size danışmak istedim arkadaşım yakında evlenecek ve eşinin soyadını kesinlikle istemiyor ikinci soyadı olarak da kullanmak istemiyor resmiyette görünmesini de istemiyor hayatına kendi soyadıyla devam etmek istiyor bunu net üzerinden baya bir araştırdık ama bir sonuç alamadık aranızda bilgisi olan var mı bu mümkün mü?

Hukuken kendi soyadını kullanabilir ama bazı devlet kurumlarında eşinin soyadı gözükücek sistemde. Ben bi cumartesi evlenmiştim daha kimlik değiştirmeden 2 gün sonra pazartesi günü e devlette eşimin soyadı yazıyordu. Ayrıca ailenin diğer fertleri nufus müdürlüğünden herhangi bir iş için evrak aldığından çok rahat görülücektir evli olduğu. En basiti nufusa kayıtlı olduğu yer bile değişicek hemen . Bence bu riski durumu yapmasın birbirlerinden eminlerse durumlarını düzeltmeye yada ailelerini ikna etmeye çalışsınlar.

Ortaya çıkmasının soyadı ile ne alakası var? Pek çok şekilde ailesinin karşısına çıkabilir evli olduğu bilgisi.

Sadece soyadından ibaret değil sonuçta.

Okudum şimdi.
Ya bence Arkadaşınıza söyleyin mesleğini eline alsın adamda bi işe girsin sonra ailenin karşısına aslanlar gibi çıksınlar.
Bu sekilde herkese rezil olur hata yapar ilerde evliliğinde mutsuz olsa bile kimsenin yüzüne bakamaz.
Önce mesleğini alsın adamda seviyorsa bekler.
Bu fikri aklına sokan zaten binevi adam bu da inanmış kendini inandırmış kötü bir şey olmayacağına

Anne baba vukuatlı nüfus kaydı alsa görecek kızının evli olduğunu. Ufacık bir şüpheye bakar,yakalanır.

Ben neden illa şimdi evlenmek zorundalar anlamadım. Kız ailesinden ayrı bir ilde yaşıyor da aynı evi paylaşmak için mi evleniyorlar? Yoksa legal bir şekilde sevişebilmek için mi? Her ikisi de son derece saçma sebepler. Bence o çocuk arkadaşınızın aklını çeliyor. Yerinizde olsam ailesine durumu anlatırdım.
Legal şekilde sevişmek olduğunu sanmıyorum kız öyle bir tip değil annesi bilse hayatta izin vermez bunlar da olan olmuş a getirmek istiyorlar durumları benim anlatmam söz konusu bile değil hayatta böyle işlere burnumu sokmam herkesin kendi hayatı

evilikteki mantık duyurmaktır. duyurmazsan ki (hele en başta ailelerin rızası yoksa) o evilik evlilik olmaz . helal olmaz. evet evlilik şahitler huzunda tamamlanmış olur ama aile rızası her şeyden önce gelir. aile rızasından gizli kapaklı iş yapmak daha sonra dönüşü olmayan başka sıkıntılara yol açabilir. akıllıca davransın derim.
ayrıca bu erkeğe nasıl teslim olmaktır nasıl güvenmektir bana biraz cahil cesareti gibi geldi.

Back
X