• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Soyadı

Aile istemiyordan ziyade ailenin böyle bir şeyden haberi bile yok muhtemel duysa istemez kızın ailesi maddiyata biraz fazla önem veriyor erkeğin de durumu iç açıcı değil tabi ilerisini bilemeyiz ama olacak gibi de değil tam meslek vermeyeyim kafadan benzer meslekler atayım kız dr oğlan esnaf gibi düşünün ailede parayı sevince işler biraz karışacak gibi duruyor arkadaşım da henüz tam mesleğini eline almış değil mesleğimi elime alana kadar söylemeyelim diyor ama her türlü iş açığa çıkar söyledim ama soyadım değişmezse çıkmaz diyor kendini böyle inandırmış
Kimse bilmeyince evlenmenin ne anlamı varki

Pişman olacaklarını ben zaten söylüyorum olayın eksilerini anlatıyorum ama ben gidip ailesine bu durumu hayatta söylemem biz birbirimize güvenip neler söyledik şimdi kötü bir kelime olacak ama onu satamam

Ben böyle bir şeyi satma olarak görmem; arkadaşını satmak onun kötülüğü için yapılan bir şeydir çünkü. Tam tersine onun iyiliğini düşündüğüm içindir ne yapıyorsam. Babam hep şey der bize: "Bir insan prensipleri ve inançları için yaşar." Bu da benim prensiplerime aykırı. Yarın öbür gün boşanırlar ya da ailesi öğrenir, evlatlıktan reddeder bir şey olur; "Sen de bana yardım etmiştin, arkadaşımsan niye beni uyarmadın?" der çıkar işin içinden. İyi olursa Allahtan, kötü olursa kuldan bilinirmiş. Benim yarın öbür gün çocuğum olursa çocuğumun yapmasını istemediğim bir şey için arkadaşıma destek olamam; hem prensiplerime aykırı hem de vicdanım el vermez. O ailesi duysa ne kadar perişan olurlar kim bilir? Arkadaşlık yanlış yaptığı şeyler için arkasında durmak değildir.

Olsa haberim olurdu benden kolay kolay bir şey saklamaz çünkü lafımı söylerim içimde tutmam ama yargılamam da olabilir der geçerim
Evlenseler ne olacak ben onu merak ettim. Kimsenin bilmediği bilmeyeceği bir evlilik yapınca ne olacak yani? Daha doğrusu tam olarak amaçlarını anlamadım. Biz o imzayı atarsak nasıl olsa olan olmuş dedirtmek içinse bunu okul bitince, meslek sahibi olunca da yapabilirler. Amaç sevişmekse evlenmeye gerek yok,, istiyorlarsa yine yaparlar. Aynı evde mi kalmak istiyorlar bunu da evlenmeden yapabilirler aileden ayrı şehirdelerse. Ki bunun için imzaya gerek yok. Ailesiyle aynı şehirdeyse zaten aynı eve çıkamaz . neden imzayı atmak isterler şimdiden hakkaten anlamış değilim.

Düşüncelerimizde hemfikiriz emin olun ben de akrasında durup desteklemiyorum ama kendisi çocukluk arkadaşım ben kavgasını verdim olmadı ikna olmuyor ben de destek olmaktan başka bir şey yapamam
Soyadı değişmese ne olacak, kütük değişiyor resmen, sen sen olmaktan çıkıyorsun yani :KK48: Saklanacak türden bir şey değil.

Şaka gibi bütün sayfaları okudum. Kesinlikle gizli nikah bile yapsa gizli kalmaz o bir gerçek. Muhtemelen adam bunu elinden kaçırmamak icin nikah ta nikah diye tutturuyordur. Şimdi nikah yapsa ilerde pişman olmayacağının garantisi yok. Neden okulunun bitmesini bekleyemiyor. Sırf adam kendini garantiye alsin diye sanırım.
Nereden belli yarın öbürgün okulu bırak ben sana bakarım deyip de okumasını engellemeyecegi. Cevremde cok var bu sekilde aileden gizli kacip evlenip okulu birakan. Ya da okula nisanli gidip orada baskasina asik olup nisanl8dan ayrılan da gördüm.
Evlilik bu cocuk oyuncak değil. Ama arkadasiniz ve adam evcilik oynayacaklar sanki. Bizim burada bir laf var kepeğini almadan kopeklenme diye. Yani eline ekmek almadan evlenme demek.
Yarının ne getireceği belli olmaz adam bunu çok seviyorsa okulu bitince adam gibi çıkar ister vermezlerse de bizden günah gitti diyip o zaman evlenirler. Yangından mal mi kaçırıyorlar. Muhtemelen koca adayı da özgüven sorunları yaşıyor.
yani mesajınız çok mantıklı aslında bu kız okul bitene kadar gözü açılır gibi düşünüyor belkide aklıma gelmedi hiç

Ben böyle bir şeyi satma olarak görmem; arkadaşını satmak onun kötülüğü için yapılan bir şeydir çünkü. Tam tersine onun iyiliğini düşündüğüm içindir ne yapıyorsam. Babam hep şey der bize: "Bir insan prensipleri ve inançları için yaşar." Bu da benim prensiplerime aykırı. Yarın öbür gün boşanırlar ya da ailesi öğrenir, evlatlıktan reddeder bir şey olur; "Sen de bana yardım etmiştin, arkadaşımsan niye beni uyarmadın?" der çıkar işin içinden. İyi olursa Allahtan, kötü olursa kuldan bilinirmiş. Benim yarın öbür gün çocuğum olursa çocuğumun yapmasını istemediğim bir şey için arkadaşıma destek olamam; hem prensiplerime aykırı hem de vicdanım el vermez. O ailesi duysa ne kadar perişan olurlar kim bilir? Arkadaşlık yanlış yaptığı şeyler için arkasında durmak değildir.
hepimizin inançları ve prensipleri farklıdır ama karşımdaki bir çocuk değil bu kız üniversite okuyacak seviyeye gelmişse kendi aklını kullanabilmeli kaldı ki kız bana söyledi ben konu açtım gibi kısa bir süre yok ben zaten elimden geleni yaptım söyleyeceğim söyledim akıl verdim sonuçta kendi hayatı gerisi gidip söylemem sadece bu kız değil başka biri olsun hata yapsın onu da ailesine söylemem bu gün istemez yarın ikna olur kötüyken iyi olur herkes iyi olur arada yine iyi niyetli olan kalır bu da benim hayat görüşüm ha yarın bir gün gelip dese ki sen yardım ettin bir gram umrumda olmaz fazlasıyla rahat insanımdır kendimi biliyorum çünkü o yardımdan önce vazgeçirmeye de çalıştım kendi vicdanını rahatlat umrumda değil der geçer giderim

2 yıl önceki konuyu hortlatmış olacağım ama burda bir çok yorum da Tansu Çiller bunu yapmıştı tarzında yorumlar okudum. Bişeyi düzelteyim hem de bilgi vereyim. Tansu Çiller’in babası Vali Necati Çiller ve Tansu Hanım Necati Bey’in tek çocuğu. Eşi Özer Uçuran ise Vali Necati Çiller’in şoförü Ramiz Uçuran’ın oğlu. Aynı konakta yaşıyorlar ve Çiller ailesi Özer Uçuran’ı Tansu Çiller ile birlikte Robert Kolej’de okutuyorlar. Burs veriyorlar yani. Sonra kolej mezuniyetinde Tansu Hanımın kavalyesi oluyor Özer bey. Orda dans ederken birbirlerine duygularını açıyorlar. Daha sonra ise baba Necati Çiller yıllardır okuttukları şoförünün oğluna kızını vermeyi de kabul ediyor ama evlenmeden soyadını değiştirmesi şartıyla. Çünkü Tansu hanım tek çocuk ve soyadı değişirse Çiller ailesi bitecek. Özer bey evlenmeden önce soyadını değiştirmek için dava açıyor ve dönemin muktedirleri de araya girince mahkame kararıyla soyadı Çiller olarak değişiyor ardından Tansu Hanım’la evleniyor. Böylece Tansu Hanımın soyadı değişmiyor. Bugün her ikisininde soyadı aynı olan Yılmaz-Yılmaz evliliği gibi bişey yani burda anlatılanla alakası yok. İyi gecer.

Back
X