• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sosyoloji mezunu olup rehber ve ya felsefe grubu öğretmeni olan..

Ben Türk üniversitelerinde yani bu eğitim sistemiyle bu okullarda psikoloji okuyanların ne ürettiklerini sordum size siz bana muzaffer şerif diyosunuz adam amerika’da okumuş.Keşke psikoloji okumadan önce okuduğunuzu anlayabilseydiniz.İşte tam olarak bundan bahsediyorum güzel bir örnek oldunuz.Etraf ben şöyleyim böyleyim diye herkese ahkam kesen kendini satan tiplerle dolu ama halbuki gerçekte sizin gibi okuduklarını anlamaktan acizler.İşte bu yüzden de benim için bu ülkenin herhangi bir kurumunda psikoloji okuyup psikologluk yapanla sosyoloji okuyup aile danışmanlığı yapan arasında fark yok çünkü iki kesim de oldukça yetersiz.Hadi size güle güle.
Terbiyesizliğin de bir sınırı var yahu...

Ben Türk üniversitelerinde yani bu eğitim sistemiyle bu okullarda psikoloji okuyanların ne ürettiklerini sordum size siz bana muzaffer şerif diyosunuz adam amerika’da okumuş.Keşke psikoloji okumadan önce okuduğunuzu anlayabilseydiniz.İşte tam olarak bundan bahsediyorum güzel bir örnek oldunuz.Etraf ben şöyleyim böyleyim diye herkese ahkam kesen kendini satan tiplerle dolu ama halbuki gerçekte sizin gibi okuduklarını anlamaktan acizler.İşte bu yüzden de benim için bu ülkenin herhangi bir kurumunda psikoloji okuyup psikologluk yapanla sosyoloji okuyup aile danışmanlığı yapan arasında fark yok çünkü iki kesim de oldukça yetersiz.Hadi size güle güle.
Siz veya bir başkası benim yeterliliğimi ölçecek hadde sahip değilsiniz. Veya herhangi bir psikoloğun. :) çiğdem kağıtçıbaşı dedim nevzat tarhan dedim kemal sayar dedim hakan türkcapar dedim siz muzaffer şerifte tıkandı kaldınız. Neyse siz onu bunu boşverin haddinizi bilmeye çalışın, omrunuzce bu bile yeter.

ben neden ceza aldım hala anlamış değilim.konuda kurallara aykırı bir mesajım oldugunu düşünmüyorum.

Aile psikolojiden çok sosyolojinin ilgi ve araştırma alanına giriyor bu nedenle alınan kredi ve ders içerikleriyle zaten psikoloji ve felsefe alanlarında çalışma imkanına sahip oluyorlar yoldan geçen biri danışmanlık verse neyse verilen danışmanlık ruh sağlığına yönelik değil sadece arabuluculuk ve iletişim sorunlarını çözme amaçlı psikologlarda psikiyatrist kadar bilgili değil sonuçta büyütülecek birşey yok herkes sevdiği işi gerekli eğitimini alarak yapabilir ki bu psikoloji öğrencilerinin mezun olunca tam anlamıyla ruh sağlığı uzmanı olamadıkları gerçeğide var klinik yüksek lisans gerekiyor ve eğitim süresince tek bir seans görmemiş uygulama da yetersiz olanlar var

Kısaca aile danışmanlığı büyüttüğünüz gibi ruhsal kökenli bir alan da değil insanlar yakın çevreleriyle bile iletişim kurarak problemlerini bedavaya çözebiliyorken

Sadece şu sorunuzu yanıtlamak için kayıt oldum. Türkiye'de aile danışmanlığı hakki ilk olarak sosyologlara tanınmıştır çünkü aile toplumun en küçük oluşumudur. Diğer psikoloji gibi bölümler aile danışmanlığına sonradan eklenmiştir. Rica ediyorum bilgi sahibi değilseniz diğer insanları aşağılar tarzda yorum yapmayın.

sosyoloji okuyorum kalkıpta insanların ruh sağlığını etkileyecek terapilerde bulunmaya cesaret edemem...ortak dersleri konuları vs olabilir fakat alan dışı...

Back
X