• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sosyoloji mezunu olup rehber ve ya felsefe grubu öğretmeni olan..

Alan -DIŞI her alana karşıyım. En başta kendinize hakaret. 4 yıl bir eğitim alıp sonra eğitimin dışında, o 4 yılı bir kenara atıp alanınızın DIŞINDA çalışmak en başta size ve emeğinize hakaret. Kaldı ki ruh sağlığından bahsediyoruz. Hassas bir konu. Bu zamana kadar yapılmış hatalara bakarak herkes yapıyor demenin manası yok. Ki gördüğüm tanıdığım alandışılar psikolojik danışma değil -Güzin Ablalık- yapıyorlar genelde. En en başında bu mesleği - sosyolojiyi- seçerken ne yapabilirim bu alanda diyerek seçip alaniçinde devam etmek en mantıklısı ki alanı seçerken Türkiye şartlarını zaten biliyordunuz. Yolunuz açık olsun.

Uzman olsaydınız iş bulurdunuz zaten. Demek ki gerekli tecrübeye, bilgiye, referansa sahip değilsiniz. Çünkü ülkemizde çok var bu alanlarda öğretmenlik yapan sosyoloji mezunları :)
Allah Allah uzman olmak millete umut satarak şarlatanlık yaparak mi oluyor, iş bulmak mi uzmanlık kriteri :) neymiş alandan ilerlemek zormuş, o zaman el becerisi ve analitik zekası olarak cerrah olsun, mesela hastalanınca veteriner hekime gidin, ikiside kısmen aynı işi yapıyor. Iş öğretmenliğe yada sosyal bilimlere gelince mi aman alan nedir oluyor. Şimdiye kadar çok kişiyi şikayet ettim ve incelemeye alındı. Psikoloji mezunu olmayan biri bu işi yapamaz, yaptığını sanar, insanları kandırır, dolandırır ama YA PA MAZ

Allah Allah uzman olmak millete umut satarak şarlatanlık yaparak mi oluyor, iş bulmak mi uzmanlık kriteri :) neymiş alandan ilerlemek zormuş, o zaman el becerisi ve analitik zekası olarak cerrah olsun, mesela hastalanınca veteriner hekime gidin, ikiside kısmen aynı işi yapıyor. Iş öğretmenliğe yada sosyal bilimlere gelince mi aman alan nedir oluyor. Şimdiye kadar çok kişiyi şikayet ettim ve incelemeye alındı. Psikoloji mezunu olmayan biri bu işi yapamaz, yaptığını sanar, insanları kandırır, dolandırır ama YA PA MAZ
Neyseki buna karar verebilecek daha aklı başında kişiler var ki bu işi yapabileceğine karar verilmiş :)
Sosyoloji müfredatını okuyunuz.

Pardon ama hangi vicdandan bahsediyorsunuz egitim gakultelerinden daha cok felsefe grubu dersleri aldigimizdan bir haberiniz var mi acaba egitimlerimizin icerigini bilmeden sacma yorumlar yapmayin lutfen. Issiz oldugumuz is bulanadigimiz icin degil isini duzgun yapamayalarin yerini doldurmak icin tercih ediyoruz nice egitimini alip hic birsey vereneyenler varken bunlari gormeden bu gereksizlikle vicdani degerlendirme yapacak statüde olduğunuzu düşünmüyorum.Yazan kisi soru sormus issizim is bakiyorum hangi ilanlara bakmaliyim dememis okuyarak cevap veriniz. Ayrica formasyondan da bir haber oldugunuz cok belli saygılar .
Merhaba, ruh sağlığıyla ilgili eğitim alırken bize yüklenen en büyük sorumluluk etiktir, İş ahlakı, zarar vermeme, yeterlik vb. gibi. Sizin de bunlardan bihaber olduğunuz aşikar.
O zaman eğitim fakültesi okusaydınız hanımefendi? Neden tercih etmediniz? Formasyondan haberim var evet ve o uygulamayı da doğru bulmuyorum. Değerlendirme yapacak statüde olup olmadığıma hangi kanıyla vardınız? Dört yıl alınan psikoloji eğitimi danışan görmeye dahi yeterli değilken nasıl böyle bir şekilde danışmanlık, terapistlik yapılabilir? Aynısı eğitim fakültesi için de geçerli. Siz felsefe grubu dersi almışsanız o zaman kesinlikle öğretmen olmalısınız o halde, eğitim fakültelerinde dört sene boyunca goygoy yapıyorlar çünkü ne de olsa.
Yani bir de alanda kimse işini düzgün yapmadığı için mi tercih ediyorsunuz yani? Gerçekten lütfetmişsiniz, takdire değer bir özveri.

Konu sahibi sizi ve yeni bir iş arayışında olmanızı anlıyorum ve tepkim size değil kesinlikle. Büyük bir aymazlıkla saçma sapan şeyleri savunan tavsiyelere. Umarım dilediğiniz gibi bir iş değişikliği yapabilirsiniz.
Sinirlerime hakim olamadığım için daha fazla açıklamada bulunamayacağım, çünkü çok komik, bu tartışmaların iki tarafı da en dört yıllık bir üniversite mezunu ama her türlü alan işgalini hak gören insanlara neyi anlatabiliriz ki?
Siz çocuklarınızı eğitim fakültesinden mezun olmamış öğretmenlere, psikolojik problemleri olan tanıdıklarınızı ya da kendinizi sosyoloji, felsefe mezunu danışmanlık veren kişilere emanet edin. Verim alırsınız eminim ki.
Mutlu günler.

Konu sahibi sizi ve yeni bir iş arayışında olmanızı anlıyorum ve tepkim size değil kesinlikle. Büyük bir aymazlıkla saçma sapan şeyleri savunan tavsiyelere. Umarım dilediğiniz gibi bir iş değişikliği yapabilirsiniz.
Sinirlerime hakim olamadığım için daha fazla açıklamada bulunamayacağım, çünkü çok komik, bu tartışmaların iki tarafı da en dört yıllık bir üniversite mezunu ama her türlü alan işgalini hak gören insanlara neyi anlatabiliriz ki?
Siz çocuklarınızı eğitim fakültesinden mezun olmamış öğretmenlere, psikolojik problemleri olan tanıdıklarınızı ya da kendinizi sosyoloji, felsefe mezunu danışmanlık veren kişilere emanet edin. Verim alırsınız eminim ki.
Mutlu günler.

konu yanlış anlaşıldı sanırım ben psikolog olmak istiyorum gibi bişşey demedim.sosyoloji mezunlarının meb onaylı aile danışmanlığı sertifikası alabilir gibi bir yazı okudum ve aynı şekilde felsefe grubu öğretmeni olabilir şeklinde okuduklarımdan yola çıkarak buraya yazdım.bu yola girmiş olan ya da bu konuda tecrübesi olan var mı diye sordum..
konu kimin neyi yapıp yapamayacağıyla alakalı değil..
ona bakılırsa 4 yıl banka finans okuyup,üzerine işletme lisans ve mba yapanlar dururken sanat tarihi mezunu olup bankacılık yapan kişilere güvenip neden paramızı emanet ediyoruz.bankalarda çalışanların %70i belkide daha fazlası alan dışı..

Mutlu günler.
Meslek kanunu yok herhalde değil mi sizin meslekte?

Merhaba, ruh sağlığıyla ilgili eğitim alırken bize yüklenen en büyük sorumluluk etiktir, İş ahlakı, zarar vermeme, yeterlik vb. gibi. Sizin de bunlardan bihaber olduğunuz aşikar.
O zaman eğitim fakültesi okusaydınız hanımefendi? Neden tercih etmediniz? Formasyondan haberim var evet ve o uygulamayı da doğru bulmuyorum. Değerlendirme yapacak statüde olup olmadığıma hangi kanıyla vardınız? Dört yıl alınan psikoloji eğitimi danışan görmeye dahi yeterli değilken nasıl böyle bir şekilde danışmanlık, terapistlik yapılabilir? Aynısı eğitim fakültesi için de geçerli. Siz felsefe grubu dersi almışsanız o zaman kesinlikle öğretmen olmalısınız o halde, eğitim fakültelerinde dört sene boyunca goygoy yapıyorlar çünkü ne de olsa.
Yani bir de alanda kimse işini düzgün yapmadığı için mi tercih ediyorsunuz yani? Gerçekten lütfetmişsiniz, takdire değer bir özveri.
Çok teşekkürler üslubunuz ve konusmalariniz çok anlamlı bu kaniyla cevap verdim size zaten 😄 Bazen insanlari egitimi verilen eğitimlerin icerigini karalayip yorum yapan insanlarin ne kadar bos ve goygoyuna oldugunu siz cok gösteriyorsunuz. Insanlarin aldigi ders formasyonda kendisini ne kadar gelistirdigi onemli sizin uygun bulup bulmamaniz degil en tabi hakkimiz devlet bize uygun goruyorki bu hakki bize veriyor burada size dert olup sizi rahatsiz eden nedir diger insanlardan siyrilip alan isgali yapmamiz suzin degiminizle bizim gorusumuzde bizim yetenegimiz ve insan iliskilerindeki tutumumuzdan kaynakli secilmemiz mulakati var sinavi var siz o kadar dert etmeyin egitimini alanda girsin kazansin alanlarini hakkiyla doldursun devlette bize ihtiyac duymasin o zaman✋ 🙈

konu yanlış anlaşıldı sanırım ben psikolog olmak istiyorum gibi bişşey demedim.sosyoloji mezunlarının meb onaylı aile danışmanlığı sertifikası alabilir gibi bir yazı okudum ve aynı şekilde felsefe grubu öğretmeni olabilir şeklinde okuduklarımdan yola çıkarak buraya yazdım.bu yola girmiş olan ya da bu konuda tecrübesi olan var mı diye sordum..
konu kimin neyi yapıp yapamayacağıyla alakalı değil..
ona bakılırsa 4 yıl banka finans okuyup,üzerine işletme lisans ve mba yapanlar dururken sanat tarihi mezunu olup bankacılık yapan kişilere güvenip neden paramızı emanet ediyoruz.bankalarda çalışanların %70i belkide daha fazlası alan dışı..
Çok çok dogru bu sebeple savundum zaten bende sosyolog bir insanim

Pardon da bu ülkede ne doğru ki sosyoloji mezunlarının aile danışmanı olması yanlış olsun?Artık son khklardan biryle hukuk mezunu olmayanlar bile hakim olabilecek.Dil bölümü mezunuyum this is a pencil diyebilen herkes tercüman oluyor.Ülkedeki müteahhitlerin kaçı mühendislik mezunu? Bankacıların kaç tanesi bankacılık mezunu?Yıllarca bu ülkeyi eğitim fakültesi mezunları eğitti işte, alanında yetkin insanlar eğittiği için mi eğitim seviyesi yerlerde? Yıllarca bu çarpık düzeni izle ama sıra senin alanına geldi mi ateş püskür öyle bi dünya yok.Sen adamın işini elinden alırsan seninkini de alırlar gün gelince çünkü düzen insanları buna zorluyor yani kaçınılmaz son.Ayrıca da ülkedeki okulların seviyesi göz önünde bulundurulacaksa bana kalırsa tıp ve birkaç okulun mühendislik bölümü hariç diğer meslekteki herkes eğitim anlamında çöpe atılabilir.Sanki psikoloji mezunları bugüne kadar bu ülke yararına nası bi psikolojik çalışmada bulunmuş, nasıl bir akademik çalışmayla ismimizi dünyaya duyurmuşlar, kaç tane dünyaca ünlü psikoloğumuz var?kimse kendini bu kadar ciddiye almasın bence 4 yıl psikoloji okudum dediğiniz okulların hiçbirinin dünyada yeri ve adı bile yok demek ki zaten aldığın eğitimle bile işini yapamıyorsun.

Pardon da bu ülkede ne doğru ki sosyoloji mezunlarının aile danışmanı olması yanlış olsun?Artık son khklardan biryle hukuk mezunu olmayanlar bile hakim olabilecek.Dil bölümü mezunuyum this is a pencil diyebilen herkes tercüman oluyor.Ülkedeki müteahhitlerin kaçı mühendislik mezunu? Bankacıların kaç tanesi bankacılık mezunu?Yıllarca bu ülkeyi eğitim fakültesi mezunları eğitti işte, alanında yetkin insanlar eğittiği için mi eğitim seviyesi yerlerde? Yıllarca bu çarpık düzeni izle ama sıra senin alanına geldi mi ateş püskür öyle bi dünya yok.Sen adamın işini elinden alırsan seninkini de alırlar gün gelince çünkü düzen insanları buna zorluyor yani kaçınılmaz son.Ayrıca da ülkedeki okulların seviyesi göz önünde bulundurulacaksa bana kalırsa tıp ve birkaç okulun mühendislik bölümü hariç diğer meslekteki herkes eğitim anlamında çöpe atılabilir.Sanki psikoloji mezunları bugüne kadar bu ülke yararına nası bi psikolojik çalışmada bulunmuş, nasıl bir akademik çalışmayla ismimizi dünyaya duyurmuşlar, kaç tane dünyaca ünlü psikoloğumuz var?kimse kendini bu kadar ciddiye almasın bence 4 yıl psikoloji okudum dediğiniz okulların hiçbirinin dünyada yeri ve adı bile yok demek ki zaten aldığın eğitimle bile işini yapamıyorsun.
Doğru soze ne gerek çok güzel bir cevap bize gelene kadar neler irdelenmeli Dünyanın heryerinde gecen bir diplomamiz var şükür ki diger alanlardands korkup bi komplekse girmedik biz bu cevabi atan kisiye gercekten teşekkürler cok dogru bir tespit 🤗

Sosyoloji mezunları KPSS ile ceza infaz kurumlarında sosyolog olarak calisabiliyor diye biliyorum

Neyseki buna karar verebilecek daha aklı başında kişiler var ki bu işi yapabileceğine karar verilmiş :)
Sosyoloji müfredatını okuyunuz.
Son mahkeme kararlarına bakın o zaman :) bu işi yaptığını iddia eden varsa isim verin sağlık bakanlığı türk psikologlar derneği türk psikolojik danışmanlar derneğine bildirelim gerekli inceleme yapılsın madem :)

Umarım prof. Çiğdem kağıtçıbaşından ya da muzaffer hocadan haberiniz vardır. Veya nevzat hoca, kemal sayar hoca, bilişsel davranisci terapinin turkiye ekollerinden hakan türkcapar hocadan haberiniz vardır. Sanmıyorum gerçi, olsa psikoloji okuyan kim hangi çalışma ile ismini duyurmuş deme cehaleti göstermezdiniz herhalde.

Son mahkeme kararlarına bakın o zaman :) bu işi yaptığını iddia eden varsa isim verin sağlık bakanlığı türk psikologlar derneği türk psikolojik danışmanlar derneğine bildirelim gerekli inceleme yapılsın madem :)
Son mahkeme karaları derken neyi kast ettiniz?
Şuan hala güncel olarak sosyoloji mezunlarının aile danışmanlığı yapmasında bir engel yok
Eğer ki dediğiniz bazı şahısların açtığı kliniklerin kapatılmasını kast ettiyseniz, hem sosyoloji hem psikoloji mezunlarını kapsadı bu durum. Mesleğini kötü yönde icra eden herkes ne mezunu olduğu fark etmeksizin kapatıldı. Ama sadece sosyoloji mezunlarını hedef alan bir şey yok

Bu hakları veren devlet ve bu sistem bir an önce değişmeli formasyon da kaldırılmalı. Öğretmen olmak isteyen eğitim fakültesini kazanmalı.

Umarım prof. Çiğdem kağıtçıbaşından ya da muzaffer hocadan haberiniz vardır. Veya nevzat hoca, kemal sayar hoca, bilişsel davranisci terapinin turkiye ekollerinden hakan türkcapar hocadan haberiniz vardır. Sanmıyorum gerçi, olsa psikoloji okuyan kim hangi çalışma ile ismini duyurmuş deme cehaleti göstermezdiniz herhalde.Çiğdem kağıtçıbaşıyı tanımıyorum duymadım da ama baktım ve o da burda okumamış zaten.

Keşke şu isimleri yazmadan eğitimlerini bi araştırsaydınız komik duruma düşmezdiniz.Muzaffer Şerif psikoloji eğitimini Türkiye’de bile almadı.Siz kendinizi onlarla kıyaslamayın boşa bence.

Herkes tutturmus alaninizdan ilerleyin baska alanlari isgal etmeyin diye. Turkiyede mezun olupta alanindan ilerleyen cok az insan var. Insanlari degil sistemleri irdelemek lazim. Ben adalet mezunuyum. Adliyede turizm mezunu, kimya öğretmeni ve mühendis tanidigim bile var. Ee ben okumusum bölümü onlar niye isini yapmiyor da isgal ediyor? Cevaplar ayni. Kendi bolumlerinin atamalari yok ve bir yerden tutunmak zorundalar. Kendini geliştirebiliyorsan bu alanda yeterliyim diyorsan bitirdigin bolumun onemi yok. Bircok lise mezunu universite mezununun yapmasi gerektigi isi yapiyor. Kendini sıkma iyice arastir kpssden 90 alsan atanirsin 2020de mezun olursun kpssye girersin
Zaten sosyoloji bitirip fikir vermeye gelenden çok kendi alannzda ilerleyn demek için gelmişler ki kişi fikir istemiş akıl değil.
Benim cevremde sosyoloji bitirms aile danışmanlığı sertifikası almış danışmanlık ofisi acip yasal yoldan bu işi yapan bir hocam var. Kongreler eğitimler öyle bir donanima sahip ki, kendini yetstrmems sadece 4 yıl okumuş olmak için okunan bölümler olur ya onu nerde okusan hiç bir iş yapmzsn zaten. Demek ki sizn de 2. Fakultenz ve istgnz var ki yapablrsnz inşallah. Benim de 3. Fakültem sosyoloji 2 yuksek lisansım ve devam ettgm bir doktorm var. Kim ne derse desin işini iyi yapan sivrilir. Başarılar dilerim. Bu arada özel okullarda rehberlik yapmak için verilen sertifika 1 yıldır malesf verilmyr ben de beklyrm açılırsa burdanyazarm size de haber veririm.

Keşke şu isimleri yazmadan eğitimlerini bi araştırsaydınız komik duruma düşmezdiniz.Muzaffer Şerif psikoloji eğitimini Türkiye’de bile almadı.Siz kendinizi onlarla kıyaslamayın boşa bence.
Biz bu ısimleri google dan araştırarak değil, saatlerce kuramlarını inceleyerek öğrendik. Öyle kursla 2 kitap okumakla olacak iş degil, kimse kendini onlarla kıyaslamıyor, psikoloji okuyupta ne yapmışlar hadsizliginize verilmiş bir cevaptı bu isimler. Hoş size ispata ne hacet, bir şey bilmeyen en çok bilendir neticede. Siz safsatalar ile kendinizi avutmaya bizde yaparız diye iddia etmeye devam edin.

Biz bu ısimleri google dan araştırarak değil, saatlerce kuramlarını inceleyerek öğrendik. Öyle kursla 2 kitap okumakla olacak iş degil, kimse kendini onlarla kıyaslamıyor, psikoloji okuyupta ne yapmışlar hadsizliginize verilmiş bir cevaptı bu isimler. Hoş size ispata ne hacet, bir şey bilmeyen en çok bilendir neticede. Siz safsatalar ile kendinizi avutmaya bizde yaparız diye iddia etmeye devam edin.

Ben Türk üniversitelerinde yani bu eğitim sistemiyle bu okullarda psikoloji okuyanların ne ürettiklerini sordum size siz bana muzaffer şerif diyosunuz adam amerika’da okumuş.Keşke psikoloji okumadan önce okuduğunuzu anlayabilseydiniz.İşte tam olarak bundan bahsediyorum güzel bir örnek oldunuz.Etraf ben şöyleyim böyleyim diye herkese ahkam kesen kendini satan tiplerle dolu ama halbuki gerçekte sizin gibi okuduklarını anlamaktan acizler.İşte bu yüzden de benim için bu ülkenin herhangi bir kurumunda psikoloji okuyup psikologluk yapanla sosyoloji okuyup aile danışmanlığı yapan arasında fark yok çünkü iki kesim de oldukça yetersiz.Hadi size güle güle.

Back
X