Devlet nerede hak vermiş? "Aile Danışmanı" bir meslek grubu mu? Biraz anlatabilir misiniz, eğitimi nasıl oluyor mesela? Kadrolara atanıyorlar mı?Sosyoloji mezunları aile danışmanı olabiliyor devlet size bu hakkı vermiş gerisi boş.Danışan bunu bilip gelir zaten beğenmeyen psikoloji eğitimi almışa gider.
Devlet nerede hak vermiş? "Aile Danışmanı" bir meslek grubu mu? Biraz anlatabilir misiniz, eğitimi nasıl oluyor mesela? Kadrolara atanıyorlar mı?
Saçmalık. Bir furya başladı böyle, yüksek lisans programları haricinde bazı üniversiteler ve uzaktan eğitim veren bir kaç kurum, saçma sapan bir eğitim veriyorlar 3000-5000 TL civarında. Klinik yüksek lisans yapamayan meslektaşlarım bu tabela altında ofis açabiliyorlar.Felsefe, sosyoloji bitirip rehber ogretmenlik duymustum da (ki bence o da olmamali) Sertifikayla aile terapisti olunabiliyor mu gercekten ya? COkk ilginc ve uzucu.
Alanda uzmanlik gerektiren isler bunlar
:) Çok iyiymiş.Valla bi tanıdığım devlet memuru aöf sosyoloji bitirdi ardından tüm set eğitimleri cinsel terapi vs şeyleri aldı.Sanırım aile danışmanı olabilmek için tamamlanması gereken eğitimler gibi.El altından da haftasonları danışmanlık yapıyor hem de iyi paralara.O kadar detayları bilemicem artık.
Uzman olsaydınız iş bulurdunuz zaten. Demek ki gerekli tecrübeye, bilgiye, referansa sahip değilsiniz. Çünkü ülkemizde çok var bu alanlarda öğretmenlik yapan sosyoloji mezunları :)Ben 4 senelik kapı gibi eğitim fakültesi mezunuyum. 3 senelik tecrübem var. Ve iş bulamıyorum. Bence denemeye değmez. Zira uzmana verilmeyen iş size hiç verilmez.
Pardon ama hangi vicdandan bahsediyorsunuz egitim gakultelerinden daha cok felsefe grubu dersleri aldigimizdan bir haberiniz var mi acaba egitimlerimizin icerigini bilmeden sacma yorumlar yapmayin lutfen. Issiz oldugumuz is bulanadigimiz icin degil isini duzgun yapamayalarin yerini doldurmak icin tercih ediyoruz nice egitimini alip hic birsey vereneyenler varken bunlari gormeden bu gereksizlikle vicdani degerlendirme yapacak statüde olduğunuzu düşünmüyorum.Yazan kisi soru sormus issizim is bakiyorum hangi ilanlara bakmaliyim dememis okuyarak cevap veriniz. Ayrica formasyondan da bir haber oldugunuz cok belli saygılar .Öğretmenlik yapmak için eğitim fakülteleri, aile danışmanı olmak için de psikoloji bölümü + yüksek lisans var. Terapistlik veren kurumlar ülkemizde iki üç tane, eğitimleri pahalı ve temelde yine psikoloji/tıp mezunu olmak gerekiyor.
Alan ihlali yapmayın. Bu fakültelerin mezunları zaten iş bulamıyor. Siz aldığınız/alacağınız iki üç saatlik eğitimlerle ne eğitimci olabilirsiniz ne de danışman, terapist.
Kendi alanınıza yönelik iş ilanlarını takip edin, eğitim danışmanlığı gibi ne olduğunu tam olarak kestiremesem de yapabileceğiniz işler vardır mutlaka.
Yok eğer illa bunları yapacağım diyorsanız tekrar sınava girip eğitimini alın. Evet işsizlik zor, evet alanınızda yapabileceğiniz (ülkemizde) iş imkanı yok ama bu diğerlerinin hakkını gasp etmenize, alan dışı çalışmanıza mazeret değil ne yazık ki. Düşündüğünüz işler eğitim olmadan yapılabilecek kadar kolay işler değil, bir de vicdani yükümlülüğü var tabii onu size bırakıyorum.
İyi günler.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?