- 25 Mart 2014
- 4.536
- 2.585
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hah işte bu yüzden işi seven yapacak sevmeyen değil.. ambulansın içinde yemek yenmez, neyini tartışıyoruz bilemiyorum.. işinizden belli ki şikayetçisiniz ama şikayet yeri burası değil sevgili TaeYang.. olayın özü; sadece ambulans da değil, takside de yenmez, otobüste de yenmez.. iş yerinde ofisin içinde de yenmez.. ha acil bir durumda yenmiş olabilir ama bu olayın doğru olduğunu ve her zaman olacağını göstermez.. neyi bu kadar savunuyorsunuz anlamadım :)
evet sağlık çalışanıyım, hatta ambulansta çalışıyorum bu ortamın içindeyim ben.Sağlık çalışanısınız veya bir yakınınız bu sektörde galiba. Çok zor bir sektör, fedakarlık gerektiren bir alan, haklısınız.
Hepimiz ambülansa muhtaç olabiliriz. Ben yakınlarım için oldum. Ambülansa muhtaç olan insanlara karşı bu kadar kin ve öfke dolu olmanız beni korkuttu. Ambülans acil durumlarda çağrılır. Taksi değildir. Kim ne zaman ambülansa bineceğini bilemeyeceği için duş alması, dişini fırçalaması, üzerine temiz bir şeyler giymesi mümkün değildir. Ayrıca ambülansa ihtiyaç duyacak kadar ağır durumda olan bir hastanın kanaması olur, kusar, idrarını kaçırır. Tabii ki hasta yakını temizlemeyecek. Görev tanımında varsa ambülans çalışanı temizleyecek. Özel bir hastanede kaldım, hemşireler hastanın altına sürgü veriyorlardı. Ben hasta olsam ve benim o andaki zavallı durumumdan iğrenen ve bana öfke duyan sağlık çalışanlarına rastlasam çok üzülürüm.
Haberdeki yemek konusuna gelince ben lahmacunların sedye üzerinde yenmesini doğru bulmuyorum. Mecburiyet demişsiniz. Ramazan ayındayız. Havalar çok sıcak. Buna rağmen nüfusumuzun hatırı sayılır bir kısmı günün çoğunu aç ve susuz geçiriyor. Cenaze kaç saat sürebilir? Bitene kadar bekleyebilirlerdi diye düşünüyorum.
Ben de resimden rahatsız olmadım. Otobüs gibi toplu taşıma yeri değil ki ambulanslar, zaten acil durumda hemen hastaya gidilirken toparlanılacak şekildeler. Yiyişlerinden belli 5 dakikada karınlarını doyurup kalmak üzerine oturdukları belli.
işimi gayet de seviyorum ben. işimden şikayetçi değilim ama bazı anlayışı bozuk insan bozuntularından şikayetçiyim evet. kimse o hastaların işeyip kustuğu yerde yemek yemek istemez zaten ama mecbur kalmışlar ne yapsınlar?
dışarıda başka yerde yeseler bu sefer insanlar bakın bakın iş yapmayıp yemek yiyorlar derler emin olun.
ayrıca olay 2 sene önce protokol görevinde olmuş zaten, sabah gidersin gece yarısına kadar orda kalırsın, aç mısın susuz musun tuvaletin mi gelmiş kimsenin de umrunda değilsin orda.
evet sağlık çalışanıyım, hatta ambulansta çalışıyorum bu ortamın içindeyim ben.
öncelikle işimi gayet de seviyorum.
daha sonra gittiğimiz vakaların %90'ı acil olmayan vakalar bunu da söyleyeyim.
taksi değildir ama insanlarımız çok güzel polikliniğe gidebilmek için taksi niyetine çağırırlar ya da 2 aydır ağrıyan bacakları için mesela.
diş fırçalama olayı örnekti zaten hani ambulansın için yemek kokarmış ya? kimse hastaya sen ne yedin de geldin demiyor. pırasa yemiş hasta üstüme kustu, saçlarıma geldi adamın kusmuğu yahu, gidip de adama nasıl kusarsın demedim herhalde. zaten kimse gelip de hasta yakınları temizlesin de demedi, kaç kere temizledik kimse lafını etmedi. verilen tepkilere cevap olarak yazdım ben onları ve kimse kusulan bir yerde yemeği yemek istemez di mi?
ambulans yemek kokarsa vakaya gidene kadar açarsın camı klimayı havalanır. kaldı ki burdaki insanlar protokoldelermiş ve olay cenaze değil zaten, cenaze yakınları için bekletiliyor ambulans,
şehit cenazesi olduğu için. bizzat kendim de gitmiştim şehit cenazesine, sabah nöbeti devraldık gittik, gece yarısına kadar ordaydık ve başka ekip geldiği için devrettik. yani o bekleme bitmiyor. ayrıca bu foto 2 sene önce çekilmiş.
Burada kibleyecek ne buldunuz hakkaten bravo kiz mesleginin olaganini anlatiyor
Insan bozuntularindan sikayetciyim diyor
Kusmak hakaret mi hey Allahimmm
keşke yorumuma değil de konuya yorum yapsan sevgili evla.. anlayışı bozuk insan bozuntuları derken kimi kastettiğini anlayabiliyoruz.. kaldı ki ambulans'a acil hastalar biniyor.. elbette ki kusma da olacak, kaçırma da.. arkadaşın saçına kusulmasının konuyla alakası ne onu anlamadık tabi..
Konuyada yaptim yorumu onceki sayfalardakeşke yorumuma değil de konuya yorum yapsan sevgili evla.. anlayışı bozuk insan bozuntuları derken kimi kastettiğini anlayabiliyoruz.. kaldı ki ambulans'a acil hastalar biniyor.. elbette ki kusma da olacak, kaçırma da.. arkadaşın saçına kusulmasının konuyla alakası ne onu anlamadık tabi..