• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal medyada kızlık soyadını kullanma problemi

O eskidendi smdi oğullarını içgüveysi veriyolar 🙈

Erkekler de kayınpeder, kayınbirader, kayınvalide, bacanak konuları açmadan inanmam buna 😂 şimdi nerdeyse bütün erkek annelerinin dilinde artık oğlumuzu içgüveysi verdik diye ama ben bir erkeğin "bacanağım kayınpederimin arabasını yıkatırken benim de yardım etmemi bekliyor" diye konu açtığını görmedim mesela 😂😂

Ben değiştirdim ama yalnız kendi soyadımi kullansam da eşim birşey diyemezdi.

Neden değiştirdim çünkü eşimin soyadiyla benim adım aşırı uyumlu 😁

Hatta iki kardeşin adı uyumlu olur ya, işte benim adımla soyadım da aynı oyle.
Anlatabildim umarım ifşa olmadan.

ikisini bir kullanınca da cidden çok uyumsuz ve gereksiz uzun oluyor.
Böyle olmasa bende mutlaka kendi soyadımi yada en kotu ihtimalle ikisini bir kullanırdım.

Yada en önemlisi eşimin böyle bir tribe girdiğini hissetsem, saygı duymayacagini o zaman kesin kendi soyadımi kullanirdim.

buyuk ıhtımal etrafındakıler esın neden senın soyadını kullanmıyor bır problem mı var bırbırınızle evlı oldugunuz bellı degıl tarzında baskılar kurmuslar oda oyuzden ıstekte bulunmustur

bence bu tarz seylerı ınsanların asması gerek ınsanlar ne cok sevıyor herseye karısıp mudahale etmeyı

ahahahahah kahkaha attım sabah sabah, muazzam cevap olmuş :KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:D

konu sahibi, daha önce problem etmiyordu da şimdi sıkıntı yaratıyorsa, kafasına taktığı başka bir şey mi var ki acaba bu ara? kıskançlık vs. gibi bir durum? aklıma başka bir sebep gelmedi çünkü :/
evet konuştuk hallettik mevzuyu başka bişeyi kafaya takmış.

insanlar ogullari evlenince gelinleri komple satin aldik saniyolar sanirim soy adlarindan bile komple vazgecsinler istiyolar
Gelinin isminin teleffuzu zor diye yeni isim koymayı teklif edeni duydum. Utanmasalar tapusu yok mu bu gelinin onu da üstümüze alalım diyecekler yav.

İsminiz + evlenmeden önceki soyadınız + ve eşinizin soyadını kullanabilirsiniz.
Erkekler böyle şeylere takılabiliyor.

Bu konuyu okurken Farkettim yoksa hiç umursamadım ya da sosyal medyada vs değiştirmedim eşim de sormadı. Evlenirken bunu soruyorlar bn tek soyisim kullanacağım dedim eşiminkini kullanıyorum. Sebebi de ztn bnm soyadım uzun iki soyadı kullanmak bni uğraştıracağı için tek kullanıyorum. Ama eşim eğer bu konuda birşey deseydi inadına bu ayrımcılığa Karşı koymak için kendi soyadımı kullanırdım

Ne boş işlerle uğraşan erkekler var hey Allahım ya.

Ben resmiyette de kendi soyadımı kullanıyorum. Sosyal medyada da. Hiç eşimin soyadını eklemedim. Aklıma bile gelmedi.

Kimse de bunu sormadı. Sorun etmedi. Çünkü sorun edilecek bi şey yok.

Resmiyette de kendi soyadınızı kullanmak için çok uğraştınız mı acaba? Emin değilim ama evlendikten sonra sadece kendi soyadını kullanmak için bir çok prosedür var diye biliyorum da o yüzden sordum.

Merhaba hanımlar. Hayırlı kandiller. Sizden bir konuda fikir almak istiyorum. Ben 3 senelik evliyim. Sosyal hesaplarımın birinde soyismimi değiştirmedim. Birinde değiştirdim ama artık onu kullanmıyorum sayılır girip baktığım yok. Eşim bugune kadar çok önemsememiş gibi yaptı hatta geçenlerde soyisminin aynı olmasına bile karışmıyorum gibi bir konuşma bile geçmişti aramızda ama bugun bana ciddi ciddi soruyor açıklamasını yap neden değiştirmiyorsun diye. Çok önemli mi bu kadar dedim. Canım istemedi dedim. Peki dedi. Bayağı bozuldu yani. Değiştirmek gerçekten istemiyorum nedense bana ait kalan sadece orası var gibi hissediyorum. Kızşık soyadımı da kullanıyorum onun için de ünlümüsün sanki avukatmısın neden kullanıyorsun sanki gibi yorumları oldu. Siz bu meseleye nasıl bakıyorsunuz. Soyadımın yanına onun soyadını ekleyeyim mi sizce. Bilemedim. Ya anlamsız mı tbu tavrım ama hiç içimden gelmiyor.
Yani sonuçta sosyal medya bana önemsiz mecra gibi geliyo ama bnde eklemesem esim bozulurdu ayrıca kızlık soyadı kullanmak icin avukat yada ünlü olmaya gerek yok bu bizim gayet doğal hakkimiz

Benimde hesaplarımdan birinde kızlık soyadım var. Sebebi ise eski arkadaşlarımın beni kolayca bulmak istediklerinde bulmaları. Evlilik soyadımı nerden bilecekler de bulacaklar :işsiz:

resmi olan yerlerde cift soyisim. resmi olmayan ve sosyal medya her yerde kendi soyismimi kullaniyorum. kendi diyorum cunku ait olduğum soyisim olarak onu hissediyorum. oglum falan bile biliyor benim soyismimim baska oldugunu yadirgamiyor. bir ara sadece kendi soyismi de cift soyisim zannediyordu.
Aslında keşke öyle olsa. Brezilya’daydı sanırım çocuklar hem anne hem baba soyadını alıyor, bunu futbolculardan duymuştum 😂. İslandinav ülkelerinde de yaygın diye duymuştum ama pratikte hangisi kulağa daha hoş geliyorsa onu kullanıyorlardı.

1,5 senelik evliyim kendi soyismimi kullanmak istediğimde kayınpederim karşı çıktı .Sosyal medyada iki soyismimi kullanıyordum sonra sizin soy isminizi kendi soy ismiyle kullanıyor demişler ben de sildim sadece kendi soyismimi kullanıyorum. Gerçekten anlamıyorum bu nedir ya ? Neyin gösterisi ? Ki artık eskiden bu kadar bile yokken şimdi kendi soyismimizi kullanabiliyoruz .

sizi eskilerden taniyip da sosyal medyada arayacaklar cogu yeni soyisminizi bilmeyecek. kizlik soyadinizla arayacak cok dogal kendi soyadinizi kullanmak. soyadi degistirme konusunda da ben bir erkekle omur gecirmeye karar vermisim o bana omrunu vermis ben ona.. soyadini almanin ne zarari var.. uzun is evraklarda her yerde durmadan doldur dur uzun uzun.. cok onemli insanlarin ve ilk soyadiyla kariyer yapmis insanlarin kullanmaya devam etmek istemelerini anliyorum da siradan insanlarin komik geliyor bana ev hanimlarinin felan kullanma cabasina.. sosyal medyada yaz bulsunlar ama nufus da madalya vermiyorlar.

Back
X