• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal medyada kızlık soyadını kullanma problemi

en sinir oldugum konulardan biridır bu ,

neden eşin soyadı gereksiz , sanki onlar için dogmuşum :KK12: tövbe yarabbım ,

benımde kızlık soyadımla açık hesaplarım ve 14 yıldır asla değiştirmeyi düşünmüyorum , eşiminde böyle bir talebi olmadı,
olmamalı da,

Kullanıcı adımda kendi soyadım vardı ve değiştirmedim. Değiştirmem de. Ama ek olarak tekrar isim soyisim yazan kısma kendi soyismimin yanına eşimin soyadını eklemiştim ben. Ha eklemesem eşim sorar mıydı, sorardı. Tanıyorum çünkü. Ama sizi anlıyorum. İnsan bir yandan kopmak istemiyor soyadından. Silerse sanki ailesiyle olan tüm bağı kopacakmış gibi hissediyor. En azından ben eşimle ne kadar mutlu olursam olayım, ne kadar gerçek anlamda aile olduğumuzu hissedersem hissedeyim soyadımla alakalı bu histen kurtulamıyorum. Hatta komik ama geçen eşime çocuğun adını benim soyadım mı koysak dedim 😂😂

Pekala kendi soyisminizin yanına onu ekleyebilirsiniz çoğumuz öyle yapıyoruz zaten sonuçta nüfusta değişmiş her resmi işinizi eşinizin soyisminle yapıyorsunuz sosyal medyada sadece kendinizinkini kullanmanız anlamsız evli olduğunuz belli olsun diye diyor. Mesela eşinizde evden çıkarken alyansını takmasa takmak istemiyorum dese rahatsız olmaz mısınız?

Pekala kendi soyisminizin yanına onu ekleyebilirsiniz çoğumuz öyle yapıyoruz zaten sonuçta nüfusta değişmiş her resmi işinizi eşinizin soyisminle yapıyorsunuz sosyal medyada sadece kendinizinkini kullanmanız anlamsız evli olduğunuz belli olsun diye diyor. Mesela eşinizde evden çıkarken alyansını takmasa takmak istemiyorum dese rahatsız olmaz mısınız?
Alyans ikimiz de takmıyoruz. Ayrıca evli oldugum belli. İkimizin çocugumuzun resimleri var.

Kullanıcı adımda kendi soyadım vardı ve değiştirmedim. Değiştirmem de. Ama ek olarak tekrar isim soyisim yazan kısma kendi soyismimin yanına eşimin soyadını eklemiştim ben. Ha eklemesem eşim sorar mıydı, sorardı. Tanıyorum çünkü. Ama sizi anlıyorum. İnsan bir yandan kopmak istemiyor soyadından. Silerse sanki ailesiyle olan tüm bağı kopacakmış gibi hissediyor. En azından ben eşimle ne kadar mutlu olursam olayım, ne kadar gerçek anlamda aile olduğumuzu hissedersem hissedeyim soyadımla alakalı bu histen kurtulamıyorum. Hatta komik ama geçen eşime çocuğun adını benim soyadım mı koysak dedim 😂😂
Bu çok iyiymiş işte 😜

benimde esimin ailesi iki soy isimiminde yazili olmasina takilmis sosyal medya hesaplarimda gorumcem soylemisti ay hemen duzeltiyorum diyip sadece kendi soyadimi biraktim 😂
ne saçma bir ego bu yani
Benimkiler de kimlikte yazıyor kendi soy adımda diye takmislardi neden evlenmisim ole demislerdi bende soyadim degissin diye evlenmedim kusura bakmayın demistim🤣

Kimlikte sadece esimin soyismi yaziyor, sosyal medyada ikimizinki de yaziyor, ben bir yerlere isim verirken eski soyismimi yaziyorum. Iyice sarpa sardi bu isim isi bende :bicak:
Tutarlilik adina kimlikteki versiyona gecebilirim ama bir turlu sevemedim onu da.

Esim karismaz ama.

Çünkü esinizin soyadını kullanmak zorunda değilsiniz? Siz evlenmeden önce de adi sani olan bir bireydiniz, birey olabilmek için avukat olmaya gerek yok. Kanunen bile esnizin soyadı olmadan sadece kendi soyadinizi kullanabilirsiniz. Benim eşim.bana avukat misin sanki falan dese büyük saygısızlık olarak algılar olay çıkarırdim. Evlenince eşin soyadını kullanmak tamamen kadına yönelik bi kimliksizlestirme politikası gibi geliyo bana

Merhaba hanımlar. Hayırlı kandiller. Sizden bir konuda fikir almak istiyorum. Ben 3 senelik evliyim. Sosyal hesaplarımın birinde soyismimi değiştirmedim. Birinde değiştirdim ama artık onu kullanmıyorum sayılır girip baktığım yok. Eşim bugune kadar çok önemsememiş gibi yaptı hatta geçenlerde soyisminin aynı olmasına bile karışmıyorum gibi bir konuşma bile geçmişti aramızda ama bugun bana ciddi ciddi soruyor açıklamasını yap neden değiştirmiyorsun diye. Çok önemli mi bu kadar dedim. Canım istemedi dedim. Peki dedi. Bayağı bozuldu yani. Değiştirmek gerçekten istemiyorum nedense bana ait kalan sadece orası var gibi hissediyorum. Kızşık soyadımı da kullanıyorum onun için de ünlümüsün sanki avukatmısın neden kullanıyorsun sanki gibi yorumları oldu. Siz bu meseleye nasıl bakıyorsunuz. Soyadımın yanına onun soyadını ekleyeyim mi sizce. Bilemedim. Ya anlamsız mı tbu tavrım ama hiç içimden gelmiyor.

Erkekler bunu takıntı yapıyor, evli olduğunuzu illa tasdiklemek istiyorlar. Ben konuyu evlenmeden önce konuştum, soyadımın son temsilcisiyim yok olmasını istemiyorum dedim iki soyadı kullanmakta anlaştık. Soyadımla doğdum ve onunla yaşadım vazgeçmemek hakkım, sizinde öyle

Benimkiler de kimlikte yazıyor kendi soy adımda diye takmislardi neden evlenmisim ole demislerdi bende soyadim degissin diye evlenmedim kusura bakmayın demistim🤣
insanlar ogullari evlenince gelinleri komple satin aldik saniyolar sanirim soy adlarindan bile komple vazgecsinler istiyolar

Bana kalırsa zaten erkeğin kadına soyismini vermesi saçma bi kere...Kadın da verebiliyor ama Türk erkeği bunu kaldıramaz efendim..Soyadı almanın hiçbi mantıgı yok bence...zaten tckimlik no var, kimin kimle evli oldugu da belli..niye kendi soyadımızı bırakıyoruz ki yani...ben mesela soyadımı yıllardır tasımısım, tutup ta şimdi evlensem saçmasapan, elalemin dedesinin dedesinin dedesinin yanlış yazdırdığı falan bi soyadını neden yapıştırıcam adımın yanına...Evlenirsem kocama soyadımı vericem :)

ben sosyal medya hesaplarımı hiç takmam hatta kullanıcı adım insan ismi bile değildir :halay: ama alt tarafı sosyal medya yani bundan huzursuzluk çıkartmaya hiç gerek yok onunkini de ekleyiver nolcak

Eskiden sosyal medyada önce kızlık soyadım, sonra eşimin soyadı olarak kayıtlıydım hep. Kimlikte de öyle, kızlık soyadım zaten kısa. Evlenince de kullanmak istedim.
Şimdi bazı sosyal medya hesaplarımda sadece adım ve direk eşimin soyadını kullanıyorum. Kızlık soyadım yok şuan orda, o da eskilerden vs her arayan bulmasın, beni bilen tanıyan eşimin soyadıyla da ekli zaten her yerde.
Eşim bu tür şeylere hiç karışmaz , arası da yoktur zaten sosyal medyayla. Sen nasıl istiyorsan öyle kullan der hep. Sanal ortam alt tarafı, takılmasın böyle şeylere.

Benim sosyal medya hesaplarıma iki soy isim de var. 18 sene önce bu kadar yaygın olmadığından mıdır nedir, kendi soyadımı da ekletmemiştim evlenirken.

Ama çok ilginçtir ki ehliyetimi hala değiştirmedim. 25 sene önceki ehliyetim. Orada kendi kütüğümü, kendi memleketimi, kendi soyumu görmek beni mutlu ediyor sanırım üstelik de aktif sürücüyüm.

Mecnur bu sene sonuna kadar ehliyet değişecek. Kafamda cin fikirler var. Yenilemek yerine kayıp muamelesi mi yaptırsam acaba? Böylece onu hatıra olarak saklamaya devam edebilirim 🤔😎

benimde esimin ailesi iki soy isimiminde yazili olmasina takilmis sosyal medya hesaplarimda gorumcem soylemisti ay hemen duzeltiyorum diyip sadece kendi soyadimi biraktim 😂
ne saçma bir ego bu yani
ahahahahah kahkaha attım sabah sabah, muazzam cevap olmuş :D:D:D:D:DD

konu sahibi, daha önce problem etmiyordu da şimdi sıkıntı yaratıyorsa, kafasına taktığı başka bir şey mi var ki acaba bu ara? kıskançlık vs. gibi bir durum? aklıma başka bir sebep gelmedi çünkü :/

Back
X