• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal medyada kızlık soyadını kullanma problemi

resmi olan yerlerde cift soyisim. resmi olmayan ve sosyal medya her yerde kendi soyismimi kullaniyorum. kendi diyorum cunku ait olduğum soyisim olarak onu hissediyorum. oglum falan bile biliyor benim soyismimim baska oldugunu yadirgamiyor. bir ara sadece kendi soyismi de cift soyisim zannediyordu.

Bunun kıskançlık vs ile ilgisi yok ki?
Ben de bunu anlayamıyorum kadınlarda, ben evlenirken de vardı eşinizin soy adını kullanmak zorunda değilsiniz.
Kendi soyadınızla da hayatınıza devam edebilirsiniz.
Ama nüfus cüzdanında öyle, sosyal medyada böyle, ne gerek var?
Kendi vatandaşlık belgene yazdırmaya razı isen, başka yerde de öyle devam etsen ne olur?
Böyle ikilemlere ne gerek var?
Evlenip aldıysanız o soyadını, kabul edin ve kullanın.
Bu kadar basit.

Ben kendi soyadımın yanına eşimin soyadını aldım, kimliğimde de böyle sosyal medya hesaplarımda da..
Fakat bi yerlerde isim soyad sorulduğunda sadece kendi soyadımı söylüyorum, eşim yanımda olsa da çekinmiyorum bundan, ben onunla varolmadım, kendisi de farkında bunun, hiç lafını etmedi..
Benim yaptığıma ego diyenler var mesela ama umursamıyorum..

ben de bu sekilde yapiyorum. magazada surda burda resmi olarak isim gerekmiyorsa kendi soyismimi soyluyorum. esim baslarda bozuluyordu. artik o da benim ismim sorulduğunda yine resmi bir yer degilse sadece kendi soyismimi soyluyor. çift soyisim de zor cunku uzun geliyor bana. kisa yoldan kendi soyismimi soyluyorum.

Kimlikte eşinizin soyadi var mi??? Kimliginizde eşinizin soyadi varsa ve diger resmi işlemlerde eşinizin soyadini kullaniyorsaniz sosyal medyada kullanmamak neyin göstergesi oluyor veya ne açidan sizi rahatlatiyor ben de onu anlamiyorum.

Bana ait kalan sadece orasi var diyorsun. Bence senin derdin soyadi degil, evliligin problemli.

Evliyken eşimin soyadını kullanmıştım pek düşünmediydim bu konu üzerine, hatta iki soyadı için nikah başvurusunda ayrı bir form mu ne doldurmak gerekiyormuş onu bile bilmiyordum düşün yani. Cahillik işte sevindirik gibi niye soyadımı değiştirdiysem. Şimdi olsa ailemden aldığım soyadımı silmem neden sileyim ben de ağaç kovuğumdan çıkmadım benim de büyüdüğüm bir ev beni yetiştiren değerli insanlar var. Bunu eşin soyadını kabullenmemekle bağdaştırmasınlar alakası yok çünkü. O yüzden değiştirme bence de canım, ne güzel keşke zamanında ben de öyle yapsaydım.
Canım nüfusta değiştirmiş arkadaş. Sosyal medya hesaplarının sadece birinde kendi soyadını kullanıyormuş, adam onu da sorun haline getirmiş.

Merhaba hanımlar. Hayırlı kandiller. Sizden bir konuda fikir almak istiyorum. Ben 3 senelik evliyim. Sosyal hesaplarımın birinde soyismimi değiştirmedim. Birinde değiştirdim ama artık onu kullanmıyorum sayılır girip baktığım yok. Eşim bugune kadar çok önemsememiş gibi yaptı hatta geçenlerde soyisminin aynı olmasına bile karışmıyorum gibi bir konuşma bile geçmişti aramızda ama bugun bana ciddi ciddi soruyor açıklamasını yap neden değiştirmiyorsun diye. Çok önemli mi bu kadar dedim. Canım istemedi dedim. Peki dedi. Bayağı bozuldu yani. Değiştirmek gerçekten istemiyorum nedense bana ait kalan sadece orası var gibi hissediyorum. Kızşık soyadımı da kullanıyorum onun için de ünlümüsün sanki avukatmısın neden kullanıyorsun sanki gibi yorumları oldu. Siz bu meseleye nasıl bakıyorsunuz. Soyadımın yanına onun soyadını ekleyeyim mi sizce. Bilemedim. Ya anlamsız mı tbu tavrım ama hiç içimden gelmiyor.
Açıkçası ben babasını ve babasının ailesini hiç tanımayan, kütüğünün olduğu memleketin haritada nerde olduğunu bilmeyen biri olarak bile (şair burada aile soyadının kendisi için anlamsızlığından dem vuruyor), sosyal medyada evlendikten sonra 1 yıl kadar değiştirmedim soyadımı.. Eşimden de bu sürelerde ufak imalar laf dokundurmalar falan yaşadım ama sallamadım yine değiştirmedim.. Ne zamanki yeni soyadımı benimsedim o zaman değiştirdim. Ayrıca evlendiğimizde soyadımızın hatta kütüğümüzün (her ne kadar benim için önemli olmasa da) değişmesini son derece haksız ve lüzumsuz buluyorum. Tamam aileyiz hepimizin soyadı aynı olsun vs ama yani utanmasalar doğum yerimizi bile değiştirecekler evlendik diye.. Saçmalıktan başka bişey değil.

Bana o kadar komik geliyo ki evlenir evlenmez koşa koşa sosyal medyadaki soyadini degistirmek. Gordugumde aşiri yadirgiyorum nikah kiyiliyo ana sayfaya nikah resimleri dusuyo isme bi bakiyorsun farkli soyad. Zor mu bekledin be ablacim yani. Ben de sirf boyle gozukmemek icin senelerce degistirmem herhalde :) zaten dunyanin en sacma olayi. Mal gibi bi onun nufusundayiz bi bunun.

Merhaba hanımlar. Hayırlı kandiller. Sizden bir konuda fikir almak istiyorum. Ben 3 senelik evliyim. Sosyal hesaplarımın birinde soyismimi değiştirmedim. Birinde değiştirdim ama artık onu kullanmıyorum sayılır girip baktığım yok. Eşim bugune kadar çok önemsememiş gibi yaptı hatta geçenlerde soyisminin aynı olmasına bile karışmıyorum gibi bir konuşma bile geçmişti aramızda ama bugun bana ciddi ciddi soruyor açıklamasını yap neden değiştirmiyorsun diye. Çok önemli mi bu kadar dedim. Canım istemedi dedim. Peki dedi. Bayağı bozuldu yani. Değiştirmek gerçekten istemiyorum nedense bana ait kalan sadece orası var gibi hissediyorum. Kızşık soyadımı da kullanıyorum onun için de ünlümüsün sanki avukatmısın neden kullanıyorsun sanki gibi yorumları oldu. Siz bu meseleye nasıl bakıyorsunuz. Soyadımın yanına onun soyadını ekleyeyim mi sizce. Bilemedim. Ya anlamsız mı tbu tavrım ama hiç içimden gelmiyor.
Ben de kızlık soyadımı kullanıyorum. Bekar olduğum dönemde açmıştım sonra da düzenlemedim pek de aktif kullanmam zaten. Ama eşim bundan rahatsızlık duysa sorun etmem sonuna eklerim onun soyadını da.

Evliyken eşimin soyadını kullanmıştım pek düşünmediydim bu konu üzerine, hatta iki soyadı için nikah başvurusunda ayrı bir form mu ne doldurmak gerekiyormuş onu bile bilmiyordum düşün yani. Cahillik işte sevindirik gibi niye soyadımı değiştirdiysem. Şimdi olsa ailemden aldığım soyadımı silmem neden sileyim ben de ağaç kovuğumdan çıkmadım benim de büyüdüğüm bir ev beni yetiştiren değerli insanlar var. Bunu eşin soyadını kabullenmemekle bağdaştırmasınlar alakası yok çünkü. O yüzden değiştirme bence de canım, ne güzel keşke zamanında ben de öyle yapsaydım.
Nüfusa başvurup şipşak kendi soyadını da ekleyebiliyorsun

Kullanıcı adımı kendi soyadım ve eşimin soyadı yaptım. Ama biyografi kısmında yeni soyadım yazıyo. Sizin içinizden gelmiyomuş vardır bi nedeni.

Ben sadece kendi soyismimi kullaniyorum resmi ve resmi olmayan her yerde. Zaten esim Ispanyol ve iki soyismi var kendi soyismimin sonuna onlari ekletseydim sonsuz bir isim dongusune girerdik :) Hic konusu bile gecmedi aramizda. Soyismimi degistirsem bile sosyal medyadan degistirmek aklima gelmezdi yani ne gerek var ki.

Ben nüfusta kendi soyadımı kullanmıyorum ,çünkü Nokta koyulunca çok kötü oluyor ,aöa sosyal medyada hala kendi soyadım var ,eşimin soyadını eklemedim,benim soyadım ,benim hesabım ,aramızda hiç konuşması bile geçmedi.İstemiyorsanız kullanmak zorunda değilsiniz ki

Ben değiştirdim çünkü kendi soyadımı kullanmak zor ve güzel gelmiyordu.Eşime kızlık soyadımla bişey desem atıyorum bir yere isim soyisim vermem gerek ters ters bakar masus mu yapıyo gerçekten mi kızıyo anlamış değilim :)

Ben de tüm sosyal sitelerde kendi soyadımı kullanmaya devam ediyorum. Çünkü 30 yıldır kullandığım soyadımı değiştirip yeni bir soyadı kullanmak zor ve saçma geliyor. Ayrıca Türkiye'de benden başka aynı ad ve soyadı olan kimse yok. Tek olmak hoşuma gidiyor, değiştirmeyeceğim. Eşim de bu konuları dert eden biri değil. Hatta mahkeme işlerine üşenmesem kızlık soyadımı kullanmaya devam etmek istiyorum. Hatta yapacağım bir gün bunu.

Back
X