• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal medyada kızlık soyadını kullanma problemi

sedeflidondurma

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2018
905
927
23
Merhaba hanımlar. Hayırlı kandiller. Sizden bir konuda fikir almak istiyorum. Ben 3 senelik evliyim. Sosyal hesaplarımın birinde soyismimi değiştirmedim. Birinde değiştirdim ama artık onu kullanmıyorum sayılır girip baktığım yok. Eşim bugune kadar çok önemsememiş gibi yaptı hatta geçenlerde soyisminin aynı olmasına bile karışmıyorum gibi bir konuşma bile geçmişti aramızda ama bugun bana ciddi ciddi soruyor açıklamasını yap neden değiştirmiyorsun diye. Çok önemli mi bu kadar dedim. Canım istemedi dedim. Peki dedi. Bayağı bozuldu yani. Değiştirmek gerçekten istemiyorum nedense bana ait kalan sadece orası var gibi hissediyorum. Kızşık soyadımı da kullanıyorum onun için de ünlümüsün sanki avukatmısın neden kullanıyorsun sanki gibi yorumları oldu. Siz bu meseleye nasıl bakıyorsunuz. Soyadımın yanına onun soyadını ekleyeyim mi sizce. Bilemedim. Ya anlamsız mı tbu tavrım ama hiç içimden gelmiyor.

Eşin soyadını kullanma olayını saçma buluyorum. Bu dünyaya zaten bir kimlikle geliyoruz. Bir soyadımız oluyor. Yeni bir soyadına sahip olmak için evlenmiyor kimse. O yaşa kadar o soyadla gelip, öyle tanınıyoruz. Bunu değiştirmek saçma. Klasik çekilmez erkek kompleksleri.

Evli olduğunuz belli olsun diye böyle bir istekte bulunmuş olabilir
Ben saçma bulmadım, küçük bir rica ne var bunda
Bende iki soyisim kullanıyorum. Bazen biyerde sade eşiminkini kullandığımda oluyor ama resmiyetde iki soyismim var sosyal medya hesaplarımda o şekildedir
Zaten kullanıyorsanız orada eklememeniz sebebini anlamadım

Ben bekarlık soyisiminizi kullanmanızdan çok “nedense bana ait kalan sadece orası var gibi hissediyorum” cümlenize takıldım ve üzüldüm. Neden böyle hissediyorsunuz?

Evlenmeniz, soyisminizin değişmesi, hatta adınızı dahi değiştirmeniz size ait olan şeyleri sizden almaz, almamalı. Bence neden böyle hissettiğinizi altında olan nedenleri eşinizle konuşun.

Ayrıca sanırım erkekler bunu ‘evliliği yeni hayatı benimsediğini, sevdiğini gösterme’ olarak görüyorlar🤷🏻‍♀️

benim eşim normalde böyle şeylere hayatta takılmaz ve kıskançlık sıfırdır
o bile benden istedi bunu, hangi ruh haliyle istiyolar bilemiyorum
benim aklıma bile gelmemişti değiştirmek
eşim dedi niye değişmiyosun diye, kendi soyadımın sonuna ekledim bende

Evliyken eşimin soyadını kullanmıştım pek düşünmediydim bu konu üzerine, hatta iki soyadı için nikah başvurusunda ayrı bir form mu ne doldurmak gerekiyormuş onu bile bilmiyordum düşün yani. Cahillik işte sevindirik gibi niye soyadımı değiştirdiysem. Şimdi olsa ailemden aldığım soyadımı silmem neden sileyim ben de ağaç kovuğumdan çıkmadım benim de büyüdüğüm bir ev beni yetiştiren değerli insanlar var. Bunu eşin soyadını kabullenmemekle bağdaştırmasınlar alakası yok çünkü. O yüzden değiştirme bence de canım, ne güzel keşke zamanında ben de öyle yapsaydım.

Bilemedim
Takılacak bir konu değil
Misal soyadı güzel değildir bende değiştirmem
Hoşuma giderse değiştiririm

Ben kendi soyadımın yanına eşimin soyadını aldım, kimliğimde de böyle sosyal medya hesaplarımda da..
Fakat bi yerlerde isim soyad sorulduğunda sadece kendi soyadımı söylüyorum, eşim yanımda olsa da çekinmiyorum bundan, ben onunla varolmadım, kendisi de farkında bunun, hiç lafını etmedi..
Benim yaptığıma ego diyenler var mesela ama umursamıyorum..

Ne saçmalık ya ona da mı karışılıyor artık :KK12:
İlk evlendiğimizde kendi soyadımın yanına eşimin soyadını da eklemiştim.Bi zaman sonra sadece eşimin soyadını kullanmaya başladım eski soyadımı sevmediğim için.
Ama hiçbir zaman eşim karışmadı bu duruma.

Böyle konulara hep yazıyorum. Soy babadan geçer, elalemin oğlundan değil. Ben de kendi soyadımdan asla vazgeçmek istemem.

Hadi evlenirken adamın adını hiçbir şekilde almak istemeseydiniz, yetiştiği ataerkil toplumdan ötürü buna bozulmasını bir nebze anlarım, ama erkeklerin bile bu facebook, instagram vs gibi boş işlere bu kadar anlam yükleyip, niye soyadım yok diye gündem yapması komik geliyor.

Back
X