Sosyal medyada görgüsüzlük

Dert değil de fikir paylaşımı yapalım biraz. İnsanlardaki bu gösteriş merakı nereye gidiyor allah askına? Sosyal medyada kocasına aşk sözleri yazan kocasının aldığı çiçeği hediyeyi çekip paylaşan insanların amacı nedir :olamaz: Alt metni bariz baaak kocam şöyle kocam böyle değil mi ?bazen ben utanıyorum onların yerine siz ne düşünüyosunuz?

Bu arada kıskançlık yaptığımı düşünen olabilir eşimle çok tartışırız ama hediyesi bol bir insan sevdiğimizi de sarışıp birbirimize söylüyoruz bize yetiyo.

Yani Nedir bu reklam merakı? İyi anlaştığım arkadaşlarım da yapıyo bunu ve üzülüyorum gerçekten amaçları ne?
ben hiçbirini kullanmıyorum
bana göre sizin oraya normal resim koymanız bile görgüsüzlük
kendini gösterme, beğendirme amacınız olmasa normal fotoğrafınızı neden koyasınız?

bi tanıdığım var, çocuk tam bir #instaboy
koyduğu fotoğrafları, o hikayeleri ben biliyorum, arkadaşım gösteriyor
yese içse koyar

geçen profiline sevgilisinin baş harfi yazanların ve tarih atanların ne kadar büyük görgüsüzlük yaptığına dair bir şey paylaşmış
güldüm geçtim
benim 'bi s.çtığını koymuyor' dediğim insan baş harf yazanları eleştiriyor

siz normal fotoğraf koyuyorsunuz ama abartanları eleştiriyorsunuz

ben normal fotoğraf koyanların da görgüsüzlük yaptığını, bu işin görgüsüzlükten başka hiçbir işe yaramadığını düşünüyorum

napcaz o zaman? kısır döngü gibi bir şey
bence görgüsüzlüğü az yapan sosyal medya kullanıcıları çok yapanları eleştirmeyi bıraksın :)
eleştirme işi biz hiç görgüsüzlük yapmayan, sosyal medya kullanmayan insanlara kalsın :p
 
Arada sirada paylasilan seylerden rahatsiz olmuyorum ama surekli ayni seyleri paylasan insanlari takipten cikartiyorum.
İnsan 7/24 cocugunu paylasir mi ya? Bakin yemek yedi, bakin kopek sevdi...ya da surekli tatil fotografi, surekli yemek fotografi... Ortaya potbori yapsa gozume batmaz sahsen.
:D
Büyük konuşma seni de görcez derler şimdi
 
Dert değil de fikir paylaşımı yapalım biraz. İnsanlardaki bu gösteriş merakı nereye gidiyor allah askına? Sosyal medyada kocasına aşk sözleri yazan kocasının aldığı çiçeği hediyeyi çekip paylaşan insanların amacı nedir :olamaz: Alt metni bariz baaak kocam şöyle kocam böyle değil mi ?bazen ben utanıyorum onların yerine siz ne düşünüyosunuz?

Bu arada kıskançlık yaptığımı düşünen olabilir eşimle çok tartışırız ama hediyesi bol bir insan sevdiğimizi de sarışıp birbirimize söylüyoruz bize yetiyo.

Yani Nedir bu reklam merakı? İyi anlaştığım arkadaşlarım da yapıyo bunu ve üzülüyorum gerçekten amaçları ne?
Emin ol çok mutsuzlardır işleri güçleri gösteriş.Çok kişiyi tanıyorum eşiyle kedi köpek gibi afedersin ama sosyal medya da sevgi pıtırcıkları.Ben bunların akıl eksikliğinden ileri geldiğini düşünüyorum
 
Burada bahsedilen görgüsüzlüklerin gösterişlerin hepsinden bende çok çok rahatsızım ama bir de sosyal medyada sürekli kitap fotosu paylaşanlar var ki beni benden alıyor :bicak: hani şu msji vermeye çalışıyolar ben çok kültürlüyum, her ortamda sürekli kitap okurum. Paçalarımdan kültür akıyor :olamaz: hayır gerçekten bilinçli iyi bir okur olsan o kitapları paylaşmaya vaktin olmamalı okumaktan. Yapanları biliyorum çünkü defalarca foto çekerler düzenlerler uğraşırlar bunun için uğraşırlar. Iyy çok zavallı komik görünüyosunuz. Kimse o fotoya bakıp aaa ne kültürlü bilinçli insan demiyor söylemiş olayım :rolleyes:
Aklima su karikatür geldi :KK70:
 

Eklentiler

  • 0B203F3B-B8FC-422F-92EC-05D8187BF2F1.webp
    0B203F3B-B8FC-422F-92EC-05D8187BF2F1.webp
    57 KB · Görüntüleme: 343
Kişi kendi sosyal medyasında istediği şeyi paylaşabilir siz hoşunuza gitmeyen paylaşımları göz ardı edebilirsiniz.
 
Sadece watsapp kullanıyorum. Ne yalan söyleyim benim hoşuma gidiyor. Ne güzel hediye almış mutlu olmuş, sevincini de insanlarla paylaşıyor gözüyle bakıyorum. Hatta dua ediyorum Allah huzurunuzu daim etsin diye.
Benim eşim çok nadir hediye alır belki o yüzden onlar adına seviniyorum. :KK68:
 
“Şahsi” hesap ne demek? Kişi isterse evdeki damacasını çeksin. İster altın varaklı perdesini çeksin. Neye üzülüyorsunuz onu anlayamadım. Görgüsüzlük de çok hadsizce bir yorum. Böyle samimiyetsiz insanların kim olduğu belli olsada silse insanlar hesaplarından.
 
Bu seyleri ben de yadirgiyordum ama artik yadirgamiyorum. Olabilir. Herkes guzel bir manzara yakalayamaz veya ugrasamaz. Ayrica herkesin kisisel sayfasi sonucta gezi sayfasi yapmak zorunda degiller.
Herkes oyle dag bayir manzara da gezmiyor zaten ya kafeye ya avmye gidiyor ne ceksin?

Baska bir arkadasim yine gezmeye cikmis kolunda 5-6 tane bilezik, boynunda altinla dolaniyordu mesela yeni evli :KK70: oteki cocuk dogurdu dogdugu gunden beri cocuk hikayelerden inmedi gorsuzluk mu degil aslinda O nun hayati boyle geciyor cogunlukla cocukla oluyor tabiki cocuguyla veya cocugunun fotografini atar.

Herkes hayatini ne olusturuyorsa neyle cok vakit geciriyorsa onu paylasir.

Ben de fotografci degilim. Ortaya profesyonel isler cikartmiyorum ama kendimce guzel manzara kareleri yakaliyorum ve paylasiyorum.
Ek olarak motosikletlerimizle fotografim coktur. Hatta sadece motosikleti bile guzel bir açı oldugunda tek basina ceker koyarim.

Motosikletlerimizin bir tanesi pahali bir araba fiyatinda ( ovunmeye soylemiyorum. Ucuz olan birseyi 40 defa ortaya koysan insanlarin dikkatini cekmez ama pahali biseyse 2 kere ortaya koysan gozune sokuyor oluyorsun.) simdi birileri de belki benim icin gorgusuz diyordur hatta sirf manzara fotograflari koyuyorum diye bile gorgusuz olabilirim boyle bakarsak.
Herşeye bir kulp takilabilir yani istedikten sonra.
 
Açıkçası esiyle mesajlasip ekran fotoğrafını paylasanlari görünce şaşırıyorum. Ama kendim evde bile coreklenmis oturuyo olsam, başkalarinin kahve keyiflerini görmek beni mutlu ediyo. Çocuklarıni paylasanlari gorunce masallah diyip geçiyorum. Bırakın gosteren göstersin. Hazımsızlık bazı düşünceler.
 
Çok sık olmasada İnstagramda bende fotoğraf paylaşımı yaparım. Kim ne paylaşırsa paylaşsın rahatsızda olmam.Kimse kendini zorla takip ettirmiyor sonuçta.Benide en çok rahatsız eden sosyal medya kullanmadığını söylediği halde kim ne yapmış,ne paylaşmış hepsini bilip,kişileri eleştirmeyi kendine görev edinenlerdir.
 
Gösterişten ziyade insanların her şeyi paylaşma merakı üzerine ciddi ciddi düşünüyorum. Artık eskisi gibi komşuluk,akrabalık ,dostluklarlar yok. İnsanlar çok yalnız. Galiba bu yalnızlıklarını sosyal medya aracılığı ile gideriyorlar. Eskiden daha samimiydi ilişkiler .İnsanlar her şeylerini konuşarak paylaşırlardı. Sosyallik ihtiyaçlarını samimi yüzyüze ilişkilerle giderirlerdi. Şimdi herkes bireyselleşti. Kişi evinde bir başına ama sosyal medya hesaplarında yüzlerce arkadaşı var. Durum böyle maalesef. Aslında üzülüyorum ben. İnsan ilişkilerinin bu derece yüzeyselleşmesine. Ama elden bir şey gelmiyor.
 
Gösterişten ziyade insanların her şeyi paylaşma merakı üzerine ciddi ciddi düşünüyorum. Artık eskisi gibi komşuluk,akrabalık ,dostluklarlar yok. İnsanlar çok yalnız. Galiba bu yalnızlıklarını sosyal medya aracılığı ile gideriyorlar. Eskiden daha samimiydi ilişkiler .İnsanlar her şeylerini konuşarak paylaşırlardı. Sosyallik ihtiyaçlarını samimi yüzyüze ilişkilerle giderirlerdi. Şimdi herkes bireyselleşti. Kişi evinde bir başına ama sosyal medya hesaplarında yüzlerce arkadaşı var. Durum böyle maalesef. Aslında üzülüyorum ben. İnsan ilişkilerinin bu derece yüzeyselleşmesine. Ama elden bir şey gelmiyor.
Cok haklısınız. Insanlar sinemaya gidiyor story çekmekten filmi izleyemiyor. Bi sahile gitse fotograf çekmekten dalgalari dinleyip rahatlamıyor. Bir cayi her acidan cekicem diye ugrasirken cay soğuyor. Ama paylasinca mutlu olunuyor bağımlılık bu sosyal medya
 
beni ilgilendirmiyor öyle abuk sabuk paylaşımlar...bakıyorum çok içim daralıyor..gerçekten insanı cileden çıkarak paylaşımlar yapanlar oluyor ..aynı resmi 10 kere paylaşanlar..sessizzzzzzzzzce takipden çıkarıyorum..ohhh mis
 
Çok iyi yapıyorlar yapmayanlar niye böyle yapıyorlar görgüsüzlük diyene kadar kendi öküz kocalarına filanca yapıyor sende yap diye baskı kursun
 
Ben o sosyal medyada sarmaş dolaş poz verip canım cicim olanlardan bazılarının gerçekte kedi -köpek gibi olduğunu birbirinin arkasından o...pu,kocam ölsün-gebersin, karım umrumda değil şununla yattım bunu ayarttım ,bizim evliliğimiz insanlara göstermelik cümlelerini duyduktan sonra gülüp geçiyorum bu tiplere " yav hee hee " diyerek. Öncesinde ben eşime trip atardım hiç beraber fotoğrafımızı paylaşmıyorsun diye :KK48:
 
Banada cok komik geliyor yattigin adama ordan ilani ask edecegine yuzune soyle :) gezip guzel yerlerin fotosubu mantikli buluyorum ama ilani ask ve yemek resimleri fazlasiyla gorgusuzluj
 
Back
X