Sosyal medyada görgüsüzlük

Gecen gun kadinin biri hamile oldugunu paylasti, bu sefer bi kac hafta sonra cinsiyetini biliyosun solemiyosun diyenler cikti:) bole takipcilerede ayar oluyorum.yaw sanane.. begenmiyosan bas git kafa utulemenin manasi nedir? Isterse kadin 9 ay boyunca paylasir isterse paylasmaz. Haa bu kadar tantanayi sayfa sahipleri niye cekiyo? Tabiiki reklam yapiyolar o kadar hediye geliyo, takipci kaybederlerse onlardanda olurlar.. kisaca korler sagirlar birbirini agirlar:))

Yaptığı temizlikten sonra değiştirdiği çarşafla “oh mis gibi oldu “ şeklinde yorumla post gördü bu gözler:KK70:

Ama beni ilgilendirmez tabi ki, kendi hesabı kendi seçimi tabi ki paylaşımları. Yeter ki bu paylaşımlar da sadece kendi olsun, çocuklarını teşhir etmesinler yeter.
hakikaten ya en çok buna anlama veremiyorum.
holdeki aynayı çeker, berjerlerini çeker 'evdeyseeek, temizlik vakti'
kafalar da pırıl pırıl :deli:

Millet artık hastanedeyken kırık kolunu falan çekip koyuyor. Hani gösteriş falan değil bunun adı. Biz o gönderiyi görünce güya üzülüp mesaj atıcaz geçmiş olsun falan diyicez canları o ilgiyi istiyor. Bu noktada bende çok soğuyorum yani artık gidilen tatillerin çekilen çiçeklerin story lerini falan geçtim. Sosyal medyayı etkili kullanmayı cidden bilmiyoruz. Anca hava malzemesi bizim için.

Bu tur paylasimlarin altinda ciddi bir ozguven eksikligi oldugunu dusunuyorum. Bu paylasimlar begenildikce insanlar bi cesit ego patlamasi yasiyor.

edef601b8a7b57c6a727fa01ed101a0b.jpg

face ,instagram vs.. bunları zaten hiç kullanmıyorum eksikliginide hissettigim söylenemez hadi bazı şeyleri anlarım ama benim en sevmedigim şey yedigini, içtigini paylaşan insanlar hadi gezdigin yerleri paylaşırsında bi insan yedigini ne diye insanlara gösterir bu görgüsüzlükten başka bir şey degil benim babam bile bizi hep uyarır sakın paylaşmayın diye alamayan yada bazı şeyleri yiyemeyen insanlar var
bazı insanlarda olmadıgı biri gibi görünmeye çalışmayı seviyor aslına bakarsanız çoğunun sosyal medyada insanlara göstermek istedigi gibi bir hayatı yok karı koca arası hiç iyi degildir ama çevresindeki insanlara bakın biz nekadar mutluyuz diye nispet yapıyor insan o anı yaşamalı ailenle eşinle çocuklarınla güzel vakit geçirmek varken sosyal medyayı düşünüp paylaşım yapmak nedir

Ben sosyal medya kullanmıyorum dolayısıyla görmüyorum. Tavsiye ederim. WhatsApp durumdan da paylaşan var ama onlara da bakmıyorum.Hoppa

Bazı insanlar gerçekten suyunu çıkarıyor. Benim için de en kötüsü çocuğunun her anını çekip paylaşanlar .oklu bezlerini instagrama koyanlar bebegi yıkarken çıbıldak instagrama yükleyenler. Ne yalan söylim bende arada hikaye bölümünde paylaşırım mesela yemek paylaşmayı pek sevmem ama bir çiçek olsun hoşuma giden altına hayatda yazmam kocişim aldı gibi birşey mesela bahçedeki çiçeği yakından çekip koyarım yada vazoda arkasındada mesela çocuklarımın resmi olur.
Bazı gitdiğim yerler mekan olarak değil ama doğayı bir kuşu bir yaprağı böğürtü böceği. Ben gezdiklerimin sadece 10% paylaşırım oda canım isterse. Herkes sınırını koymalı. Cok fazla esyalar payllasan insanlar ve takipcisi yüksek olan kisiler bir gün ayni ilgiyi göremeyince bir kac sene sonra büyük yıkım yaşayabilirler bu yüzden pek sağlıklı olmadığını düşünüyorum

Ayy ben cok gülüyorum cok egleniyorum. Ayni evde yasadigin insana sosyal medyadan ilan-i ask etmek nedir? Ayrica en özel ve romantik aninda paylasim yapmak nereden aklina gelir? Kocamin romantik surprizlerinde fotograf cekmek paylasim yapmak benim aklima gelmiyo.. hos ben oyle bisey yapmaya kalksam da kocamdan firca yerim zaten en ozel anin icine ettin diye. Bir de arabasi yikanirken falan paylasim yapanlar var bu ara cok sık rastliyorum. Herhalde baaaakkk biz cok mutluyuz, cok egleniyoruz, arabamiz sekil vs vs mesajlari vermek istiyorlar.
bir yerde okumuştum, gerçekten mutluysan sadece o anı yaşarsın aklına başka birşey gelmez diye
biz de arada bir fotoğraf paylaşırız ama öyle aşk methiyeleri düzmeyiz birbirimize
bir de son dönemde bebeğine ya da çocuğuna mektup gibi duygularını anlatanlar görüyordum o daha abes geliyordu bana Sshelby Sshelby

Valla cogu kisi artik gozumde normllesti, bu gozler balayi yataginin ustundeki susu, esinin vefat etmis annesiyle kendini yapistirdigi fotografi, acilde soluksuz yatan kp ile selfiyi gordu..
Aklima gelmiyor daha, bazilari komik oluyor yoksa cicek bocek umrunda degil

Dert değil de fikir paylaşımı yapalım biraz. İnsanlardaki bu gösteriş merakı nereye gidiyor allah askına? Sosyal medyada kocasına aşk sözleri yazan kocasının aldığı çiçeği hediyeyi çekip paylaşan insanların amacı nedir :olamaz: Alt metni bariz baaak kocam şöyle kocam böyle değil mi ?bazen ben utanıyorum onların yerine siz ne düşünüyosunuz?

Bu arada kıskançlık yaptığımı düşünen olabilir eşimle çok tartışırız ama hediyesi bol bir insan sevdiğimizi de sarışıp birbirimize söylüyoruz bize yetiyo.

Yani Nedir bu reklam merakı? İyi anlaştığım arkadaşlarım da yapıyo bunu ve üzülüyorum gerçekten amaçları ne?
Oda bişey mi.Kızlar şimdi sevgililerinin hesabından foto paylaşıyolar ama altına ilanı aşklar şiirler filan erkek kıza yazıyomuş gibi.Sonra kendi hesaplarındanda cevap veriyolar kendi kendilerine:deli: Bence sorunlu olanlar bunlarla uğraşıyo.

Arada sirada paylasilan seylerden rahatsiz olmuyorum ama surekli ayni seyleri paylasan insanlari takipten cikartiyorum.
İnsan 7/24 cocugunu paylasir mi ya? Bakin yemek yedi, bakin kopek sevdi...ya da surekli tatil fotografi, surekli yemek fotografi... Ortaya potbori yapsa gozume batmaz sahsen.

Dert değil de fikir paylaşımı yapalım biraz. İnsanlardaki bu gösteriş merakı nereye gidiyor allah askına? Sosyal medyada kocasına aşk sözleri yazan kocasının aldığı çiçeği hediyeyi çekip paylaşan insanların amacı nedir :olamaz: Alt metni bariz baaak kocam şöyle kocam böyle değil mi ?bazen ben utanıyorum onların yerine siz ne düşünüyosunuz?

Bu arada kıskançlık yaptığımı düşünen olabilir eşimle çok tartışırız ama hediyesi bol bir insan sevdiğimizi de sarışıp birbirimize söylüyoruz bize yetiyo.

Yani Nedir bu reklam merakı? İyi anlaştığım arkadaşlarım da yapıyo bunu ve üzülüyorum gerçekten amaçları ne?

Kızkardeşim tam da bu bahsettiğiniz modelden, hergün en az 50-60 resim atıyor sosyal medyaya, kendisi,kocası, çocukları ,su içtim, yürüdüm vs... vallahi maksadını bilmiyorum, kendim kullanmıyorum sosyal medya, KK dışında hiç bir yerde hesabım yok, belki o yüzden anlayamıyorum, bilmiyorum... Ama içimden bir ses çok mutsuz olduklarını söylüyor nedense...

Sosyal medyayi seviyorum cunku reelde tanidigim insanlarin farkli bir yonunu gormemi sagliyor:)))teyzem var mesela 38482919. Tane şey paylaşır bir de üstüne beni sıkıştırır “illa beğen” diye:))) koskoca 50 yaşında toplumda belli bir statüye gelmiş insanın böyle yapması enteresan gelir mesela.
Black mirror dizisi distopyadan çıktı hayatın gerçeği oldu çıktı resmen.

Burada bahsedilen görgüsüzlüklerin gösterişlerin hepsinden bende çok çok rahatsızım ama bir de sosyal medyada sürekli kitap fotosu paylaşanlar var ki beni benden alıyor :bicak: hani şu msji vermeye çalışıyolar ben çok kültürlüyum, her ortamda sürekli kitap okurum. Paçalarımdan kültür akıyor :olamaz: hayır gerçekten bilinçli iyi bir okur olsan o kitapları paylaşmaya vaktin olmamalı okumaktan. Yapanları biliyorum çünkü defalarca foto çekerler düzenlerler uğraşırlar bunun için uğraşırlar. Iyy çok zavallı komik görünüyosunuz. Kimse o fotoya bakıp aaa ne kültürlü bilinçli insan demiyor söylemiş olayım :rolleyes:

Mesele sadece kocalarını paylaşmak değil o yine bana normal geliyor millet artık affedersiniz tuvalete gitse sosyal medyada paylaşacak hale geldi adam hasta yatağında yada hastası var o halinde sosyal medyada paylaşım yapıyor hastayım diye insan hasta hasta bunumu düşünür

20 gün oldu sosyal medya hesaplarımi kapattım kurtuldum kim ne yaparsa yapsın şimdi...

Bende sevmiyorum ve sosyal medya alışkanlık yapıyor girmeden duramıyor insan...
Tek takıldığım KK :KK31::KK5:

Bende sosyal medyayı aktif kullanırım, sık sık olmasa da paylaşım yaparım. Ama bazı insanlar gerçekten öyle abartıyorlar ki kendilerini komik duruma düşürüyorlar farkında değiller. Kimseye bir lafım yok görgüsüzlükse de kendi sorunları ama sırf takipçi kasmak yada 3-5 hediye kazanmak için çocuklarını teşhir edenlere çok sinir oluyorum. Şu instamom denen akım bir an evvel bitse diye dua edicem artık. Yazık acıyorum onların çocuklarına. Her anları kayıt altında ve binlerce kişiyle paylaşılıyor. İlerde o çocuklar nasıl bir psikoloji de olacak gerçekten merak ediyorum. Allah ana-babalarına akıl fikir versin ne diyim.

Arada sirada paylasilan seylerden rahatsiz olmuyorum ama surekli ayni seyleri paylasan insanlari takipten cikartiyorum.
İnsan 7/24 cocugunu paylasir mi ya? Bakin yemek yedi, bakin kopek sevdi...ya da surekli tatil fotografi, surekli yemek fotografi... Ortaya potbori yapsa gozume batmaz sahsen.
ben de aynen takipten çıkarıyorum ama bazılarıyla samimiyim çıkaramıyorum da.
her gün o bebegin yüzünü ezberledim artık, normal zamanda gelin göreyim derim ama inanın özlemiyorum her anına şahidim zaten
bir de dediginiz gibi gidilen bir tatilin fotoğraflarını ısıtıp ısıtıp tekrar yükleyenler sanırsınız sonsuz tatile çıkmış
kendime de kızıyorum neden bu kadar rahatsız olmama rağmen sosyal medya kullanıyorum
sanırım etraftan izole bir yasam sürmemek için ama bazen sıkıcı oluyor

Back
X