Sosyal medyada görgüsüzlük

Benim eşim evlilik yıldönümü gibi bazı özel anları paylaşır. Ben görünce mutlu olurum , ama cevabı evde veririm, yada ararım. Banada çok komik geliyor.
Onun dışında duyulması gereken şeyleri paylaşırım, sosyal sorumluluk, faydalı şeyler. Arada normal foto.
Yemekleri paylaşanların yanlış bir şey yaptigini düşünüyorum. Herkes kullanıyor , ve yiyen var yiyemeyen var , canları çekiyor.

Bizimki kendi fotosunu bile paylaşmıyor
Aslinda nisan fotolarimizi daha dogrusu isteme fotolarimizi paylaşmısti ama begenen kisi sayısı 4... zaten takip ettigi hesaplar cnnTurk cnbce gazeteciler spor yorumculari ntv ünlüler falan

Sonra butun fotolarini sildi maymun.
Profilde 2miz varız sadece
Ben arada 2mizin fotosunu atiyorum kendisi haksızlık yapıyor pis stalker.Herkesi takip et ama kendin paylaşma
Suan esime sinir oldum :@ :@

"Kocişim ister de ben yapmaz mıyım" lafına da ben ifrit oluyorum.
Kesfet te karsima hep sunumcu ve pembe koltugun önünde elinde tepsiyle poz vermis kadinlar çıkıyor
Bi de altına cok sorulan tunigim ..
..
Cok sorulan begenilen halım ...@
Yaziyolar. Acaba gercekten soran varmi o kadar ?

Yaptığı temizlikten sonra değiştirdiği çarşafla “oh mis gibi oldu “ şeklinde yorumla post gördü bu gözler:KK70:

Ama beni ilgilendirmez tabi ki, kendi hesabı kendi seçimi tabi ki paylaşımları. Yeter ki bu paylaşımlar da sadece kendi olsun, çocuklarını teşhir etmesinler yeter.
Ayy o da fenaymis da asil ben hastanede check in yapip “acilar icinde kivraniyorum dogurmak uzereyim” yazani gordum :KK70:bir de “açılın prens geliyor” diye bir paylasim vardi. Arkadasin kocasi da 7 göbek kayserili, bir kraliyet ailesi durumu yok yani :KK70:

Ifrit olmuyorum.
Kizmiyorum.
Yargilamiyorum.
Sadece üzülüyorum.
Bana göre sosyal medyayı bu derece çok, ohaa dedirten detaylarla kullanan insanların hayatında büyük bir eksik var.
Kimi sevgi, kimi saygı eksikliğini karşılıyor.
Kimi ilgiye aç ilgi istiyor.
Hepsinin içinde, çocukluğunda ya da yetiskinliginde derin bir yara var..

Her begeni bir merhem. .

Kesfet te karsima hep sunumcu ve pembe koltugun önünde elinde tepsiyle poz vermis kadinlar çıkıyor
Bi de altına cok sorulan tunigim ..
..
Cok sorulan begenilen halım ...@
Yaziyolar. Acaba gercekten soran varmi o kadar ?

Var. Ben inanıyorum.
Çünkü herkeste bir özenti.
Onda var bende de olsun çılgınlığı başlamış durumda maalesef..

Çevremizde reelde bile görmüyor muyuz gelinen noktayı?
Doyumsuzluk şükürsüzlük aldı başını gidiyor..
Sosyal medya daha çok gözümüze sokuyor hepsi bu..

Ayy o da fenaymis da asil ben hastanede check in yapip “acilar icinde kivraniyorum dogurmak uzereyim” yazani gordum :KK70:bir de “açılın prens geliyor” diye bir paylasim vardi. Arkadasin kocasi da 7 göbek kayserili, bir kraliyet ailesi durumu yok yani :KK70:

Babasının ne olduğunun bir önemi yok ki ;)

Şimdi nerdeyse bütün bebeler prens ve prenses olarak doğuyor ☺

Herkesin kendi tercihi
Ben de gereksiz buluyorum çoğu şeyi...
Örnek veriyim
Çocuğunu çekip koyuyor “uykusuz gecenin sabahı” yazıo
E bu ne şimdi....???
Çocuklar zaten uykusuz kalır
Bu kadar gereksizliği de pes

Sosyal medya kullanmaya başlayalı bir ay oldu. Sırf tanıdıklarım neler paylaşıyor diye açtım. Paylaşmak isteyen paylaşır tabi herkesin kendi tercihi. Bazıları gereksiz tabi. Ne gerek var buna diyor insan kendi kendine.

Ben bir de belli bir amaçla açılmış sayfaların sürekli reklam yapmalarindan rahatsızım. Yemek tarifi amaclı açılmış sayfa eşarp reklamı yapiyo. Allah aşkına ne alaka? Artık reklamın da suyunu çıkardılar.

Bizimki kendi fotosunu bile paylaşmıyor
Aslinda nisan fotolarimizi daha dogrusu isteme fotolarimizi paylaşmısti ama begenen kisi sayısı 4... zaten takip ettigi hesaplar cnnTurk cnbce gazeteciler spor yorumculari ntv ünlüler falan

Sonra butun fotolarini sildi maymun.
Profilde 2miz varız sadece
Ben arada 2mizin fotosunu atiyorum kendisi haksızlık yapıyor pis stalker.Herkesi takip et ama kendin paylaşma
Suan esime sinir oldum :mad: :mad:
Benim esimde aynen spor , haber o tarz yerleri takip eder genelde. Eşine kızma bende de sadece çocuklarım var 1 tane bile fotomuz yok:bicak:
Eşinin evdeki durumu nasıl , mutluysaniz dışarıya gösterilen paylaşımlar önemli degil:halay:

Sosyal medya ilk çıktığında bu kadar abartı bir durum yoktu ama konu sahibesinin dediği gibi gösteriş yarışına döndü her şey. Normalde instagramda takip ettiğimiz insanlarla her gün görüşüyor olsak sıkılıp mesafe koymaya başlarız ama telefonlar elmizin altında olduğu için ve biraz da merak duygusundan bu sınırı sosyal medyadan koymayı unutuyoruz bence.
Facebook'ta sevgilim ve yakın arkadaşlarım hariç herkesi takipten çıkardım. Instagram'da da birini yargılıyorsam anında bye bye baby. Kendi çektiğim güzel fotoğrflar için albüm oluyor bir yerde instagram onun dışında hayat bu tarz şeyler için çok kısa.

Sosyal medyada tuhaf paylasimlar yapanlar kadar, bunlari dert edinenler de ayri bir arastirma konusu.
Yani gercekten bunlara kafa yorup, merak edip analiz etmeye calisiyorsaniz siz de ayri bir sosyal medya bagimlisi tipisiniz. Bana gelince, paylasim guzelse, paylasilan sey ne olursa olsun (yemek, bebek, tatil, kedi, koca, cicek vs vs) begene basar gecerim, bana ne niye paylastigindan, paylasmis iste guzel goruntu, kavgasini paylasacagina askini paylassin herkes.

Bende çok sinir oluyordum hala da oluyorum ama elden ne gelir..
Eşimle kac ay oldu kim bilir foto paylaşmadım. Ya bu benim özel profilim neden baskalarini paylaşayım ki..
Hatta gecenlerde bunu düşündüm hic eşimle birsey paylaşmıyorum insanlar acaba ayrıldım falan sanarmi diye o kadar bozmuslar psikolojimi düşünün
eşimim bana aldigi herseyi neden insanlarin gozune sokayim bu nasil bi cirkinlik yaa..

Bi arkadas var inanirmisjniz esiyle bi tuvalette fotolari yok..her dk her sn yorulmuyomu bu insanlar anlamıyorum.

Herkesin hayatına kimse karışamaz :KK70::KK70::KK70:

Arkadaşlar bizi ilgilendiren bir durum yok ki burda neden dert edindik ki insanların paylaşımlarını :) çoğumuz sosyal medya kullanicisiyiz fotoğraf durum vs paylaşmasak bile o eleştirdiğimiz insanların hayatlarını takip ediyoruz .Takip etmemek elimizde madem paylaşımları bizi rahatsız ediyor takibi bırak seçeneği mevcut :) :)

Valla kiskanclik filan yapmiyosun:) ben bi sure sonra takip etmiyorum. surekli cocugunu paylasan, surekli kocislerini paylasan, elestirincede buna gelemeyen insan cok:) gormekten skliyosun

Babasının ne olduğunun bir önemi yok ki :KK66:

Şimdi nerdeyse bütün bebeler prens ve prenses olarak doğuyor ☺
Yaa cocuk dogurmanin görgüsüzlügü de oluyormus.. ben hamileligim boyunca tek bir foto paylasmadim kaldi ki prens/prenses güzellemeleri yapayim. Sadece yakin cevremde cok istedigi ve tedavi gordugu halde cocuk sahibi olamayan 3 arkadasim var. Kim bilir bilmedigim daha kimler vardir. İnsanlar incinir mi üzülür mü incelikleri de mazide kalmis malesef..

Dert değil de fikir paylaşımı yapalım biraz. İnsanlardaki bu gösteriş merakı nereye gidiyor allah askına? Sosyal medyada kocasına aşk sözleri yazan kocasının aldığı çiçeği hediyeyi çekip paylaşan insanların amacı nedir :olamaz: Alt metni bariz baaak kocam şöyle kocam böyle değil mi ?bazen ben utanıyorum onların yerine siz ne düşünüyosunuz?

Bu arada kıskançlık yaptığımı düşünen olabilir eşimle çok tartışırız ama hediyesi bol bir insan sevdiğimizi de sarışıp birbirimize söylüyoruz bize yetiyo.

Yani Nedir bu reklam merakı? İyi anlaştığım arkadaşlarım da yapıyo bunu ve üzülüyorum gerçekten amaçları ne?
Sahsen ben esimin jestlerini paylasiyorum fakat benim paylasma nedenim karsi taraf ayrilmamizi bekliyoda kapak olsun diye :)

Benim esimde aynen spor , haber o tarz yerleri takip eder genelde. Eşine kızma bende de sadece çocuklarım var 1 tane bile fotomuz yok:bicak:
Eşinin evdeki durumu nasıl , mutluysaniz dışarıya gösterilen paylaşımlar önemli degil:halay:
Valla sekerim yemesi icmesi iyi,bazen evi de süpürür bazen yemege de el atar cok darda kalırsam seslenirim gelir
Bazen kavga ediyoruz ama ben yanina gidince hemen sarılıyor
Hic kinci ve inatci bir yapısı yok
Birazcik 2 yüzlü :D :D
Ama kavga etmesek hic keske cok bagiriyoruz kavga esnasinda :( :(

Ondan ayri genelde zaten sessiz sakin bir tip cok konuşmaz cok lafci degil süslü sozleri var evimiz 2 katlı ben yukarda bazen kendi kendime biseler yapip asagi indigimde

Fıstığımmmmmmmm naptın nerdeydin sen falan der isini iyi biliyor ben ona küsünce de gelip güldürür hemen barışırız galiba cok kurnaz...
.............................

Buarada ben takibini biraktigim kisileri engelliyorum birde yoksa kesfetten surekli karsima cikiyolar:))

Back
X