K Kavimlergocu anneannenin geliri o kadarsa üzerini annen dışında diğer kardeşler tamamlamalı. hatta teyzeler ve annen malından hiç bir şey almadılar ise, maddi olarak anneannenin bakımından dayın sorumlu tutulmalı. paranın tamamını kendisi vermeli, maaşı da özel ihtiyaçlarında kullanılmalı. adil olan bu. akıl etmiyorlarsa açık açık söyleyecekler. çağıracaklar ve söyleyecekler. ağlamayana meme yok diye boşuna demiyorlar. hoş yaşayan bir kadının malına konmak da hiç adil değil. muhtemelen kandırmışlardır, vicdansız insanlar!
para, mal olunca erkek evlat benim hakkım der, bakım söz konusu olunca kendi kızı baksın. ne ala memleket! biraz sesinizi çıkarın, ezmeyin ama kendinizi de ezdirmeyin.
bakım için el kızına düşmez diyenlere de şaşırıyorum. el kızına düşmesin tamam, evladı ne güne duruyor? el kızına düşmüyor ama el oğluna düşüyor? dayı neden sorumluluğunu yerine getirmiyor? yenge de bir alem, dayınızı boşarım mı diyor? boşarsa boşasın, blöfün böylesini de hiç duymamıştım. sanki evliliğini sürdürerek size lütfediyor. sürdürüyorsa da kendine, sürdürmüyorsa da kendine.
bunları onlara söylemezseniz yaptıklarını normal görmeye devam ederler. ama sosyal medya üzerinden olmaz. özel hayatı deşifre etmeye çok karşıyım. anneniz bütün kardeşlerini çağıracak ve açık açık söyleyecek. gerekirse özellikle dayıya rest çekilecek.