• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sosyal medya da yaşlı bakıma muhtaç anneye methiye düzüp gerçekte yüzüne bakmayan yenge

Yakın oturuyoruz annem başka şehirde olan yeğenime bakmak zorunda benimde rahim ağzı yetmezliğim var hamileyim dikiş atılıp yatacağım kime bırakacağız şaşırdık bir teyzem var 65 yaşında o bakarım dedi ama oda çok yaşlı
Ayni benim annem bakima muhtac kim varsa cikip gelir hayirda demez.
En son huzur evinden teyzesi gelmisti bana sen bak diye.oglunun kizinin yanina gitmeyip bize gelmisti:KK70:

Aynı biz. Benim de anneannem felçli ve dedemi kaybettik. Bir bakıcı var gündüz, annem yanına taşındı bir senedir o bakıyor. Ben de üç aylık evliyim. Öncesinde ikimiz bakıyorduk. Hala bakıcının izin günlerinde veya akşamları yardım için gidiyorum. Ne zor biliyorum.

Benim de bir teyzem var. Bela okuduğum tek insan dünya üzerinde. Altı ayda bir gelir üç gün kalır gider. Kuzenlerim en son dedemin cenazesinde geldi. Hayatlarında bir kere anneannemin altını açmamışlardır. Su bile getirmemişlerdir. Ben giydirdim, temizledim, yıkadım her şeyini yaptım aylarca, yapıyorum da. Ama onlar ne zaman gelse sosyal medyalarda fotoğraflar.

Teyzem son geldiğinde anneannemin altınlarını çaldı. Sadece annem ve teyzem yerini biliyordu ve annem teyzem var diye evindeydi. Allah belasını versin. Kadın çırpınıyor günlerdir.

Dedem mezara koyulurken de bunun büyük kızı fotoğrafını çekiyordu. Kefenli adamın, mezara konurken fotoğrafını çekiyordu. Aklıma geldikçe çıldıracak gibi oluyorum. Allah büyük. Bu tip insanlar gözümün önüde çeksin, perişan olsun beter olsun istiyorum.

Yazın ya, yazın yani. Onlar utanmıyor da siz mi utanacaksınız.

Aynı biz. Benim de anneannem felçli ve dedemi kaybettik. Bir bakıcı var gündüz, annem yanına taşındı bir senedir o bakıyor. Ben de üç aylık evliyim. Öncesinde ikimiz bakıyorduk. Hala bakıcının izin günlerinde veya akşamları yardım için gidiyorum. Ne zor biliyorum.

Benim de bir teyzem var. Bela okuduğum tek insan dünya üzerinde. Altı ayda bir gelir üç gün kalır gider. Kuzenlerim en son dedemin cenazesinde geldi. Hayatlarında bir kere anneannemin altını açmamışlardır. Su bile getirmemişlerdir. Ben giydirdim, temizledim, yıkadım her şeyini yaptım aylarca, yapıyorum da. Ama onlar ne zaman gelse sosyal medyalarda fotoğraflar.

Teyzem son geldiğinde anneannemin altınlarını çaldı. Sadece annem ve teyzem yerini biliyordu ve annem teyzem var diye evindeydi. Allah belasını versin. Kadın çırpınıyor günlerdir.

Dedem mezara koyulurken de bunun büyük kızı fotoğrafını çekiyordu. Kefenli adamın, mezara konurken fotoğrafını çekiyordu. Aklıma geldikçe çıldıracak gibi oluyorum. Allah büyük. Bu tip insanlar gözümün önüde çeksin, perişan olsun beter olsun istiyorum.

Anneme sordum engelledim gözüm görmesin en azından yok dedemin tüm mirasına kondu babaanneme biz bakıyoruz dedeme anneannem e mal mülkte gözümüz Yok ama atmaca gibi herşeyi üzerlerine yapıp tribüne oynuyorlar

Engelli bastım arıyor annemi biz alamayız işte zor
Mala gelince onların bakıma gelince bizim birde annemi arayıp talimat veriyor

Engelli bastım arıyor annemi biz alamayız işte zor
Mala gelince onların bakıma gelince bizim birde annemi arayıp talimat veriyor

Evet bizimki de talimat veriyordu oturdğu yerden. Kendisi yazlıkta tatil yaparken annem evden bile çıkamıyor, sürekli annesinin bakımıyla ilgileniyor. Bilmiyorum illa ki bir karşılığı olacaktır bunların. Umarım olur ya.

Evet bizimki de talimat veriyordu oturdğu yerden. Kendisi yazlıkta tatil yaparken annem evden bile çıkamıyor, sürekli annesinin bakımıyla ilgileniyor. Bilmiyorum illa ki bir karşılığı olacaktır bunların. Umarım olur ya.
Can'ım öteki dünyada olur elbet ama çok saldırgan gece yatak odasına girip kafanıza bastonla vururum diyor aklı gidiyor
Onların sesini duyup zülm yapıyor
Ayıp yazması ama be ne onlara gidicem diye camı açıp bağırıyor
Çok asabi
günaha girmeyelim de ne biliyim arada birisi alsa değiş olsa 9 kardeş İnsanada zor gelmez

Sosyal medyada methiye düzmeyi bilmem de zaten ananenize annenizin bakması gerekiyor onun annesi
O yüzden olması gereken gibi olmuş
Çocuk ananesine gelmiş sarılıp resim çektirmiş işte bunda birşey yok siz anneniz baktığı için yengenizden de beklediğiniz için sinir oluyorsunuz sadece
Yani kadına zaten anneniz bakması gerekiyor
Burada yengem değilde hadi teyzelerim bu şekilde yapıyor deseniz anlarım da yenge ne alaka

Bakima muhtac anneye -babaya sadece kizlari ya da sadece ogullari baksin demek cok manasiz,evlat evlattir.

9 Cocuk,her birinde 6sar ay kalsa ortada sorun kalmaz.

Dayilarinizin,teyzelerinizin bahanesi ne,neden hep sizde kaliyo?

Sosyal medyada methiye düzmeyi bilmem de zaten ananenize annenizin bakması gerekiyor onun annesi
O yüzden olması gereken gibi olmuş
Çocuk ananesine gelmiş sarılıp resim çektirmiş işte bunda birşey yok siz anneniz baktığı için yengenizden de beklediğiniz için sinir oluyorsunuz sadece
Yani kadına zaten anneniz bakması gerekiyor
Burada yengem değilde hadi teyzelerim bu şekilde yapıyor deseniz anlarım da yenge ne alaka
Tabi 9 çocuk varken yengemde tüm malları almasın ne alaka elin kadını anneannemi malında işi ne
Polemik yasak o yüzden sizi niyetinizle başbaşa bırakıyorum
Bakmıyorsa bakıyormuş gibi poz paylaşıp tüm mala konmasın
KOcasına baktırsın annem esir gibi tek çocuk olur haklısın zaten bakıyoruz
Tribüne şov yapmasın

Bakima muhtac anneye -babaya sadece kizlari ya da sadece ogullari baksin demek cok manasiz,evlat evlattir.

9 Cocuk,her birinde 6sar ay kalsa ortada sorun kalmaz.

Dayilarinizin,teyzelerinizin bahanesi ne,neden hep sizde kaliyo?
Yaşlılarımış torunları varmış vs bahane Yok bir tanesi e evime getir sen de gel birkaç ay kalın diyor onun evinde annem bakacakmış

Ben olsam yazardım o fotoğrafın altına bir şeyler ..Çok sinir oldum
Engelledik arıyor laf arıyor
Yüzüne vursak bişey yazsam başlıyor dayını boşarım ben yaşlıyım
Olay çıkarıyor bıktık iyice rezillik çıkarıyor

allah ıslah etsin :( sosyal medya bana hep yapmacık gelir. orada herkes melek, herkes mutlu, herkes sorumluluk sahibi vs. saymakla bitmez. anneannenin maaşı yok mu? bir geliri ya da? annene yardım için onun geliriyle eve yardımcı alsanız? yoksa da diğer kardeşlerden talep etseniz? günahtır ya, nasıl bir vicdan bu?

Büyüklerimden duydugum bir söz var. Bir anne 9 çocuğa bakarmış da, 9 çocuk bir anneye bakamazmış diye.
Allah yardımcınız olsun. Yengenize de merhamet diliyorum.

Tabi 9 çocuk varken yengemde tüm malları almasın ne alaka elin kadını anneannemi malında işi ne
Polemik yasak o yüzden sizi niyetinizle başbaşa bırakıyorum
Bakmıyorsa bakıyormuş gibi poz paylaşıp tüm mala konmasın
KOcasına baktırsın annem esir gibi tek çocuk olur haklısın zaten bakıyoruz
Tribüne şov yapmasın
Tamam kadının malı varsa vermeyin ve kendiniz bakın bunda diyecek birşey yok
Burda on kadından 9 una sorasınız kaynanaya kim bakmalı diye kızı varsa kızı bakmalı der
Ki ben de o şekilde düşünüyorum yenge bakmak zorunda değil bu kadın annenizin annesi ve ona bakacak tabi
Siz bu konuda tavrınızı gösterebilirsiniz bakmadığın halde parasını alma , foto paylaşıp gösteriş yapma diyebilirsiniz
Ama hem bakmıyorlar ...ile başlayan cümleyi ben kabul etmiyorum çünkü zaten bakması gereken kişi anneniz

Kadın dayınızın hanımıymış bakmak zorunda değil
Burda tam tersi bu bahsettiğiniz yenge konu açsa kaynanam bakıma muhtaç altı temizleniyor falan bir kızı var falan diye yazsa millet kızı varken alsın kızı baksın der ( ben de böyle düşünüyorum ) yalan Mı ?

Ha sorun mal alması ise buna engel olabilirsiniz orda haklısınız , ama yengeniz bakmasa bile dayınız annesini görmeye size gelmesi normal gelen kişiye de illaki misafir olduğundan ikram hazırlanır tabiki

Tamam kadının malı varsa vermeyin ve kendiniz bakın bunda diyecek birşey yok
Burda on kadından 9 una sorasınız kaynanaya kim bakmalı diye kızı varsa kızı bakmalı der
Ki ben de o şekilde düşünüyorum yenge bakmak zorunda değil bu kadın annenizin annesi ve ona bakacak tabi
Siz bu konuda tavrınızı gösterebilirsiniz bakmadığın halde parasını alma , foto paylaşıp gösteriş yapma diyebilirsiniz
Ama hem bakmıyorlar ...ile başlayan cümleyi ben kabul etmiyorum çünkü zaten bakması gereken kişi anneniz
Zaten bakmıyor 30 senedir biz bakıyoruz

tribün e oynamasın dedik rezalet çıkarıyor

Tüm malı bir şekilde üzerine yaptırmış
İmza almış
allah ıslah etsin :KK43: sosyal medya bana hep yapmacık gelir. orada herkes melek, herkes mutlu, herkes sorumluluk sahibi vs. saymakla bitmez. anneannenin maaşı yok mu? bir geliri ya da? annene yardım için onun geliriyle eve yardımcı alsanız? yoksa da diğer kardeşlerden talep etseniz? günahtır ya, nasıl bir vicdan bu?
canım yardımcı iki üç bin aradık
En azından yılda birkaç ay rahat etse annem
Maaşı 800 bezine ilacına anca yetiyor üzerini tamamlamayız
Para da verseler paramızı yediniz derler anneannem iyiysen gelip maaşını alıp tavlayıp gidiyordu

Back